![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
witam wszystkie przyszłe mamusie początku 2014 r
![]() ![]() gratuluję dwóch kreseczek i życzę powodzenia ![]() oczywiście mam nadzieję, że nie będziecie złe jeśli będę Was z sentymentu podczytywać ![]() pozdrawiam mama lutowa 2013 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Widze moje kolezanki z watku I II 2013 zrobily nalot
![]() Ja tez czekalam z niecierpliwoscia na wasz watek ![]() Kochane, powodzenia, jak najwiecej usmiechu, jak najmniej dolegliwosci, i cieszcie sie kazda chwila z brzuszkiem, bo czas zapitala naprawde konkretnie!!!!! I niedlugo juz bedziecie swoje dwie kreseczki trzymaly w ramionach, albo, jak moj, beda plakac bo im sie nie udalo gibnac z boczku na brzuszek ![]() Usciski, Mama styczniowa 2013 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#63 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moja kreska myślę,że jak ta ze środkowego testu. Cytat:
Ja już tutaj miałam jedną ciążę prowadzoną i gdy poszłam do przychodni powiedzieli mi,że mam jeszcze sporo czasu,muszę poczekać,bo pierwsza wizyta jest w 10 tyg.
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Dziewczyny gratuluję i powodzenia!!!
![]() Pozdrawiam ,mama lipcowa 2012
#65 |
Rozeznanie
|
Witajcie !
I ja się do was przyłączam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama styczniowa 2009. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Witam!
My staraliśmy się ponad rok (13 miesięcy) , wysyłano nas już do kliniki leczenia bezpłodności i w teraz kiedy myślałam że wcale nie ma szans by się udało (dużo stresu) ... to się udało : Mam 33 lata. W piątek w pracy zrobiłam test wyszły ledwo widocznie 2 krechy, w sobotę powtórzyłam test i wątpliwości się rozwiały... Dzisiaj odebrałam wyniki bety 571, 3 - ok. 4-5 tydzień. Powtórzyłam betę 2 raz by sprawdzić czy rośnie, popołudniu odbieram drugie wyniki by mieć komplet dla lekarza. Jutro mam wizytę u gina więc dam znać co i jak.... pozdrawiam ![]()
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-05-13 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Maruda, o ja Cie, serdeczne gratulacje!!!!!! Tak sie ciesze, ze sie wam udalo
![]() Kolejna z kwietniowych mrozonek zafasolkowana ![]() Buziaki i powodzenia!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#69 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkie przyszłe Mamusie
![]() Szukałam "grupy wsparcia" i tak trafiłam tutaj, mam nadzieje, że mogę się wprosić ![]() 11 maja robiłam test, a tu upragnione dwie kreseczki ![]() 12 maja obudziłam się ze sporymi mdłościami, wtedy uznałam, że jednak nie potrzebuje kolejnego testu ![]() Dodam, że 12 maja miałam pierwszą rocznicę ślubu. To najwspanialszy prezent jaki ja i mój Mąż mogliśmy dostać ![]()
![]() |
#70 |
Gang Iren
|
Dziewczyny a macie jakieś objawy? Według om u mnie jest 5t0d i w sumie co tylko mnie zdziwiło to,że zgagę miałam po soku pomarańczowym i tak kilka razy. A poza tym nic. Jednak w poprzednich ciążach to objawy jakoś później miałam, więc może coś dojdzie za tydzień-dwa
![]()
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak chyba jest nie najgorzej...
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję dwóch kreseczek na teście i zyczę spokojnych 9 miesiecy, zdrowych bobasków i lekkich porodów.
Pozdrawiam, Mama lipcowa 2013. |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
To i ja sie dolacze do nalotu na Was:p
Gratuluje Wam dziewczyny dbajcie o swoje fasolki,moj dzidzius wlasnie kima przy cycu ![]() ![]() Styczniowka 2013 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() „Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.” Edytowane przez Buka20 Czas edycji: 2013-05-14 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jak ten czas szybko leci, już są mamusie styczeń-luty 2014. Dziewczyny życzę Wam spokojnych kolejnych 8 miesięcy ![]() Mamusia ze stycznia 2012
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie jeszcze dwa długie dni i się dowiem co i jak z moim wymarzonym synusiem trzymajcie za nas kciuki
Pozdrawiam wszystkie gorąco i gratuluję tych dwóch kresek bo ja sama wiem ile to szczęścia daje zobaczenie ich |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Gang Iren
|
Kurcze miałam kupić ten test elektroniczny,a koło domu nie ma. Muszę jutro się za nim rozejrzeć.
Jaka dzisiaj dziwna pogoda u mnie: deszcz leje,wieje mroźny wiatr i do tego gorące słońce ![]()
#79 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Teścik wczoraj pokazał dwie kreseczki. Na dzis miałam termin @ więc dzidziuś powinien pojawić sie pod koniec stycznia. To moja druga ciąża. Pierwszy synek urodził się 10.04.2011. Dolegliwości mam mimo, ze jeszcze wcześnie i to zupełnie inne niz za pierwszym razem. bolą mnie piersi, brzuch, biodra, plecy i...nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też nogi bolą tak jakby pulsują a to dopiero początek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Spokojnych, niezapomnianych 9 miesięcy dziewczyny
![]() Ten czas mija tak niesamowicie szybko, że zaraz Wy będziecie gratulowały mamom z dalszych części 2014 roku, a potem będziecie tulić maleństwa. ![]() Robiłam test i mam wrażenie jakby to było wczoraj, a tu za 2 msc mój synek będzie już ze mną ![]() Mama lipcowa 2013
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Aż się popłakałam, że to już, dopiero co wrześniowo-październikowy powstawał!
Kochane, życzę spokojnych 9 miesięcy, zdrowych maluszków i wiele radości z ciąży ![]() ![]() Pozdrawiam, mama majowa 2011 i przyszła wrześniowa 2013 ![]()
![]() |
#83 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do objawów to tez bolą mnie piersi!! Juz od dwóch tygodni, zanim zrobiłam test to bolało i był to u mnie pierwszy objaw ciazy (nigdy mnie nie bolały przed okresem). Jak śpię to klasę sobie poduszkę pod piersi, bo inaczej spać nie moge. Tż ma póki co zakaz dotykania ![]() ![]() A! I jeszcze jedno: 2 lub 3 razy zdarzyło mi sie poplakac! To tak, bez powodu, łzy napływają mi do oczu i rycze... Trwa to ok 5 min i przechodzi, to chyba hormony szaleją? ![]() Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2013-05-13 o 19:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() W drugiej ciazy az tak nie mialam,za to w pierwszej to byla burza hormonalna. Potrafilam smiac sie i plakac na przemian. Pamietam jak zaczelam plakac w sklepie,bo... nie bylo czekolady na ktora mialam ochote ![]()
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję i życzę najszczęśliwszych 9 miesięcy
![]() Mamuśka styczniowa 2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie!
Jak mija Wam dzień? U mnie pracowicie, choć spać mi się chce tak, że marzę o łóżku. I plecy bolą dość znacznie. Jak tam Wasza dieta w ciąży? Jakieś drastyczne zmiany? Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
współczuję, ja na szczęście mogłam pozwolić sobie na dzień wolny i dłuższe spanie. Co do diety, to na razie poza "odstawieniem" kawy, żadnych większych zmian, no może więcej warzyw i owoców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Ja jestem na wakacjach więc sie wysypiam jak nigdy!! Normalnie nawet w weekendy wstaje przed 8, bo juz spać nie moge, a teraz codziennie śpię do ok 10 (mimo ze klade sie spać ok 11-12) i jeszcze dodatkowo popoludniu zasypiam na godzinke ![]() ![]() A wy pracujecie? Do którego miesiąca macie zamiar pracować? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- A co do diety w ciazy, to ja wyeliminowalam to co zakazane (alkohol, surowe ryby i miesa i inne takie) i zwracam większa uwagę na to co jem. Unikam tez fast foodow, ale to robiłam od zawsze, więc w sumie niewiele sie zmieniło. Najgorszy dla mnie jest brak coli, red bulla i innych słodkich napojów gazowanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
W tygodniu wstaję o 6.00, a w weekendy około 7-8
![]() Pracować zamierzam tyle ile będę mogła - lubię moją pracę, lubię moich pracodawców, więc nie chce iść na L4 tylko dlatego, że jestem w ciąży, ponieważ póki co nie odczuwam większych dolegliwości. Soleil_Rouge - na wakacjach? Tobie to dobrze! Gdzie wypoczywasz? ![]() Natomiast moje pytanie o dietę wzięło się z tego, że przed dietą przez ponad pół roku byłam na diecie, w efekcie której sporo schudłam. Nigdy nie miałam wielkiej potrzeby jedzenia, także nawet wtedy, kiedy już się nie odchudzałam jadłam ok. 1200 kalorii. Teraz, jak jestem w ciąży oczywiście staram się jeść zdrowo (choć ostatnio wpadła mi pizza), ale po podliczeniu dalej mi wychodzi, że jem ok. 1200, czyli teoretycznie dietetycznie. Nie chciałabym drastycznie przytyć. I teraz pytanie - czy na siłę zwiększyć ilość kalorii czy odżywiać się tak jak teraz - zdrowo, ale bez przejadania się.
Edytowane przez Caillouu Czas edycji: 2013-05-14 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.