|
|
#61 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prawicowe poglądy
Cytat:
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wrażenie, że Skierka pisała głównie o związkach homoseksualnych, bo to ją interesowało - a temat jak temat, nawiązanie do tematu jest już w rozwinięciu jej wypowiedzi. Jeśli chodzi o moje poglądy to na pewno nie potrafię się identyfikować z żadną partią, a jeśli miałabym wskazać swoje miejsce to pewnie spotkałabym się gdzieś w centrum. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Temat jak temat - ale ja wolałabym, by zakreślał jednak jakoś ramy wątku. Na tej zasadzie można stworzyć temat pt. "dwaj panowie" i też nawijać o gejach.
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz mi tak protekcjonalnie, przecież nie zarzuciłam nikomu "rozsadzania wątku" ani nie wyrzucam stąd osób o innych poglądach. Stwierdziłam tylko występowanie - według mnie, ogólnego zjawiska (i nie chodzi tu tylko o "lewicowców"), które przejawia się tym, że przy okazji kontrowersyjnych tematów (które bądź co bądź zawsze wypłyną na wierzch przy okazji tak czułej kwestii jak poglądy polityczne), pojawiają się osoby z rożnych obozów i zarzucają argumentami, choć nie są one do końca związane z głównym tematem. Nie wiem, może niefortunnie się wyraziłam, zgadzam się, że ten wątek idzie w niewłaściwym kierunku. Do czego się przyczyniam aktualnie, offtopując tutaj aż miło, no ale wiele osób już to zrobiło, więc i ja dołożę swoją cegiełkę
Edytowane przez charsi Czas edycji: 2013-03-19 o 20:09 |
||
|
|
|
|
#67 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Btw, bardzo się cieszę, że w tym wątku jest odzew i kulturalna dyskusja Muszę zaznaczyć: nie mam SKRAJNIE prawicowych poglądów, nie interesuje mnie też pan Korwin-Mikke (swoją drogą, jego poglądy czasem różnią się od oficjalnych poglądów partii, którą reprezentuje) ani tym bardziej Cejrowski ONR nie jest aż taki straszny, jak go malują. Mój kolega przyłączył się niedawno do tego ugrupowania. Kandydaci muszą przeczytać książki m.in. Dmowskiego i zaliczają poważną rozmowę z osobą odpowiedzialną za rekrutację. Jeśli delikwent nie będzie znał podstawowych faktów historycznych dotyczących Polski lub poglądów ich 'guru', nie ma szans. Niestety, przez niektóre głupie, agresywne akcje wielu jej członków (nie za bardzo rozumiejących cel i sens tej organizacji) albo ludzi, którzy podpinają się pod niektóre hasła, ma bardzo złą opinię. Przyczynia się też do tego telewizja i prasa, która za winnych wszelkich rozrób uważa oczywiście prawicowców.---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
), to poruszymy wszystkie sprawy.
|
||
|
|
|
|
#68 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam prawicowe poglądy, ale podobnie jak skierka
żadne skrajności. Daleko mi do lewicy oraz liberałów. Lubię to co lubię, jest mi z tym dobrze, założenia odpowiadają i się z nimi zgadzam
|
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
No cóż, ja mimo swojej tolerancyjności to jednak przyznaje się, że jestem mocno uprzedzona do wszelkich religii i nacji, które źle traktują kobiety, bo ktoś sobie tak kiedyś wymyślił u zarania dziejów. Ten nasz katolicyzm wszechobecny pod tym względem jest zły raczej tylko na piśmie, w praktyce to nic w porównaniu ze sprzedawaniem dziewczynek na żony, zabójstwem dla ratowania honoru rodziny czy obrzezaniem. Wydaje mi się, że to się mieści w ramach rozsądnych uprzedzeń ale ciagle ktoś mi zarzuca, że wcale nie, na bliskim wschodzie to jest tak dobrze, się szanuje kobiety i pewnie nic o tym nie wiem a się wypowiadam. Może faktycznie ze mnie trochę ksenofobka, a może jednak wielokulturowość faktycznie nie zdaje egzaminu a nie można o tym głośno mówić bo nie, a już powoli robi się za późno.
To jest właśnie to, nie wolno mówić o tym a potem się pojawia taki Breivik w efekcie. Do tego nie podoba mi się in vitro XD ale nic nie mówię bo jak mozna komus odmawiac mozliwosci posiadania dziecka. No ja bym mogla komus odmowic bez problemu tylko kim ja jestem, zeby decydowac? Nie lubię, kiedy ktoś za mnie decyduje ale chyba gdzieś właśnie jest ta granica, kiedy powinno się ruszyć tyłek i zaprotestować.Co do wspomnianego 'leczenia' z homoseksualizmu- istnieje coś takiego i powinno u nas też być. Ale żadnego księdza na pokładzie tylko psychiatrzy i psychologowie. Wpatrywanie się w krzyż nikomu w niczym nie pomoże, nie tędy droga. Są ludzie, którzy bardzo by chcieli być 'normalni' i mieć rodzinę tradycyjną a nie mogą, powinni mieć dostęp do pomocy. |
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie niewiarygodnie wkurza, że kwestie związane z liberalną gospodarką wiązane są nierozerwalnie z konserwatyzmem społecznym, a liberalność społeczna - z socjalizmem, państwem opiekuńczym itd. Jakby problemem było odpieprzenie się od wszystkiego jednocześnie i dbanie tylko o to, aby społeczeństwo się nawzajem nie powybijało i miało do kogo zadzwonić w razie pożaru, bez zaglądania do portfeli ORAZ łóżek.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Marszałkini II RP
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiadają mi kwestie obyczajowe na lewicy, a gospodarcze na prawicy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#74 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla nich to ty mozesz byc nienormalna i co ? kto ma rację? Dziewczyny noszące na codzień woskowane spodnie tez są dla ciebie dziwakami? nie normalne? Wszystko musi sie kojarzyc tak jednoznacznie? Cytat:
Cytat:
![]() Leczenie? może i być dla chętnych a nie dla wszystkich. |
|||
|
|
|
|
#75 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ustępstwa nie może iść tylko jedna strona bo to zawsze doprowadzi do tragedi. Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Prawicowe poglądy
Z tego co slysze to wlasnie na prawicy maja bardziej poglady uznawane za lewicowe gospodarczo. Czyli wieksza kontrola panstwa, wiecej przywilejow socjalnych itd
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem powinni się póki co trzymać adopcji aż ta metoda zostanie udoskonalona, bo to jest możliwe. Poza tym obawiam się, że refundacje in vitro postawią sieroty w bardzo nieciekawej sytuacji. To by mogło kolei zmienić pozwolenie parom homo na adopcję. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Prawicowe poglądy
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Ah no tak, wiecej papierologii.
No cóż, mogę powiedzieć gospodarczo tyle, że jestem za zmniejszaniem liczby etatów w celu skrócenia procedur. Ktoś podliczył, że sama administracja dla dziecka umieszczonego w domu dziecka albo opieki kosztuje 4tys miesięcznie. Rodziny zastępcze mogłyby te pieniądze otrzymywać zamiast tego. |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Prawicowe poglądy
Ja nie mówię o naszej "prawicy", tylko ogólnie. I tylko poglądy gospodarcze, te o wolnym rynku i tak dalej, żadne inne...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo taka jest prawda- ci wierzący Polacy, katolicy dostali po pupie od tych których sami wybrali- bo zwiazki partnerskie jak powszechnie wiadomo dotyczą przede wszystkim heteroseksualnych bo jest ich więcej. Zdecydowanie więcej. Np. taka osoba, która jest głęboko wierząca, katolik, patriota ma gorzej niż ja- bo ja sobie mogę podpisać umowę w innym kraju i mam jakis dokument, jak mi facet zachoruje to mi lekarz wszystko powie.---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- [1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;39855917] Ale czym miałoby się to różnić od ślubu? [/QUOTE] Bo ludzie raczej nie biorą ślubu po pół roku znajomości czy nawet dwóch latach związku. Ale zazwyczaj jest to kilka lat, a jak sie poznali jako 18 latkowie to i czasem mija 6-8 lat. No nie powiesz mi, że tacy ludzie nie mają prawa by móc dowiedzieć sie w szpitalu o swoim partnerze i jego stanie zdrowia? Większość ludzi bierze ślub jak ma za co zapłacić za wesele, mają gdzie później mieszkać, anie kątem u rodziców. No chyba że ludzie jednak powinni brac slub jak najwcześniej, nieważne jakie są warunki, ale przynajmniej mają większe prawa. |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#83 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja czasem mam wrażenie, że dla prawicowców jestem zbyt liberalna, dla lewicy - zbyt konserwatywna. No, ale częściej się jednak czuje jak moher
. Chętnie poczytam ten wątek.
|
|
#84 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;39847594] Ja myślę, że dzieci wychowywane przez np. gejów obecnie są niejako królikami doświadczalnymi i tak naprawdę za wiele lat będzie można określić jaki wpływ na nich miało takie a nie inne dzieciństwo, dorastanie, środowisko domowe. [/QUOTE] Otóż to Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#85 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Słyszałyście coś takiego?
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!A tak przy okazji a propos prawicy jakie macie zdanie na temat Janusza Korwina Mikke ?
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ze jest blaznem.
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Mi też wiele rzeczy w nim nie pasuje, jednak czasami mówi bardzo racjonalnie i ciężko się z nim nie zgodzić np. w sprawie podatków. Poza tym to są prawdziwie prawicowe poglądy ...dla mnie np. PiS jest bardziej lewicowy...(socjal). Nie lubię poprawności politycznej i nie mam zamiaru nazywać go wariatem za kilka niefortunnych wypowiedzi, wolę to niż sztuczne uśmiechy i obietnice dogodzenia wszystkim jak leci
.
Edytowane przez Otero Czas edycji: 2013-07-26 o 15:28 |
|
|
|
|
#89 |
|
zawsze mam racje
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;39846624]
Z drugiej strony w USA na przykład homoseksualizm ze sporymi sukcesami się leczy (i to jest fakt!). Niestety nasze środowiska homoseksualne o tym mówić nie chcą ![]() [/QUOTE] a jak takie leczenie wygląda?
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

.
. Tak samo, jak mieszkam w muzułmańskiej dzielnicy, gdzie jest polski kościół i nikt go nie spalił, nie obrzucił jajkami a mnie, ani mojej rodziny nikt nie napadł. Poznałam w ciągu prawie 2 lat samych miłych muzułmanów i nikt mi nie kazał spadać, bo jestem "niewierna". Dlatego też dziwi mnie jechanie po tych ludziach przez osoby, które widziały muzułmanina w tv, w spocie o wojnie w Afganistanie, czy w związku z radykalnymi ugrupowaniami. Jak już mówiłam, wszelkie radykalne postawy są złe... nie ważne, jaka religia, czy opcja polityczna.
Muszę zaznaczyć: nie mam SKRAJNIE prawicowych poglądów, nie interesuje mnie też pan Korwin-Mikke (swoją drogą, jego poglądy czasem różnią się od oficjalnych poglądów partii, którą reprezentuje) ani tym bardziej Cejrowski 

bo taka jest prawda- ci wierzący Polacy, katolicy dostali po pupie od tych których sami wybrali- bo zwiazki partnerskie jak powszechnie wiadomo dotyczą przede wszystkim heteroseksualnych bo jest ich więcej. Zdecydowanie więcej. Np. taka osoba, która jest głęboko wierząca, katolik, patriota ma gorzej niż ja- bo ja sobie mogę podpisać umowę w innym kraju i mam jakis dokument, jak mi facet zachoruje to mi lekarz wszystko powie.
. Chętnie poczytam ten wątek.