Rzucił mnie, byłam w ciąży. Poroniłam... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 22:27   #61
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Dot.: Rzucił mnie, byłam w ciąży. Poroniłam...

dobrze ze idziesz. sprawdz czy napewno bylas w ciazy bo mozesz sobie wiecej problemow narobic tym czyszczeniem macicy.
ja poszlam do lekarza poniewaz spoznial mi sie okres a test wykazal ciaze,pozniej mialam plamienie on mi zrobil usg i stwierdzil ze poronilam,drugi lekarz zrobil drugie usg i stwierdzil ze wynik testu byl pomylka i ze zadnej ciazy nie bylo.
obylo sie bez czyszczenia i pare lat pozniej urodzilam syna a pozniej corke dwoje zdrowych dzieci w ciaze zaszlam i znosilam bezproblemowo.

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2013-03-24 o 22:33
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-24, 23:13   #62
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaWredna Pokaż wiadomość
Bo zawsze to wina faceta, jacy oni są źli i nieczuli.

Dziewczyno, jak mogłaś POKOCHAĆ SWOJE dziecko, jak nawet nie wiedziałaś, że byłaś w ciąży?
Dokładnie to samo chciałam napisać!!!
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 00:52   #63
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
nie zapominajmy,że płód autorki to była juz zapłodniona komórka ,która z czasem stałaby sie 8-mies. płodem,a potem człowiekiem.
to nie był tylko plemnik z prześcieradła
choćbyś nie wiem jak waliła głowa w mur to każdy ma prawo nazywać zlepek zapłodnionych komórek dzieckiem
po co rozbijać gówno na atomy? to nie był płód, co najwyżej zarodek. to raz. a dwa - organizm stwierdził, że nie chce utrzymywać ciąży, więc po co się nakręcać 8-miesięcznymi płodami!?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 10:09   #64
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
po co rozbijać gówno na atomy? to nie był płód, co najwyżej zarodek. to raz. a dwa - organizm stwierdził, że nie chce utrzymywać ciąży, więc po co się nakręcać 8-miesięcznymi płodami!?
zarodek,który gdyby nie poronienie stałby się człowiekiem.
dziwię się,że nie WY rozbijacie problem na atomy i zabraniacie autorce odczuwać stratę.
kim jesteście,aby mówić jej co ma odczuwać i jak ma nazywać swoje życie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Nie, jeśli chce pozostać w zgodzie słownikiem języka polskiego.
Cytat:
Zarodek lub z greckiego embrion – osobnik roślinny lub zwierzęcy (także ludzki) we wczesnym etapie rozwoju zwanym okresem zarodkowym. Okres ten zaczyna się podziałem zygoty i u różnych organizmów kończy w różnym czasie. Zarodek występuje u zwierząt wielokomórkowych produkujących gamety a więc począwszy od niektórych gąbek i jamochłonów, natomiast o zarodku wśród roślin mówimy począwszy od paprotników (u mszaków dorosłą rośliną jest gametofit a sporofit nigdy nie jest samodzielny)[/B].
nie samodzielny plemnik,nie komórka jajowa,nie smarka-to twór ludzki

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-03-25 o 10:10
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 11:07   #65
pannaagacinska
Wtajemniczenie

Cytat:
kim jesteście,aby mówić jej co ma odczuwać i jak ma nazywać swoje życie
Dziewczyny wykazmy troche empatii w takich watkach, a nie zamieniajmy w taki o ustalaniu czy autorka ma prawo czy tez nie rozpaczac po stracie.
Przeciez kazdy ma inny system wartosci.

Sama uwazam, ze nie wiedzac ze bylo sie w ciazy, jeszcze potem stracilo sie ja w bardzo wczesnej fazie ciezko tu mowic o jakims przywiazaniu.
Mysle, ze w tym przypadku chodzi o myslenie co by bylo gdybym utrzymala ta ciaze, jakby potoczylo sie dalsze zycie i relacje z tym facetem.

Ale autorka twierdzi, ze odczuwa strate. A problem dotyczy czy poinformowac o tym swojego bylego o poronieniu.

Zlikwiduj słowo „marzenie" i zastąp je słowem „plan".

Edytowane przez pannaagacinska
Czas edycji: 2013-03-25 o 11:16
pannaagacinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 20:21   #66
wislatko
Przyczajenie

Dziewczyny !!
Wróciłam właśnie od lekarza i wszystko jest ok ! Okazało się, że nie było, nie ma żadnej ciąży, a co za tym idzie- poronienia ! Tak bardzo się cieszę, że poleciłyście mi wizytę i innego gina w celu weryfikacji postawionej diagnozy !
Postawiło mnie to na nogi, ubieram dres i śmigam na lekką przebieżkę )
będzie dobrze !
wislatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 21:06   #67
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez wislatko Pokaż wiadomość
Dziewczyny !!
Wróciłam właśnie od lekarza i wszystko jest ok ! Okazało się, że nie było, nie ma żadnej ciąży, a co za tym idzie- poronienia ! Tak bardzo się cieszę, że poleciłyście mi wizytę i innego gina w celu weryfikacji postawionej diagnozy !
Postawiło mnie to na nogi, ubieram dres i śmigam na lekką przebieżkę )
będzie dobrze !
Dobrze, że to przeczytałem niechcący bo już miałem pisać odp na pierwszego posta ;d Ale nadal jest coś czego nie rozumiem. Twoją sytuację zinterpretowałbym jako szczęście w nieszczęściu, tj nieszczęście, że on cię zostawił ale szczęście, że nie zostałaś sama z dzieckiem, bez mężczyzny, ojca, opieki itd. A Ty przedstawiłaś to jako dwa nieszczęścia i w tym momencie dla mnie tu nie ma żadnej logiki ;d
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 21:15   #68
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Dobrze, że to przeczytałem niechcący bo już miałem pisać odp na pierwszego posta ;d Ale nadal jest coś czego nie rozumiem. Twoją sytuację zinterpretowałbym jako szczęście w nieszczęściu, tj nieszczęście, że on cię zostawił ale szczęście, że nie zostałaś sama z dzieckiem, bez mężczyzny, ojca, opieki itd. A Ty przedstawiłaś to jako dwa nieszczęścia i w tym momencie dla mnie tu nie ma żadnej logiki ;d
w/g logiki autorki to straciła tylko jedną osobę,nie dwie
Stary 2013-03-27, 22:34   #69
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

napisala przeciez ze inny lekarz nie potwierdzil poronienia i ze juz jej lepiej.
dobrzez ze posluchalas mojej rady,ja mialam taka sama historie jak ty,zawsze to dobrze na wizazu sie wyzalic ktos zawsze podrzuci inne spojrzenie na sprawe,da dobra rade.
trzymaj sie kochana napewno kiedys urodzisz zdrowe dziecko w lepszym momencie zycia niz jestes teraz.
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 22:43   #70
201604181004
Konto usunięte

jeśli teraz ci lżej to dobrze.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-27, 23:29   #71
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
w/g logiki autorki to straciła tylko jedną osobę,nie dwie
Cytat:
Nie dość, że nie mam chłopaka to nie mam też dziecka ( Nie sądziłam, że w jednej chwili świat może się zawalić.
... pozatym nie powiedzialem nigdzie ze stracila dwie osoby tylko ze byly dwa nieszczescia ;d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-28, 18:06   #72
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
... pozatym nie powiedzialem nigdzie ze stracila dwie osoby tylko ze byly dwa nieszczescia ;d
czy to nie jest to samo?
dwie straty,dwa nieszczęścia.
Stary 2013-03-28, 18:33   #73
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
czy to nie jest to samo?
dwie straty,dwa nieszczęścia.
Nom nie do końca bo według mnie straciła dwie osoby ale tylko facet był nieszczęściem ;d Ale autorka chyba już nie odwiedza tego wątku więc nie dowiem się jak się czuła myśląc, że straciła dziecko kogoś kto ją zostawił ;<
Stary 2013-03-28, 20:48   #74
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Nom nie do końca bo według mnie straciła dwie osoby ale tylko facet był nieszczęściem ;d Ale autorka chyba już nie odwiedza tego wątku więc nie dowiem się jak się czuła myśląc, że straciła dziecko kogoś kto ją zostawił ;<
nie chcę się wypowiadać za autorkę,ale strata dziecka też może być nieszczęściem
Stary 2013-03-28, 21:12   #75
Marudna Krolewna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziewczyno ty nawet nie wiedziałaś że jesteś w ciąży, nawet jej nie planowałas, nie nastawiałaś się i zostawił cię chłopak, gdyby ta wizyta nic byś nie wiedziała a ty histeryzujesz jakbyś się 5 lat starała z mężem o dziecko i piąty raz poroniła w zaawansowanej ciąży...
Również jestem nieczuła bo zgadzam się z każdym słowem
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-26, 15:51   #76
wislatko
Przyczajenie

Witajcie po długim czasie !
Przepraszam za moją nieobecność, ale nie miałam czasu tutaj zaglądać- tyle się teraz dzieje ! )
Ze zdrowiem wszystko w porządku, znalazłam, a raczej odświeżyłam, swoją pasję, której teraz się poświęcam, wyszłam do ludzi i przede wszystkim zdałam sobie sprawę, że nie warto płakać i przejmować się osobą, która nie płacze za tobą !
Dziękuję wszystkim za wsparcie i nawet 'nieczułe komentarze'- one też otworzyły mi oczy i zmieniły sposób myślenia.
Otaczajcie się życzliwymi ludźmi i nie dajcie się zapędzić w kąt!
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego popołudnia!
Stary 2013-12-17, 20:44   #77
Agniechap13
Przyczajenie

A to jest moja historia. Mnie niedawno zostawił chłopak po ponad 3 latach związku. Kilka dni po rozstaniu zorientowałam sie ze jestem w ciązy. Powiedziałam mu o tym, ale on oczywiście uważał że kłamie, i że pewnie to nawet nie jest jego dziecko.. Nie odzywaliśmy się do siebie. Niedługo po tym poroniłam, powiedziałam mu o tym, a on powiedział tylko że to nie jego wina. Od tamtej pory się nie odzywa. Ani raz nawet nie zapytał jak się czuje, jakby to wgl nie była jego sprawa i jakby go to nie interesowało.. Od tego wszystkiego minęło 2,5 miesiąca. Ja cały czas o tym myslę, płacze, a on ma juz nową dziewczynę i chodzi na imprezki i świetnie sie bawi... Wiem, że nigdy nie bedziemy już razem, ale chyba nadal go kocham.. I jest mi strasznie przykro że tak się zachowuje..
Agniechap13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 10:38   #78
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniechap13 Pokaż wiadomość
A to jest moja historia. Mnie niedawno zostawił chłopak po ponad 3 latach związku. Kilka dni po rozstaniu zorientowałam sie ze jestem w ciązy. Powiedziałam mu o tym, ale on oczywiście uważał że kłamie, i że pewnie to nawet nie jest jego dziecko.. Nie odzywaliśmy się do siebie. Niedługo po tym poroniłam, powiedziałam mu o tym, a on powiedział tylko że to nie jego wina. Od tamtej pory się nie odzywa. Ani raz nawet nie zapytał jak się czuje, jakby to wgl nie była jego sprawa i jakby go to nie interesowało.. Od tego wszystkiego minęło 2,5 miesiąca. Ja cały czas o tym myslę, płacze, a on ma juz nową dziewczynę i chodzi na imprezki i świetnie sie bawi... Wiem, że nigdy nie bedziemy już razem, ale chyba nadal go kocham.. I jest mi strasznie przykro że tak się zachowuje..
Bardzo przykre jest to co opisujesz. Myślę, że potrzebujesz czasu, żeby pogodzić się z podwójną stratą
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 11:57   #79
Ingel
Rozeznanie

No to kochaj go dalej i po nim rozpaczaj, tylko nie miej potem do nikogo pretensji że zmarnowałaś mnóstwo cennego czasu i stałaś się smutnym kłębkiem nerwów.
Facet powininien być tylko niezbyt miłym wspomnieniem z przeszłości i tyle.
Ingel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 16:01   #80
wislatko
Przyczajenie

Glodomorku! Nie zadręczaj się i całej winy nie przelewaj na własną osobę. Nie zastanawiaj się dlaczego tak się stało, bo takie myślenie do niczego pozytywnego nie prowadzi. Przeszłość zostaw daleko w tyle, oddziel od siebie grubą kreską i żyj chwilą! Ściskam!
Stary 2013-12-19, 08:30   #81
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Glodomorku! Nie zadręczaj się i całej winy nie przelewaj na własną osobę. Nie zastanawiaj się dlaczego tak się stało, bo takie myślenie do niczego pozytywnego nie prowadzi. Przeszłość zostaw daleko w tyle, oddziel od siebie grubą kreską i żyj chwilą! Ściskam!
Zerknij jeszcze raz na mój post Bo ja się nie zadręczam, absolutnie nie
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 23:37   #82
wislatko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Zerknij jeszcze raz na mój post Bo ja się nie zadręczam, absolutnie nie

rzeczywiście
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości