![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]()
![]() |
#62 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Duzo, fakt. A jeszcze jak sie okaze, ze dziecie nie chce w nim siedziec...? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedne dzieciaczki... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nomenklaturabinominalna Czas edycji: 2013-06-07 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
naiwna czy co?
![]() ![]() Cytat:
http://pathi.pl/pl/o-nosidlach.html te w środku, wzrór dowolny, z tego co pamiętam 280zł koszt do tego nubiGo: http://nubik.pl/mojemt.php?kategoria=2 ale nie znam ceny ![]() doux doux: http://doux-doux-doux-doux.blogspot.com/ piękne wzory, piękne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Debrah i ja się dołączam do komplementów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41197406]Black, jak wysoko?
![]() Mam szpilki. Ale nie mam kiecki ![]() ![]() http://ccc.eu/public/katalog/medium/...5900007sur.jpg[/QUOTE] i będziesz wyglądała jak choinka i git ![]() i jeszcze sensacje w kościele zrobisz Cytat:
![]() My dziś wstałyśmy po 9 i mówię właącze zaraz wizaż bo będę miała dużoo do nadrobienia a tutaj dwie strony muszę ogarnąć siebie chatę i dzidziolka i spadamy na dwór bo ciąg dalszy ładnej pogody. A i co mnie martwi Ona dalej ma katar i kaszel i czasami kicha, wiosna czy co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no pięknie... troszkę chyba nie myśli nad tym co robi/// |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Sylwia cieszę się, a najlepszy po takiej awanturze jest sexik
![]()
#69 |
Zakorzenienie
|
hej gadułki
Black- ja też miałam diadem na ślubie ![]() Co do chust i nosidła- ja na razie jestem bardzo za chustą ale nie wiem czy latem wytrzymamy a jak byłam na targach dla matki z dzieckiem to babeczka od chustowania namawiała żeby ze kilka miesisięcy przesiąść się na nosidlo zmykam do pracy, buziaki kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
buahahahahah ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Szklanko pisałaś w starym wątku o tym, że miałaś skromny ślub kościelny. Tzn? Jak on wyglądał?
My chcemy zrobić wesele na ok 30-40 osób. Liczyłam z mamą, że potrzeba nam ok 20 tys ![]() A cywilny mój kosztował tak: 1500 lokal do 22, w tym kilka dań gorących, przystawki, napoje na 15 osób. Moja sukienka 400 zł, obrączki 800 chyba, bo też przerabialiśmy ze starego złota, no i mój fryzjer 80 i bukiecik 50. A i jeszcze szampan do USC i wódka dla gości. Myślę, że wyniosło wszystko ok 4000 tys. fewciu cieszę się bardzo, że jest poprawa u Blaneczki ![]() Nancy naprawdę masz prorocze sny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to po konsultacji z lekarzem podajesz? A może alergiczne to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
o nie dziewczyny znowu zaczynacie szaleć, zwolnijcie, bo
robi się niebezpiecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie ![]() ostatnio nawet w tv słyszałam, że teraz pyli dużo roslin ![]()
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
nawijko owszem miewam, a mam to po mojej mamie, która też je ma
![]() Już piszę o co chodzi ![]() odkąd zmarli moi dziadkowie to zawsze jak mi się śnią to mnie albo przed czymś ostrzegają albo tak jakby chcą mi przekazać, że są ze mną i nie stanie mi się krzywda. Wiele razy tak było ale ten sen sprzed 2 dni zapadł mi wyjątkowo w pamięć. Śniło mi się, że siedzę z babcią a dziadek leży w sąsiednim pokoju i ja wiem, że oni nie żyją tzn mam tego świadomość i ja się pytam, babciu a jak się teraz czuje dziadek (dziadek zmarł bo miał guza mózgu i ogólnie był w bardzo złym stanie przed śmiercią) a babcia patrzy na mnie i mówi "Tomek dobrze się czuje" (Tomek to mój Tż ale i mam Tomka brata). Opowiedział ten sen mojemu tż i on się trochę z tego śmiał ale wczoraj już mu nie było tak do śmiechu. Powiedział, że wziął sobie to do serca i dlatego jechał wolniej, bo gdyby jechał tak jak jeździ zwykle to nie wiem co by było... Tak samo kilka dni przed porodem śniła mi się babcia, już nie pamiętam jak ale wiedziałam, że nic się nie stanie ani mi ani Małemu bo wiedziałam, że jest z nami i się nami zaopiekuje... Możecie się ze mnie śmiać ale ja już miałam wiele takich snów i w to wierzę... |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pisalam, ze bylam u lekarza, on osłuchał, gardelko sprawdzil, i powiedzial niech sie broni, a ja mu, że podalam Jej wczoraj ibum, bo balam sie ze wejdzie w oskrzela i czy moge podawac on ze tak, ja mowie podaje tez nasivin do noska, on ok ( a nasivin to wvczesnije jak bylysmy u pediatry to pytalam czy moge) i pytam sie a co na kaszel to on stodal i taka byla gatka innego lekarza tutaj nie ma to niejest ze ciagle kaszle, ale rano troche popoludniu wiecorkiem, jak spi to nie, ale teraz od rana pokasłuje nie wiem co robić, to jest tak jakby to nazwac delikatnie ale wiecie dzis już 5 dzien sie zaczyna i odstawiam to co dawalam bo dluzej nie mozna i boje sie zeby cos sie nie rozwinelo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TZ tez na poczatku mowi, ze chcialby kupic nosidlo dla malego, widzial fajne na allegro za 50zl ![]() Na nosidlo sie zgodzilam, ale za 400zl ![]() W szoku byl, ze taki koszt, ale przeciez kregoslupek Kuby najwazniejszy. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
czy alergiczne nie wiem, bo skad
ja jestem alergikiem chodze na spacery tam gdzie pola i trawa cholerna a na trawe i zboza ja jestem ja lykam loratadyne, bo bylam od pediatry wiec wydajemi sie, ze ona tez powinna w jakis sposob chronic przed reakcjami alergicznymi ale mnie nie chroni, goraca a ja na dlugi rekaw bo sie wstydze, szyje przykrywam wlosami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co, dołuje się do kilku dni - pewnie przez tą pogodę. Nawet na jakieś fajniejsze spacery z młodym nie chce m się chodzić, tylko tu w okolicy - no bo ciągle pada, chmury, łeb mnie boli pewnie od ciśnienia, humoru brak, bo i skąd jak słońca nie ma. wieje, zimno ...
no i tak dzisiaj sobie przeczytałam, że któreś z Was tż o 4 :O wziął dziecko i zajmował się aż do 6 po czym poszedł do pracy no i znowu łamię się nad moim TZ ... niby jest jakaś tam poprawa, nie kłócimy się, jak go o coś poproszę to pomaga bez fochów, bez czekania, od razu ... ale żeby sam z siebie butelki umył? albo poszedł wieczorem do młodego jak śpi i płacze w łożeczku? .. nigdy w życiu nawet takie durne drobiazgi mnie irutuja.. ja zawsze kapie sie z dzieckiem, mlody siedzi wtedo kolo wanny w foteliku i jest spokojny. W ostatni weekend prosze TZ zeby wzial dziecko ze soba, jak idzie sie kapac - bo on dupe moczy godzine w wannie, to mialabym ta godzine spokoju .. jaka mu to roznice robi?! skoro dziecko bedzie w miare grzecznie siedzialo kolo wanny? no ale nie, on go nie wezmie, bo co jak zacznie plakac... super. a jak znowu poruszyłam temat tego, że może któreś nocy albo poranka by się zajął dzieckiem, to nie ... nei da rady, on pracuje! a to moja brocha. i jeszcze żeby mnie w☠☠☠☠ić to mi mówi, że ja kłamie ze sie nie wysypiam -- owszem, czasem się wysypiam, ale dlatego ze przywyklam juz do takiego "rwanego" snu .. albo dlatego ze chodze spac o 20 i wtedy nie mam ani chwili wolnej dla siebie! dnie sa coraz gorsze, mlody ma tylko jedna drzemke kolo 10 a pozniej maruda mu sie wlacza i tak do wieczora. No wiec mowie mu ze skoro tak sie wysypiam, to zacznij spac z dzieckiem, wyspisz sie w koncu. No to mi mowi, ze macierzynski mi sie konczy i mam isc do roboty jak mi tak zle ;| Nie wiem juz co robic, probowalam roznych sposobow, ale nie wierze juz zeby TZ keidykolwiek zaczal mi pomagac przy dziecku rano i w nocy. W dzien i weekendy owszem, bardzi chetnie ale noc i ranek nie! nie bo nie. Bo on pracuje. A jak ja jestem taka przemeczona to mam prosic o pomoc jego matke, moja, albo ... nianke znajdziemy!! a jak mi to nie pasuje, to mam isc do pracy, to wtedy on sie dzieckiem zajmie ?! Najgorsze w tym wszytskim jest to, ze zaczyna mnie bolec, ze on nie docenia tego co robie dla naszego dziecka. Jemu sie wydaje, ze opiekna nad dzeickiem to sama przyjemnosc. Bo dla niego tak to wyglada, po pracy poczyta ksiazeczki z usmiechnietym dzieckiem, jak zaczyna marudzic to idziemy go kapac i juz .. a usypianie, czesto meczace, z placzem, noszeniem na raczkach, wkladaniem i wyciaganiem z lozeczka - to juz moja brocha. Ranek tak samo, ja nie spie od 6, o 9 dziecko juz jest spokojne a TZ usmiechnie sie do niego, pogada z nim chwile i juz idzie sie szykowac do pracy. Nie widzi tego, ile to wysilku kosztuje, zeby poukladac sobie caly dzien, z dzieckiem na rekach non stop niemalze. Jemu chyba wydaje sie, ze ja juz nie potrzebuje czasu dla siebie, bo jestem matka - "inne matki" jakos sobie daja rade. A na wszytsko ma odpwoiedz ze jak mi tak ciezko to nianke znajdziemy (od kiedy wie, ze mam dosc tesciowej, to juz wymyslil ta nianke) i mowi to z takim wyrzutem jakbym chciala sobei z puszka piwa lezec przed tv pol dnia, a nie np. zjesc normalny obiad, napic sie kawy w spokoju, wykapac, czy pocwiczyc.
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-07 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ![]() Nie moge sie dzis ogarnac,siedze nie umyta,a na wlosach to bym mogla jajka smazyc,takie tluste ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie stąd na przykład |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz oczywiście rację ![]() Cytat:
![]() Wiesz, ludzie zwyczajnie nie korzystają z gugla - wydaje mi się, ze wpisanie nosidło opinie nie wymaga wielkiej pracy, a od razu chustoforum by wskoczyło, gdzie można poczytać. Cytat:
![]() illusion, nie łam się, olej docinki, jestem z tobą i zaraz do SH idę ![]() A mnie szokuje jak celebrytki łażą z wisiadłem ![]() a jaką zagwozdkę? bo już nie pamiętam ![]() Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc, Agatkę w trakcie mszy musiałam na zaplecze iść przewijać i księdza wystraszyłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
nancy nie zamierzam się śmiać, bo wierzę w takie rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Blogierko to Illusin ma tak wspaniałomyślnego męża.
nie kajarze tej sytuacji z latającą sukienką ale może to ma coś wspólnego z pomocą nad małym przed pracą ;-) Illusion zdradz nam swoją tajemnice, może i my się postaramy ![]() ![]()
#87 |
Zakorzenienie
|
Dziecko na macie, ja po śniadaniu, TŻ się goli i niedługo na miasto wybywamy, zajadę do kwiaciarni którejś i zapytam o bukiet (ominę słowo "ślubny"
![]() ![]() Co do nosidła, to ja ostatnio rozmawiałam ze szwagrem, jest fizjoterapeutą, no i powiedział, że te całe wisiadła to nie zrobią dziecku krzywdy, pod warunkiem, że dziecko posiedzi tam chwilę, dajmy na to - 30 minut i ani minuty dłużej, a najlepiej krócej. A jeśli się chce dziecko zabrać na zakupy np, to "broń boże" w wisiadle. Dziwił się, że niektórzy lekarze nie mają nic przeciwko takim wisiadłom... My mamy właśnie takie wisiadło i nie trzymamy tam Oliwki. Leży w kącie. Chcę kupić jakieś fajne. Koniecznie, bo mała nie lubi się zachustowywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
A propos nosidelek jeszcze z poprzedniego watku: przodem mozna nosic, ale dopiero kiedy dziecko samodzielnie siedzi.
Przodem do siebie badz na plecach wtedy, kiedy glowe juz trzyma samo. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41200493]Nomen, tu cię rozumiem, natomiast napisałam w poście wcześniej - popatrz choćby na ergonomiki od Pathi, tyle, że dziecko powinno siedzieć, więc jakoś okolice 8mca byłyby dobre
![]() o rany boskie :d przepraszam najmocniej, ja półprzytomna w ogóle od kilku dni jestem, wczoraj już prawie na śpiąco czytałam/pisałam :/ masz oczywiście rację ![]() Oj przestań ![]() Wiesz, ludzie zwyczajnie nie korzystają z gugla - wydaje mi się, ze wpisanie nosidło opinie nie wymaga wielkiej pracy, a od razu chustoforum by wskoczyło, gdzie można poczytać. Jakkolwiek to brzmi, to tż biedny ![]() illusion, nie łam się, olej docinki, jestem z tobą i zaraz do SH idę ![]() A mnie szokuje jak celebrytki łażą z wisiadłem ![]() a jaką zagwozdkę? bo już nie pamiętam ![]() mało tego, jeszcze założę chustę a potem zacznę karmić ![]() Nawiasem mówiąc, Agatkę w trakcie mszy musiałam na zaplecze iść przewijać i księdza wystraszyłam ![]() dobrze, że nie musiałaś karmić ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co ci się dzieje na skórze? dziecko alergik po mamusi pewnie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.