Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 08:43   #61
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA!
w zeszłym tygodniu Illusion kupiła strój na rozpoczęcie roku szkolnego, a dzisiaj poluje na gajer ślubny dla syna!
aaaaaaaaaa

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:44   #62
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Powiem Wam tylko, że dzięki temu że mój tż przejął się moim snem proroczym (mówiłam Wam, że miewam sny prorocze?)to jeszcze żyje...
Co?

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
A no Nawijko,moje to chyba wisiadlo,dlatego w nim nie chodze. Tylko jak musze wyskoczyc do sklepiku pod blokiem na uno momento,sporadycznie... Zrobie zdjecie potem. Chcialabym te Wasze super tule czy co tam,ale za duzo kasy A wygodniej by bylo,w moim miescie te mniejsze sklepiki to czesto w kamienicach starch,wasko,schodki nie ma jak isc. No i wystawianie wozka to cala wyprawa
Tez mi na tym zalezy wlasnie...

Duzo, fakt. A jeszcze jak sie okaze, ze dziecie nie chce w nim siedziec...?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A wiesz, ze wczoraj pod moim linkiem z tym nosidlem napisalas ze wisiadlo? Ale rozumiem, ze pewnie chodzilo Ci o womara ktorego wkleila Nancy
Tez sie zakrecilam

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Oj cięzka, jak byliśmy na majówce to widziałam dziecko mniejsze dużo od Oli w takim już zupełnie perfidnym wisiadle. Dziecko wisiało jak breloczek u pasa . Jak mi się szkoda tego malucha zrobiło.
A drugi problem to z wózkami spacerowymi. W niedziele byliśmy z TŻ na spacerze w parku i się naoglądałam ludzkiej głupoty. A najbardziej się zszokowałam jak kobitka wiozła w takiej zwykłej najzwyklejszej spacerówce z tej firmy baby design takie na oko miesięczne dziecko. Biedne dziecko

A i jeszcze z czego ostatnio się śmiałam to że jeszcze producenci produkują chodziki jak widać jest na to popyt .... o la boga ile tego na all widziałam i to takie wymyślne.

A potem krzywe kręgosłupy krzywe nogi itp.
W spacerowce miesieczniak?

Biedne dzieciaczki...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:45   #63
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
bo tżta męczy sra..czka!

UWAGA, UWAGA!
w zeszłym tygodniu Illusion kupiła strój na rozpoczęcie roku szkolnego, a dzisiaj poluje na gajer ślubny dla syna!
zgodnie z naszym tematem

Ja nie wiem, gdzie Ty to wszystko mieścisz Kobieto.

mnie też nie... a wogóle to Julka w chuście siedziec nie chce, ciekawe jakby było z nosidłem.

Ostatnio jak jechalismy samochodem to babka szła z dzieckiem w tym wisiadle. o matko, aż mi sie przykro zrobiło jak zobaczyłam to biedne dziecko. tak strasznie wisiało, że aż miałam wrażenie w kroku go musi boleć...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

: hahaha: rozwaliłaś mnie tym tekstem nomen, biedy TŻ. lepiej, żeby tego nie zobaczył

swoją drogą może Ty opatentuj ten smród jako odstraszacz komarów
Hmmm to nie jest takie glupie bede sprzedawac jego sztryfle, zapewniam ze jedna na pewno przez miesiac smrod utrzyma albo niech przez dwa dni chodzi w jednej parze to starczy na caly sezon komarowy zawisicie w pokoju na lampie i zadne komary nie straszne jak Wy wszysykie ode mnie kupicie to uzbieram na tule Tylko efekt uboczny taki,ze mozecie przespac cale wakacje,zamuli Was smrodek okropna jestem:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez nomenklaturabinominalna
Czas edycji: 2013-06-07 o 08:53
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:46   #64
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Śliczna

Dziewczyny jadę na cały dzień do mamy więc nie szalejcie
naiwna czy co?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

neti co do nosidła które wstawiłaś to nie i jeszcze raz nie... Szaja już pisała wiele razy, Manduca, Bondolino albo Tula, a ceny tych babybjorn to już w ogóle z kosmosu... A dziecko wisi w nich jak śledź, nie wiem co za lekarz twierdzi że jest ok?

Mały śpi, a ja czekam na kuriera wczoraj rano zamawiałam Tulę a dziś jest już paczka w doręczeniu, super miodzio dla mojej niecierpliwośći
Ja dodam jeszcze, że ergonomiki można kupić też szyte, też dobre pod względem ortopedycznym - z tego, co zorientowałam się na forach róznych to pathi jest polecana:
http://pathi.pl/pl/o-nosidlach.html te w środku, wzrór dowolny, z tego co pamiętam 280zł koszt

do tego nubiGo:

http://nubik.pl/mojemt.php?kategoria=2 ale nie znam ceny

doux doux:

http://doux-doux-doux-doux.blogspot.com/

piękne wzory, piękne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:46   #65
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ale zielono u żubrów, jeszcze w dzień do nich nie zaglądałam;

młody obudził mnie przed 6, teraz kima, ja się wyszykowałam i jadę w miasto a mój tata ma stresa, bo będzie musiał przez godzinę sam z nim posiedzieć jak się obudzi i dać mu jeść, zanim moja mamuśka nie wróci

widziałam, widziałam, ale już po tym jak napisałam posta

a ja myślałam, że w czwartki dostawy

ze szmat się nie wygrzebiesz

no właśnie mnie ortopeda przestrzegał, żeby absolutnie nie wsadzać do chodzika; a ostatnio moja bratówka, młoda dziewczyna kurde i już małego wsadziła w chodzik, a jest 5 dni od mojego Filipa młodszy kiedyś jej mówiłam, że to raczej nie za bardzo, ale nie będę jej ciągle bzyczeć za uszami, bo się obrazi, że się wymądrzam
no tak młoda jesteś to życia nie znasz

Debrah i ja się dołączam do komplementów
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:47   #66
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41197406]Black, jak wysoko? kolanka powinny być na wysokości bioder, a tu sporo im brakuje.

Mam szpilki. Ale nie mam kiecki bo nie było żadnych ładnych czarnych szpilek, to mam czerwone. Jak tak dalej pójdzie, to górę kupię zieloną, torebkę pomarańczową i tyle będzie

http://ccc.eu/public/katalog/medium/...5900007sur.jpg[/QUOTE]

i będziesz wyglądała jak choinka i git
i jeszcze sensacje w kościele zrobisz

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

wczoraj próbowałąm was cały dzień nadrobić ALE SIĘ NIE DA!!! ale wy pędzicie!
dlatego dziś postanowiłam się wbić tutaj i być na bieżąco

co mi się rzuciło w oczy - FEWCIU - super, że jest poprawa, o to przecież chodziło! jeszcze tylko troszkę i już będzie po wszystkim

gratulacje za wszystkie piękne wagi i szczepienia!

co do cywilnego - nas wyszło coś około 2000zł na 12 osób + 2 dzieci (11 i 4 lata).
Suknia - dostałam od siostry jej ślubną, teściowa krawcowa mi ją przeszyła na taką jak chciałam i była
garnitur - D. miał całkiem nie zły, a że za rok bierzemy już kościelny z wielką pompą to nie kupowaliśmy
urząd - 80 zł
obiad w restauracji - coś koło 600 zł (ale tylko obiad i soki do tego)
potem przyjechaliśmy do domu TŻ, była piękna pogoda, bo to sierpień i imprezkę mieliśmy na świeżym powitrzu, pod wiatą, o czymś takim http://balneo.wordpress.com/2009/08/...hod-revelatio/

tort kupowliśmy w cukierni - jakieś 50zł (bo nie ślubny, tylko po prostu tort śmietanowy kupiliśmy ), jedzienie przyrządzałam głównie ja i teściowa, moja siostra też przyniosła 2sałątki, macocha (jak ja nie lubię tego słowa!!! spoko babka z niej jest, lubimy się ) zrobiła śledzie, barszcz do ktorkietów, więc jakoś poszło
no wiadomk - produkty kupowliśy my + alkohol + napoje, kupiliśy też białe balony i mieliśmy tą wiatę przystrojoną

obrączki - daliśmy zwrotne 300 zł od rodziców TŻ dostaliśmy obrączki i je poprostu przetopiliśmy u takiego małego jubilera, chcieliśmy tradycyjne, z żółtego złota http://www.ak-bizuteria.pl/zlote-obr...4mm,id912.html, tylko grawer w środku

bukiet - powiedziałam w kwiaciarni, że idę na ślub i panna młoda lubi filet, więc chcę ładny fioletowy bukiet. Powiedziałąm jak ma wyglądać mniej więcej i dałam za niego 40zł jeszcze przy odbiorze facet się śmiał, że chyba będzie ładniejszy niż ten który panna młoda będzie mieć

fryzjer - znów powiedziałąm, że idę na wesele, nie mówiłam, że to mój ślub
kosmetyczka - znajoma

generalnie OSTRZEGAM -jak się powie, że coś jest "ślubne" to cena rośnie od razu. U nas nawet w restauracji nei wiedzieli, że to "ślubny" obiad, tylko rodzinny

no więc wszystko wyszło nas ok 2000zł i było super! wszyscy się zachwycali kiecką, że w ogóle ciąży nie widać zabawa była przednia, tańcowaliśmy chyba do 23, a ślub był o 13, sąsiedzi się patrzyli z okien i nam zdjęcia robili cała wieś skomentowałą, że lepszego cywilnego nie widzieli

polecam!

-------

Tż się na mnie obraził za tą akcję (k.) tak mi strszanie źle z tym! przeprosiłam go już, no ale cóż... mam za swoje. Ale tak nie umiem znieść jego milczenia, że poszłam wczoraj spać razem z Anią (20 :Brzydal

dziś na 15 30 jadę z Anusią na USG jamy brzusznej, prosimy o kciuki
kciuki będą trzymane

My dziś wstałyśmy po 9 i mówię właącze zaraz wizaż bo będę miała dużoo do nadrobienia a tutaj dwie strony
muszę ogarnąć siebie chatę i dzidziolka i spadamy na dwór bo ciąg dalszy ładnej pogody.

A i co mnie martwi Ona dalej ma katar i kaszel i czasami kicha, wiosna czy co nie wiem co robić podaję ibum rano i wieczorem i 3 razy dziennie nasivin do noska, syrop stodal, witaminę C
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:48   #67
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

młody obudził mnie przed 6, teraz kima, ja się wyszykowałam i jadę w miasto a mój tata ma stresa, bo będzie musiał przez godzinę sam z nim posiedzieć jak się obudzi i dać mu jeść, zanim moja mamuśka nie wróci

no właśnie mnie ortopeda przestrzegał, żeby absolutnie nie wsadzać do chodzika; a ostatnio moja bratówka, młoda dziewczyna kurde i już małego wsadziła w chodzik, a jest 5 dni od mojego Filipa młodszy kiedyś jej mówiłam, że to raczej nie za bardzo, ale nie będę jej ciągle bzyczeć za uszami, bo się obrazi, że się wymądrzam
jedziesz do mnie?

no pięknie... troszkę chyba nie myśli nad tym co robi///

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:48   #68
misia1505
Rozeznanie

Sylwia cieszę się, a najlepszy po takiej awanturze jest sexik
Stary 2013-06-07, 08:48   #69
marsi11
Zakorzenienie

hej gadułki

Black- ja też miałam diadem na ślubie super sprawa

Co do chust i nosidła- ja na razie jestem bardzo za chustą ale nie wiem czy latem wytrzymamy
a jak byłam na targach dla matki z dzieckiem to babeczka od chustowania namawiała żeby ze kilka miesisięcy przesiąść się na nosidlo

zmykam do pracy, buziaki kobitki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:49   #70
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmmm to nie jest takie glupie bede sprzedawac jego sztryfle, zapewniam ze jedna na pewno przez miesiac smrod utrzyma albo nieh przez dwa dni chodzi w jednej parze to starczy na caly sezon komarowy zawisicie w pokoju na lampie i zadne komary nie straszne jak Wy wszysykie ode mnie kupicie to uzbieram na tule Tylko efekt uboczny taki,ze mozecie przespac cale wakacje,zamulu Was smrodek okropna jestem:p

buahahahahah ja pierdziele, no nie mogę

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 08:51   #71
Ewik86
Zakorzenienie

Szklanko pisałaś w starym wątku o tym, że miałaś skromny ślub kościelny. Tzn? Jak on wyglądał?

My chcemy zrobić wesele na ok 30-40 osób. Liczyłam z mamą, że potrzeba nam ok 20 tys

A cywilny mój kosztował tak: 1500 lokal do 22, w tym kilka dań gorących, przystawki, napoje na 15 osób. Moja sukienka 400 zł, obrączki 800 chyba, bo też przerabialiśmy ze starego złota, no i mój fryzjer 80 i bukiecik 50. A i jeszcze szampan do USC i wódka dla gości. Myślę, że wyniosło wszystko ok 4000 tys.

fewciu cieszę się bardzo, że jest poprawa u Blaneczki

Nancy naprawdę masz prorocze sny?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 08:51   #72
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

A i co mnie martwi Ona dalej ma katar i kaszel i czasami kicha, wiosna czy co nie wiem co robić podaję ibum rano i wieczorem i 3 razy dziennie nasivin do noska, syrop stodal, witaminę C

a to po konsultacji z lekarzem podajesz?

A może alergiczne to?

Stary 2013-06-07, 08:52   #73
sarah67
Zadomowienie

o nie dziewczyny znowu zaczynacie szaleć, zwolnijcie, bo

robi się niebezpiecznie
Stary 2013-06-07, 08:54   #74
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

A może alergiczne to?

no właśnie
ostatnio nawet w tv słyszałam, że teraz pyli dużo roslin

Stary 2013-06-07, 08:57   #75
Ewik86
Zakorzenienie

Debrah śliczna ta Twoja Amelcia

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 08:57   #76
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko owszem miewam, a mam to po mojej mamie, która też je ma
Już piszę o co chodzi
odkąd zmarli moi dziadkowie to zawsze jak mi się śnią to mnie albo przed czymś ostrzegają albo tak jakby chcą mi przekazać, że są ze mną i nie stanie mi się krzywda. Wiele razy tak było ale ten sen sprzed 2 dni zapadł mi wyjątkowo w pamięć.
Śniło mi się, że siedzę z babcią a dziadek leży w sąsiednim pokoju i ja wiem, że oni nie żyją tzn mam tego świadomość i ja się pytam, babciu a jak się teraz czuje dziadek (dziadek zmarł bo miał guza mózgu i ogólnie był w bardzo złym stanie przed śmiercią) a babcia patrzy na mnie i mówi "Tomek dobrze się czuje" (Tomek to mój Tż ale i mam Tomka brata).
Opowiedział ten sen mojemu tż i on się trochę z tego śmiał ale wczoraj już mu nie było tak do śmiechu. Powiedział, że wziął sobie to do serca i dlatego jechał wolniej, bo gdyby jechał tak jak jeździ zwykle to nie wiem co by było...
Tak samo kilka dni przed porodem śniła mi się babcia, już nie pamiętam jak ale wiedziałam, że nic się nie stanie ani mi ani Małemu bo wiedziałam, że jest z nami i się nami zaopiekuje...
Możecie się ze mnie śmiać ale ja już miałam wiele takich snów i w to wierzę...
Stary 2013-06-07, 08:58   #77
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej gadułki

Black- ja też miałam diadem na ślubie super sprawa

Co do chust i nosidła- ja na razie jestem bardzo za chustą ale nie wiem czy latem wytrzymamy
a jak byłam na targach dla matki z dzieckiem to babeczka od chustowania namawiała żeby ze kilka miesisięcy przesiąść się na nosidlo

zmykam do pracy, buziaki kobitki
hej marsi Twoj maluszek byl przeziębiony pamietam, co lekarz kazal podawac?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a to po konsultacji z lekarzem podajesz?

A może alergiczne to?
pisalam, ze bylam u lekarza, on osłuchał, gardelko sprawdzil, i powiedzial niech sie broni, a ja mu, że podalam Jej wczoraj ibum, bo balam sie ze wejdzie w oskrzela i czy moge podawac on ze tak, ja mowie podaje tez nasivin do noska, on ok ( a nasivin to wvczesnije jak bylysmy u pediatry to pytalam czy moge) i pytam sie a co na kaszel to on stodal i taka byla gatka
innego lekarza tutaj nie ma

to niejest ze ciagle kaszle, ale rano troche popoludniu wiecorkiem, jak spi to nie, ale teraz od rana pokasłuje

nie wiem co robić, to jest tak jakby to nazwac delikatnie ale wiecie dzis już 5 dzien sie zaczyna i odstawiam to co dawalam bo dluzej nie mozna i boje sie zeby cos sie nie rozwinelo

Stary 2013-06-07, 09:00   #78
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A co sie tyczy tych producentow co to zachwalaja te wisiadla... To wlasnie jesli ktos nie ma Szai encyklopedii wraz z calym wizazowym wsparciem, to przeczyta ze nosidlo ma super hiper atesty,za☠☠☠iaszcze dla kregoslupa,sraty taty i nieswiadomie krzywdzi dzieciatko przez to Okropienstwo takie zaklamanie:/ Ale widzialam kiedys na stronie chustowej,czy gdzies,ze kobitka miala wisiadlo i przerobila je na nosidlo

Zgadzam sie!

Moj TZ tez na poczatku mowi, ze chcialby kupic nosidlo dla malego, widzial fajne na allegro za 50zl
Na nosidlo sie zgodzilam, ale za 400zl
W szoku byl, ze taki koszt, ale przeciez kregoslupek Kuby najwazniejszy.

Cytat:

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:00   #79
sarah67
Zadomowienie

czy alergiczne nie wiem, bo skad

ja jestem alergikiem chodze na spacery tam gdzie pola i trawa cholerna a na trawe i zboza ja jestem

ja lykam loratadyne, bo bylam od pediatry wiec wydajemi sie, ze ona tez powinna w jakis sposob chronic przed reakcjami alergicznymi

ale mnie nie chroni, goraca a ja na dlugi rekaw bo sie wstydze, szyje przykrywam wlosami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-07, 09:04   #80
blogerka
Wtajemniczenie

wiecie co, dołuje się do kilku dni - pewnie przez tą pogodę. Nawet na jakieś fajniejsze spacery z młodym nie chce m się chodzić, tylko tu w okolicy - no bo ciągle pada, chmury, łeb mnie boli pewnie od ciśnienia, humoru brak, bo i skąd jak słońca nie ma. wieje, zimno ...
no i tak dzisiaj sobie przeczytałam, że któreś z Was tż o 4 :O wziął dziecko i zajmował się aż do 6 po czym poszedł do pracy no i znowu łamię się nad moim TZ ...
niby jest jakaś tam poprawa, nie kłócimy się, jak go o coś poproszę to pomaga bez fochów, bez czekania, od razu ... ale żeby sam z siebie butelki umył? albo poszedł wieczorem do młodego jak śpi i płacze w łożeczku? .. nigdy w życiu
nawet takie durne drobiazgi mnie irutuja.. ja zawsze kapie sie z dzieckiem, mlody siedzi wtedo kolo wanny w foteliku i jest spokojny. W ostatni weekend prosze TZ zeby wzial dziecko ze soba, jak idzie sie kapac - bo on dupe moczy godzine w wannie, to mialabym ta godzine spokoju .. jaka mu to roznice robi?! skoro dziecko bedzie w miare grzecznie siedzialo kolo wanny? no ale nie, on go nie wezmie, bo co jak zacznie plakac... super.

a jak znowu poruszyłam temat tego, że może któreś nocy albo poranka by się zajął dzieckiem, to nie ... nei da rady, on pracuje! a to moja brocha.
i jeszcze żeby mnie w☠☠☠☠ić to mi mówi, że ja kłamie ze sie nie wysypiam -- owszem, czasem się wysypiam, ale dlatego ze przywyklam juz do takiego "rwanego" snu .. albo dlatego ze chodze spac o 20 i wtedy nie mam ani chwili wolnej dla siebie! dnie sa coraz gorsze, mlody ma tylko jedna drzemke kolo 10 a pozniej maruda mu sie wlacza i tak do wieczora.
No wiec mowie mu ze skoro tak sie wysypiam, to zacznij spac z dzieckiem, wyspisz sie w koncu. No to mi mowi, ze macierzynski mi sie konczy i mam isc do roboty jak mi tak zle ;|
Nie wiem juz co robic, probowalam roznych sposobow, ale nie wierze juz zeby TZ keidykolwiek zaczal mi pomagac przy dziecku rano i w nocy. W dzien i weekendy owszem, bardzi chetnie ale noc i ranek nie! nie bo nie. Bo on pracuje. A jak ja jestem taka przemeczona to mam prosic o pomoc jego matke, moja, albo ... nianke znajdziemy!! a jak mi to nie pasuje, to mam isc do pracy, to wtedy on sie dzieckiem zajmie ?!

Najgorsze w tym wszytskim jest to, ze zaczyna mnie bolec, ze on nie docenia tego co robie dla naszego dziecka. Jemu sie wydaje, ze opiekna nad dzeickiem to sama przyjemnosc. Bo dla niego tak to wyglada, po pracy poczyta ksiazeczki z usmiechnietym dzieckiem, jak zaczyna marudzic to idziemy go kapac i juz .. a usypianie, czesto meczace, z placzem, noszeniem na raczkach, wkladaniem i wyciaganiem z lozeczka - to juz moja brocha. Ranek tak samo, ja nie spie od 6, o 9 dziecko juz jest spokojne a TZ usmiechnie sie do niego, pogada z nim chwile i juz idzie sie szykowac do pracy.
Nie widzi tego, ile to wysilku kosztuje, zeby poukladac sobie caly dzien, z dzieckiem na rekach non stop niemalze. Jemu chyba wydaje sie, ze ja juz nie potrzebuje czasu dla siebie, bo jestem matka - "inne matki" jakos sobie daja rade. A na wszytsko ma odpwoiedz ze jak mi tak ciezko to nianke znajdziemy (od kiedy wie, ze mam dosc tesciowej, to juz wymyslil ta nianke) i mowi to z takim wyrzutem jakbym chciala sobei z puszka piwa lezec przed tv pol dnia, a nie np. zjesc normalny obiad, napic sie kawy w spokoju, wykapac, czy pocwiczyc.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-06-07 o 09:12
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:04   #81
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko owszem miewam, a mam to po mojej mamie, która też je ma
Już piszę o co chodzi
odkąd zmarli moi dziadkowie to zawsze jak mi się śnią to mnie albo przed czymś ostrzegają albo tak jakby chcą mi przekazać, że są ze mną i nie stanie mi się krzywda. Wiele razy tak było ale ten sen sprzed 2 dni zapadł mi wyjątkowo w pamięć.
Śniło mi się, że siedzę z babcią a dziadek leży w sąsiednim pokoju i ja wiem, że oni nie żyją tzn mam tego świadomość i ja się pytam, babciu a jak się teraz czuje dziadek (dziadek zmarł bo miał guza mózgu i ogólnie był w bardzo złym stanie przed śmiercią) a babcia patrzy na mnie i mówi "Tomek dobrze się czuje" (Tomek to mój Tż ale i mam Tomka brata).
Opowiedział ten sen mojemu tż i on się trochę z tego śmiał ale wczoraj już mu nie było tak do śmiechu. Powiedział, że wziął sobie to do serca i dlatego jechał wolniej, bo gdyby jechał tak jak jeździ zwykle to nie wiem co by było...
Tak samo kilka dni przed porodem śniła mi się babcia, już nie pamiętam jak ale wiedziałam, że nic się nie stanie ani mi ani Małemu bo wiedziałam, że jest z nami i się nami zaopiekuje...
Możecie się ze mnie śmiać ale ja już miałam wiele takich snów i w to wierzę...
Nancy, to nie jest do smiania. Tzn z jednej strony to troche przerazajace,ale z drugiej dziadkowie nad Toba czuwaja Ja sie zawsze denerwuje jak babcia mi sie sni,boje sie,ze rano zadzwoni telefon z wiadomoscia,ze babunia zmarla... Juz nie raz mi sie go zdarzylo. przysnila sie jakas ciotka, potem telefon dzwonil na dniach i zanim odebralam to juz wiedzialam o co chodzi. No i jedno szczescie ze nic sie TZtowi jednak nie stalo

Nie moge sie dzis ogarnac,siedze nie umyta,a na wlosach to bym mogla jajka smazyc,takie tluste kusicielka ze mnie

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:05   #82
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem alergikiem
chodze na spacery tam gdzie pola i trawa cholerna a na trawe i zboza ja jestem

ja lykam loratadyne, bo bylam od pediatry wiec wydajemi sie, ze ona tez powinna w jakis sposob chronic przed reakcjami alergicznymi

ale mnie nie chroni, goraca a ja na dlugi rekaw bo sie wstydze, szyje przykrywam wlosami

no właśnie stąd na przykład

Stary 2013-06-07, 09:07   #83
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zgadzam sie!

Moj TZ tez na poczatku mowi, ze chcialby kupic nosidlo dla malego, widzial fajne na allegro za 50zl

ja odkupiłam jeszcze w ciąży od koleżanki za 50 zł właśnie , ponoc dali za nie koło 200 zł, ale jak dla mnie to jest wlaśnie to gówniane wisiadło z womara. w życiu w to Julki nie wsadze.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Nancy, to nie jest do smiania. Tzn z jednej strony to troche przerazajace,ale z drugiej dziadkowie nad Toba czuwaja Ja sie zawsze denerwuje jak babcia mi sie sni,boje sie,ze rano zadzwoni telefon z wiadomoscia,ze babunia zmarla... Juz nie raz mi sie go zdarzylo. przysnila sie jakas ciotka, potem telefon dzwonil na dniach i zanim odebralam to juz wiedzialam o co chodzi. No i jedno szczescie ze nic sie TZtowi jednak nie stalo

Nie moge sie dzis ogarnac,siedze nie umyta,a na wlosach to bym mogla jajka smazyc,takie tluste kusicielka ze mnie

ja też wierze w sny. jak śni mi sie moja babcia- to zawsze, ale to zawsze dzieje sie coś złego... swoją drogą babka żyje, i taka wredna z niej baba że..... ciut nie dyktatorka u deli..

Stary 2013-06-07, 09:08   #84
Konto usunięte

Cytat:
A no Nawijko,moje to chyba wisiadlo,dlatego w nim nie chodze. Tylko jak musze wyskoczyc do sklepiku pod blokiem na uno momento,sporadycznie... Zrobie zdjecie potem. Chcialabym te Wasze super tule czy co tam,ale za duzo kasy A wygodniej by bylo,w moim miescie te mniejsze sklepiki to czesto w kamienicach starch,wasko,schodki nie ma jak isc. No i wystawianie wozka to cala wyprawa
Aha, Black,pewnie ze dasz rade sama zrobic bukiet,wazne zebys te kalie swieze kupila Tez swoj sama robilam,ale moj to taki typowy biedermeier,wsadzilam go potem na grob tesciowej,bo ona z nami noe mogla juz uczestniczyc w tym dniu... 10 dni jeszcze staly

Onaella

Nomen, tu cię rozumiem, natomiast napisałam w poście wcześniej - popatrz choćby na ergonomiki od Pathi, tyle, że dziecko powinno siedzieć, więc jakoś okolice 8mca byłyby dobre 280zł. Sporo mniej niż tula, a do tego czasu można może ubzbierać?

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A wiesz, ze wczoraj pod moim linkiem z tym nosidlem napisalas ze wisiadlo? Ale rozumiem, ze pewnie chodzilo Ci o womara ktorego wkleila Nancy
o rany boskie :d przepraszam najmocniej, ja półprzytomna w ogóle od kilku dni jestem, wczoraj już prawie na śpiąco czytałam/pisałam :/

masz oczywiście rację

Cytat:
A co sie tyczy tych producentow co to zachwalaja te wisiadla... To wlasnie jesli ktos nie ma Szai encyklopedii wraz z calym wizazowym wsparciem, to przeczyta ze nosidlo ma super hiper atesty,za☠☠☠iaszcze dla kregoslupa,sraty taty i nieswiadomie krzywdzi dzieciatko przez to Okropienstwo takie zaklamanie:/ Ale widzialam kiedys na stronie chustowej,czy gdzies,ze kobitka miala wisiadlo i przerobila je na nosidlo

Oj przestań
Wiesz, ludzie zwyczajnie nie korzystają z gugla - wydaje mi się, ze wpisanie nosidło opinie nie wymaga wielkiej pracy, a od razu chustoforum by wskoczyło, gdzie można poczytać.

Cytat:
bo tżta męczy sra..czka!

UWAGA, UWAGA!
zgodnie z naszym tematem

Ja nie wiem, gdzie Ty to wszystko mieścisz Kobieto.

mnie też nie... a wogóle to Julka w chuście siedziec nie chce, ciekawe jakby było z nosidłem.

Ostatnio jak jechalismy samochodem to babka szła z dzieckiem w tym wisiadle. o matko, aż mi sie przykro zrobiło jak zobaczyłam to biedne dziecko. tak strasznie wisiało, że aż miałam wrażenie w kroku go musi boleć...

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

: hahaha: rozwaliłaś mnie tym tekstem nomen, biedy TŻ. lepiej, żeby tego nie zobaczył

swoją drogą może Ty opatentuj ten smród jako odstraszacz komarów
Jakkolwiek to brzmi, to tż biedny

illusion, nie łam się, olej docinki, jestem z tobą i zaraz do SH idę

A mnie szokuje jak celebrytki łażą z wisiadłem

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Witam się!
Za komplementy dziękujemy

Też mam zagwozdkę z nosidłem.
a jaką zagwozdkę? bo już nie pamiętam

Cytat:
i będziesz wyglądała jak choinka i git
i jeszcze sensacje w kościele zrobisz

mało tego, jeszcze założę chustę a potem zacznę karmić

Nawiasem mówiąc, Agatkę w trakcie mszy musiałam na zaplecze iść przewijać i księdza wystraszyłam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:12   #85
Ewik86
Zakorzenienie

nancy nie zamierzam się śmiać, bo wierzę w takie rzeczy swoją drogą straszne to jest trochę

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-07, 09:12   #86
misia1505
Rozeznanie

Blogierko to Illusin ma tak wspaniałomyślnego męża.
nie kajarze tej sytuacji z latającą sukienką ale może to ma coś wspólnego z pomocą nad małym przed pracą ;-)

Illusion zdradz nam swoją tajemnice, może i my się postaramy może to coś za coś
Stary 2013-06-07, 09:14   #87
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziecko na macie, ja po śniadaniu, TŻ się goli i niedługo na miasto wybywamy, zajadę do kwiaciarni którejś i zapytam o bukiet (ominę słowo "ślubny" ) - jeszcze raz Wam za wszystko dziękuję, dziewczyny, jesteście kochane.

Co do nosidła, to ja ostatnio rozmawiałam ze szwagrem, jest fizjoterapeutą, no i powiedział, że te całe wisiadła to nie zrobią dziecku krzywdy, pod warunkiem, że dziecko posiedzi tam chwilę, dajmy na to - 30 minut i ani minuty dłużej, a najlepiej krócej. A jeśli się chce dziecko zabrać na zakupy np, to "broń boże" w wisiadle. Dziwił się, że niektórzy lekarze nie mają nic przeciwko takim wisiadłom... My mamy właśnie takie wisiadło i nie trzymamy tam Oliwki. Leży w kącie.

Chcę kupić jakieś fajne. Koniecznie, bo mała nie lubi się zachustowywać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:18   #88
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

A propos nosidelek jeszcze z poprzedniego watku: przodem mozna nosic, ale dopiero kiedy dziecko samodzielnie siedzi.
Przodem do siebie badz na plecach wtedy, kiedy glowe juz trzyma samo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 09:21   #89
nancykenator
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41200493]Nomen, tu cię rozumiem, natomiast napisałam w poście wcześniej - popatrz choćby na ergonomiki od Pathi, tyle, że dziecko powinno siedzieć, więc jakoś okolice 8mca byłyby dobre 280zł. Sporo mniej niż tula, a do tego czasu można może ubzbierać?

o rany boskie :d przepraszam najmocniej, ja półprzytomna w ogóle od kilku dni jestem, wczoraj już prawie na śpiąco czytałam/pisałam :/

masz oczywiście rację

Oj przestań
Wiesz, ludzie zwyczajnie nie korzystają z gugla - wydaje mi się, ze wpisanie nosidło opinie nie wymaga wielkiej pracy, a od razu chustoforum by wskoczyło, gdzie można poczytać.

Jakkolwiek to brzmi, to tż biedny

illusion, nie łam się, olej docinki, jestem z tobą i zaraz do SH idę

A mnie szokuje jak celebrytki łażą z wisiadłem

a jaką zagwozdkę? bo już nie pamiętam

mało tego, jeszcze założę chustę a potem zacznę karmić

Nawiasem mówiąc, Agatkę w trakcie mszy musiałam na zaplecze iść przewijać i księdza wystraszyłam [/QUOTE]
dobrze, że nie musiałaś karmić
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
nancy nie zamierzam się śmiać, bo wierzę w takie rzeczy swoją drogą straszne to jest trochę
wiem właśnie...
Stary 2013-06-07, 09:24   #90
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zgadzam sie!

twarda żona, twarda matka

Cytat:

ja jestem alergikiem chodze na spacery tam gdzie pola i trawa cholerna a na trawe i zboza ja jestem

moja Agatka Loratan bierze na noc
a co ci się dzieje na skórze?

dziecko alergik po mamusi pewnie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
wiecie co, dołuje się do kilku dni - pewnie przez tą pogodę. Nawet na jakieś fajniejsze spacery z młodym nie chce m się chodzić, tylko tu w okolicy - no bo ciągle pada, chmury, łeb mnie boli pewnie od ciśnienia, humoru brak, bo i skąd jak słońca nie ma. wieje, zimno ...
no i tak dzisiaj sobie przeczytałam, że któreś z Was tż o 4 :O wziął dziecko i zajmował się aż do 6 po czym poszedł do pracy no i znowu łamię się nad moim TZ ...
niby jest jakaś tam poprawa, nie kłócimy się, jak go o coś poproszę to pomaga bez fochów, bez czekania, od razu ... ale żeby sam z siebie butelki umył? albo poszedł wieczorem do młodego jak śpi i płacze w łożeczku? .. nigdy w życiu
nawet takie durne drobiazgi mnie irutuja.. ja zawsze kapie sie z dzieckiem, mlody siedzi wtedo kolo wanny w foteliku i jest spokojny. W ostatni weekend prosze TZ zeby wzial dziecko ze soba, jak idzie sie kapac - bo on dupe moczy godzine w wannie, to mialabym ta godzine spokoju .. jaka mu to roznice robi?! skoro dziecko bedzie w miare grzecznie siedzialo kolo wanny? no ale nie, on go nie wezmie, bo co jak zacznie plakac... super.

a jak znowu poruszyłam temat tego, że może któreś nocy albo poranka by się zajął dzieckiem, to nie ... nei da rady, on pracuje! a to moja brocha.
i jeszcze żeby mnie w☠☠☠☠ić to mi mówi, że ja kłamie ze sie nie wysypiam -- owszem, czasem się wysypiam, ale dlatego ze przywyklam juz do takiego "rwanego" snu .. albo dlatego ze chodze spac o 20 i wtedy nie mam ani chwili wolnej dla siebie! dnie sa coraz gorsze, mlody ma tylko jedna drzemke kolo 10 a pozniej maruda mu sie wlacza i tak do wieczora.
No wiec mowie mu ze skoro tak sie wysypiam, to zacznij spac z dzieckiem, wyspisz sie w koncu. No to mi mowi, ze macierzynski mi sie konczy i mam isc do roboty jak mi tak zle ;|
Nie wiem juz co robic, probowalam roznych sposobow, ale nie wierze juz zeby TZ keidykolwiek zaczal mi pomagac przy dziecku rano i w nocy. W dzien i weekendy owszem, bardzi chetnie ale noc i ranek nie! nie bo nie. Bo on pracuje. A jak ja jestem taka przemeczona to mam prosic o pomoc jego matke, moja, albo ... nianke znajdziemy!! a jak mi to nie pasuje, to mam isc do pracy, to wtedy on sie dzieckiem zajmie ?!

Najgorsze w tym wszytskim jest to, ze zaczyna mnie bolec, ze on nie docenia tego co robie dla naszego dziecka. Jemu sie wydaje, ze opiekna nad dzeickiem to sama przyjemnosc. Bo dla niego tak to wyglada, po pracy poczyta ksiazeczki z usmiechnietym dzieckiem, jak zaczyna marudzic to idziemy go kapac i juz .. a usypianie, czesto meczace, z placzem, noszeniem na raczkach, wkladaniem i wyciaganiem z lozeczka - to juz moja brocha. Ranek tak samo, ja nie spie od 6, o 9 dziecko juz jest spokojne a TZ usmiechnie sie do niego, pogada z nim chwile i juz idzie sie szykowac do pracy.
Nie widzi tego, ile to wysilku kosztuje, zeby poukladac sobie caly dzien, z dzieckiem na rekach non stop niemalze. Jemu chyba wydaje sie, ze ja juz nie potrzebuje czasu dla siebie, bo jestem matka - "inne matki" jakos sobie daja rade. A na wszytsko ma odpwoiedz ze jak mi tak ciezko to nianke znajdziemy (od kiedy wie, ze mam dosc tesciowej, to juz wymyslil ta nianke) i mowi to z takim wyrzutem jakbym chciala sobei z puszka piwa lezec przed tv pol dnia, a nie np. zjesc normalny obiad, napic sie kawy w spokoju, wykapac, czy pocwiczyc.
Blogerko, to ja bym się w ogóle nie zastanawiała i skoro ci walli tekstem o niani, bierz nie chce pomóc? niech płaci, proste. Poszukać kogoś np. na 3 dni w tygodniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości