Jak allegro traktuje swoich klientów - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-20, 13:11   #61
soffka
Rozeznanie

Dot.: Jak allegro traktuje swoich klientów

Cytat:
Napisane przez onanowaa Pokaż wiadomość
Tablica należy do allegro , ale jest lokalna i ludzie bardziej się dogaduja... no i nie ma opłat za wystawianie itd ....
Dokładnie
Z tablicą NIGDY nie miałam problemów - z allegro ZAWSZE.
Nigdy więcej allegro.

Wyjmij belkę ze swego oka i.....wsadź ją bliźniemu swemu!
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:12   #62
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onanowaa Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam ....pełno aukcji typu "jak chanel" "jak Louis Vuitton" , a jak ja raz wystawiłam buty oryginalne Christian Louboutin to mi allegro po 5 h usunęło bo sprzedaje podróbki i nie można pisać nazw producentów by namówić kogoś na fałszywkę ....

Tablica należy do allegro , ale jest lokalna i ludzie bardziej się dogaduja... no i nie ma opłat za wystawianie itd ....
Nawet nie chodzi mi o słowo ''jak''. Wystawiają masą replik, pisząc, że oryginał (work przeciw kurzowy i nr. seryjny a i niby certyfikat -smiech na sali ).
Na Ukrainie jest taki bazar, gdzie masa replik jest, sa strony gdzie równiez repliki sie kupuje

edit: jakie portale polecacie zamiast all?

Edytowane przez An Ka
Czas edycji: 2013-03-20 o 13:13
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:21   #63
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość

edit: jakie portale polecacie zamiast all?
Ja kupuje często na ebay , jest naprawdę 50 x taniej niż na allegro... ostatnio szukałam osłony tylnej na telefon , spodobala mi sie jedna ale ... cena 69 zł + wysyłka ...(allegro)... wchodze na ebay a tam ta sama osłonka 14 zł + darmowa wysyłka z Anglii do Polski .... , nastepny przykład : szukałam blendera do podkładu na allegro 50 zł że niby oryginał a na ebay taki sam za 4,50 zł + darmowa wysyłka z Chin i 5 kolorów do wyboru ....do tego płatność serwisem PayPal ... który daje ochronę zakupów ... i zawsze serwis służy pomocą i wysłucha ludzi co mają do powiedzenia.. a nie osądza i skreśla .... , do tego jakieś polskie małe serwisy typu tablica czy szafa

If the food don't kill ya , the service will.
onanowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:23   #64
paula1109
BAN stały

ale tam się pl pieniędzmi nie płaci ?
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:24   #65
soffka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
jakie portale polecacie zamiast all?
Szafa ? Świstak ?

Stary 2013-03-20, 13:26   #66
Fleur_D
Zakorzenienie

Zaskoczyłaś mnie, do tej pory myślałam, że to kupujących się olewa, natomiast sprzedającym wolno wszystko. Więc wychodzi na to, że po prostu miałam pecha. Zamówiłam kiedyś kartę pamięci do konsoli, zapłaciłam przelewem. Dostałam kartę mikro SD, która jest o około połowę tańsza. Stwierdziłam, że to zwykła pomyłka, więc napisałam maila. Początkowo sprzedawca wmawiał mi, że źle kliknęłam w nie tę aukcję co trzeba. Tylko, że po każdym zakupie przychodzi informacja na maila, więc wiedziałam, że się nie pomyliłam. Potem sprzedawca nie odpisał już na kolejnego maila i rozłączał się, gdy dzwoniłam i wyjaśniałam o co chodzi. Napisałam więc do Allegro. I dostałam ostrzeżenie.

Dziwi mnie, że Allegro tak źle traktuje użytkowników. Przecież na nich zarabia. Jak zablokują konto sprzedawcy, który ma dobre opinie i sprzedaje duże ilości towaru, to nie zarobią. Dodatkowo jeszcze zrażą do siebie innych ludzi. Sami sobie strzelają w kolano.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 13:32   #67
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
ale tam się pl pieniędzmi nie płaci ?
tzn , ceny są zamieniane na polskie jeśli wybierze się region z którego sie korzysta "Polska" , a jeżeli chodzi o płatność to na swoim koncie paypal masz nasze polskie złotówki i nimi płacisz a serwis PayPal już je zamienia zgodnie z kursem walut , nie wiem czy mnie zrozumiałaś

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Zaskoczyłaś mnie, do tej pory myślałam, że to kupujących się olewa, natomiast sprzedającym wolno wszystko. Więc wychodzi na to, że po prostu miałam pecha. Zamówiłam kiedyś kartę pamięci do konsoli, zapłaciłam przelewem. Dostałam kartę mikro SD, która jest o około połowę tańsza. Stwierdziłam, że to zwykła pomyłka, więc napisałam maila. Początkowo sprzedawca wmawiał mi, że źle kliknęłam w nie tę aukcję co trzeba. Tylko, że po każdym zakupie przychodzi informacja na maila, więc wiedziałam, że się nie pomyliłam. Potem sprzedawca nie odpisał już na kolejnego maila i rozłączał się, gdy dzwoniłam i wyjaśniałam o co chodzi. Napisałam więc do Allegro. I dostałam ostrzeżenie.

Dziwi mnie, że Allegro tak źle traktuje użytkowników. Przecież na nich zarabia. Jak zablokują konto sprzedawcy, który ma dobre opinie i sprzedaje duże ilości towaru, to nie zarobią. Dodatkowo jeszcze zrażą do siebie innych ludzi. Sami sobie strzelają w kolano.

niestety w sumie to sprzedający mają najbardziej przewalone ..... jak ktoś siedzi w sprzedaży na allegro tak jak ja to można dostać załamania psychicznego i zwariować , kupujący naprawdę czasami są szajbnięci a allegro ich broni mimo to że ja jestem uczciwym sprzedającym i mam same pozytywne komentarze i żadnych sporów transakcyjnych na koncie... a kupujący ma np. takie konto junior z 3 negatywnymi komentarzami że nie placi za przedmiot że licytuje dla fun'u

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 13:35   #68
soffka
Rozeznanie

Myślę , że informacje po tym linkiem mogą przydać się wielu osobom a i z ciekawości warto przeczytać.

http://paweldanielewski.pl/jak-odblo...to-na-allegro/

Stary 2013-03-20, 13:37   #69
paula1109
BAN stały

rozumiem,więc trzeba mieć tam konto w pay pal
Stary 2013-03-20, 13:49   #70
onanowaa
Raczkowanie

Cytat:
rozumiem,więc trzeba mieć tam konto w pay pal
yhym , jednak nie wiem jak ktoś , ja mam konto bankowe w Alior Sync i jest tam opcja że tworzysz konto paypal własnie połączone z aliorem bez wchodzenia i wpisywania tych monotonnych danych czy podpisywania umowy

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
Myślę , że informacje po tym linkiem mogą przydać się wielu osobom a i z ciekawości warto przeczytać.

http://paweldanielewski.pl/jak-odblo...to-na-allegro/
przyczytałam i się zgadzam.... allegro jest chore tak jak napisał autor z tego linku allegro nie obchodzi czy zarabiaja na tobie 100 , 500 czy 10 000 zł ... dla nich jesteśmy tylko loginami na czarnej liście i traktuja Cie jak śmiecia , ale jeżeli nie zapłacisz "opłat allegro" które wynoszą 15 zł straszą Cię komornikiem ....

Stary 2013-03-20, 13:50   #71
paula1109
BAN stały

miałam sytuację że nawet jak im 6zł nie zapłacisz to straszą sądem itp hahaha

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 13:53   #72
onanowaa
Raczkowanie

to jest wręcz chore , za niedługo będziemy płacić 10 zł żeby móc się zalogować i 50 zł żeby coś kupić , a prowizja od sprzedaży wyniesie pięciokrotną wartość sprzedanego towaru ...

Stary 2013-03-20, 13:55   #73
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

E bay jest fajny jak się kupuje od kogoś z pl.
Nie spotkałam się z darmowa wysyłką z zagranicy na e bay.
Wielu sprzedawców nie chce wysyłać do pl ponieważ przesyłki są kradzione.
2 paczki z UK nigdy do mnie nie doszły.
Niby przedmioty na e bay są tanie ale przesyłka często kosztuje więcej niż sam przedmiot.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-20, 14:03   #74
onanowaa
Raczkowanie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3987837 1]E bay jest fajny jak się kupuje od kogoś z pl.
Nie spotkałam się z darmowa wysyłką z zagranicy na e bay.
Wielu sprzedawców nie chce wysyłać do pl ponieważ przesyłki są kradzione.
2 paczki z UK nigdy do mnie nie doszły.
Niby przedmioty na e bay są tanie ale przesyłka często kosztuje więcej niż sam przedmiot.[/QUOTE]

hm.. dziwne , wielu sprzedających wysyła przedmioty za darmo , przynajmniej ja często na takich natrafiam , trzeba zaznaczyć darmowa wysyłka wtedy pole się poszerza

Stary 2013-03-27, 19:08   #75
paula1109
BAN stały

i na czym sprawa staneła ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-27, 19:37   #76
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
i na czym sprawa staneła ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=684244
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 22:04   #77
paula1109
BAN stały

niepotrzebnie jest zrobiony druga część tematu :/
Radzę zgłosić w takim razie to do redakcji o zamknięcie tego tematu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości