![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent od serca - obraził się
Nie urządzajmy zbiorowej histerii/ nie sądzę,żeby chciał jej zrobić krzywdę/złośliwość/ chcial zabić.
Porozmawiaj z nim na spokojnie i tyle.
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
A jak nazwac kolesia ktory chce "otruć" człowieka chorego??? i jeszcze sie obraża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Jakby była abstynentką, a on kupił jej drogie wino, to też musiałaby się zmusić do picia mimo, że nie chce tego robić? No przeciez po jednym kieliszku nawet nie poczuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Kurczę, przecież gdyby historia była odwrotna pt. ,,Upiekłam chłopakowi karpatkę na urodziny, a on podziękował i powiedział, że nie zje, bo ma skazę. Wybiegłam od niego z płaczem. Czy miałam prawo poczuć się urażona" byłyby same odpowiedzi pt. ,,Kopnij się babo w pusty łeb". Dla niektórych z Was chyba facet piekący ciasto jest wartością samą w sobie i z tego powodu Autorka powinna płakać ze szczęścia i zjeść tę cholerną karpatkę, mimo że potem mogłaby dostać okropnej wysypki. Nie ma co dyskutować, czy ma lekką skazę, czy mocną. Jak mój brat ma uczulenie na orzechy, to nie upiekę mu tortu migdałowego, jak ja mam chorą wątrobę, to nikt, kto o tym wie, nie kupi mi wódki na urodziny. Proste. Koleś przesadził bo pewnie oczekiwał spazmów zachwytu i dodatkowych nagród, a skonfrontował się z własną bezmyślnością i tyle.
Swoją drogą, stwierdzenie ,,książę na białym blenderze" którejś z Was zrobiło mi dzień, czapka z łebka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
równie dobrze mogłabyś wymagać od swego chłopa, który byłby wegetarianinem - żeby spróbował po dobroci upieczonego przez ciebie [na sposób mistrzów francuskiej kuchni w Hiltonie] wróbla, którego na dodatek pracowicie sama ustrzeliłaś we własnym ogródku! nie dość, że się nastarałaś przy łapaniu, to jeszcze piekłaś go przez 3 godziny jak w przepisie - a cham nosem kręci ![]() Bronisz rzeczy jak sie zdaje prawidłowej (nie trzeba go za gapiostwo rozstrzeliwać], ale przeginasz tera. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() dlatego ja sądzę, że nie on ja robił, tylko matula mu zrobiła bo przy przygotowywaniu by mu się jednak mogło przypomnieć, że jej to szkodzi karpatki, jak się zdaje, nie zrobi pierwszy lepszy, tylko ten, co już umie się w kuchni odnaleźć Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-02 o 13:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Chłopak zachował się bezmyślnie... To Ty powinnaś się obrazić, bo to on Cię nie słucha. Ja gdybym dostała od mojego chłopaka sernik, którego nienawidzę nie mogłabym się zmusić do zjedzenia tego, bo odrobina sera białego w jakimkolwiek jedzeniu powoduje u mnie odruch wymiotny... Większy wstyd by był gdybym w trakcie zmuszania się zwymiotowała. Pogadaj z nim i wytłumacz mu wszystko.
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Według mnie obydwoje mogliście to rozegrać inaczej
![]() I jesteście jak dla mnie niedojrzali, skoro w ogóle taaki 'problem' wystąpił. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej sama się nie upiecze, ale jest wyraźnie napisane że swojska a nie z pudełka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
dodatkowo swojska karpatka to na plus dla faceta.mogła, więc podzielić ją na domowników ,faceta i cieszyć się jak oni jedzą,ale pewnie wolałaby prezent tylko dla siebie.i tu widze sedno problemu ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Autorki- może rzeczywiście lekkie nadużycie z mojej strony. Powinnam była raczej powiedzieć, że ich ZWIĄZEK jest niedojrzały, skoro takiej głupoty nie potrafią odkręcić i trzeba z nią lecieć na forum- gdybym miała mieć takie problemy, to w życiu bym nie była z nikim dłużej niż miesiąc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Dla mnie najdziwniejszą rzeczą w tej całej sytuacji jest to, że chłopak zrobił jej ciasto (no ok bo ręcznie robiony prezent, większy trud, to dziewczyna powinna docenić) tylko po to, żeby ona spróbowała KAWAŁEK.Wiedział przecież, że tak będzie bo miał świadomość, że nie może no ale chociaż gryza... Po co? Jaką ona miała radość z takiego prezentu? Tak jakby zrobił to tylko po to, żeby go pochwaliła, ale niekoniecznie, żeby jej to sprawiło frajdę.
Więc tym bardziej nie widzę powodu, żeby go bronić mówiąc: no chłopak się postarał... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() No to ja się pytam to jest prezent dla niej czy dla niego i rodziny? Bez sensu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezent był dla niej, ale nie dla niej - i ona się ma fochać o to, ze był wcale nie dla niej, choć był dany z myślą o niej właśnie ![]() masz jakieś z góry założenie, ze ona sie odchudza i wolała choćby jakiś pierściunek, a nie ciasto - więc wymyśla jakąś skazę białkową, a tak naprawdę, to zawiodła sie, że nie dostała bryloczka swarovskiego do smartfona to sie nie godzi takie wymyslne historie doprawiać do prostego tematu! ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-02 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nawet nie chodzi o to, że zrobił tą karpatkę. Ok, strzelił gafę. Dla mnie najgorszy jest ten foch. Bo Autorka miała powód, żeby nie jeść, on wiedział, że ona ma skazę, ona na niego nie nawrzeszczała, że zrobił karpatkę, tylko stwierdziła, że nie spróbuje. Przecież to nie jest sytuacja do strzelania focha przez faceta. Facet zachował się strasznie dziecinnie, zamiast przeprosić, że nie trafił z prezentem, to on się obraża. To co ona jest z dzieckiem, czy dorosłym mężczyzną?
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wytłumacz mi - dla kogo miał być prezent, skoro to były JEJ urodziny? ![]() Już nie bądź taka Matka Teresa, w końcu to jej urodziny i jej miał sprawić prezent niespodziankę, a nie sprawił żadnej. Ja rozumiem, "cieszmy się z małych rzeczy", ale cieszyć się że domownicy spożywają posiłek, to dla mnie abstrakcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Ja też nie ogarniam, czemu Autorka miałaby się cieszyć, że jej facet i cała rodzina wpieprzają karpatkę, podczas gdy ona nie może
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeju, ja nie rozumiem Twojego roztrząsania, jaką ona ma reakcję. Może żadnej nie mieć, może zwyczajnie karpatki nie lubić. Jakby mi facet przyniósł na urodziny wątróbkę, to też bym nie zjadła, bo mi się zbiera na wymioty. I nie, nie jarałabym się wtedy jaki misio super, bo umie coś w kuchni zrobić. Ogólnie nie ogarniam podkreślania ciągle, że on zrobił, jakby facet robiący coś w kuchni to był ósmy cud świata. Kij, że Autorka się z tego nawet nie ucieszy, ale on upiekł. No naprawdę łał.
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
inny cytat z tego samego artykułu : "Atopowe zapalenie skóry to choroba na całe życie". Widocznie autorka jest w tych 60% osób, które z tego nie wyrosły. Podobnie jak dwie siostry mojej przyjaciółki, które mimo, iż mają (32 i 38 lat) cały czas się borykają z chorobą i muszą unikać nie tylko nabiału, ale i ubrań ze sztucznych materiałów, czy orzechów i soi. A reakcje alergiczne jak najbardziej ich dotyczą.
![]() |
![]() |
#81 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
uważam ,że to naciągany problem.to tyle ode mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-02 o 14:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, szacunek dla wyborów partnera i troska o jego dobro to chyba takie fundamentalne wartości w związku, a traktowanie dorosłego gościa niczym siedmiolatka to proszenie się o kłopoty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
problem autorki nie jest ,aż tak poważny,żeby robić z tego aferę .no chyba,że przyjdzie na wątek , udowodni jakie ma objawy po zjedzeniu minimum składników alergizujących i potwierdzi jak restrykcyjną prowadzi diete na co dzień ![]() w przeciwnym wypadku uważam problem za rozdmuchany
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano zgadzam się w całej rozciągłości. Prezent zrobił nie trafiony i się jeszcze obraził. I przepraszam ale siedmiolatki są bardziej rozumne w tej kwestii, bo przyjaciółka córy w tym wieku SAMA zatroszczyła się o ciasto bez białka na swoich urodzinach, bo jej przyjaciel ma skazę białkową i milion razy mamie przypominała by zrobić takie ciacho by i on mógł je zjeść. A tu stary koń nie mógł pomyśleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano, zwłaszcza że facet WIEDZIAŁ o tym że autorka tego nie je. I tak naprawdę nie ma znaczenia z jakiego powodu czegoś nie je, jeśli wiem że ktoś nie jada ziemniaków bo tak sobie ubzdurał to ich mu nie podaje i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi co konkretnie w jej zachowaniu było nagannego, za co facet miał prawo strzelić focha? Że mu powiedziała, że dziękuje ale nie może spróbować? Czy że go nie nosiła na rękach za to, że jej coś upiekł?
![]() |
![]() |
#88 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"So hit me with music!" Edytowane przez coffee_candy Czas edycji: 2013-09-02 o 16:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy ja gdzieś napisałam, że to Autorka powinna chodzić i przepraszać? Nie i tak też nie uważam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.