Prawicowe poglądy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 17:44   #61
charsi
Zadomowienie

Dot.: Prawicowe poglądy

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Wątek o prawicowych poglądach - zaciekawiona zajrzałam, a tu stałe tematy: związki partnerskie, stosunek do religii, osób homo-, bi- i transseksualnych, no i jako trochę pieprzu pedofilia. Cudnie. Potwierdza się tylko to, że znaczna większość ludzi widzi podział lewica-prawica badając skrupulatnie to co mamy poniżej pasa, i ewentualnie czy kto chodzi do kościoła. Stosunek do biedy, bezrobocia, kapitalizmu, państwa opiekuńczego, nierówności i niesprawiedliwości to tylko kwiatek do kożucha. Zresztą jaki tam kwiatek, przecież nawet nikt o tym tu nie wspomniał.
Nie od dzisiaj wiadomo, że to są tematy cieszące się największym zainteresowaniem, bo i mocno kontrowersyjne. Ale zauważ, że jest to wątek dla osób o poglądach prawicowych, a co kilka postów pojawia się wypowiedź rozpoczynająca się zdaniem "Ja mam poglądy lewicowe ...". Oczywiście to naturalny etap rozwoju wątku, ale z drugiej strony powstają tu takie dyskusje, które na forum były już wałkowane wiele razy (np. związki partnerskie) i które zwykle kończyły się tylko przepychankami słownymi, więc myślę, że i tutaj polemikę już szlag trafił
Stary 2013-03-19, 18:35   #62
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
Nie od dzisiaj wiadomo, że to są tematy cieszące się największym zainteresowaniem, bo i mocno kontrowersyjne. Ale zauważ, że jest to wątek dla osób o poglądach prawicowych, a co kilka postów pojawia się wypowiedź rozpoczynająca się zdaniem "Ja mam poglądy lewicowe ...". Oczywiście to naturalny etap rozwoju wątku, ale z drugiej strony powstają tu takie dyskusje, które na forum były już wałkowane wiele razy (np. związki partnerskie) i które zwykle kończyły się tylko przepychankami słownymi, więc myślę, że i tutaj polemikę już szlag trafił
Też mam poglądy lewicowe i wcale nie mam zamiaru rozsadzać wątku dla osób o poglądach prawicowych. Z tym, że już uproszczenie prawica = sprzeciw wobec związków partnerskich, brak akceptacji homoseksualizmu, etc. to już nie jest w porządku. Więc tylko o to mi chodzi - cały wątek jest jednym wielkim offtopem w stosunku do jego tytułu. I nie wmawiaj mi, że jest to "naturalny etap rozwoju wątku", że to lewicowcy zwekslowali dyskusję, bo to nieprawda. Ta schizofrenia istnieje od pierwszego postu napisanego przez założycielkę wątku. Polecam najpierw jego lekturę, a dopiero potem zabieranie głosu na temat kierunku rozwoju dyskusji.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 18:50   #63
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Wątek o prawicowych poglądach - zaciekawiona zajrzałam, a tu stałe tematy: związki partnerskie, stosunek do religii, osób homo-, bi- i transseksualnych, no i jako trochę pieprzu pedofilia. Cudnie. Potwierdza się tylko to, że znaczna większość ludzi widzi podział lewica-prawica badając skrupulatnie to co mamy poniżej pasa, i ewentualnie czy kto chodzi do kościoła. Stosunek do biedy, bezrobocia, kapitalizmu, państwa opiekuńczego, nierówności i niesprawiedliwości to tylko kwiatek do kożucha. Zresztą jaki tam kwiatek, przecież nawet nikt o tym tu nie wspomniał.
A czemu tak jest? Bo prawica kojarzona jest z "moherami od Radia Maryja", a lewica z Grodzką i Biedroniem (to duży skrót rzecz jasna, ale większość ludzi swoją wiedzę posiada tylko z mediów i na podstawie wiadomości kształtują swoje poglądy).
Mam wrażenie, że Skierka pisała głównie o związkach homoseksualnych, bo to ją interesowało - a temat jak temat, nawiązanie do tematu jest już w rozwinięciu jej wypowiedzi.
Jeśli chodzi o moje poglądy to na pewno nie potrafię się identyfikować z żadną partią, a jeśli miałabym wskazać swoje miejsce to pewnie spotkałabym się gdzieś w centrum.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 18:58   #64
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że Skierka pisała głównie o związkach homoseksualnych, bo to ją interesowało - a temat jak temat, nawiązanie do tematu jest już w rozwinięciu jej wypowiedzi.
Temat jak temat - ale ja wolałabym, by zakreślał jednak jakoś ramy wątku. Na tej zasadzie można stworzyć temat pt. "dwaj panowie" i też nawijać o gejach.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 19:01   #65
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Temat jak temat - ale ja wolałabym, by zakreślał jednak jakoś ramy wątku. Na tej zasadzie można stworzyć temat pt. "dwaj panowie" i też nawijać o gejach.
Ok, ale do czego to zmierza? Autorka wątku napisała, co chciała, mam wrażenie że dyskusja poszła całkiem w tym kierunku, no i? Jeśli nie czujesz się usatysfakcjonowana to załóż wątek o prawicowych poglądach dotyczących tak społeczeństwa, jak i gospodarki I piszę to oczywiście serio.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 19:07   #66
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Też mam poglądy lewicowe i wcale nie mam zamiaru rozsadzać wątku dla osób o poglądach prawicowych. Z tym, że już uproszczenie prawica = sprzeciw wobec związków partnerskich, brak akceptacji homoseksualizmu, etc. to już nie jest w porządku. Więc tylko o to mi chodzi - cały wątek jest jednym wielkim offtopem w stosunku do jego tytułu. I nie wmawiaj mi, że jest to "naturalny etap rozwoju wątku", że to lewicowcy zwekslowali dyskusję, bo to nieprawda. Ta schizofrenia istnieje od pierwszego postu napisanego przez założycielkę wątku. Polecam najpierw jego lekturę, a dopiero potem zabieranie głosu na temat kierunku rozwoju dyskusji.
Dziękuję, przeczytałam cały Wmawiać też nic Ci nie wmawiam, po prostu przedstawiłam swoje zdanie.
Nie rozumiem dlaczego odpowiadasz mi tak protekcjonalnie, przecież nie zarzuciłam nikomu "rozsadzania wątku" ani nie wyrzucam stąd osób o innych poglądach. Stwierdziłam tylko występowanie - według mnie, ogólnego zjawiska (i nie chodzi tu tylko o "lewicowców"), które przejawia się tym, że przy okazji kontrowersyjnych tematów (które bądź co bądź zawsze wypłyną na wierzch przy okazji tak czułej kwestii jak poglądy polityczne), pojawiają się osoby z rożnych obozów i zarzucają argumentami, choć nie są one do końca związane z głównym tematem.

Nie wiem, może niefortunnie się wyraziłam, zgadzam się, że ten wątek idzie w niewłaściwym kierunku. Do czego się przyczyniam aktualnie, offtopując tutaj aż miło, no ale wiele osób już to zrobiło, więc i ja dołożę swoją cegiełkę

Edytowane przez charsi
Czas edycji: 2013-03-19 o 19:09
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 22:15   #67
Skierka001
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja myślę zdroworozsądkowo. Słucham jednej i drugiej strony i formuję swoje zdanie. Wszelkie skrajności są złe. Niech sobie geje i lesbijki biorą śluby, jak ma ich to uszczęśliwić, ,mi nic do tego. Nie zagrozi to mojemu małżeństwu, poczuciu wolności ani nie popsuje mi smaku kawy. Nie zamierzam komuś zakazywać czegoś, bo mi się nie podoba, albo "bo tak" . Znam kilku prawicowców, ale dało się z nimi gadać i nikt nikogo nie zabił. Jednakże, boję się takich akcji, jak jakiś czas temu we Wrocławiu z marszem pod pomnik Chrobrego obok Renomy. W ogóle dla mnie wszelkie manifestacje, czy to tęczowe, czy nie, dają odwrotny skutek do zamierzonego. Za dużo się robi hałasu a za mało mówi się o konkretach, gdzie ludzie dalej uważają homo za półnagich osobników w lateksach, uprawiających miłość francuską na ulicy . Znam kilka lesbijek i w życiu bym się nie zorientowała w normalnej rozmowie.

Mieszkam w kraju, gdzie małżeństwa homo i miękkie narkotyki są legalne, i nigdy jeszcze nie widziałam Sodomy i Gomory na ulicy . Tak samo, jak mieszkam w muzułmańskiej dzielnicy, gdzie jest polski kościół i nikt go nie spalił, nie obrzucił jajkami a mnie, ani mojej rodziny nikt nie napadł. Poznałam w ciągu prawie 2 lat samych miłych muzułmanów i nikt mi nie kazał spadać, bo jestem "niewierna". Dlatego też dziwi mnie jechanie po tych ludziach przez osoby, które widziały muzułmanina w tv, w spocie o wojnie w Afganistanie, czy w związku z radykalnymi ugrupowaniami. Jak już mówiłam, wszelkie radykalne postawy są złe... nie ważne, jaka religia, czy opcja polityczna.
Ale to tylko i wyłącznie wina tych "lateksowych" homoseksualistów. Jest tęczowa parada, proszę bardzo, niech sobie chodzą. Skoro są tacy normalni, to czemu ubierają się w kolorowe piórka, lateksy i erotyczną bieliznę? Sami z siebie robią dziwaków.

Btw, bardzo się cieszę, że w tym wątku jest odzew i kulturalna dyskusja Muszę zaznaczyć: nie mam SKRAJNIE prawicowych poglądów, nie interesuje mnie też pan Korwin-Mikke (swoją drogą, jego poglądy czasem różnią się od oficjalnych poglądów partii, którą reprezentuje) ani tym bardziej Cejrowski ONR nie jest aż taki straszny, jak go malują. Mój kolega przyłączył się niedawno do tego ugrupowania. Kandydaci muszą przeczytać książki m.in. Dmowskiego i zaliczają poważną rozmowę z osobą odpowiedzialną za rekrutację. Jeśli delikwent nie będzie znał podstawowych faktów historycznych dotyczących Polski lub poglądów ich 'guru', nie ma szans. Niestety, przez niektóre głupie, agresywne akcje wielu jej członków (nie za bardzo rozumiejących cel i sens tej organizacji) albo ludzi, którzy podpinają się pod niektóre hasła, ma bardzo złą opinię. Przyczynia się też do tego telewizja i prasa, która za winnych wszelkich rozrób uważa oczywiście prawicowców.

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Jeśli wątek będzie się dalej rozwijał (a autorka upora się z materiałami na III rodział pracy licencjackiej ), to poruszymy wszystkie sprawy.
Skierka001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 22:23   #68
201706190936
Konto usunięte

Ja mam prawicowe poglądy, ale podobnie jak skierka żadne skrajności. Daleko mi do lewicy oraz liberałów. Lubię to co lubię, jest mi z tym dobrze, założenia odpowiadają i się z nimi zgadzam
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 22:32   #69
201604250941
Konto usunięte

No cóż, ja mimo swojej tolerancyjności to jednak przyznaje się, że jestem mocno uprzedzona do wszelkich religii i nacji, które źle traktują kobiety, bo ktoś sobie tak kiedyś wymyślił u zarania dziejów. Ten nasz katolicyzm wszechobecny pod tym względem jest zły raczej tylko na piśmie, w praktyce to nic w porównaniu ze sprzedawaniem dziewczynek na żony, zabójstwem dla ratowania honoru rodziny czy obrzezaniem. Wydaje mi się, że to się mieści w ramach rozsądnych uprzedzeń ale ciagle ktoś mi zarzuca, że wcale nie, na bliskim wschodzie to jest tak dobrze, się szanuje kobiety i pewnie nic o tym nie wiem a się wypowiadam. Może faktycznie ze mnie trochę ksenofobka, a może jednak wielokulturowość faktycznie nie zdaje egzaminu a nie można o tym głośno mówić bo nie, a już powoli robi się za późno.
To jest właśnie to, nie wolno mówić o tym a potem się pojawia taki Breivik w efekcie.

Do tego nie podoba mi się in vitro XD ale nic nie mówię bo jak mozna komus odmawiac mozliwosci posiadania dziecka. No ja bym mogla komus odmowic bez problemu tylko kim ja jestem, zeby decydowac? Nie lubię, kiedy ktoś za mnie decyduje ale chyba gdzieś właśnie jest ta granica, kiedy powinno się ruszyć tyłek i zaprotestować.

Co do wspomnianego 'leczenia' z homoseksualizmu- istnieje coś takiego i powinno u nas też być. Ale żadnego księdza na pokładzie tylko psychiatrzy i psychologowie. Wpatrywanie się w krzyż nikomu w niczym nie pomoże, nie tędy droga. Są ludzie, którzy bardzo by chcieli być 'normalni' i mieć rodzinę tradycyjną a nie mogą, powinni mieć dostęp do pomocy.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 22:43   #70
szarri
Wtajemniczenie

Mnie niewiarygodnie wkurza, że kwestie związane z liberalną gospodarką wiązane są nierozerwalnie z konserwatyzmem społecznym, a liberalność społeczna - z socjalizmem, państwem opiekuńczym itd. Jakby problemem było odpieprzenie się od wszystkiego jednocześnie i dbanie tylko o to, aby społeczeństwo się nawzajem nie powybijało i miało do kogo zadzwonić w razie pożaru, bez zaglądania do portfeli ORAZ łóżek.
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-19, 23:07   #71
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Mnie niewiarygodnie wkurza, że kwestie związane z liberalną gospodarką wiązane są nierozerwalnie z konserwatyzmem społecznym, a liberalność społeczna - z socjalizmem, państwem opiekuńczym itd. Jakby problemem było odpieprzenie się od wszystkiego jednocześnie i dbanie tylko o to, aby społeczeństwo się nawzajem nie powybijało i miało do kogo zadzwonić w razie pożaru, bez zaglądania do portfeli ORAZ łóżek.
Ale z tego co obserwuję to dużo osób tak ma. Piszę na przykładzie swoim i ludzi wśród których się obracam, czyli typowy konserwatywny (w kwestiach społecznych) liberalizm (w sensie ekonomicznym). Raczej nie znam ludzi, którzy mają tak jak Ty sugerujesz.
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 08:01   #72
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niebieskooka arystokratka Pokaż wiadomość
Ale z tego co obserwuję to dużo osób tak ma. Piszę na przykładzie swoim i ludzi wśród których się obracam, czyli typowy konserwatywny (w kwestiach społecznych) liberalizm (w sensie ekonomicznym). Raczej nie znam ludzi, którzy mają tak jak Ty sugerujesz.
Wśród moich znajomych, którzy się interesują polityką też przeważają takie poglądy.
Stary 2013-03-20, 08:08   #73
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
O, otóż to
Odpowiadają mi kwestie obyczajowe na lewicy, a gospodarcze na prawicy...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 10:12   #74
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skierka001 Pokaż wiadomość
Ale to tylko i wyłącznie wina tych "lateksowych" homoseksualistów. Jest tęczowa parada, proszę bardzo, niech sobie chodzą. Skoro są tacy normalni, to czemu ubierają się w kolorowe piórka, lateksy i erotyczną bieliznę? Sami z siebie robią dziwaków.

.
A dlaczego nie moga sie ubierać jak chcą? Teraz będziesz wyznaczać normalnośc w ubiorze? najpierw kogo maja kochać, czy moga miec dzieci a teraz jakie gacie mają nosić?

Dla nich to ty mozesz byc nienormalna i co ? kto ma rację?

Dziewczyny noszące na codzień woskowane spodnie tez są dla ciebie dziwakami? nie normalne? Wszystko musi sie kojarzyc tak jednoznacznie?

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość

Do tego nie podoba mi się in vitro XD ale nic nie mówię bo jak mozna komus odmawiac mozliwosci posiadania dziecka. No ja bym mogla komus odmowic bez problemu tylko kim ja jestem, zeby decydowac? Nie lubię, kiedy ktoś za mnie decyduje ale chyba gdzieś właśnie jest ta granica, kiedy powinno się ruszyć tyłek i zaprotestować.
To ja protestuje abys ty nie miała dziecka, psa, kota, chłopaka i co ? gdzie jest granica? Do in vitro czy bycia homo nikt cię nie zmusza wiec w czym problem?
Cytat:

Co do wspomnianego 'leczenia' z homoseksualizmu- istnieje coś takiego i powinno u nas też być. Ale żadnego księdza na pokładzie tylko psychiatrzy i psychologowie. Wpatrywanie się w krzyż nikomu w niczym nie pomoże, nie tędy droga. Są ludzie, którzy bardzo by chcieli być 'normalni' i mieć rodzinę tradycyjną a nie mogą, powinni mieć dostęp do pomocy.
Jak zadnego ksiedza? oni tez powinni miec prawo do leczenia

Leczenie? może i być dla chętnych a nie dla wszystkich.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:00   #75
LadyBlood
Raczkowanie

Cytat:
No cóż, ja mimo swojej tolerancyjności to jednak przyznaje się, że jestem mocno uprzedzona do wszelkich religii i nacji, które źle traktują kobiety, bo ktoś sobie tak kiedyś wymyślił u zarania dziejów. Ten nasz katolicyzm wszechobecny pod tym względem jest zły raczej tylko na piśmie, w praktyce to nic w porównaniu ze sprzedawaniem dziewczynek na żony, zabójstwem dla ratowania honoru rodziny czy obrzezaniem. Wydaje mi się, że to się mieści w ramach rozsądnych uprzedzeń ale ciagle ktoś mi zarzuca, że wcale nie, na bliskim wschodzie to jest tak dobrze, się szanuje kobiety i pewnie nic o tym nie wiem a się wypowiadam. Może faktycznie ze mnie trochę ksenofobka, a może jednak wielokulturowość faktycznie nie zdaje egzaminu a nie można o tym głośno mówić bo nie, a już powoli robi się za późno.
To jest właśnie to, nie wolno mówić o tym a potem się pojawia taki Breivik w efekcie.
No jest to zrozumiałe, bo akceptacja i szcunek musi płynąć z obu stron.
Na ustępstwa nie może iść tylko jedna strona bo to zawsze doprowadzi do tragedi.

Cytat:
Granicą powinna być krzywda ludzka. Człowiek powinien decydować o sobie sam dopóki jego decyzje nie krzywdzą innych.
Stary 2013-03-20, 15:41   #76
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Prawicowe poglądy

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
O, otóż to
Odpowiadają mi kwestie obyczajowe na lewicy, a gospodarcze na prawicy...
Z tego co slysze to wlasnie na prawicy maja bardziej poglady uznawane za lewicowe gospodarczo. Czyli wieksza kontrola panstwa, wiecej przywilejow socjalnych itd
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 16:05   #77
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyBlood Pokaż wiadomość
Granicą powinna być krzywda ludzka. Człowiek powinien decydować o sobie sam dopóki jego decyzje nie krzywdzą innych.
No ale tu masz dwie krzywdy, krzywdę ludzi, którzy nie mogą mieć dzieci i krzywdę tych dzieci, które jednak są częściej obciążone genetycznie jak się okazuje. Czyją krzywdę wybrać?
Moim zdaniem powinni się póki co trzymać adopcji aż ta metoda zostanie udoskonalona, bo to jest możliwe.
Poza tym obawiam się, że refundacje in vitro postawią sieroty w bardzo nieciekawej sytuacji. To by mogło kolei zmienić pozwolenie parom homo na adopcję.
Stary 2013-03-20, 16:13   #78
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Prawicowe poglądy

Cytat:
No ale tu masz dwie krzywdy, krzywdę ludzi, którzy nie mogą mieć dzieci i krzywdę tych dzieci, które jednak są częściej obciążone genetycznie jak się okazuje. Czyją krzywdę wybrać?
Moim zdaniem powinni się póki co trzymać adopcji aż ta metoda zostanie udoskonalona, bo to jest możliwe.
Poza tym obawiam się, że refundacje in vitro postawią sieroty w bardzo nieciekawej sytuacji. To by mogło kolei zmienić pozwolenie parom homo na adopcję.
- - jakie sieroty dziewczyno . Wiesz ile jest sierot w dd? Maly procent. Reszta to dzieciaki ktore maja rodzicow, nieuregulowana sytuacje prawna itd. Nie adoptujesz takiego.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2013-03-20, 16:37   #79
201604250941
Konto usunięte

Ah no tak, wiecej papierologii.
No cóż, mogę powiedzieć gospodarczo tyle, że jestem za zmniejszaniem liczby etatów w celu skrócenia procedur. Ktoś podliczył, że sama administracja dla dziecka umieszczonego w domu dziecka albo opieki kosztuje 4tys miesięcznie. Rodziny zastępcze mogłyby te pieniądze otrzymywać zamiast tego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 21:33   #80
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Prawicowe poglądy

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Z tego co slysze to wlasnie na prawicy maja bardziej poglady uznawane za lewicowe gospodarczo. Czyli wieksza kontrola panstwa, wiecej przywilejow socjalnych itd
Ja nie mówię o naszej "prawicy", tylko ogólnie. I tylko poglądy gospodarcze, te o wolnym rynku i tak dalej, żadne inne...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-03-21, 23:27   #81
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
na jakich badaniach się opierasz?

btw, dla mnie to dziwne, że jak tylko idzie o prawicowe poglądy to nagle pojawia się głownie temat homoseksualizmu, serio to jest tylko jedyna rzeczy która wpisuje się w prawicowe poglądy?

nie no ONR i Ruch Narodowy ba a może nawet ich straż niepodległości to cud miód i orzeszki.
Już wyjaśniłam ten post- to jest moja opinia, nie wiem o jakie badania ci chodzi? bo taka jest prawda- ci wierzący Polacy, katolicy dostali po pupie od tych których sami wybrali- bo zwiazki partnerskie jak powszechnie wiadomo dotyczą przede wszystkim heteroseksualnych bo jest ich więcej. Zdecydowanie więcej. Np. taka osoba, która jest głęboko wierząca, katolik, patriota ma gorzej niż ja- bo ja sobie mogę podpisać umowę w innym kraju i mam jakis dokument, jak mi facet zachoruje to mi lekarz wszystko powie.

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;39855917]
Ale czym miałoby się to różnić od ślubu?

[/QUOTE]

Bo ludzie raczej nie biorą ślubu po pół roku znajomości czy nawet dwóch latach związku. Ale zazwyczaj jest to kilka lat, a jak sie poznali jako 18 latkowie to i czasem mija 6-8 lat. No nie powiesz mi, że tacy ludzie nie mają prawa by móc dowiedzieć sie w szpitalu o swoim partnerze i jego stanie zdrowia? Większość ludzi bierze ślub jak ma za co zapłacić za wesele, mają gdzie później mieszkać, anie kątem u rodziców. No chyba że ludzie jednak powinni brac slub jak najwcześniej, nieważne jakie są warunki, ale przynajmniej mają większe prawa.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-21, 23:28   #82
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
patriota ma gorzej niż ja- bo ja sobie mogę podpisać umowę w innym kraju i mam jakis dokument, jak mi facet zachoruje to mi lekarz wszystko powie.
Ale w jakim sensie patriota ma gorzej?
Stary 2013-03-30, 23:04   #83
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Ja czasem mam wrażenie, że dla prawicowców jestem zbyt liberalna, dla lewicy - zbyt konserwatywna. No, ale częściej się jednak czuje jak moher. Chętnie poczytam ten wątek.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-01, 22:11   #84
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem dla hetero powinni podpisać od ręki, a o prawa dla homo sobie powalczymy później, jak ze wszystkim. Ale z tym 1% to ktoś mocno zaniża, z tego co wiem to koło nawet 20%. I z tego co obserwuję to zdecydowanie koło 20% a nie 1%.
U mnie odwrotnie. Nie znam żadnego homoseksualisty.

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Kto i w jakim kraju chce wsadzać do więzienia za nieakceptowanie homoseksualizmu? Słyszałam o odwrotnych przypadkach ale o czymś takim to jakoś nie. [/COLOR]
Czytałam o tym, ale teraz nie pamiętam w jakim państwie... Nie w Holandii przypadkiem?

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;39847594]
Ja myślę, że dzieci wychowywane przez np. gejów obecnie są niejako królikami doświadczalnymi i tak naprawdę za wiele lat będzie można określić jaki wpływ na nich miało takie a nie inne dzieciństwo, dorastanie, środowisko domowe.

[/QUOTE]

Otóż to

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
A dlaczego nie moga sie ubierać jak chcą? Teraz będziesz wyznaczać normalnośc w ubiorze? najpierw kogo maja kochać, czy moga miec dzieci a teraz jakie gacie mają nosić?

Dla nich to ty mozesz byc nienormalna i co ? kto ma rację?

Dziewczyny noszące na codzień woskowane spodnie tez są dla ciebie dziwakami? nie normalne? Wszystko musi sie kojarzyc tak jednoznacznie?

To ja protestuje abys ty nie miała dziecka, psa, kota, chłopaka i co ? gdzie jest granica? Do in vitro czy bycia homo nikt cię nie zmusza wiec w czym problem?

Jak zadnego ksiedza? oni tez powinni miec prawo do leczenia

Leczenie? może i być dla chętnych a nie dla wszystkich.
Aż bije od Ciebie tolerancją
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-02, 22:11   #85
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Czytałam o tym, ale teraz nie pamiętam w jakim państwie... Nie w Holandii przypadkiem?
Ktoś mi gadał, że w Holandii postanowili zakazać używania słów "Wielkanoc", "Boże Narodzenie", ale informacja niepotwierdzona. Słyszałyście coś takiego?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-25, 23:57   #86
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ktoś mi gadał, że w Holandii postanowili zakazać używania słów "Wielkanoc", "Boże Narodzenie", ale informacja niepotwierdzona. Słyszałyście coś takiego?
Nie, ale słyszałam, że we Francji chcą zakazać nazywania rodziców mama i tata bo to dyskryminuje rodziny homoseksualne. Zamiast tego politycy proponują wprowadzić formy: RODZIC 1 +RODZIC2 !

A tak przy okazji a propos prawicy jakie macie zdanie na temat Janusza Korwina Mikke ?
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem
Otero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 08:17   #87
kennedy
Zakorzenienie

Ze jest blaznem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 13:14   #88
Otero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Ze jest blaznem.
Mi też wiele rzeczy w nim nie pasuje, jednak czasami mówi bardzo racjonalnie i ciężko się z nim nie zgodzić np. w sprawie podatków. Poza tym to są prawdziwie prawicowe poglądy ...dla mnie np. PiS jest bardziej lewicowy...(socjal). Nie lubię poprawności politycznej i nie mam zamiaru nazywać go wariatem za kilka niefortunnych wypowiedzi, wolę to niż sztuczne uśmiechy i obietnice dogodzenia wszystkim jak leci .
- Tak, czuje a co?
- Bo wczoraj robiłem

Edytowane przez Otero
Czas edycji: 2013-07-26 o 14:28
Otero jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 15:39   #89
kobietasukcesu
zawsze mam racje

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;39846624]

Z drugiej strony w USA na przykład homoseksualizm ze sporymi sukcesami się leczy (i to jest fakt!). Niestety nasze środowiska homoseksualne o tym mówić nie chcą

[/QUOTE]

a jak takie leczenie wygląda?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 15:52   #90
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
a jak takie leczenie wygląda?
a przecież głośno było o tym co niby się wyleczył i po iluś tam latach stwierdził, że tak naprawdę to nigdy nic nie dało
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości