![]() |
#61 |
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VII
Proponuję jakiś tunel ze stali czołgowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() prawie wszystkie zajęcia miałam z lekarzami weterynarii, więc myślę, że ściemy w tym nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A wiesz, ze juz jakis czas temu kombinowalismy zrobic tunel z puszek po pomidorach w puszcze i innych takich (bo po piwie za cienke), ale to strasznie pracochlonne jest...
Jak sie nic innego nie wymysli, to wrocimy do tego pomyslu... A stal czolgowa... ![]() ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Przebadałabym się z ciekawości na toksoplazmozę ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Nie przegryzłyby na pewno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ale mam podejrzenia ze podloga w salonie by nie wytrzymala... Nie wspominajac o klatkach i calej reszcie....
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie marzy mi się jakieś małe zwierzątko "klatkowe", ale się boję, że nie upilnuję. Wtedy wyrzuty sumienia by mnie zjadły. Obawiam się, że Mała by mu nie przepuściła.
Zawsze jak ktoś pyta czy może dołączyć, a nie daje zdjęć, to tylko czekam na ten tekst ![]() olciak84, witamy i czekam na pozostałe zdjęcia ![]()
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie: czy wasze koty (chodzi mi o jedynaków:P albo takie co dlugo byly same: tez uwazaja sie za pepek swiata a reszte za jakas marna podróbe
![]()
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz w sumie moj chomik potrafil nawiac z calkiem dobrze zabezpieczonego terrarium... Moze cos wiekszego od myszy czy chomika. Podobno z takimi swinkami morskimi kot potrafi sie zaprzyjaznic... Ja mam wrazenie (byc moze mylne), ze kota nie zrobila krzywdy skoczce, bo znala juz jej zapach, czesto je obserwuje lezac przed ich mieszkankiem, wiele razy przez kraty w klatce robila sobie z nimi "nosek-nosek" i nawet nie probowala ich wtedy lizac czy cos. Moze uznala je za cos "swojskiego"? (nie bede sprawdzac)
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
KOTerator
|
Co do zwierząt klatkowych - wolę koty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
co do małych zwierzątek kontra kot.
Koleżankamiała choimka i on z kotem doskonale sie dogadywał, ze tak ujmę. Potrafili nawet razem wtuleni w siebie spac.
#71 |
KOTerator
|
Witch nie sprawdzaj.
Olciak taaaa u mnie Sonia jest pępkiem świata, ale Milka też myśli, że jest pępkiem świata a jedynaczką nie była. Myślę, że każdy kot albo prawie każdy taki jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
uff. myslam, ze az tak rozpuscilam ta bestyjke
![]()
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo możliwe, że to dlatego, że się znali. Miałam kiedyś królika i moje dawne kociaki bawiły się z nim jak z równym sobie. Natomiast raz miałam kota koleżanki na "przechowanie" (na czas remontu, kot stresował się wiertarką) i widać było, że ma ochotę upolować mi królika, mimo, że ten był zaledwie o połowę od niego mniejszy. Dobrze, że skończyło się szczęśliwie ![]() Co do toksoplazmozy, to mój inny kuzyn (teraz ma 9 lat) miał badania na toksoplazmozę w wieku lat 2, wykazało, że ma już przebytą. A nigdy nie mieli żadnego zwierzątka, nie miał też za bardzo z żadnym kontaktu (alergia). W ciąży zaś wyniki były negatywne.
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze to z nerwow, tak jak ludzie sobie paznokcie sobie obgryzaja? ![]() swoja droga wasze koty obgryzaja sobie pazurki? bo moje ciagle, przycinam im, ale lubia sobie poobgryzac zwlaszcza Bimba ![]()
![]() |
#75 | |
KOTerator
|
Pierwsze dwa lata Milki u mnie to było tak: "Ja sobie usiądę w kąciku i posiedzę, grzeczna jestem, cichutka, może mnie nie wyrzucą, taka sierotka biedna jestem". Od paru tygodni to jak to nazwała Iwona jest to kocia nastolatka: "Tego jeść nie będę, dawaj mi tu coś innego, miaaaauu wiem, że masz. Wstań i nakarm miauuuu. Drap! Nie drap! Głaszcz! Nie dotykaj mnie! Idź ode mnie, śpię!".
A myślałam, że mam kota idealnego :/. Nie żebym narzekała, kochana jest, ale chyba się już zadomowiła u mnie i myśli, że ona rządzi. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- E jak z nerwów, nie ![]() ![]() On miał życie jak w Madrycie, nie ma opcji, że to był stres. Klatka trzypiętrowa, na czas sprzątania nie siedział w wannie tylko miał drugą klatkę. Zawsze miał czysto, jedzonko w miseczce, woda wymieniana często. Marchewkę dostawał, gruszkę, kalarepę chyba. Dbało się o niego. Ja miałam wtedy z 10 lat może jak go kupiłam. Z klocków lego robiłam mu domki, tunele, całe miasto i wypuszczałam go codziennie, bawiłam się z nim. Przywiązana byłam do niego bardzo. Cytat:
![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2013-08-28 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Dziecko plus kociak to szalone połączenie, nie wiem czy będziesz mieć czas i siły na wychowywanie obu stworków. W razie alergii u dziecka zapewne oddałabyś kota, nie ma sensu przywiązywać do siebie i następnie rozdzielać obu maluchów. Jeśli zdecydujesz się wziąć teraz, to na Twoim miejscu nie ryzykowałabym kociakiem ze schroniska. Może mieć robaki, grzybicę, świerzb i być postrzelonym szaleńcem. Raczej nie masz teraz na głowie biegania po wetach, a i schylanie się do wytarcia kocich sików z podłogi nie jest wskazane. Wzięłabym podrośniętego kota o ustalonym charakterze, w wieku około roku, po sterylizacji, z jakiegoś domu tymczasowego, w którym są dzieci. Dorosły kot ze schroniska, który nie miał do tej pory kontaktu z dziećmi, może odchorować pojawienie się nowego członka rodziny. Czasem hodowle oddają za darmo koty rodowodowe po zakończeniu kariery reprodukcyjnej, przyzwyczajone do ludzi, innych zwierząt, po kastracji i nauczone życia domowego. To też jakaś opcja, choć nie ratuje się życia biedakowi. Szczepienie dziecka nijak się ma do kota. Moja koleżanka przygarnia do leczenia i karmienia bezpańskie koty. Badanie na początku ciąży wykazało, że przechodziła kiedyś toksoplazmozę. Dziecko ma rok i bawiło się już chyba z 15 kotami, w tym z moim. Nauczona jest, by ich nie łapać, tylko niezdarnie je głaszcze, a one nic jej nie robią, nawet osobniki, które gryzą i drapią dorosłych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie. Mój jest skromny i nieśmiały.
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Ale - u mnie koty były pierwsze i to na wieki przed tym jak zacznę planować dziecko, o ile w ogóle. A będąc już w ciąży bym się wstrzymała z przygarnianiem nowego kota, dziecko wystarczająco postawi świat na głowie. W takiej sytuacji bym poczekała i sprawdziła wcześniej tą alergię u dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#79 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo jest zniżka z racji umowy, ale jak porównywałam to przeważnie różnica w cenie jest do 50%. Aż sama jestem ciekawa, może sobie zrobię.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-08-28 o 23:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A lubi leżeć na zeszytach, gazetach itp? ---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() U mnie tak samo z kotami i psami. Jeszcze tylko papugi i króliki nie mają nade mną władzy ![]() Oj ![]() ![]() ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-08-29 o 05:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
KOTerator
|
O, Nimfa na kocim.
Zgadnijcie która kotka mi w nocy nie dała spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Pora na moja brygade ;D cos nie moge zdjec wrzucic ;|
Tofika to już każdy zna ![]() ![]() Jego motto życiowe: głaskania ani jedzenia nigdy za dużo ![]() Jego sioistra Czarnulka: ![]() Niestety ciagle strachliwa ![]() Motto życiowe: koffeina (biega jakby miała adhd:P) i żarcie. Pierworodna moja ![]() ![]() ![]() Jedyny najprawdziwszy kot ![]() ![]() Pchełka: ![]() W poprzednim wcieleniu byla modelka ![]() ![]()
Książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713557 Ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713736 Forum YC - Mamy nowy Konkurs - Majowy ![]() ![]() Edytowane przez olciak84 Czas edycji: 2013-08-29 o 07:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
KOTerator
|
Nie widać zdjęć
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Teraz Rudaska widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
pokombinowałam i cos jest
![]()
#86 |
KOTerator
|
Teraz wszystkie widzę
![]() Czy Twoje koty są wychodzące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Wiec tak:
U mnie w domu mieszka tylko Pępek Swiata - Psotka (próbowaliśmy ją "skumplowac z Czarnula- ale nieicekawie sie kończyło) i Psotka tylko po sasiadach chodzi (tzn balkonach - chociaz ostatnio tylko wychodzi na balkon i sie kladzie. Tofik, Pchełka Czarnulak - mieszkaja z moim chłopakiem (ma on domek w spokojnej dzielnicy, las itd. Czranulka nie ucieka, Tofik raz w tym roku dał noge(a rok temu to przynjamniej raz na tydzień :P) Pcheła - rok temu uciekała, ale w tym roku siedzi grzecznie w domu.
Książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713557 Ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=713736 Forum YC - Mamy nowy Konkurs - Majowy ![]() ![]() Edytowane przez olciak84 Czas edycji: 2013-08-29 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
KOTerator
|
A kto to jest Pępek świata?
Psotki są dwie? |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Spadł parę razy, drapak nie jest idealnie stabilny, a to legowisko jest naprawdę małe. Rasowego? Trudno o niebieskie znajdy. Jakaś konkretna płeć, wiek, spłaszczenie mordki, ofutrzenie?
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Koty - część VII
Moj widok o poranku to Mojo obok na poduszce tz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.