![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie z Torunia i okolic 2012
Cytat:
![]() ![]() moja mleka w nocy nie pije tylko rano i wieczorem i tez nie zawsze wszystko wypije |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też mleko rano i wieczorem, od 3 tyg z kartonika z kaszką manną teraz, bo kleik się skończył i w de go nie można dostać ![]() ![]() ![]() Pije herbatkę, soczek- ale też nie co noc, zależy od nie wiem czego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja A 15 lutego ważyła 8300 mierzyła 76 cm i mamy w paszcczy 6 zębów i 7 w drodze ![]() Ogólnie to młoda nie ma za kim być pulchna bo i ja i mąż byliśmy szczupli i niejadki ![]() No ale lekarze się czepiają, że mała jest itp. jedna już chciała mi ją zabrać do szpitala i zasugerowała, że ja nieodpowiednie zajmuję się dzieckiem i chyba je głodzę ![]() ![]() A kaszę manną to kupuję zwykła w sklepie i gotuję według przepisu na opakowaniu na zwykłym mleku 2% w butelce z biedry ![]() Agatek, ja zawsze też byłam drobna i szczupła, ale podczas ciąży nadrobiłam ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odkryłam, że Kindze idą następne zęby- trójki! (13 mies)
![]() ![]() ![]()
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
szybko te trójki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Aniula, a czemu obawy?
![]() ![]() Jak byłam ostatnio u lekarza z wysypką (okazało się, że to od ząbkowania- śliniotoku, a myslałam, że to skaza, bo wyglądało okropnie)to kazał mi od razu przejście na kartonikowe, w Niemczech przechodza już w 9 miesiącu życia ![]() ![]() ![]() A co do zębów- masakra ![]() ![]() ![]() A pierwszy ząb wyszedł jej w 5 miesiącu... a ponoć im szybciej, tym gorzej, nie wiem ile w tym prawdy, zobaczymy potem ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-02-19 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
A czego się obawiać z krowim mlekiem
![]() ![]() ![]() A ja odkryłam, że idą nam dwie dolne dwójki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sandra1892 Czas edycji: 2013-02-19 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja daję mleczko świeże, z krótkim terminem ważności- kartonik, tu butelki nie widziałam chyba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to widzę, że moja tragicznie nie waży tym bardziej, że była ponad 2 kg lżejsza przy urodzeniu od Twojej Kini. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Nic, trzeba się szykować na siłkę na 17:30 ![]() ![]() ![]() Aniula, a powiedz mi kochana jakie dni i godziny by ci pasowały, żeby wybrać się ze mną na siłownie?? Może bym się dostosowała. ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jestem zbyt wymagająca ![]() a to mleko butelkowe mam przegotować? takie 1,5% dać tak na początek? wydaję mi się, że jeszcze za malutka jest na takie zwykłe mleko ![]() Julia ma od x czasu uczulenie na buzi sama nie wiem od czego taka kaszka na policzkach byłam lekarza to powiedziała, żeby to natłuścić i smarować bephantenem smarowałam bephantemen, cutibazą i f18 i dalej to jest bephantem troszkę zmienił policzki, ale to jeszcze nie to jak powinno być a gdzie chodzicie do lekarza z maluszkami? ja chodzę na wrzosy do przychodnie i nie za bardzo mi się tam podoba szukam jakiejś innej może którąś polecicie w mojej okolicy (działki Józefa)? ![]() Edytowane przez aniula47 Czas edycji: 2013-02-19 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Matko 9-11 to takie barbarzyńskie godziny ![]() ![]() Wiecie co ?? Podczytuję mamusie I-II 2013 i się rozmarzyłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Ja chodzę do "Nasz lekarz" na Łaziennej ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Aniula chętnie bym wstawiła zdjęcie jaką Kinga miała kaszkę- może zrobimy klub? Bo ja nie chcę ujawniać tak na forum, żeby wszyscy widzieli
![]() Sposób przygotowania (na buzię): 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki zimnej wody pół szklanki wody do zagotowania Gotujesz pół szklanki wody w garnku, a w drugiej połówce rozpuszczasz łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Jak się zagotuje- wlewasz z kubka do garnuszka- ma powstać taka konsystencja jak na kisiel ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mleka- tak, trzeba gotować. Ale szybko idzie, ja gotuję wieczorem i ma na rano i wieczór następnego dnia. Wystawiam na balkon, żeby szybciej wystygło, po czym przelewam trochę do butli, trochę do słoiczka, no i do lodówki. Podgrzewam w kąpieli wodnej ![]() ![]() A do lekarza, w tu mnie w Lubiczu jak jestem w polsce (ale uważam, że wszystko robią na odpier...l), no a w niemczech do polaka, taki sympatyczny starszy facet ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-02-19 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ciąży kolejnej też myślę, ale słabo z finansami i pracy na razie szukam co do Kopińskiej to kuzynka chodzi ze swoimi smykami i wierzy w nią jak w Boga ![]() myślałam o medice, ale nie znam nikogo kto tam chodzi ![]() z mlekiem z butelki spróbuje ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
a o com chodzi z tym klubem, bo ja niezorientowana? ![]() a ta kasze manną to dodajesz podczas gotowania tak? to zagęszcza trochę mleko jej bardziej syte modyfikowanego nie podajesz wcale? Edytowane przez aniula47 Czas edycji: 2013-02-19 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Sandra ja się coraz bardziej przekonuję do posiadania 2 dziecka, ale kurczaki, chciałabym żeby Kiniol był bardziej samodzielny
![]() ![]() Wiesz, w razie co, jakbym musiała leżeć w szpitalu, to żeby była już taka samodzielna z załatwianiem się i jedzeniem ![]() Może z drugim dzidziusiem by było lepiej? Oczywiście do lepszego gina musiałabyś pójść, który na badania wyśle, rozwieje wątpliwości, a nie ten co opisywałaś, że on sobie stwierdza a potem o ![]() Sandra założysz klub? ![]() ![]() ![]() Ps. I na koniec, jak skończysz krochmalić to zmyj to przegotowaną wodą, zimną, czy ciepłą, no ale najlepiej przegotowaną przemywać jak ma tą wysypkę ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-02-19 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ginekolog? Marek Maleńczyk- jest ordynatorem w szpitalu na Józefa
![]() A lekarz dziecięcy- Jagodzińska czy jakoś tak ![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o maleńczyku słyszałam dobre opinie ja chodziłam do zwierzyńskiego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I:Kiedy miałam plamienia, pojechałam do szpitala ( robiłam wtedy test, nie szłam do gina, bo wyjeżdżałam za granicę) a on do mnie, że przyszłam do niego, żeby stwierdzić ciążę... ja przyszłam o poradę, czy to normalne plamienia itp itd... nie chciał zbadać, był gburowaty i niemiły. Z łaski swojej zbadał, nie zapisał NIC na podtrzymanie... ![]() ![]() II: W szpiatlu- badał brzuch trąbką ![]() Mam nadzieję, że lekarzy nie pomyliłam ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozmowy to on nie jest, ale ja go lubiłam rzeczowy, spokojny człowiek nawet raz mnie po wizycie do domu podrzucił jak jechał do szpitala po drodze ![]() niestety jest już na emeryturze chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka, no Sandra zakłada ten klubos czy nie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on był w szpitalu jak mama mnie rodziła to pewnie koło 60 ma ja źle nie wspominam porodu 5,5 h Dziewczyny gdzie jesteście?? Kilka mam się ujawniło a tu taka cisza Edytowane przez aniula47 Czas edycji: 2013-02-19 o 19:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Agata, nie krzycz na mnie
![]() ![]() Ale klub mogę załozyć, ale tylko my 3 będziemy się udzielać ![]() Tyle mam się ujawniło, a teraz ciszaaaaaaaaaaaaa ![]() Co do samodzielności to też myślę, że najpierw młodą odchowam, poślę do przedszkola i może kolejny dzidziuś się pojawi. I najpierw muszę się przebadać wzdłuż i wszerz i znaleźć dobrego gina. Ale jestem wypompowana, a wcale jakoś cięzko na siłce nie było ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Soora, zapomniałam
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
kobieta za ladą
|
ja z moją rzadko chodze do lekarza bo mało choruje tfu tfu no i jestem spoza Torunia więc nawet nazwisko wam nic nie da
![]() za to mamy inne problemy ( bo ząbkowanie daaaawno za mną,chociaż pierwszy ząb dostała po 9 miesiącu dopiero) a mianowicie moczenie nocne ![]() ale w poniedziałek byłam u pediatry łykamy furagin i za tydzień znowu badanie moczu w międzyczasie dostaliśmy skierowanie na usg i po 1ym mam ją zarejestrować z mojej przychodni jestem zadowolona wogóle to w ub tyg poszłam sie tylko zapytać czy trzeba mieć skierowanie na badanie moczu pani wypytała co sie dzieje i kazała przynieść próbke rano najpózniej do 9.30 wiec wyskoczyłam rano z pracy wchodze do laboratorium a pani do mnie czy zaczekam an wynik ![]() ![]() wyszło jakieś podrażnienie no i zaraz zostaliśmy zapisani na wizytę a w poczekalni zdążyłam mlodej zdjąć kurtkę i już byłam proszona do gabinetu takiego podejścia do pacjenta i wam zycze ![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agata, no to założę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ale sie rozkrecilyscie
![]() Nie mam za duzo czasu bo mala chyba ma skok rozwojowy i zamiast spac to tylko raczki i zero stagnacji, najlepiej caly czas nosic, dobrze ze mam nosidelko ![]() do tego malego zabki draznia bo sie piatki znow ujawniaja, ehhh te zebiska z checia bym posiedziala, ale to nie jest takie proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
kobieta za ladą
|
ja ruszam do pracy bo mam na 10 do 14 odbiore młodą z przedszkola i mam wolne do 16 następnego dnia
wogole nie mam pomysłu na obiady , nie wiem normalnie wydaje mi sie ze gotuje ciągle to samo ![]() miłego dnia babki ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zeby szanownemu synkowi smakowalo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry . A u nas noc była tragiczna, bo mała sama nie widziała czego chce ![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie dziąsła bolą, a już myślałam że i teraz ząbkowanie minie nam łagodnie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.