Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 22:14   #61
existence
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
o w pytkę, zaczynam w siebie wierzyć
chyba wcale nie jest tak trudno dostać stypendium, uwierz
Stary 2013-07-09, 22:25   #62
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

I padł mi telefon... 15 minut przed końcem pracy . No, ale juz sie ładuje, a ja szaleje z radości- za 7,5h bede w samolocie do Krakowa . Szkoda mi tylko, ze TZ nie moze lecieć ze mna, ale co poradzić .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-09, 22:27   #63
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
I padł mi telefon... 15 minut przed końcem pracy . No, ale juz sie ładuje, a ja szaleje z radości- za 7,5h bede w samolocie do Krakowa . Szkoda mi tylko, ze TZ nie moze lecieć ze mna, ale co poradzić .
.
A na długo się rozstajecie?

A z tym stypendium to jak to u Ciebie jest, zależy od średniej? Bo ja się w ogóle jeszcze w tym nie orientuję to znaczy to do Ex
Stary 2013-07-09, 22:32   #64
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:

A z tym stypendium to jak to u Ciebie jest, zależy od średniej? Bo ja się w ogóle jeszcze w tym nie orientuję to znaczy to do Ex
Niiieeee, w poniedziałek wracam . Mam 6 dni wolnego, bez brania urlopu, wiec sam TZ mnie namawiał, żebym jechała . A On sie śmieje, ze przynajmniej bedzie mógł jeść świnie codziennie (jadam tylko kurczaka ;P)...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Nie zmienia to jednak faktu, ze najbardziej lubię z nim jeździć . Dlatego mimo, ze wiem, ze bedzie super, to szkoda, ze go nie bedzie .

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Hm.. Jak wejdziesz w kategorie na forum Jeszcze przed - czyli tam gdzie my jesteśmy to musisz znaleźć nasz poprzedni wątek i kliknąć na wyświetlaną ilość postów i tadam (nie wiem czy zrozumiesz :P)

hehe bo rzeszów to zawsze z nami kombinuje :P ale kto by się tam przejmował cóż... :PP
I zazdroszczę Ci tego bywania na stadionach bo mi tak tego brakuje.. a w tv to nie to samo
A za tym popatrze zaraz jak netbooka wlacze, bo w aplikacji chyba sie nie da? W ogole, mój laptop poszedł dzisiaj na gwarancje i używam "rezerwowego" netbooka- jak to cos mnie wkurza.... Jest taki mały, niewygodny, wolny... Yhhhh ciężkie to zycie heheh .

Ok, zmykam pod prysznic, bo czeka mnie jeszcze godzinny zabieg suszenia i prostowania wlosow... A i dopakowac jeszcze kilka rzeczy muszę potem . Aż sie boje jak wstane o 4

Stary 2013-07-09, 22:33   #65
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Niiieeee, w poniedziałek wracam . Mam 6 dni wolnego, bez brania urlopu, wiec sam TZ mnie namawiał, żebym jechała . A On sie śmieje, ze przynajmniej bedzie mógł jeść świnie codziennie (jadam tylko kurczaka ;P)...

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Nie zmienia to jednak faktu, ze najbardziej lubię z nim jeździć . Dlatego mimo, ze wiem, ze bedzie super, to szkoda, ze go nie bedzie .

Aa to na krótko dość się rozstajecie haha dobra świnia nie jest zła;p haha! czasem fajnie jest nie widzieć się kilka dni, potem jak się super wita
Stary 2013-07-09, 22:36   #66
Malwina_89
Zakorzenienie

Co do włosów - ja swoich nigdy nie farbowałam, lubię swój kolor Można go zobaczyć na blogu albo na fb w elitarnym klubie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 22:39   #67
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Aa to na krótko dość się rozstajecie haha dobra świnia nie jest zła;p haha! czasem fajnie jest nie widzieć się kilka dni, potem jak się super wita
Noo... Ta świnia to chamstwo. Bo zapytałam TZ "kochanie, a bedziesz za mna tęsknił?" A on mi na to "proste! Ale wyobraz sobie! 6 dni bede mógł jeść świnie! Dzien w dzien!"....

Stary 2013-07-09, 22:44   #68
existence
Zakorzenienie

Cytat:

a nie mieliście razem jechać autem? czy ja coś pomyliłam?
Cytat:

no tak ale chyba na każdej uczleni są podobne zasady. U mnie jest średnia ważona i od 4,4 można składać (w zeszłym roku np. można było od 4,6 ale obniżyli) wniosek ale dostaje tylko 10% studentów z danego kierunku
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Co do włosów - ja swoich nigdy nie farbowałam, lubię swój kolor Można go zobaczyć na blogu albo na fb w elitarnym klubie
chyba się przyjmie
no ja mam generalnie chyba tylko niewiele ciemniejszy odcień włosów niż Ty, tak mi się przynajmniej wydaje
Stary 2013-07-09, 22:50   #69
Beezee
Zakorzenienie

W elitarnym klubie? Oh nie, nie będzie dane mi tego zobaczyć
Ale będzie też tęsknił, masz tak bardzo miłosne potwierdzenie
Stary 2013-07-09, 22:54   #70
viva91
na przekór do celu

No i zrobiłyście to beze mnie

Witam się w nowej części
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a myślałam, że się utrzymam na 3 pozycji w gadułach ale viva coś ostatnio cicha no iiii ją wyprzedziłam
bardzo intensywny dzień dzisiaj miałam
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
chyba wcale nie jest tak trudno dostać stypendium, uwierz
jeśli ja teraz nie dostanę, to tylko przez moje lenistwo, że nie chciało mi się oddać wcześniej projektów, a nie przez to, że jest trudno.

Mam dla was 2 nowiny

1) Znów zostałam ciocią Przed południem przyszła na świat Lenka, 3300 kg, 53 cm. Kupiłam już body i grzechotkę, 2 godziny spędziłam w "Smyku"

2) Kupujemy mieszkanie Dziś podpisywaliśmy umowę przedwstępną z notariuszem
Stary 2013-07-09, 22:57   #71
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No i zrobiłyście to beze mnie

Witam się w nowej części

bardzo intensywny dzień dzisiaj miałam

jeśli ja teraz nie dostanę, to tylko przez moje lenistwo, że nie chciało mi się oddać wcześniej projektów, a nie przez to, że jest trudno.

Mam dla was 2 nowiny

1) Znów zostałam ciocią Przed południem przyszła na świat Lenka, 3300 kg, 53 cm. Kupiłam już body i grzechotkę, 2 godziny spędziłam w "Smyku"

to super informacje! bardzo się cieszę!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 22:59   #72
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
No wiem, mam jeszcze jeden przedmiot, matematykę, której nie zdałam, bo miałam kilka przedmiotów np. fizykę, mechanikę, do których lepiej było od razu przysiąść bo potem kolesie dowalali z grubej rury na poprawkach z tego co słyszałam i nie miałam w ogóle czasu się uczyć, choć jak przysiąde do niej to idzie mi b. dobrze.
a co studiujesz jeśli można wiedzieć? ja matematykę na studiach uwielbiałam, rok temu był to mój ulubiony przedmiot fizykę też bezproblemowo zdałam, a mechanika mnie czeka w przyszłym semestrze.. patrząc na to co miał Tż to mi się nie uśmiecha ten przedmiot A i mi na wrzesień jeszcze jeden przedmiot został.. ale mam nadzieję, że ogarnę w 2 terminie

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:00   #73
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
to super informacje! bardzo się cieszę!
I ja! Super
Dziewczyny ja spadam z forum, jutro po 9 odezwę się z pracy
Buziolki
Stary 2013-07-09, 23:00   #74
iixi
Zakorzenienie

viva to super informacje! gratulacje!

BLOG

Stary 2013-07-09, 23:01   #75
existence
Zakorzenienie

Cytat:
I ja! Super
Dziewczyny ja spadam z forum, jutro po 9 odezwę się z pracy
Buziolki
papa
Stary 2013-07-09, 23:03   #76
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
a co studiujesz jeśli można wiedzieć? ja matematykę na studiach uwielbiałam, rok temu był to mój ulubiony przedmiot fizykę też bezproblemowo zdałam, a mechanika mnie czeka w przyszłym semestrze.. patrząc na to co miał Tż to mi się nie uśmiecha ten przedmiot A i mi na wrzesień jeszcze jeden przedmiot został.. ale mam nadzieję, że ogarnę w 2 terminie
Studiuję inżynierię środowiska z fizy zdałam zerówkę, mechanikę udało zaliczyć mi się za pierwszym podejściem, ale wiem, że było kilka poprawek i kolejna we wrześniu, kontynuację mam w trzecim semestrze a matematykę naprawdę lubię, bo to chodzi o to, żeby siedzieć i robić zadania mój tata jest matematykiem dlatego wstyd trochę, że nie zaliczyłam w pierwszym podejściu no ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a wiem, że matmę spoko sobie ogarnę na luzie już teraz a co masz na wrzesień? i co studiujesz? może już pytałam, ale nie pamiętam i który semestr?
Stary 2013-07-09, 23:09   #77
Ilsa Lund
Zakorzenienie

hop hop

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:09   #78
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Studiuję inżynierię środowiska z fizy zdałam zerówkę, mechanikę udało zaliczyć mi się za pierwszym podejściem, ale wiem, że było kilka poprawek i kolejna we wrześniu, kontynuację mam w trzecim semestrze a matematykę naprawdę lubię, bo to chodzi o to, żeby siedzieć i robić zadania mój tata jest matematykiem dlatego wstyd trochę, że nie zaliczyłam w pierwszym podejściu no ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a wiem, że matmę spoko sobie ogarnę na luzie już teraz a co masz na wrzesień? i co studiujesz? może już pytałam, ale nie pamiętam i który semestr?
to zdasz spokojnie we wrześniu i już mój tata też jest inżynierem więc chyba spokojnie np mechanikę powinnam przejść no ale nie wiem czy będzie tak fajnie a studiuję inżynierię biomedyczną, aktualnie semestr 2. A o matematyce w zeszłym roku mówiłam bo rok temu po 2 semestrze zmieniałam kierunek studiów na ten- tamten mi się nie podobał wcale a wcale (biotechnologia) no a miałam matematykę na szczęście przepisaną teraz A na wrzesień mam taki przedmiot jak metody numeryczne.. ;/

BLOG

Stary 2013-07-09, 23:10   #79
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
I naprawdę nie wiem, jak to się dzieje, że ex mimo sesji nadal posiada prawie 20% postów w całym wątku
I najbardziej ze wszystkich sesję przeżywa Człowiek robot

Co do włosów, ja zawsze farbowałam się na blondy (które często wychodziły z rudymi połyskami), raz w końcu powiedziałam, że chcę wrócić do swojego koloru i fryzjerka trochę przesadziła Wyszedł bardzo ciemny brąz, ale tak mi się podobał Przed ślubem chcę się właśnie na taki pofarbować Oczywiście odpowiednio wcześnie, żeby nie było efektu jaki uzyskała Ania z Zielonego Wzgórza, jeśli pamiętacie

Dzięki za gratulacje Bardzo udany dzień

Ale nawet nie wiecie, ile papierów trzeba załatwić w związku z kupnem mieszkania... A potem miesiąc lub dwa stresu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 23:11   #80
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
a nie mieliście razem jechać autem? czy ja coś pomyliłam?

no tak ale chyba na każdej uczleni są podobne zasady. U mnie jest średnia ważona i od 4,4 można składać (w zeszłym roku np. można było od 4,6 ale obniżyli) wniosek ale dostaje tylko 10% studentów z danego kierunku

chyba się przyjmie
no ja mam generalnie chyba tylko niewiele ciemniejszy odcień włosów niż Ty, tak mi się przynajmniej wydaje
Jak najbardziej ale to w sierpniu . Mój wyjazd teraz wypadł całkiem przypadkiem . Nagle taka luka w pracy mi sie zrobiła, wiec... Szkoda było zmarnować, zwłaszcza, ze TZ ma teraz duzo pracy, wiec malo byśmy razem posiedzieli . No i w sierpniu jedziemy autem i to aż na prawie 3 tygodnie .

A teraz mam głupie pytanie do PM'ek z Krakowa, pomóżcie ;(. Jako, ze mój przyjazd jest "niespodzianka" dla Rodziców to nic nie powiedziałam. Mam kilka załatwien w Krk, wiec troche z autobusów/ tramwajów bede korzystać. Na pewno kupie bilet dzienny i teraz mam pare pytan (na logikę na oba pytania odpowiadam sobie TAK, ale wole sie upewnić). Czy w Krk te bilety działają i na autobusy i na tramwaje? Plus jesli kupie dzienny aglomeracyjny, to czy jest ok jeździć normalnie w strefie miejskiej?

Stary 2013-07-09, 23:13   #81
iixi
Zakorzenienie

a co do farbowania włosów ja raz szamponetką zafarbowałam na ciemny i później mi to przez rok nie chciało zejść i przechodziłam wszystkie możliwe kolory od brązu po rudy. a jak zaczęłam farbować na blond to już w ogole śmiechowo było. Ale w końcu powiedziałam dość (bo mi włosy strasznie się osłabiły) i aktualnie już mam mój kolor, taki ciemny blond którego niezbyt lubię

BLOG

Stary 2013-07-09, 23:19   #82
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej ale to w sierpniu . Mój wyjazd teraz wypadł całkiem przypadkiem . Nagle taka luka w pracy mi sie zrobiła, wiec... Szkoda było zmarnować, zwłaszcza, ze TZ ma teraz duzo pracy, wiec malo byśmy razem posiedzieli . No i w sierpniu jedziemy autem i to aż na prawie 3 tygodnie .

A teraz mam głupie pytanie do PM'ek z Krakowa, pomóżcie ;(. Jako, ze mój przyjazd jest "niespodzianka" dla Rodziców to nic nie powiedziałam. Mam kilka załatwien w Krk, wiec troche z autobusów/ tramwajów bede korzystać. Na pewno kupie bilet dzienny i teraz mam pare pytan (na logikę na oba pytania odpowiadam sobie TAK, ale wole sie upewnić). Czy w Krk te bilety działają i na autobusy i na tramwaje? Plus jesli kupie dzienny aglomeracyjny, to czy jest ok jeździć normalnie w strefie miejskiej?

tak, tak
aglomeracyjny obejmuje strefę I i II więc jeździsz gdzie chcesz ale taki bilet na cały dzień to jest taki na 24 godziny najtańszy. A na pewno potrzebujesz aglomeracyjnego? sprawdź sobie dokładnie strefy, żebyś nie przepłacała niepotrzebnie.
Stary 2013-07-09, 23:26   #83
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
tak, tak
aglomeracyjny obejmuje strefę I i II więc jeździsz gdzie chcesz ale taki bilet na cały dzień to jest taki na 24 godziny najtańszy. A na pewno potrzebujesz aglomeracyjnego? sprawdź sobie dokładnie strefy, żebyś nie przepłacała niepotrzebnie.
Wiesz co, na pewno potrzebuje aglomeracyjnego, bo z lotniska bede jechac autobusem . Mam duzo czasu do zabicia i znajoma polecala autobus do centrum, a nie pociąg, który jest kilka razy droższy. Potem potrzebuje 2 bilety miejskie na tramwaj (chyba ze Wielicka łapie sie juz pod aglomeracyjny?) i na koniec jeszcze jeden miejski autobusowy. A znając moje zdolności orientacyjne w terenie, chyba wole miec pewnosc, ze nie mam limitów na jazdy haha . Jakby zamiast 4 biletów było mi potrzeba wiecej .

Stary 2013-07-09, 23:28   #84
viva91
na przekór do celu

Lecę spać, męczący dzień, a wstaję o 4:00
Stary 2013-07-09, 23:29   #85
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Lecę spać, męczący dzień, a wstaję o 4:00
Przybij piątkę w naszej niedoli- tez wstaje koło 4

Stary 2013-07-09, 23:43   #86
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, na pewno potrzebuje aglomeracyjnego, bo z lotniska bede jechac autobusem . Mam duzo czasu do zabicia i znajoma polecala autobus do centrum, a nie pociąg, który jest kilka razy droższy. Potem potrzebuje 2 bilety miejskie na tramwaj (chyba ze Wielicka łapie sie juz pod aglomeracyjny?) i na koniec jeszcze jeden miejski autobusowy. A znając moje zdolności orientacyjne w terenie, chyba wole miec pewnosc, ze nie mam limitów na jazdy haha . Jakby zamiast 4 biletów było mi potrzeba wiecej .

No ale 208 z lotniska masz tylko 6przystanków w II strefie a potem już jesteś w pierwszej więc ja bym Ci radziła kupić sobie 20minutowy aglomeracyjny a potem już taki na samo miasto bo za dobowy aglomeracyjny zapłacisz dużo więcej a tak na dobrą sprawę będzie Ci on potrzebny tylko przez jakieś 10 minut Wielicka to strefa miejska
Stary 2013-07-09, 23:47   #87
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
No ale 208 z lotniska masz tylko 6przystanków w II strefie a potem już jesteś w pierwszej więc ja bym Ci radziła kupić sobie 20minutowy aglomeracyjny a potem już taki na samo miasto bo za dobowy aglomeracyjny zapłacisz dużo więcej a tak na dobrą sprawę będzie Ci on potrzebny tylko przez jakieś 10 minut Wielicka to strefa miejska
Ale aglomeracyjnych nie ma 20min . Najkrótszy 60min, który jest droższy niz jednoprzejazdowy aglomeracyjny . A ew z Dworca Głównego do Wielickiej i spowrotem jestem w stanie dojechać tramwajem nr 50 w ciagu 70minut(potrzebuje jakies 20min na załatwienie sprawy )? W ogole dzieki Ex

Stary 2013-07-10, 00:15   #88
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ale aglomeracyjnych nie ma 20min . Najkrótszy 60min, który jest droższy niz jednoprzejazdowy aglomeracyjny . A ew z Dworca Głównego do Wielickiej i spowrotem jestem w stanie dojechać tramwajem nr 50 w ciagu 70minut(potrzebuje jakies 20min na załatwienie sprawy )? W ogole dzieki Ex

z tego co widzę 50 na wielicką nie jedzie w ogóle, jedzie tam z dworca głównego 904 35minut w jedną stronę to tak trochę kicha może ta strona coś Ci pomoże http://krakow.jakdojade.pl/
Stary 2013-07-10, 00:31   #89
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
z tego co widzę 50 na wielicką nie jedzie w ogóle, jedzie tam z dworca głównego 904 35minut w jedną stronę to tak trochę kicha może ta strona coś Ci pomoże http://krakow.jakdojade.pl/
Zgupialam teraz . TZ mi mowil, ze patrzył to powinnam wziac tramwaj 50 i potem jakies 400m piechotą przez Wielicka, bo 50 do Wielickiej nie dojeżdża... Uh jak jak patrze na ta stronke to mi znowu pokazuje tramwaj i przesiadke na autobus...

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Hahah cos sie boje, ze nadeszła moja chwila prawdy jutro mój sadny dzien z komunikacja w Krakowie . O tyle głupio, ze od lotniska bede bez neta ... Ostatnio przenosilam numer Polski do innej sieci i zamiast nano sima, dali mi micro sima, którego nie potrzebuje i nie mam jak używać . A od reki nie dało sie tego zalatwic :/. Mam nadzieje, ze w Krakowskiej mi to zrobią od reki i bede mogła miec neta bez problemow, bo inaczej sobie nie poradzę z tymi autobusami/ tramwajami .

Ok, dobranoc . Dzieki jeszcze raz Ex .

Stary 2013-07-10, 07:43   #90
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
ało mi się oddać wcześniej projektów, a nie przez to, że jest trudno.

Mam dla was 2 nowiny

Gratuluję z obydwu powodów A w Smyku to ja też spędzałam tyle czasu ( w zasadzie do dziś spędzam) jak szukałam czegoś fajnego dla "mojej" trójeczki
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości