|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII
No teraz już nie jest taki wyrazisty, zdjęcie robiłam ponad tydzień temu i już się farba trochę sprała
Mój kumpel ostatnio zadał mi okrutne pytanie: - Czy ty koniecznie musisz z kimś być? ![]() Mogłabym powiedzieć "nie,nie muszę", ale jakże smutne są te chwile, gdy wszędzie zakochane pary, a ja siedząca samotnie w domu całe dnie, całe noce, bez przyjaciół, bez bliskich... Mogłabym zdechnąć w tym mieszkaniu i nikt by tego nie zauważył, bo nikt się o mnie nie martwi...
|
#62 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Od lubienia mam kolegów, w moim partnerze muszę być zakochana. No i jasne, złamane serce boli. Ale mnie bardziej boli bycie z kimś, w kim nie jestem w stanie się zakochać.
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak poznałam eksa to zanim się w nim zakochałam minęło kilka miesięcy
Za to on podobno od pierwszego wejrzenia Na początku nawet nie podobał mi sie fizycznie a teraz nie wyobrażam sobie bycia z nikim innym
|
|
|
|
#64 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dalej jestem "sama" tak jakby ale wreszcie cos do kogos poczułam tyle, że młodszy... a u Ciebie ?
|
|
#65 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na poczatku oni wszyscy sa cudowni słodcy opiekunczy a potem..........no ale nie ma co sie użalac my kobiety tez czasem stajemy sie inne w związku a serducho boli tak czy siak niestety
|
|
|
|
|
#66 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ile już postów napisałyście! Ja cały dzień praca, ale jutro sobie odpocznę
![]() Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać aż się zakocham Albo chociaż zainteresuję kimś - że pójdę na imprezę, dam komuś numer i będę chciała, żeby zadzwonił.Cytat:
). Ogólnie jestem dla siebie dobra, po raz pierwszy od 3 lat mogę robić co chcę.Zresztą i tak zaczyna się nowy etap mojego życia, bo planuję rozpocząć doktorat jesienią. Wszystko się przekręciło o 180 stopni i może właśnie tak miało być. Jeszcze niedawno płakałam mamie, że nigdy nie byłam na takiej naprawdę wyczekanej randce - wszystko przede mną ![]() Cytat:
Spotykałam się kiedyś z facetem o 3 lata młodszym i on niestety był dzieciakiem, ale reguły nie ma, szansę warto dać![]() Ja podobno tak samo Ostatnio jakiś chłopak w klubie ze mną tańczył, potem zapytał o nr. Pytam: "a ile masz lat?", on "23", jak mu powiedziałam ile ja mam to się biedny zdziwił: "myślałem, że ze 20"Cytat:
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam bardzo dobrego kolege ktory sie we mnie bardzo dlugo kochal ale ja nic nie czulam do niego..... dlugo cierpial teraz kogos znalazl ale nie jest i tak szczesliwy ...a jest z tym kims bo juz ma 33 lata i nie chce byc sam na sile nie da sie zakochac
|
|
#68 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tak jak wtedy wróciłam do byłego chłopaka, tak nadal z nim jestem teraz układa nam się bardzo dobrze, możliwe, że od października zamieszkamy razem, ale konkretna rozmowa o tym jeszcze przed nami
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiem jak to wygląda... Niech któraś opowie! ![]() Moje 3 ostatnie związki były z młodszymi - rok lub dwa, ale zawsze coś. I rozpadły się o wiele szybciej, niż jak byłam z kimś starszym czy rówieśnikiem. Wiem,że to wszystko zależy od człowieka,ale jednak kołocze się w głowie myśl,że starszy to wie lepiej bo więcej przeżył...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, ja już nigdy nie zaufam komuś tak jak ufałam eksowi
zlosnica - Ja na randkach byłam setki razy, ale nie były to tak emocjonujące spotkania jak się widzi w filmach, że czekałam i czekałam aż w końcu ten ktoś gdzieś mnie zaprosił
Książki 2021 (2020-125, 2019 - 67, 2018 - 87, 2017 - 108, 2016 - 56, 2015 - 54, 2014 - 42, 2013 - 66) Edytowane przez Naomi21 Czas edycji: 2013-06-12 o 22:05 |
|
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
No i to ważne właśnie, bo ja chyba teraz potrzebuję na siłę jakiejś bliskości, poczucia, że dla kogoś jestem ważna. Niektóre tu pisały, że potrzebowały być same po zerwaniu, a ja właśnie jakoś chciałabym kogoś mieć..
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie !!!!
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
wiec może u Ciebie jest tak ze potrzebujesz kogoś---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz - nie żałuję powrotu, kocham go. Chcę żeby był szczęśliwy i żebym ja była szczęśliwa |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych 'prawdziwych randek', to ja nie preferuję
Sztywne to takie, stresujące i za duża presja jak dla mnie, bo wiadomo, że to nie jest koleżeńskie do końca spotkanie, i muszę jakoś tam wypaść Wolę najpierw mieć kumpla w facecie, żeby wyszło naturalnie ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- ciezko_jest_lekko_zyc a Tobie taaak zazdroszczę
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę chciałabyś wrócić? Widocznie ja jestem inna, ale takie rozstanie znaczy dla mnie, że coś w tym związku mocno nie gra i nie była to błaha sprawa. Miłości też widać zabrakło... gdyby obu stronom naprawdę zależało, to rozstania by nie było
Powroty, sklejanie na siłę - można, ale po co?
|
#79 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- kiedy dwoje ludzi chce spróbować jeszcze raz, co w tym złego/dziwnego/nieodpowiedniego? Miłości nie brakło nigdy, było jej za wiele, bo przez ten czas, gdy nie byliśmy razem, żadne o drugim zapomnieć nie dało rady---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
jeśli nie z byłym, to po nim będzie ktoś kto cię uszczęśliwi |
||
|
|
|
#80 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
w kontekście wątkowych powrotów.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie związku bez zakochania, bez chemii i wrażenia drugiej połowy pomarańczy. Aby uniknąć pułapki zaślepienia wystarczy się nie oszukiwać. Mnie zakochanie dawało zawsze dużo siły i energii, nie ignorowałam nieprzyjemnych zachowań faceta i nie udawałam, że nie widzę jego wad. Odmawiając sobie prawa do burzy hormonów wyjaławiamy się z emocji.
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wolę przezyc takie lzejsze zamorczenie po jakims czasie jak juz na tzrezwo zobacze z kim mam do czynienia a nie szaleć a potem sie zawieść. Rozwody tez sa dla ludzi, przeszlam jeden to wiem, czasy dawne nie wracaja juz w spoleczenstwie. Patrze na moich rodzicow, ze oni ciagle lubią byc ze soba, gadac do poznej nocy, lazic po kawiarniach a maja juz kolo 70tki. Nie mozna generalizowac co jest lepsze bo kazdy jest inny, ale warto rozwazyc rozne opcje![]() ale sie rozpisalam z rana pozdrawiam
|
|
|
|
|
#82 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dobrze czytać że już jest ok, Twoje ostatnie wpisy na Wizażu o nim były niepokojące...
Myślisz że wielkie bum zawsze musi oznaczać zaślepienie?
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale szczerze mowiac mam dosc tych oslepien dlatego chce troche spokojniej mam nadzieje ze sie da
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
to widzę, oceniam, kalkuluję czy te i tamte wady jestem w stanie zaakceptować i tak dalej.
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo zawsze co zle wszyscy w kolo wiedza tylko nie ja
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() te ze starego konta? ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#87 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
ciezko_jest_lekko_zyc - u mnie w porządku, singluję, szukam pracy.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na szczęście każdy z nas jest inny, ale to nie zwalnia nas z obowiązku myślenia i wyciągania wniosków z poprzednich doświadczeń, nawet jak jesteśmy zakochani i świat stanął na głowie. Rozwody są dla ludzi, ale lepiej uniknąć tych nieprzyjemności nie biorąc ślubu z osobą, wobec której nie mamy 100% pewności, bo wcale jej potem nie przybędzie. Gdybym wzięła ślub z wieloletnim partnerem wtedy, kiedy wszyscy rówieśnicy to robili, walczyłabym właśnie o mieszkanie i opiekę nad dzieckiem albo poddała się i pokazywała wszystkim wokół, jaka jestem szczęśliwa, choć w środku by mnie gryzło.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Ja wyszlam za mąż bo byl cudownym czlowiekiem, traktowal mnie cudownie itp bla bla. Po slubie sie okazalo co innego
ale to juz inna bajka. Moj eks obecny byl tak samo romantyczny i cudowny a nagle mu sie wypalilo. Nigdy nie wie sie na kogo sie trafi, nawet jesli w tym momencie czujey ze to milosc zycia Niestety mam takie doswiadczenia. Chcialabym byc z kims kto nie zmienia sie po roku lub dwoch i pokazuje swoje prawdziwe oblicze, ale przyciagam samych debili co tylko licza na moje pieniadze, wygodne mieszkanko i swietnie sie z tym na poczatku ukrywaja.
|
|
|
|
#90 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

taki wyrazisty 

Za to on podobno od pierwszego wejrzenia
Na początku nawet nie podobał mi sie fizycznie a teraz nie wyobrażam sobie bycia z nikim innym 
). Ogólnie jestem dla siebie dobra, po raz pierwszy od 3 lat mogę robić co chcę.