|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
Przede wszystkim nie chce szczepic z tego względu, ze w szczepionek i tak nie ma wszystkich szczepów, więc niekoniecznie nawet jeśli uchronisz swoje dziecko przed dana choroba, dwa- autyzm poszczepienny- może, ale nie musi wystąpić.. A kolejna sprawa to to, ze czytałam, ze jak dziecko zachoruje miedzy jedna dawka leku a druga przechodzi to dużo gorzej niz dziecko, które w ogóle nie było szczepione. Ja będę szczepila tylko obowiązkowymi osobiście, każdy wiadomo robi wg siebie i ma swoje racje ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-08-06 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cześć,
Byłam dzis w labku na morfo i oddałam mocz do badania. Odwiedziłam też mojego gina na oddziale i umówiłam się z nim na 12 sierpnia na godzinę 8 rano na cc. Badania będe miała świeżutkie, więc nic mi w szpitalu dodatkowego nie będą robili ![]() ![]() Samantha- OGROMNE GRATULACJE !!! ![]() Magolina- ![]() Marionette- fajny prezent mama zrobiła, aż sama się wzruszyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też leży najczęściej na prawej stronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez bebe1987 Czas edycji: 2013-08-06 o 10:41 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
wiecie co ? Możecie krzyczeć,ale nie nadrabiam za dużo tego a ja mam straszliwego lenia
![]() Arrabbiata- super brzuszek , ja też zazwyczaj mam wypięty z prawej strony ![]() En - ja też zgarnę Twój numer i będe pisać, uprzedzam uczciwie ![]() Twee- nasz Psiukus ma jeszcze troszke czasu i lepiej niech się namyśli ![]() ![]() już zaczynaja się telefony,mam w nosie nie odbieram! mam pytanie do rozpakowanych mam które mialy pozytywny wynik na paciora, jak to jest z "wycieczką" na IP ? Jechałyście od razu jak mialyście pewność ża zaczęły sie skórcze czy kiedy? gdzieś chyba czytałam że najlepiej jechać jak najszybciej... bebe- nie dziękuje za kciuki,bo mam nadzieję że poskutkują ![]() ![]() Cesarki nie masz się co bać, fakt że dłużej boli i wgl ale widzisz po opisach dziewczyn że wszystko da sie przeżyć, pamietaj że robisz to dla maluszka i nie denerwuj się ![]() Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-08-06 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cieplusia witaj ponownie
![]() ![]() ![]() Dobrze wiedzieć, że Twój też taki ruchliwy. Niech się chłopaki wwiercają i instalują w kanał, coby niedługo wyskoczyli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi tez jeszcze brakuje tylko aptecznych rzeczy dla Młodego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym dzisiaj specjalnie dla Ciebie spotkam sie oko w oko z moimi czerwonymi bliznami i zrobię Ci ich fotkę ![]() A tak w ogóle to nie lubię swojego ipada za to, ze zmienia słowa które pisze.. Przed chwila autyzm poszczepienny zmienił mi na antysemityzm poszczepienny i dobrze ze sie zorientowałam, bo byście jeszcze pomyślały ze wale wódkę od rana przy dziecku ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#68 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobra, spadam do fryzjerki i kosmetyczki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ludziee dziewczyny czy u was też takie upały??? jestem tak spocona, że nawet jakby mi wody teraz odeszły to nie ma bata nie zauważę
![]()
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p10961-Mar...nia_nosa_1_szt (doz. pl) nie ma on wymiennych filtrów jak frida, tylko wkłada się do środka albo watę albo gazik. my jesteśmy zadowoleni, używamy go co drugi dzień uprzednio psikając do nosa wodę morską i zawsze wychodzą jakieś glutki. słyszymy, że mała potem lepiej oddycha ![]()
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-08-06 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Melduje się w nowym wątku!
wychodzimy! ja mam baby bluesa, ciągle becze. Jeszcze auto nam padło i wracamy taxi żeby:banghead: Fi też płacze ciągle przez ta lampę.... Dziś Spalam może że 2h. Jestem padnieta, Cycki mi pękają w szwach. Karmie, później dokarmianie, bo mały się wscieka a po godzinie się budzi, bo upał straszny. Sił mi trzeba! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() mam nadzieje ze baby blues minie tak szybko jak szybko sie pojawił! Najwazniejsze, ze wychodzicie!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() A swoje musisz przeplakac, najwazniejsze abys nie pozostala w takim nastroju na dlugo ![]()
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() najlepiej by podano 2 dawki kroplówki, dawki są co 4 godziny. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ja też przez pierwsze 2-3 dni w domu płakałam, czasami bez większego powodu. minęło na szczęście ![]()
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Wczoraj popołudniu Klexxx puścił i Laura odetchneła z ulgą ![]() az jej wypłynął na me łoze sypialniane ![]() ![]() Cytat:
![]() ale faaaaaajnie jest nic nie robic ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42127750]Witam sie w nowym wątku ![]() Sam- ale super pierwsZe zdjęcie Olka ![]() Gratulacje mamusiu. ![]() She - pozdrowienia dla Igorka ! Madi - Twój poród to marzenie ![]() Co do wagi to mi zostały + 2 kg.. Ale jakoś nie spieszy mi sie z ich zrzuceniem.. Brzuszek jeszcze jest.. Duuuo mniejszy, ale jest ![]() U nas nocka niestety bez zmian... Maluch budzi sie co 1,5-2 godzinki ![]() A to dlatego ze je z jednej piersi.. Potem przy niej zasypia i nie chce drugiej.. Wiec jest szybko głodny i kółko sie zamyka.. Ehhh ze starszakiem było dokładnie tak samo. ![]() Ja ja uwielbiam mieć abonament w luxmedzie.. Chciałam zarejestrować małego do neurologa to na NFZ na koszarowej terminy są dopiero na październik, a w luxmedzie mam na jutro ![]() A w czwartek idę do poradni neonatologicznej. .. Trochę sie stresuje jechać samej samochodem z małym.. No cóż, najwyżej będzie wył ![]() Teso -moze bedzie ok? Wybuja go w autku i pojdzie z mocną kime.Laura tak ma ![]() ![]() Pędzel ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42127966] Dziewczyny czy Wasze dzieci też robią tak: mój jak go biorę do odbicia "na klatę" ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] dokładnie robi to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie polecacie ksiazki o rozwoju dziecka w pierwszym roku zycia?
#77 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej części.
![]() Misiek ma dopiero pierwszą drzemkę. Ja się wykończę jak on będzie robił sobie tylko jedną w ciągu dnia. Zdążyłam zjeść śniadanie, piję herbatę, ubrałam się, a on już kwęka. Nic nie jestem w stanie zrobić w domu ![]() Ita, Asiunia- ![]() ![]() Samantha- Ogromne gratulacje!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Baby blues pojawia sie nagle i tak samo znika czego Ci życzę. ![]() ![]() Oby upał wszędzie zelżal bo nam maluchy wykończyć !!! Rocky - no mam taka nadzieje, choć ostatnio wył przez pól miasta jak staliśmy w korkach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
U nas zaliczony spacer do biedry i pepco przez park krajoobrazowy - 2h:P bo wychodzi jakieś 30 min w jedną stronę na pieszo
![]() Skwar się zrobił okropny znowu, więc dobrze, że tak z rana sobie poszliśmy.. Samanta: fajny Oluś ![]() misiaczka: współczuję sytuacji z ginem. bardzo niepoważne zachowanie. I to jeszcze fundować tobie takie emocje na koniec ciąży Cytat:
En: szkoda że żaden tytuł Ity, bo bardzo fajne były ![]() tysia: to czekamy na zdjęcia z sesji brzuszkowej. Domyślam sie jak może wkurzać takie czekanie. Już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo. A ja tulę na poprawę humoru. tweed: a już wiesz co to za wysypka? konsultowałaś z lekarzem? teso: ile dla dzieciaczka abonament w Luxmedzie kosztuje? She: brawa dla Tz-ta że się tak przejął. Jak Marika zareagowała na Igorka? Mela: jak wczorajsza kąpiel? I jak Małgosia? Perse: tak dokładnie tak odbija Igorek i tak chodzi ze mną po mieszkaniu. Chyba że mocno przysypia, wtedy wtulony między pierś a ramię. Cieplusia: brawa za tydzień ![]() ![]() Kiss: czyli coraz blizęj do maleństwa. 3mam kciuki aby się rozkręciło. Kiedy ewentualnie do szpitala? lachryma: za wizytę! niech leki pomogą! Ona: u mnie bocianka nie ma w sklepach. nie znalazłam nigdzie, ani w aptekach. Kupowałam zapas ziół na laktację na all. magdalenne: za hemo brawo! My na pneumo i te inne później. Bo za rok mały do żłobka pewnie pójdzie, więc myślę że zaszczepimy, ale nie teraz. Tweed, EN: taaak wg mnie też jesteście podobne. Już kiedyś chyba pisałam wam o tym ![]() arabiatta: bardzo łądny zgrabny brzuszek ![]() yevele: współczuję, u nas często jest podobnie. Trzeba kilka podejść zrobić, aby zasnął bebe: za termin cc ![]() Kejt: przesyłam trochę sił ![]()
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
O proszę mamy nowy wątek
![]() ![]() Myślałam, że po dzisiejszym czopie coś się rozkręci, ale na razie cisza. Ale to może i dobrze, bo skwar jak nie wiem. Wolałabym w nocy chyba urodzić ![]() Zapomniałam dodać, że wczoraj zakończyłam 39tc, a rozpoczęłam 40 ![]() Moje maleństwo też sobie bardzo upodobało prawą stronę brzucha ![]() Madi super poród! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Elaine- Przypomnę o co pytałam żebyś nie przeszukiwała niepotrzebnie wątku. Może radzili w poradni laktacyjnej, w której tak ci pomogli jak postępować jeśli chodzi o budzenie na karmienie. Nam w szpitalu kazali budzić co 3 godziny do miesiąca. A co później? Są u nas też na wątku mamusie, które nie budzą wcale. Mój Michaś sam się zazwyczaj budzi w nocy średnio co 2- 2,5 godziny, ale raz zdarzyło się, że pospał 4. Nie wiem czy pozwalać. W tej poradni bardzo ci pomogli, więc jeśli radzili w tej kwestii to ciekawa jestem jak.
![]() ![]() I może jeszcze radzili w kwestii smoczka. Dziś Michaś był mega senny. Nie chciał jeść, tylko ciumkać pierś. Przystawiałam go, a on po dwóch minutach odpływał, więc ja go do łóżeczka, a on w ryk i tak w kółko. Zasnął dopiero o 12:00 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
She fajny opis.Szybko,poplanowane ![]() Stokrotkodzieki za opis.Moze zle wspominasz wlasnie przez to ze długo trwało ale z czasem zatrzesz niemiłe wspomnienia ![]() Musze dokopac sie do opisu Madi ![]() Samantha Gratulacje ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Kejt- trzymam za was, za karmienie, poprawę samopoczucia i nabranie sił ogromne kciuki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
ASiunia: brawo za tygodnie!
Anusia: znalazłam o co pytałaś! ![]()
#85 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku razem z Anulką, która słodko śpi, ale zaraz pewnie się obudzi na karmienie.
Madi, miałaś naprawdę ekspresowy poród, tylko pozazdrości. Przeczytałam, że kupiłaś sobie książkę "50 twarzy Greya". Mnie osobiście bardzo się podobała, drugą i trzecią cześć ciągnęłam z internetu i przeczytałam jednym tchem. Na spacerki jak znalazł jak maluszek będzie spał w wózku. Idę nadrabiać co naskrobałyście puki mam jeszcze wolne od cyca.
#86 |
Zakorzenienie
|
Rockyyy-
![]() ![]() Anulka- a myślałaś może nad innym smoczkiem? ja mam aventu te przeźroczyste aż trzy i je bardzo lubi, natomiast ma jeszcze jeden z canpol'a i się nim dławi jakby.. nie zasysa go praktycznie w ogóle ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Elaine- wstyd się przyznać, ale zauwazyłam propozycje Ity dopiero po utworzeniu wątku, bo też bym któryś z tych tytułów dała, z racji tego ze Cynamonkowe były za dlugie na tytuł ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
En: domyśliłam się
![]() Odbierałyście już pesel? ile czekałyście? u nas miesiąc i zastanawiam sie czy to standardowa procedura
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Elaine - nie wiem jakie są indywidualne ceny, my mamy pakiet rodzinny płacimy 100/Mc resztę dopłaca firma tz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Preluksacyjnej? Ja myślałam, że to jest tylko od USG bioderek poradnia.... Cytat:
Idę, bo się budzi i płakusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.