![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Nadalka i Anuszka mojej pierwszy ząbek wyszedł dwa dni po Pierwszych urodzinach czyli późno, ale teraz ma prawie 1,5 roku bez kilku dni i już ma 10 także szybko jej to teraz leci. Dziewczyny nie ma się co spieszyć, wszystko w swoim czasie im powychodzi
![]()
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chyba oszaleje....moja waga ciągle pokazuje to samo
![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
Byłam na pizzy i deserze. W ogóle nie wiem czy dobrze, że zjadlam lody na te moje migdałki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Za chwile mam zamiar obejrzeć Top Model,może się zmotywuje jakoś do jeszcze większego dietowania ![]() Ogolnie ja już zapomniałam jak smakują lody i pizza ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Tak sie nie robi ogolnie... ja tu jem sałate kolacyjna do forum...a ty z pizza
![]() od razu uspokoje - pokolebie sie jeszcze te trzy godziny żeby nie było że jem na noc ![]() Głupio sie chwalić (ale że zawsze grzeszków mam liste całą) to sie pochwale ... Dzień prawie idealny - jedzenie wyłącznie zaplanowane, w dobrych ilosciach zero podzerania ... Jestem z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
a ja się dobrze cały dzien trzymałam i co???
mąż szampana mi przyniósł ![]() ![]() ![]()
#67 |
Zadomowienie
|
nadalka, miilenka dziękuje za przepisy jutro wypróbuje
![]() ja tez dziś dietowo dobrze : śniadanko razowiec z sałata i szynka z kurczaka , II zupa jarzynowa, obiad - kurczak z sałata ogórkiem i pomidorem z ryżem, podwieczorek jogurt nat z pomarańczem i grejpfrutem kolacja krompa razowca z szynka i salata + serek wiejski ehh ide spac bo padam na p..... do jutra ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Wiecie dobrze, że ja z dietą jestem na lajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Hej, hej.
Trochę spóźniona, ale się przedstawię ![]() Ania, lat 27, teraz "pani od reklamy". Brak męża, a nawet faceta. Zawsze byłam dużą dziewczynką. Pierwszy raz odchudzałam się gdy miałam lat 12-13, wtedy pod okiem dietetyka. Schudłam 25 kg. I od tamtej pory wiecznie jestem na diecie. Taką standardową wagą dla mnie było 83-85 kg i rozmiar 44. W styczniu tamtego roku stanęłam na wagę i się przeraziła kgm. Nie wierzyłam w to co widzę. Prawie 108 kg! Zmotywowałam się gdzieś w kwietniu/maju i od tamtej pory schudłam 18 kg (obecna waga - 89,5). Oczywiście walczę dalej - cel to 65 kg. Małym celem jest maj - ślub przyjaciółki i 10 kg mniej. Oprócz diety, jeżdżę na rowerze, dzięki temu, że mam jakieś 12 km to łączę przyjemne z pożytecznym i z czystym sumieniem lenię się wieczorami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie chcę kolejnego skoku
![]() ![]() Tak mi dobrze z z tym 76... ![]()
#71 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi zredukował rozstepy że już nie są takie jakie są i skóra jest w zupełności inna ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Myszex01 Czas edycji: 2013-03-06 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co moge zrobic z selerem naciowym i cukinia ? Niekoniecznie na raz
![]() Bo jak patrze po przepisach to do selera naciowego najlepiej pasuje ...majonez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Dziewuchy, rozliczałyście już PITy? Nigdy nie miałam z tym większych problemów, w kompie raz dwa się robiło, a teraz nie chce mi doliczyć ulgi na dziecko, wychodzi mi zerowa... a to niemożliwe
![]() Chyba zadzwonię jutro do US... ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Asia jestem z Ciebie dumna, świecisz przykładem, nawet Ci zazdroszczę, zważywszy, że miałam dziś dzień jamochłona. Cukinię można zapiec, jeśli Ci się chce robić łodeczki z farszem ![]() Selera z reguły robiłam z groszkiem i majo ![]() Ale jeśli lubisz ten smak, to możesz sobie zrobić warzywne maczanki, z sosem jogurtowym na przykład ![]() Dobranoc, padam na ryj!
#74 |
Zadomowienie
|
Ja tu widze, ze przyszlo mi same bliskie dusze spotykac. Najpierw sasiadka Furry, a teraz sie zaraz okaze ze z Myszex bylam sasiadka.
Myszex, ja tez z Sandomierza. Cala rodzina w Sando, ale wiekszosc zycia z Wawie. Diolchy zegnam sie z Wami na 4 dni. Jade do Walii. Wracam w niedziele
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2013-03-06 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale seler naciowy i cukinie kiedyś dusiłam . zrobiłam ala leczo. nawrzucalam innych warzywek , paprykę , kukurydzę, marchew, przyprawy sos sojowy.........pycha..... ........ja lubię takie mieszanki wybuchowe ![]() seler naciowy nadaje fajnego smaku potrawą ala chińszczyzna.....z warzywami i sosikiem
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Witajcie pol nocy nie spalam tak mnie osemka boli...zjadlam pol miseczki owsianki i lece do pracy.
Joanna slicznie gratuluje. A seler mozna chrupac jak sie ma smaka. Furry ja rozliczylam blo mam zwrot i licze ze do Komunii dojdzie. Jolanta ja tez cel maly maj bo syn ma Komunie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
No co wy z tymi pitami? to jest do konca kwietnia termin prawda
![]() ![]() A pieniażki powinni zwrocic ci szybko ja szybko złożyłaś -tak wcześnie maja mało roboty moja mama bardzo szybko zawsze dostaje - ona wcześnie składa... ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- ss7 udanego wyjazdu - nie myśl za bardzo o diecie i korzystaj z życia ![]() kwiatuszek brzmi to nieźle z sosem sojowym ... mam kurzego cyca wiec beda warzywka z kurczakiem... Zdradźmi jeszcze - tego selera sie obiera chyba ztego zielonego? No i cukinie tez jak ogórka ? Wlazłam na wage i nie uwierzyłam ... wskazówka przesuneła się o prawie cały kilogram ... normalnie jest 75 ![]() ![]() Niunia włąśnie gdzie zginełaś ? Kefir cie zalał czy sok jabłkowy ??? ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-03-07 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz po sniadanku, na wadze 79,0 bez wyproznienia 3-dniowego, wiec licze, ze ten kg jest poprostu zatkana kiszka. Wczoraj wsunelam otreby, dzis na siadanie mam mieszanke wybuchowa - kanapki z wedlina i warzywami + mandaryneczka + szklanka mleka ![]() Zaraz ide sie ogarnac i kuchnie przygotowac na robienie pierogow ![]() ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jest spadek -1kg teraz jest 75 kg
![]() A to dziwne wczoraj wieczorem się ważyłam to waga stała a przez noc schudłam ![]()
#81 | |
Zakorzenienie
|
Ja tez juz pita dawno wysłałam i czekam z niecierpliwością na zwrot. Tylko nawet nie wiemm czy doszedł. Wysyłałam pocztą. Mozna do US zadzwonic zapytac czy dostali go? Ja chyba jakos 2tyg temu wysłałam. Łudze sie, ze w Sopocie w skarbówce nie ma tyle rozliczen i niedługo dostane ;p a dostaniecie przelewem czy przekazem pocztowym? BO ja wlasnie przekazem i nie wiem jak to wygląda...
Pomierzyłam się w końcu i na wadze 72,1 ![]() Gdzie mierzycie udzisko? w najszerszym miejscu u góry, tam gdzie biodra? Bo ja wlasnie tam zmierzyłam. Podajecie linka do BMI, bo tam gdzie ja licze to mi zaokrągla. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Joanna, 75 na wadze? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Asia, my czekamy na pity bo mamy zwroty za dzieci
![]() ![]() Anuszka, ja będę miała na konto, ale przekazem to normalnie listonosz Ci przyniesie kasę do domu. Ja pit wysłałam pocztą, jakoś tydzień temu, pewnie będzie zwrot za miesiąc/dwa. Gratuluję spadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Z tymi zwrotami z US to trochę loteria, reguła jest taka, że im wcześniej się złoży, tym krócej się oczekuje na kasę. Znajoma twierdzi, że składa na początku roku i dostaje w 2-3 tyg max. Ja często na sam koniec i wtedy czekam te 2 mce, ale od 2 lat składam wcześniej (okolice marca, jak teraz) i dostaję z tego co pamiętam po ok 1 mc.
Pytałam o pity, bo już trzeci program wylicza mi, że nie należy mi się ŻADNA ulga na dziecko, ani złotówki, ku*wa.... ![]() ![]() ![]()
#85 |
Zadomowienie
|
Hej!
![]() Po prawie miesiącu stania w miejscu waga w końcu ruszyła. Jest 74,9 ![]() Chciałabym kwiecień przywitać z 69,9 kg ale czy się uda to nie wiem, bo jeszcze trochę brakuje. ![]() Gratuluję Wszystkim spadków! ![]() Teraz czas na śniadanie.
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Czy można dołaczyć? widzę, że zmagacie się z większym kalibrem tłuszczu ![]() o mnie.. mam 170 cm wzrostu i ważę 86 kg, jeszcze 2 lata temu po odchudzaniu na Dukanie ważyłam 72 kg niestety wróciłam do punktu wyjścia może dobrze, że nie mam więcej bo z takiej wagi startowałam wtedy, dukana mam dośc tzn. nie zamierzam wracać już w te strony, postanowiłam po prostu zdrowo jeść więc skłaniam sie ku diecie paleo, a narazie ograniczam tuczące rzeczy i więcej się ruszam.. ![]() mam lat 34, dzieci brak, tż jeden ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Kurde, zaraz mnie wszystkie przegonicie z tymi spadkami wagi
![]() U mnie nadal 72 kg!!!!! ![]() Wczoraj późno wróciłam do domu, bo zapomniałam kluczy ![]() ![]() ![]() potrzebuję wolnego chyba. A pit mam już rozliczony i zwrot przyszedł ![]() Dostałam kasę od męża na dzień kobiet i mam sobie coś kupić, więc kupię sobie fajną bieliznę ![]() Zamówiłam sportowa bluzę w Tchibo w rozmiarze M i mają zjechaną rozmiarówkę, bo jest za duża ![]()
#89 |
Zakorzenienie
|
Kostka witaj
![]() ![]() anuszka wskazówkowa ma ta zalete że nie rozkminiasz czy jest 100 g w te czy wewte... Jak tu przyjechałam (wieczorem ale po dniu bardzo delikatnego jedzenia) ważyłam między 77 a 78 - wiec wydaje sie że podaje mniej wiecej to co moja domowa ... tak czy owak jest wyraźnie mniej ![]() Ten mój spadek jest zapewne spowodowany tym ze woda zeszła - te moje fazy zarcia powoduja ze co jakiś czas tak jakby 'zaczynam " odchudzanie i spektakularnie schodzi woda ![]() inna sprawa że wczoraj przeszłam prawie 10 km , zrobiłam TG i szóstke - wszytko na idealnym żaarciu , ubogim w wegle wieczorem (sałatka z jednym jajkiem i odrobina łososia wędzonego) ... ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ach ale spadek jest prawdziwy a nie urojony - zapinam sie odziurke dalej na pasku ![]() ![]() Jutro dzień kobiet - i ciesze sie że nie jestem w De (choć za m. tesknie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
Pogoda fiksuje, słoneczko się często chowa za chmury, brrr... Na śniadanko grahamka i activia, a na drugie śniadanko będzie owoc i małe monte. Coś humor mi się dziś psuje, jakoś wewnętrznie siedzi we mnie niepokój...I chyba chodzi o te tajemnicze wpływy pieniężne...Ech. Niezbyt dobrze się z tym czuję, a nie lubię jak mi coś na wątrobie leży. Gardło lepiej, migdałki nadal znacznie powiększone, ale zniknął biały nalot z nich, chociaż coś. Dziewczyny, nie można iść na morfologię i badanie moczu jak się bierze antybiotyk, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.