Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 10:40   #61
Cieplusia
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola Załącznik 5354277
Ja tak wyglądałam gdzieś w 7 miesiącu Piękny brzuszek

Cieplusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:40   #62
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wiem, że do niczego nas to nie zobowiązuje, ale i tak siedzę i rozmyślam... Jedna dawka może kosztować nawet 400zł, a są podawane 2 lub 3... Przeciw pneumokokom chyba trochę taniej, ale niewiele...
Pytam, bo może wasi lekarze mają inne zdanie i jakieś fajne argumenty. Może któraś jest bardziej obeznana w temacie? Trochę średnio nas stać, żeby zapłacić tyle za jedno szczepienie
Moj lekarz ma inne zdanie na ten temat, o czym nawet nie wiedziałam wcześniej dopóki mnie nie zapytał czy chce szczepic. Ufam mu bardzo, bo jest to lekarz bardzo utytułowany i rozchwytywany przez rodzicow, który mnie rownież prowadził jak byłam mała.. Ale argumentów jego Ci nie podam, bo moja decyzje skwitował jednym słowem-"słusznie" i zakonczylismy ten temat..

Przede wszystkim nie chce szczepic z tego względu, ze w szczepionek i tak nie ma wszystkich szczepów, więc niekoniecznie nawet jeśli uchronisz swoje dziecko przed dana choroba, dwa- autyzm poszczepienny- może, ale nie musi wystąpić.. A kolejna sprawa to to, ze czytałam, ze jak dziecko zachoruje miedzy jedna dawka leku a druga przechodzi to dużo gorzej niz dziecko, które w ogóle nie było szczepione.

Ja będę szczepila tylko obowiązkowymi osobiście, każdy wiadomo robi wg siebie i ma swoje racje
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-08-06 o 10:42
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:40   #63
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cześć,

Byłam dzis w labku na morfo i oddałam mocz do badania. Odwiedziłam też mojego gina na oddziale i umówiłam się z nim na 12 sierpnia na godzinę 8 rano na cc. Badania będe miała świeżutkie, więc nic mi w szpitalu dodatkowego nie będą robili . Badania na paciora nie miałam, bo przy cc nie trzeba. Kochane, ale mam stracha przed cesarką!

Samantha- OGROMNE GRATULACJE !!! W końcu masz swojego skarba przy sobie!!!

Magolina- za dzisiejszą wizytę!

Marionette
- fajny prezent mama zrobiła, aż sama się wzruszyłam .

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Przekopiuje tutaj bo tam pewnie nikt nie zajrzy :P
Opis porodu Igorka <3
Około 7:15 stawiłam się na oddziałową izbę przyjęć tak jak mi kazali. Tż w tym czasie jechał po wyniki ostatnich badań. Przyszła do mnie ta sama pani doktor, która zapisywała mnie na termin i zbadała od środka.
Podpięto mnie pod ktg a inne panie dopełniły formalności. Ja wypisywałam ankietę dla anestezjologa. Na ktg ponoć nawet jakieś skurcze się pisały ale ja czułam tylko fikającego Igora. Przebrałam się w koszulę i poszliśmy na sale. Za drugim razem wkłuli mi wenflon i podawali płyny. Na usg wyszło że Igor może mieć max 2900 g i że ma długie nogi
Trochę posiedzieliśmy ( oczywiście kilka telefonów od wszystkich bo wiedzieli o cc) jakoś chyba koło 10:30 zabrali mnie na operacyjną, podpięli mi kabelki. Lekarka z pielęgniarką sobie nuciły piosenkę na całą sale
Przyszedł przystojny ^^ anestezjolog i zrobił mi znieczulonko w plecy. Położyłam się, dali parawanik. Anestezjolog sprawdzał gdzie czuję zimno a reszta przystępowała do akcji. Jak się okazało na lampach wiszących odbijała się odrobina tego co za parawanem więc sobie oglądałam cały czas :P. Nacięli mnie w miejscu pierwszej cesarki. Było fajnie aż zaczęli mnie mocno szarpać na boki a po chwili w odbiciu zobaczyłam wyciągniętą główkę Igora. Nie zdążyli wyciągnąć reszty a Lew już zaryczał ^^ jaki to zły żę go wyjęli. Pokazali mi go zza parawanu i pierwsza myśl - cały tatuś <3 . Zabrali go na oględziny a mnie zszywali. Po chwili przynieśli Igora, dałam mu buziaki i poprosiłam o pokazanie tatusiowi i tak zrobili . Igor ważył 2610g i miał 49 cm. 10 pkt w skali. Zszyli mnie i przerzucili na inne łóżko i zawieźli na sale, tam podpięli pod cały monitoring . Tż był spokojny i radosny ( chyba jeszcze docierało do niego ) poleciał po synka na noworodki, odrazu przystawiłam go do cyca, ładnie złapał i jadł. Z tatusia byłam bardzo dumna bo mimo strachu brał pewną ręką Igora na ręce, kołysał a nawet sprawdzał pieluchę. Opowiadał , że kiedy chodził między noworodkami a salą to zawsze jak zostawiał Igora ten zaczynał płakać.
W szpitalu zostaliśmy dzień dłużej ze względu na jony ale już jest wszystko dobrze, sporo przez ten czas mi Igiego pokuli ale jak mus to mus.
Piękny opis . Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Witamy się z moim piernikiem upartym
dalej rozwarcie n palec, szyjka zgładzona i nic więcej...
A termin porodowy na jutro

Coś czuję że do jutra mój dzieć nie wyjdzie...
żeby cos się ruszyło!
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co wyniku gbs, okazało się, że wyniki wymazów są wydawane tylko w formie papierowej, o czym mnie babeczka nie poinformowała, no ale pewnie i tak specjalnie bym po ten wynik nie leciała Będę wiedziała na przyszłość
A co do paciorka, to spaliłam, bo nie mam Mam nadzieję, że dzięki temu będę mogła część porodziku spędzić u siebie w domu na swojej piłce i nie będę musiała gnać do szpitala

A teraz na powrót zabieram się za nic-nierobienie
za brak paciora!
Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień W pt byłam u gin mam rozwarcie na 1,5 cm część pochwowa skrócona. Na ktg skurcze takie 40-60%. I od pt codziennie strasznie panikuje ze to już ledwo mnie coś strzyknie i już mi się zdaję że zaraz będziemy jechać. Nie ukrywam, że bym chciała bo przy tej pogodzie czuje się fatalnie !!!
za 39 tc! I żeby cos się ruszyło!
Cytat:
Tak całe dnie spędza moja Kluska
Mój też leży najczęściej na prawej stronie , ale wtedy wbija mi główkę w żebra a kolankami maltretuje miednicę...
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
witam się niestety jeszcze w dwupaku w przewidywanym TP

co prawda marzył mi się 3 sierpień,ale niestety maluch zrobił nam psikusa i jeszcze siedzi w brzuszku...
żeby cos się ruszyło!
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pediatre, to najpierw osluchal mała, ponaciskal brzuszek, spytał o zaparcia, kolki itp. zapisał nam espumisan, debridat i mamy jej to podawać na zmianę przed karmieniem. Jeśli w ciągu 3 dni nie będzie poprawy, mamy iść do poradni preluksacyjnej-dostaliśmy skierowanie.
żeby leki pomogły!

Edytowane przez bebe1987
Czas edycji: 2013-08-06 o 10:41
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:43   #64
kiss12550
Zadomowienie

wiecie co ? Możecie krzyczeć,ale nie nadrabiam za dużo tego a ja mam straszliwego lenia

Arrabbiata- super brzuszek , ja też zazwyczaj mam wypięty z prawej strony

En - ja też zgarnę Twój numer i będe pisać, uprzedzam uczciwie

Twee- nasz Psiukus ma jeszcze troszke czasu i lepiej niech się namyśli mój Tż dzisiaj fajnie podsumowal , że jak u mnie w brzuszku jest dziewczynka to pewnie wyjdzie po terminie bo po mamie się stroi i maluje na co ja mu sie odciełam że jezeli jest chłopiec to pewnie też nie śpieszy sie z wyjściem bo tak jak jest u taty : gdzie będzie mu lepiej niż u mamusi

już zaczynaja się telefony,mam w nosie nie odbieram!

mam pytanie do rozpakowanych mam które mialy pozytywny wynik na paciora, jak to jest z "wycieczką" na IP ? Jechałyście od razu jak mialyście pewność ża zaczęły sie skórcze czy kiedy? gdzieś chyba czytałam że najlepiej jechać jak najszybciej...

bebe
- nie dziękuje za kciuki,bo mam nadzieję że poskutkują trochę Ci zazdroszczę że znasz dokładną date, mnie to czekanie juz wykańcza , tym bardziej ze położna przewidywała mi poród przed terminem i co ? I du.pa
Cesarki nie masz się co bać, fakt że dłużej boli i wgl ale widzisz po opisach dziewczyn że wszystko da sie przeżyć, pamietaj że robisz to dla maluszka i nie denerwuj się

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2013-08-06 o 10:50
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:45   #65
magolina
Wtajemniczenie

Cieplusia witaj ponownie

Cytat:

u mnie to samo, tylko mój często zmienia strony - raz lewa, raz prawa, ale ewidentnie prawa bardziej mu leży
Dobrze wiedzieć, że Twój też taki ruchliwy. Niech się chłopaki wwiercają i instalują w kanał, coby niedługo wyskoczyli

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku - padlam o 9 jest 10 a mnie znow skurczelapia

kurcze nniezdecydowane to moje dziecie moglo by sie okreslic a nie tak dawac popalic
Oby się dziecię zdecydowało w końcu

Cytat:
witam się niestety jeszcze w dwupaku w przewidywanym TP

co prawda marzył mi się 3 sierpień,ale niestety maluch zrobił nam psikusa i jeszcze siedzi w brzuszku...

nie było mnie tu kilka dni, coś stało mi sie z internetem musze spisać sobie kilka numerów z klubu żebym w razie gdy to sie powtórzy mogła chociaż tak napisać czy wszystko ok

w klubie zdjęcie obiecane kilka dni temu,a ja ide nadrabiać
Może jeszcze cos się zadzieje

Cytat:
Jeśli chodzi o pediatre, to najpierw osluchal mała, ponaciskal brzuszek, spytał o zaparcia, kolki itp. zapisał nam espumisan, debridat i mamy jej to podawać na zmianę przed karmieniem. Jeśli w ciągu 3 dni nie będzie poprawy, mamy iść do poradni preluksacyjnej-dostaliśmy skierowanie.
za wizytę i oby kropelki pomogły.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Hemoglobina ładnie podskoczyła na 12,7 Oby lekarz jutro pozwolił odstawić żelastwo
faktycznie ładnie podskoczyła Ci hemo.

Mi tez jeszcze brakuje tylko aptecznych rzeczy dla Młodego wczoraj zamówiłam jeszcze ochraniacz na łóżeczko, ręczniczek kąpielowy i dwa prześcieradełka do łóżeczka.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:50   #66
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
En, no straszna słonica, skoro 3 tygodnie po prodzie tak wyglądasz w bikini
Jak sie stoi to wiesz, pikus- gorzej, ze waleczek sie robi jak siedzę i za każdym razem nabierać powietrza i sie robię cała czerwona na głębię- ale wole to, niz waleczek

Poza tym dzisiaj specjalnie dla Ciebie spotkam sie oko w oko z moimi czerwonymi bliznami i zrobię Ci ich fotkę

A tak w ogóle to nie lubię swojego ipada za to, ze zmienia słowa które pisze.. Przed chwila autyzm poszczepienny zmienił mi na antysemityzm poszczepienny i dobrze ze sie zorientowałam, bo byście jeszcze pomyślały ze wale wódkę od rana przy dziecku

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,

Byłam dzis w labku na morfo i oddałam mocz do badania. Odwiedziłam też mojego gina na oddziale i umówiłam się z nim na 12 sierpnia na godzinę 8 rano na cc. Badania będe miała świeżutkie, więc nic mi w szpitalu dodatkowego nie będą robili . Badania na paciora nie miałam, bo przy cc nie trzeba. Kochane, ale mam stracha przed cesarką!
za termin cc!! Na pewno będzie wszystko dobrze. Urodzisz 12 jak Moj mały będzie kończył miesiąc, a moja mama będzie miała urodziny, ale fajnie

Cytat:
wiecie co ? Możecie krzyczeć,ale nie nadrabiam za dużo tego a ja mam straszliwego lenia

En - ja też zgarnę Twój numer i będe pisać, uprzedzam uczciwie
Bierzcie i piszcie do mnie wszyscy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 10:51   #67
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Z okazji 38 tygodnia pierwszy raz wklejam foto brzuchola Załącznik 5354277
Piekny brzuszek, niewielki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 10:52   #68
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
arrabiata szykuj sie powoli, porodzik sie zbliża.

Ale zgrabnie wygladasz z brzuszkiem, super! Ja to niczym rasową słonica sie w tym tygodniu prezentowałam
Cytat:
A jak
Uwierz, że teraz jestem najmarniejszym z marnych zagrożeń
Popatrzę sobie trochę na mój cellulit i rozstępy, coby zejść na ziemię

No, chociaż jedna nie jest drętwa przed porodem!
To ja widzę, że te nasze dzidzie wszystkie takie "prawe"

Szkoda że przeszło ale ważne, że macica już konkretnie ćwiczy, będą porodziki w tej części, oj będą

Super brzuszek Ale kurcze, wy mówicie, że to ja mam mały! Fajna, zgrabna piłeczka

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

En, no straszna słonica, skoro 3 tygodnie po prodzie tak wyglądasz w bikini
Cytat:
Ja tak wyglądałam gdzieś w 7 miesiącu Piękny brzuszek
Ach dziękuję mimo wszystko i tak się czuję jak słoń

Dobra, spadam do fryzjerki i kosmetyczki Ciężko z moją obolała kapą, wczoraj małż mnie dziabnął i dzisiaj mnie boli Biedaczka, odzwyczaiła się od takich akcji. No ale- wykurzanie Kubusia rozpoczęte
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 10:55   #69
Cieplusia
Raczkowanie

Ludziee dziewczyny czy u was też takie upały??? jestem tak spocona, że nawet jakby mi wody teraz odeszły to nie ma bata nie zauważę

Cieplusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:04   #70
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
lachryma, a jaki aspirator kupowałaś? Bo zastanawiam się czy brać na początku taki zwykły doustny i sprawdzić czy mały przy nim szału nie dostaje, czy może np. kupić katarka, ale on do odkurzacza jest podłączany sama nie wiem
ja kupiłam zwykły taki:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p10961-Mar...nia_nosa_1_szt (doz. pl)
nie ma on wymiennych filtrów jak frida, tylko wkłada się do środka albo watę albo gazik. my jesteśmy zadowoleni, używamy go co drugi dzień uprzednio psikając do nosa wodę morską i zawsze wychodzą jakieś glutki. słyszymy, że mała potem lepiej oddycha

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-08-06 o 11:05
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:05   #71
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c

Melduje się w nowym wątku!
wychodzimy! ja mam baby bluesa, ciągle becze. Jeszcze auto nam padło i wracamy taxi żeby:banghead:
Fi też płacze ciągle przez ta lampę.... Dziś Spalam może że 2h. Jestem padnieta, Cycki mi pękają w szwach. Karmie, później dokarmianie, bo mały się wscieka a po godzinie się budzi, bo upał straszny. Sił mi trzeba!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:07   #72
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
wychodzimy! ja mam baby bluesa, ciągle becze. Jeszcze auto nam padło i wracamy taxi żeby:banghead:
Fi też płacze ciągle przez ta lampę.... Dziś Spalam może że 2h. Jestem padnieta, Cycki mi pękają w szwach. Karmie, później dokarmianie, bo mały się wscieka a po godzinie się budzi, bo upał straszny. Sił mi trzeba!
witamy w problemach rozpakowanych jednym słowem

mam nadzieje ze baby blues minie tak szybko jak szybko sie pojawił! Najwazniejsze, ze wychodzicie!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 11:10   #73
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Ludziee dziewczyny czy u was też takie upały??? jestem tak spocona, że nawet jakby mi wody teraz odeszły to nie ma bata nie zauważę
U mnie chmury, zero slonca, od czasu do czasu deszcz i tylko 16C

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Super, ze wychodzicie!!
A swoje musisz przeplakac, najwazniejsze abys nie pozostala w takim nastroju na dlugo
Stary 2013-08-06, 11:13   #74
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do rozpakowanych mam które mialy pozytywny wynik na paciora, jak to jest z "wycieczką" na IP ? Jechałyście od razu jak mialyście pewność ża zaczęły sie skórcze czy kiedy? gdzieś chyba czytałam że najlepiej jechać jak najszybciej...
ja jechałam po ogarnięciu się prysznicowym bez szaleństwa, ale też nie czekałam na skurcze co 3 minuty
najlepiej by podano 2 dawki kroplówki, dawki są co 4 godziny.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
super, że wracacie do domu
ja też przez pierwsze 2-3 dni w domu płakałam, czasami bez większego powodu. minęło na szczęście
Stary 2013-08-06, 11:16   #75
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj popołudniu Klexxx puścił i Laura odetchneła z ulgą
az jej wypłynął na me łoze sypialniane w nocy zasrakała przewijak i dzis juz normalnie funkcjonuje

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wlasnie sie zwzylam...waze 65kg czyli do wagi z przed ciazy zostalo mi tylko dwa kg do zrzucenia...! (oczywiscie chce woecej schudnac no ale i tak jest dobrze...:-P)

Neni pytalas kiedys ile mam w tali,75...a Ty?bo zapomnialam?:-P
ładnie
Cytat:
[
A teraz na powrót zabieram się za nic-nierobienie
ale faaaaaajnie jest nic nie robic
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42127750]Witam sie w nowym wątku

Sam- ale super pierwsZe zdjęcie Olka niezła minka !
Gratulacje mamusiu.

She - pozdrowienia dla Igorka !

Madi - Twój poród to marzenie pozazdrościć !!!

Co do wagi to mi zostały + 2 kg.. Ale jakoś nie spieszy mi sie z ich zrzuceniem.. Brzuszek jeszcze jest.. Duuuo mniejszy, ale jest

U nas nocka niestety bez zmian... Maluch budzi sie co 1,5-2 godzinki
A to dlatego ze je z jednej piersi.. Potem przy niej zasypia i nie chce drugiej.. Wiec jest szybko głodny i kółko sie zamyka.. Ehhh ze starszakiem było dokładnie tak samo.

Ja ja uwielbiam mieć abonament w luxmedzie.. Chciałam zarejestrować małego do neurologa to na NFZ na koszarowej terminy są dopiero na październik, a w luxmedzie mam na jutro
A w czwartek idę do poradni neonatologicznej. ..

Trochę sie stresuje jechać samej samochodem z małym.. No cóż, najwyżej będzie wył bo muszę mieć go z tylu i nawet smoka nie mogę mu wcisnąć...[/QUOTE]
Teso -moze bedzie ok? Wybuja go w autku i pojdzie z mocną kime.Laura tak ma Uwielbia jezdzic,nawet jak lacze o jak ruszymy to jest cisza a potem kima
Cytat:
[B]
Pędzel
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42127966]
Dziewczyny czy Wasze dzieci też robią tak: mój jak go biorę do odbicia "na klatę" , to jak już się odbije, to potem wali głową w mój mostek, śmiejemy się z mamą, że jak dzięcioł No i uwielbia odgiąć sobie głowę do tyłu i w tej pozycji muszę z nim spacerować po mieszkaniu i mówić co jest co (oczywiście podtrzymując mu główkę)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
dokładnie robi to samo
Cytat:

Laski, jaką mam hemoglobinę 12,5 mój klusek już chyba nie pasożytuje na mamie Albo ta moja zdrowa dieta działa takie cuda

Cytat:
Cześć dziewczyny Może mnie jeszcze pamiętacie coś tam pisałam 2 tyg temu ale jakoś ciężko mi się wbić w wasz rytm itd więc nic nie pisałam ale regularnie Was podczytuję !!! no ale skoro to ma być ostatnia część to się coś spróbuję poudzielać

Na dzień dobry gratuluje wszystkim mamusiom !!!

Ja wczoraj zaczęłam 39 tydzień W pt byłam u gin mam rozwarcie na 1,5 cm część pochwowa skrócona. Na ktg skurcze takie 40-60%. I od pt codziennie strasznie panikuje ze to już ledwo mnie coś strzyknie i już mi się zdaję że zaraz będziemy jechać. Nie ukrywam, że bym chciała bo przy tej pogodzie czuje się fatalnie !!!
No to czas sie rozpakowac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:18   #76
jakierka
Zadomowienie

Dziewczyny, jakie polecacie ksiazki o rozwoju dziecka w pierwszym roku zycia?
Stary 2013-08-06, 11:25   #77
Anulka_p
Zakorzenienie

Witam się w nowej części.
Misiek ma dopiero pierwszą drzemkę. Ja się wykończę jak on będzie robił sobie tylko jedną w ciągu dnia. Zdążyłam zjeść śniadanie, piję herbatę, ubrałam się, a on już kwęka. Nic nie jestem w stanie zrobić w domu

Ita, Asiunia- za rozkręcenie akcji.
Samantha- Ogromne gratulacje!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:28   #78
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:

bebe
- nie dziękuje za kciuki,bo mam nadzieję że poskutkują trochę Ci zazdroszczę że znasz dokładną date, mnie to czekanie juz wykańcza , tym bardziej ze położna przewidywała mi poród przed terminem i co ? I du.pa
Cesarki nie masz się co bać, fakt że dłużej boli i wgl ale widzisz po opisach dziewczyn że wszystko da sie przeżyć, pamietaj że robisz to dla maluszka i nie denerwuj się
Ja jechałam na IP z gorączką aby sprawdzić co jest grane, a ze zapadła decyzja o cesarce to od podania antybiotyku na GBS do zabiegu minęło chyba 20 minut... I tak było dobrze, bo potem robili mi badania i wyszło ok.

Cytat:
Super ze wychodzicie. .
Baby blues pojawia sie nagle i tak samo znika czego Ci życzę. poprzednio miałam długo, teraz wcale
Oby upał wszędzie zelżal bo nam maluchy wykończyć !!!

Rocky - no mam taka nadzieje, choć ostatnio wył przez pól miasta jak staliśmy w korkach bo trzeba jechać jechać, najlepiej powyżej 40km/h
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:28   #79
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

U nas zaliczony spacer do biedry i pepco przez park krajoobrazowy - 2h:P bo wychodzi jakieś 30 min w jedną stronę na pieszo
Skwar się zrobił okropny znowu, więc dobrze, że tak z rana sobie poszliśmy..
Samanta: fajny Oluś) dobrze że sie przyssał, oby tak dalej

misiaczka: współczuję sytuacji z ginem. bardzo niepoważne zachowanie. I to jeszcze fundować tobie takie emocje na koniec ciąży

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Wlasnie sie zwzylam...waze 65kg czyli do wagi z przed ciazy zostalo mi tylko dwa kg do zrzucenia...! (oczywiscie chce woecej schudnac no ale i tak jest dobrze...:-P)

Neni pytalas kiedys ile mam w tali,75...a Ty?bo zapomnialam?:-P
supper, zazdrościć.

En: szkoda że żaden tytuł Ity, bo bardzo fajne były

tysia: to czekamy na zdjęcia z sesji brzuszkowej. Domyślam sie jak może wkurzać takie czekanie. Już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo. A ja tulę na poprawę humoru.

tweed: a już wiesz co to za wysypka? konsultowałaś z lekarzem?

teso: ile dla dzieciaczka abonament w Luxmedzie kosztuje?

She: brawa dla Tz-ta że się tak przejął. Jak Marika zareagowała na Igorka?

Mela: jak wczorajsza kąpiel? I jak Małgosia?

Perse: tak dokładnie tak odbija Igorek i tak chodzi ze mną po mieszkaniu. Chyba że mocno przysypia, wtedy wtulony między pierś a ramię.

Cieplusia: brawa za tydzień czyli niedługo może się u Ciebie zacząć dziać

Kiss: czyli coraz blizęj do maleństwa. 3mam kciuki aby się rozkręciło. Kiedy ewentualnie do szpitala?

lachryma: za wizytę! niech leki pomogą!

Ona: u mnie bocianka nie ma w sklepach. nie znalazłam nigdzie, ani w aptekach. Kupowałam zapas ziół na laktację na all.

magdalenne: za hemo brawo! My na pneumo i te inne później. Bo za rok mały do żłobka pewnie pójdzie, więc myślę że zaszczepimy, ale nie teraz.

Tweed, EN: taaak wg mnie też jesteście podobne. Już kiedyś chyba pisałam wam o tym

arabiatta: bardzo łądny zgrabny brzuszek

yevele: współczuję, u nas często jest podobnie. Trzeba kilka podejść zrobić, aby zasnął

bebe: za termin cc) szykuj się!

Kejt: przesyłam trochę siłi witamy w świecie świeżo upieczonych mam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:29   #80
Asiunia1230
Raczkowanie

O proszę mamy nowy wątek - mam nadzieję, że w tym już wszystkie urodzimy
Myślałam, że po dzisiejszym czopie coś się rozkręci, ale na razie cisza. Ale to może i dobrze, bo skwar jak nie wiem. Wolałabym w nocy chyba urodzić

Zapomniałam dodać, że wczoraj zakończyłam 39tc, a rozpoczęłam 40

Cytat:
Moje maleństwo też sobie bardzo upodobało prawą stronę brzucha

Madi super poród!
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:31   #81
Anulka_p
Zakorzenienie

Elaine- Przypomnę o co pytałam żebyś nie przeszukiwała niepotrzebnie wątku. Może radzili w poradni laktacyjnej, w której tak ci pomogli jak postępować jeśli chodzi o budzenie na karmienie. Nam w szpitalu kazali budzić co 3 godziny do miesiąca. A co później? Są u nas też na wątku mamusie, które nie budzą wcale. Mój Michaś sam się zazwyczaj budzi w nocy średnio co 2- 2,5 godziny, ale raz zdarzyło się, że pospał 4. Nie wiem czy pozwalać. W tej poradni bardzo ci pomogli, więc jeśli radzili w tej kwestii to ciekawa jestem jak.
I może jeszcze radzili w kwestii smoczka. Dziś Michaś był mega senny. Nie chciał jeść, tylko ciumkać pierś. Przystawiałam go, a on po dwóch minutach odpływał, więc ja go do łóżeczka, a on w ryk i tak w kółko. Zasnął dopiero o 12:00 Smoka nie chce jak mu daję. Wypluwa, ślini się. Mam wrażenie, że się udławi, ale może próbować podawać.
Stary 2013-08-06, 11:32   #82
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Czy któraś z mamuś zauważyła może przed porodem zwiększone ruchy??? bo mój Adaśko generalnie ruchliwy ale od wczoraj przechodzi sam siebie no i oczywiście matka-wariatka martwi się, czy tam mu się nic złego nie dzieje.
Tak.Czasem strasznie sie wypychała i boleśnie kopała.
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
A ja właśnie sobie uzmysłowiłam, ze nie mam zrobionych zakupów dla MAłego z apteki Co powinnam kupić??? Bo nie mam pojęcia!
Dziewczyny juz napisały,ja tez robiłam te zakupki po wyjsciu.
Cytat:

Pogadalismy też o szczepienia i chyba bierzemy 5w1.
Noc była spokojna, tylko dwie pobudki na karmienie. Teraz idę poczytać co u Was

za nocke za poprawe
Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Witam się w new wątku
Gratuluję wszystkich narodzonych dzieciaczków dla mamuś
i trzymam kciuki za dwupaki

moja dziś od 7 nie śpi
położyłam ją 3 raz może wytrzyma więcej niż 2 minuty
Ojeju wczoraj tez moja od 8-16 sie meczyła i oczka jak 5 zł

She
fajny opis.Szybko,poplanowane

Stokrotkodzieki za opis.Moze zle wspominasz wlasnie przez to ze długo trwało ale z czasem zatrzesz niemiłe wspomnienia

Musze dokopac sie do opisu Madi

Samantha Gratulacje
Stary 2013-08-06, 11:33   #83
Anulka_p
Zakorzenienie

Kejt- trzymam za was, za karmienie, poprawę samopoczucia i nabranie sił ogromne kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 11:34   #84
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ASiunia: brawo za tygodnie!

Anusia: znalazłam o co pytałaś!) oj tak poradnia laktacyjna to jest to. Bardzo położna nam pomogła - jedna i druga. Teraz w każdej chwili mogę dzwonić, pytać. A najważniejsze że Igorek ładnie je i przybiera na wadze. Co do budzenia, to musiałam budzić do 2 tygodnia. Przede wszystkim dlatego, że mały nie przybierał (chociaż też i nie tracił na wadze). Poza tym miał wpaść w rytm. Po drugiej wizycie, kiedy się okazało, że ładnie już przybiera, położna powiedziała, żeby karmić jak będzie chciał i nie budzić już. I kontrolować wagę. A dalej ładnie przybiera, więc śpi ile chce. Ale max to są 4-5h w nocy. Przeważnie zamyka się w 2,5-3,5h.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-08-06, 11:34   #85
Charlize89
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku razem z Anulką, która słodko śpi, ale zaraz pewnie się obudzi na karmienie.

Madi, miałaś naprawdę ekspresowy poród, tylko pozazdrości. Przeczytałam, że kupiłaś sobie książkę "50 twarzy Greya". Mnie osobiście bardzo się podobała, drugą i trzecią cześć ciągnęłam z internetu i przeczytałam jednym tchem. Na spacerki jak znalazł jak maluszek będzie spał w wózku.

Idę nadrabiać co naskrobałyście puki mam jeszcze wolne od cyca.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:39   #86
enlevee
Zakorzenienie

Rockyyy- za kleksa Laury!

Anulka- a myślałaś może nad innym smoczkiem? ja mam aventu te przeźroczyste aż trzy i je bardzo lubi, natomiast ma jeszcze jeden z canpol'a i się nim dławi jakby.. nie zasysa go praktycznie w ogóle

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Elaine- wstyd się przyznać, ale zauwazyłam propozycje Ity dopiero po utworzeniu wątku, bo też bym któryś z tych tytułów dała, z racji tego ze Cynamonkowe były za dlugie na tytuł

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-08-06, 11:41   #87
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

En: domyśliłam się więc nie ma co się wstydzić..fajnie macie z teściową, że tak pomaga.

Odbierałyście już pesel? ile czekałyście? u nas miesiąc i zastanawiam sie czy to standardowa procedura

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-08-06, 11:45   #88
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka- a myślałaś może nad innym smoczkiem? ja mam aventu te przeźroczyste aż trzy i je bardzo lubi, natomiast ma jeszcze jeden z canpol'a i się nim dławi jakby.. nie zasysa go praktycznie w ogóle
Poproszę męża żeby po pracy kupił do przetestowania jeszcze z dwa rodzaje. My mamy te z Lovi. Dokupię może z Aventu i Nuka. Moja siostra używa właśnie Nuka, a raczej jej synek i go lubi.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Odbierałyście już pesel? ile czekałyście? u nas miesiąc i zastanawiam sie czy to standardowa procedura
U nas dwa tygodnie. Już odebraliśmy.
Stary 2013-08-06, 11:46   #89
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Elaine- Przypomnę o co pytałam żebyś nie przeszukiwała niepotrzebnie wątku. Może radzili w poradni laktacyjnej, w której tak ci pomogli jak postępować jeśli chodzi o budzenie na karmienie. Nam w szpitalu kazali budzić co 3 godziny do miesiąca. A co później? Są u nas też na wątku mamusie, które nie budzą wcale. Mój Michaś sam się zazwyczaj budzi w nocy średnio co 2- 2,5 godziny, ale raz zdarzyło się, że pospał 4. Nie wiem czy pozwalać. W tej poradni bardzo ci pomogli, więc jeśli radzili w tej kwestii to ciekawa jestem jak.
I może jeszcze radzili w kwestii smoczka. Dziś Michaś był mega senny. Nie chciał jeść, tylko ciumkać pierś. Przystawiałam go, a on po dwóch minutach odpływał, więc ja go do łóżeczka, a on w ryk i tak w kółko. Zasnął dopiero o 12:00 Smoka nie chce jak mu daję. Wypluwa, ślini się. Mam wrażenie, że się udławi, ale może próbować podawać.
Budzi sie wczesniaki i maluchy które nie przybierają na wadze, reszta niech śpi sobie smacznie dzieci same wiedza kiedy chcą jeść

Elaine - nie wiem jakie są indywidualne ceny, my mamy pakiet rodzinny płacimy 100/Mc resztę dopłaca firma tz.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 11:50   #90
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:

Pogadalismy też o szczepienia i chyba bierzemy 5w1.
Noc była spokojna, tylko dwie pobudki na karmienie. Teraz idę poczytać co u Was

Miałam Debridat, średnio pomógł (na kolki), teraz podaję Espumisan i czekam na efekty. Masz już Debridat w domu? To zawiesina, którą sama musisz rozrobić, a potem trzymać 4 tygodnie.

Preluksacyjnej? Ja myślałam, że to jest tylko od USG bioderek poradnia....

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie polecacie ksiazki o rozwoju dziecka w pierwszym roku zycia?
Ja mam Pierwszy rok życia dziecka H.Murkoff, nie ze wszystkim się zgadzam, ale ogólnie jest OK.

Idę, bo się budzi i płakusia

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości