![]() |
#61 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: Lingwistyka stosowana UW 2013/2014
Cytat:
Co do 'łatwości dostania się' - co roku inni ludzie piszą maturę i tworzą progi, trudno mówić o łatwości/trudności dostania się. Oczywiście trzeba mieć w miarę dobre wyniki na maturze. Nie ma egzaminów wstępnych, nie ma też japońskiego na ILS. Tego języka (i wielu innych) możesz nauczyć się na lektoracie, tj. dodatkowych zajęciach, na które mogą uczęszczać studenci wszystkich wydziałów. Na ILS możesz wybierać między angielskim, francuskim, niemieckim, rosyjskim i hiszpańskim, na IKLA między angielskim, niemieckim, rosyjskim i włoskim. Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam sytuację. W razie pytań odnośnie studiowania na IKLA polecam pisać na adres infoikla@gmail.com. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez savva Czas edycji: 2014-08-12 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Widocznie i ja i strona ILSu (https://www.ils.uw.edu.pl/677.html) jesteśmy do tyłu. Całe szczęście, że jesteś na bieżąco! Może administratorzy zdążą ujednolicić dane przed rekrutacją. Aha, tak na marginesie dla wszystkich kandydatów - 26 kwietnia odbędzie się dzień otwarty w Bibliotece Uniwersyteckiej, zarówno ILS jak i IKLA będą miały tam swoje stanowiska. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Lingwistyka stosowana UMCS vs. UW
Hej!
jestem tegoroczną maturzystka i marzy mi się studiowanie lingwistyki stosowanej profil ang-niem. Jest mały szkopuł mianowicie,który uniwersytet wybrać. Chodzi mi o to gdzie jest się trudniej dostać na UMCS czy na UW. Interesują mnie progi punktowe. ![]() Byłabym wdzięczna za informacje! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lingwistyka stosowana UMCS vs. UW
Wiadomo, że trudniej na UW. Progów nie mam ale to oczywiste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
J/w, ale wiadomo, że na UW zupełnie inaczej patrzą pracodawcy, UMCS, z tego co czytałam, nie ma aż tak wysokiego poziomu lingwistyki.
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
A znacie może kogoś kto studiuje lingwistykę, na któryms z tych uniwerków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka na uw, lingwa angielsko-rosyjska. Matura 2011, z obu języków 95%, przyjęli chyba około 15 osób. Zadowolona, chociaż studia ciężkie.
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
moja starsza siostra dostala się na UW na lingwistykę ang-fr
miala po 92 % i 95 % przyjęli ją w liscie rezerwowej . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Czyli jednak ciężki kawałek chleba na tym UW. Będę próbować zarówno tu i tu, chociaż większe szanse mam chyba na UMCS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]()
A czy ktoś w ogóle z Was wybiera się na lingwi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Hmm, próg zależy od kombinacji na którą się wybieracie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Cześć, może znasz mniej więcej jaki był zeszłoroczny próg na ang-hiszp albo hiszp-ang na ILS UW? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym na Umcs, ang-ros. Ang.rozszerzony 89%,ros.podst.100 %. Myslicie,ze mam szanse sie dostac?
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Rozmawiałam kiedyś z dziewczyną, która studiowała na UMCS, a potem przeniosła się na UW. Na UW bardzo cięzko, nie miala czasu na nic innego, a jednak trzeba trochę pracować, robić jakieś kursy, bo potem ciężko... Sam UW pracy nie załatwi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Ja też się w tym roku wybieram na UW na lingwistykę stosowaną ang-niem. Mam 93% z rozsz ang i niem. Z tego co wiem, to progi były około 83 punktów. Mam 90, ale nigdy nic nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Heej wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Wiktoria90 dziękuje za odpowiedź! 81 to był próg na lingwę z wiodącym hiszpańskim?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
tak, z wiodącym angielskim chyba 85. Mowa oczywiście o UW ILS a nie instytutucie kulturologii... Zwróć na to uwagę!
Jak poszły matury ? Liczysz na pierwszą rekrtuację (albo napisz na prywatny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Wiktoria, wysłałam Ci wiadomość na priv, mam nadzieje, ze doszła!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Czy może ktoś z was się orientuje jak wyglądają progi na UW na francuski-angielski?
czy mając 79 z francuskiego rozsz. i 95 z ang rozsz., łącznie z matematykąwyjdzie na pewno powyżej 80pkt, czy mam szansę się dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Wątek tworzę z myślą o kandydatach na UW na ILS lub IKLĘ, pojutrze wyniki I tury rekrutacji, jak się czujecie? Jak Wam poszły matury, na jakie kombinacje składaliście etc
![]() Edytowane przez emily20 Czas edycji: 2014-07-09 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lingwistyka stosowana UW 2014/2015
Hej, wybieram się na lingwistyke stosowaną, ale ciągle nie wiem czy wybrać ILS czy IKLA. Moje języki to ang-niem i maturę rozszerzoną z obu tych języków napisałam na 93%, więc mam duże szanse, ale wciąz zastanawiam się co wybrać. Na co Ty idziesz i co zadecydowało o Twojej decyzji, że wybrałas ILS lub IKLE?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Cześć!
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- A zdecyduję się chyba na IKLĘ (chyba ze dostane sie na rosyjski-japonsk, to bede mala problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Właśnie u mnie zawsze priorytetem były tlumaczenia, ale przez cały rok marzylam o ILS. Jednak tam, po 3 latach, są dwie specjalizacje: tlumaczenia ustne i pisemne i jak się ostatnio dowiedziałam, to nie student wybiera specjalizacje, ale przydzielany jest na podstawie egzaminów. Dlatego coraz bardziej zastanawiam się właśnie nad IKLĄ, choć tam bedzie o wiele gorszy dla mnie dojazd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Tez bardziej jestem nastawiona na IKLĘ, prawda jest taka, że ILS jedzie na renomie, sporo stuentów mówiło, że studia przygotowują bardziej do zawodu tłumacza niż nauczyciela... a na IKLI mam siostrę, któa bardzo chwali poziom studiów i praktyczne zajęcia. A skąd dokładnie jesteś? Ja wynajmę chyba mieszkanie w poblizu
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- poprawka, bardziej do zawodu nauczyciela niż tłumacza :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Coraz bardziej się przekonuję do tej IKLI. Jestem spod Warszawy, 20 minut jazdy pociągiem. I jakby zrobili już tę II linię metra, a podobno ma ruszyć we wrześniu, to z dojazdem byłoby znacznie lepiej =)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Ja też, trzymam za Ciebie kciuki! no dla mnie tez byloby o wiele lepiej, bo ja niestety 100 km roznicy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.