![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak allegro traktuje swoich klientów
Cytat:
![]() Z tablicą NIGDY nie miałam problemów - z allegro ZAWSZE. Nigdy więcej allegro.
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na Ukrainie jest taki bazar, gdzie masa replik jest, sa strony gdzie równiez repliki sie kupuje edit: jakie portale polecacie zamiast all? Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-03-20 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ja kupuje często na ebay , jest naprawdę 50 x taniej niż na allegro... ostatnio szukałam osłony tylnej na telefon , spodobala mi sie jedna ale ... cena 69 zł + wysyłka ...(allegro)... wchodze na ebay a tam ta sama osłonka 14 zł + darmowa wysyłka z Anglii do Polski .... , nastepny przykład : szukałam blendera do podkładu na allegro 50 zł że niby oryginał a na ebay taki sam za 4,50 zł + darmowa wysyłka z Chin i 5 kolorów do wyboru ....do tego płatność serwisem PayPal ... który daje ochronę zakupów ... i zawsze serwis służy pomocą i wysłucha ludzi co mają do powiedzenia.. a nie osądza i skreśla .... , do tego jakieś polskie małe serwisy typu tablica czy szafa
![]()
![]() |
#64 |
BAN stały
|
ale tam się pl pieniędzmi nie płaci ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Zaskoczyłaś mnie, do tej pory myślałam, że to kupujących się olewa, natomiast sprzedającym wolno wszystko. Więc wychodzi na to, że po prostu miałam pecha. Zamówiłam kiedyś kartę pamięci do konsoli, zapłaciłam przelewem. Dostałam kartę mikro SD, która jest o około połowę tańsza. Stwierdziłam, że to zwykła pomyłka, więc napisałam maila. Początkowo sprzedawca wmawiał mi, że źle kliknęłam w nie tę aukcję co trzeba. Tylko, że po każdym zakupie przychodzi informacja na maila, więc wiedziałam, że się nie pomyliłam. Potem sprzedawca nie odpisał już na kolejnego maila i rozłączał się, gdy dzwoniłam i wyjaśniałam o co chodzi. Napisałam więc do Allegro. I dostałam ostrzeżenie.
Dziwi mnie, że Allegro tak źle traktuje użytkowników. Przecież na nich zarabia. Jak zablokują konto sprzedawcy, który ma dobre opinie i sprzedaje duże ilości towaru, to nie zarobią. Dodatkowo jeszcze zrażą do siebie innych ludzi. Sami sobie strzelają w kolano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
tzn , ceny są zamieniane na polskie jeśli wybierze się region z którego sie korzysta "Polska" , a jeżeli chodzi o płatność to na swoim koncie paypal masz nasze polskie złotówki i nimi płacisz a serwis PayPal już je zamienia zgodnie z kursem walut , nie wiem czy mnie zrozumiałaś
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
niestety w sumie to sprzedający mają najbardziej przewalone ..... jak ktoś siedzi w sprzedaży na allegro tak jak ja to można dostać załamania psychicznego i zwariować , kupujący naprawdę czasami są szajbnięci a allegro ich broni mimo to że ja jestem uczciwym sprzedającym i mam same pozytywne komentarze i żadnych sporów transakcyjnych na koncie... a kupujący ma np. takie konto junior z 3 negatywnymi komentarzami że nie placi za przedmiot że licytuje dla fun'u
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Myślę , że informacje po tym linkiem mogą przydać się wielu osobom a i z ciekawości warto przeczytać.
http://paweldanielewski.pl/jak-odblo...to-na-allegro/
![]() |
#69 |
BAN stały
|
rozumiem,więc trzeba mieć tam konto w pay pal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
yhym , jednak nie wiem jak ktoś , ja mam konto bankowe w Alior Sync i jest tam opcja że tworzysz konto paypal własnie połączone z aliorem bez wchodzenia i wpisywania tych monotonnych danych czy podpisywania umowy
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
miałam sytuację że nawet jak im 6zł nie zapłacisz to straszą sądem itp hahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
to jest wręcz chore , za niedługo będziemy płacić 10 zł żeby móc się zalogować i 50 zł żeby coś kupić , a prowizja od sprzedaży wyniesie pięciokrotną wartość sprzedanego towaru ...
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
E bay jest fajny jak się kupuje od kogoś z pl.
Nie spotkałam się z darmowa wysyłką z zagranicy na e bay. Wielu sprzedawców nie chce wysyłać do pl ponieważ przesyłki są kradzione. 2 paczki z UK nigdy do mnie nie doszły. Niby przedmioty na e bay są tanie ale przesyłka często kosztuje więcej niż sam przedmiot. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;3987837 1]E bay jest fajny jak się kupuje od kogoś z pl.
Nie spotkałam się z darmowa wysyłką z zagranicy na e bay. Wielu sprzedawców nie chce wysyłać do pl ponieważ przesyłki są kradzione. 2 paczki z UK nigdy do mnie nie doszły. Niby przedmioty na e bay są tanie ale przesyłka często kosztuje więcej niż sam przedmiot.[/QUOTE] hm.. dziwne , wielu sprzedających wysyła przedmioty za darmo , przynajmniej ja często na takich natrafiam , trzeba zaznaczyć darmowa wysyłka wtedy pole się poszerza ![]()
![]() |
#75 |
BAN stały
|
i na czym sprawa staneła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
niepotrzebnie jest zrobiony druga część tematu :/
Radzę zgłosić w takim razie to do redakcji o zamknięcie tego tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.