|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcheweczka, butla soczku, zaraz stuknie nam pół roczku. Mamusie XI-XII 2012
Cytat:
O a ja dla Was mam inną historię, nie o lesie co prawda ale też w temacie "przyroda" ![]() Mieszkamy na wsi, a jak to na wsi pałętają się koty luzem. Ja jestem raczej psiarą, ale kocham zwierzęta wszystkie, mój mąż to kociarz straszny. Sami mamy kota, jednego, imieniem Perszing. No i te koty się pałętają, a my je dokarmiamy, robimy im budki, kupujemy cukiereczki i inne kocie pierdółki. Jak to ludzie co na wsi mieszkają od pół roku a przyzwyczajenia typowo miejskie. Kilka tygodni temu jedna z odwiedzających nas kotek zaciążyła... I parę dni temu się wykluły... pod naszym tarasem a dzisiaj patrzę, druga w ciąży. Nożesz. Plan był taki, że je w ramach czynu społecznego wysterilizujemy dla ich dobra i dla dobra wsi Ale najpierw mały Franuś, a kotki nieco dzikie to strach, a musiały by po operacji pomieszkać u nas. A teraz Franek podrósł, a te już zdążyły się puścić :/ Jakby któraś reflektowała na kota... to chętnie oddam do adopcji. Póki co są 4, ale pewnie ta druga dostarczy kolejnych 4 albo i więcej...My weźmiemy dwa maluchy do siebie, ale do ośmiu to męża nie przekonam
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcheweczka, butla soczku, zaraz stuknie nam pół roczku. Mamusie XI-XII 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- ciężki wybór, obie najs ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
1. mamy to samo 2. no dziecko anioł, czego Ty na nią narzekasz ![]() 3. synuś na Bahama
|
||
|
|
|
#63 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja koty lubię, nawet jednego posiadam ale zamiejscowo, że tak powiem, bo mieszka z bratem w domu. Ale mój własny osobisty, bo żem go dostała od wspomnianych przyjaciół pedałków na 20-te urodziny. Swoją drogą kiedy to było ![]() Za to posiadam do oddania królika. Niestety z bólem serca ale podjęłam decyzję, że Edziowi trzeba znaleźć nowy domek. Za dużo sierści, wiórków i czasem kupa nie tam, gdzie być powinna Póki co urabiam moją mamę ale nie wiem czy łyknie ![]() Cytat:
Wyślę dzisiaj tżta do piwnicy po spacerówę i zrobimy podmiankę. I rundkę po mieszkaniu. Tylko niech teść se pójdzie, bo jeszcze się z tych emocji zasiedzi do ciemnej nocy Ale szczerze to nie wiem czy to coś da. Ona ma na tyle podniesione oparcie, że jak ma opuszczoną budkę to widzi naprawdę dużo. A i tak ryk Cytat:
![]() 2. Na 2,5h. spaceru tak wygląda 0,5 3. Po wypoczynku musiałam odsierścić matę rolką do odzieży
|
|||
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas co prawda był spokój na spacerach ale zamontowałam sobie spacerówę bo rozkłada się na płasko całkowicie Jasiek jeszcze bardziej zachwycony, chociaż najlepiej lubi jak go wyjmę np w parku |
|
|
|
|
#65 | |||
|
Zakorzenienie
|
i jak było?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo nie wyślę go od razu do Twojego lasku. Powiem, że tam biegają laski z cyckami na wierzchu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam
Ciekawe co na to Ewka ![]() Dziadek wykazał się cierpliwością, bo nadal ich nie ma. A ja i tak się stresuję i Biorę się za bransoletkę na dzień matki, może to mnie jakoś zdystansuje!
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
nie poszłam
wysłałam męża korzystając z tego, że wyjątkowo ma wolne popołudnie, pójdę jutro ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos to dzisiaj też musiałam melona wywalić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poka te swoje bransoletki albo link do swojej stronki podaj
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi bardziej chodziło o tę materiałową otoczkę, co jest naokoło wózka. Ale tak gdybam. Chyba, że to jakiś skok ![]()
|
|
|
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzika, no poka poka tą Twoją twórczość
Ja się chętnie na coś skuszę na poprawę humoru ![]() Widziałam też trampeczki made by Jagnna I zapałałam miłością do nich
|
|
|
|
#73 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Melduję się w nowym wątku!
My już po bioderkach, dziękujemy wszystkim za kciukasy Za to Apolonia super pięknie ma to już z głowy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziecko wróciło ze spaceru z dziadkiem przeszczęśliwe i gada jak najęte. Nie łapię
![]() No ciągle się nie zaktualizowałam, żeby nie było wstyd pokazywać, wybaczcie ![]() Poza tym w bransoletkach raczkuję, do tej pory to kolczyki najbardziej robiłam. Wrzucam prezent Jagnny (projekt obdarowanej) plus takie haftowane z koralików, w psitkę z nimi roboty a kupować nikt nie chce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dozuję ![]() Skolioza dzięudobry
|
|||
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chłopcom wszystko zajmuje ciut więcej czasu ![]() myślałam że córcia Pola od Poli a nie od Apolonii
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Łeee to co to za spacer
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Mi tu
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaje biste !!!!!!! ![]() ![]() klask i:
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniecznie wypróbuj spacerówkę nasz Daśko w tej spacerówce wczoraj był dużo spokojniejszy niż w gondoli mimo że siedzenie miał nawet bardziej na płasko rozłożone |
|
|
|
|
#81 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#82 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak na nią czasami patrzę, to dla mnie wykapana Apolonia
|
||
|
|
|
#83 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś może być na rzeczy, skoro aż tyle dojada po cycku ![]() żądam wyjawienia tajemnicy różowej kredki ![]() Cytat:
![]() zdecydowanie ide w ilość, nie w jakość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale znam temat. Mieliśmy kiedyś kotke (notabene imieniem Gandzia ) a ona mnożyła się jak szalona. Nową kocią produkcję potrafiła nam dostarczać dwa razy w roku ![]() Odnośnie Gandzi jest anegdota: Mamy za domem taką szopkę/składzik na grabie, rydle i stare doniczki. I ta Gandzia, jak to kot, lubiła spać w tych doniczkach. Dodam jeszcze że była kotem dość słusznej postury. No i pewnego pięknego dnia, moja mama coś tam sobie grzebała w rabatkach i wysłała moją siostrę do owej szopki po jakieś grabie. Ta polazłą tam, wzięła co miała wziąć, wyszła i na cały ogród się drze: MAMO!! GANDZIA SIE JUŻ W DONICZKACH NIE MIEŚCI!! Miny sąsiadów bezcenne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś był dzień na mamusinych rączkach part II ![]() Spanie dla Ulencji w dzień to jakaś abstrakcja. Wózek nie, łóżeczko nie, mata nie. Na brzuszku nie, na plecach nie. Dopiero po południu ją zamotałam w chustę (a jednak ) pospacerowałyśmy chwilę i usnęła. Oczywiście musiałyśmy się posiłować wcześniej, bo czemu się dziecko ma nie poprężyć i powiercić, skoro może![]() M przyjechał wczoraj w nocy, a dziś znów wybył do Katowic, bo musi auto odwieźć. Więc mam kolejną noc odroczoną, bo wróci późno
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli jednak pomyłka
|
|
#85 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Ze dwa dni by się zeszło najmarniej. Posiadając dziecko to pewnie ze dwa miesiące ![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedziałam Ewce, że jak będzie niegrzeczna po zmianie wózka to ją oddam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#87 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ta w kropki mi się nie podoba. Ale ta druga Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#89 | |||
|
Zakorzenienie
|
Noł łej. Za karę se przejrzyj poprzednie wątki. W ramach przypomnienia
![]() Cytat:
![]() Jutro spacerówa! Łi łil si ![]() Cytat:
![]() Zapraszam na jeden maciupki spacerek w ramach testów ![]() Cytat:
![]() Co do małżonka i posługi - laki ju Mój M się już pręży bez koszulki przed tv, prezentując swoją nową, wyszczuploną ale po staremu owłosioną klatę
|
|||
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

a dzisiaj patrzę, druga w ciąży. Nożesz. Plan był taki, że je w ramach czynu społecznego wysterilizujemy dla ich dobra i dla dobra wsi
Ale najpierw mały Franuś, a kotki nieco dzikie to strach, a musiały by po operacji pomieszkać u nas. A teraz Franek podrósł, a te już zdążyły się puścić :/ 

Póki co urabiam moją mamę ale nie wiem czy łyknie 

Biorę się za bransoletkę na dzień matki, może to mnie jakoś zdystansuje!

albo link do swojej stronki podaj

Ale nie chciało mi się tego słuchać, za to
klask i:
wizja pobytu w szpitalu strasznie mnie przytłoczyła...