![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zielona herbata
Cytat:
"Badania wykazują także negatywne skutki picia herbaty, wiążące się głównie z wysoką zawartością szkodliwego fluoru jak i z zawartością glinu. Są to pierwiastki, które dodatkowo w takim połączeniu mogą przyczyniać się do zmian nowotworowych. Niewielkie negatywne skutki może wywoływać u niektórych osób zawarta w herbacie teina (czyli kofeina). Stałe picie większych ilości bardzo mocnej herbaty może powodować wysuszanie skóry (co prowadzi do przedwczesnego jej starzenia)." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Tak na marginesie,to radzę z lekkim przymrużeniem oka czytać wiadomości z Wiki ;-}
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio zaczęłam pić herbatkę zieloną firmy Malwa liściastą taką w metalowej puszce nigdy bym nie wypiła zaparzonej z torebki bo ona dla mnie traci smak i aromat i wszystko co powinna mieć prawdziwa zielona herbata.Nigdy nie lubiłam zielonej herbaty jej smak i zapach zawsze mnie wtedy odtrącało a teraz dnia nie mogę przeżyć bez wypicia jej.Ja ją zawsze parzę w dzbanku z rozparzaczem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Jak parzyc zielona herbate?
Lisciasta zielona herbate nalezy umiescic na sitku do zaparzania (nie zamykanym!). Nastepnie nalezy ja zalac goraca lecz nie wrzaca woda. Wode wylac po ok 10 sekundach. Nastepnie zalac woda ponownie, do zaparzenia. Uzywamy tej samej wody. Chodzi o to, ze "plukanie" odbywa sie woda goraca, ok. 90 C, podczas gdy zaparzanie powinno sie odbywac w temperaturze ok. 70 C. Zielona herbata pozaparzeniu powinna miec kolor jasny, slomkowy, jak dojrzala cytryna. Bron boze nie pomaranczowy, wtedy jest zbyt mocna. Nie powinno sie moczyc lisci w trakcie picie. Po zaparzeniu, ktore trwa kilka minut nalezy herbate wyciagnac. Przyzwoita herbata zielona daje ok. 4-6 kubkow z 1.5 LYZECZKI lisci. Jakie wlasnosci ma zielona herbata? Zielona herbata zawiera duzo teiny i moze dawac efekty zblizone do kawy - nie pozwala nam zasnac ![]() Oczywiscie wszystko to tyczny sie jakiej stam lepszej lisciastej zielonej, a nie liptonowych torebkowych wiorow ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc nie cierpie zielonej herbaty ale czego się nie robi ! ;D zawsze przed snem sobie wypije na☠☠☠ardziej w celu dobrego metabolizmu ale nie wiem czy to cos daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() w mojej chorobie polecana jest zielona ze względu na lepszy metabolizm, który u mnie jest wolniejszy o 30% niż u zdrowej osoby. ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-03-26 o 22:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja od niedawna pije zielona herbate, ale widze ,ze musze w liściasta sie zaopatrzyć. Co myslicie o tych wysepkach w marketach z herbatami i kawami, swieze tam sa produkty, czy kolejny badziew
![]() "Badania wykazują także negatywne skutki picia herbaty, wiążące się głównie z wysoką zawartością szkodliwego fluoru jak i z zawartością glinu. Są to pierwiastki, które dodatkowo w takim połączeniu mogą przyczyniać się do zmian nowotworowych. To jest na temat zwykłej czarnej, czy zielonej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Wysepki w marketach są jak najbardziej w porządku, ale tez zalezy jakiej firmy. Sama pracowałam w dwóch
![]() wiec jezeli np. to jest siec, a nie pojedyncze stoisko, to na duży plus ![]() ![]() ![]() ps. Właśnie popijam Pina Colade, MNIAM ![]() Edytowane przez ginkgo biloba Czas edycji: 2013-03-27 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Ramona_85 dziękuję za wyczerpujące wytłumaczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.