Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 19:38   #61
mona1
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Melduję się i ja w nowym wątku Miałam dziś bardzo zajęty dzień, dlatego od rana mnie nie było, dobrze ze założyłyście nowy wątek Mam prośbę o wpisanie wizyty Karolci 2401, bo wczoraj mnie prosila ale jakoś przeoczyłam i dopiero dziś przeczytałam:
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

mona, dopisz mi proszę nowe daty: usg genetyczne 3d 23.09, usg 7.10, wizyta 10.10
Biorę się za nadrabianie
Stary 2013-09-18, 19:39   #62
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

jestem i ja
właśnie czekam na frytki z piekarnika

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:50   #63
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
my na początku pralismy w loveli i bobasie -malemu nic nie bylo
niestety kąpac tylko w emolientach bo mial krostki od innych np linomagu do kąpieli
z kosmetykow na pewno dobrze jest kupić linomag maść do pupci na odparzenia -ja przez pierwszy meisiac tego uzywalam, maly nie mial zadnych odparzen, poza tym jest to masc uniwersalna, stosowalam tez jak w szpitalu maly mial przesuszoną skórę po porodzie
oczywiscie sudocrem ale to na już większe problemy z pupcią
octenisept na pępuszek
gruszka/frida
nożyczki do paznokci, szcztka miękka do wlosów, co do ciemieniuchy, ja nic nie robilam najpierw , a jak zaczelam bez sensu robić oliwką to się zrobila straszna ciemineiucha i walczylismy 2 miesiące
do oczek mialam sól fizjologiczną i to też wkraplałam do noska-taka sknerowatosc , nie kupowalam soli morskiej do nosa, zreszta polozna mi mowila ze dobrze bo te psikające mają czesto duże ciśnienie

bylam u lekarza i wszystko ok)) widzialam dzidzie, ma 5 cm, pokazywal mi nozki, raczki paluszki..cudny widok <3 nawet dostalam osobne zdjęcie nog bo ponoć wyjątkowo dlugie
krwiak jeszcze jest ale mniejszy i lekarz mowi, ze widac że sie wchlania , nadal mam brac tabletki luteine itd
jestem w 12 tygodniu

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie miałam dzidziusia, ale słyszałam, że maltan jest bardzo dobry
miałam maltan ale u mnie byl za duzy problem...a stosowalam juz 2 mies przed porodem..ale jak przyszlo co do czego i maly mi sutki do krwi obgryzl to juz nie dal rady żaden krem

w wizirze to ja piore od 3 mies zycia Tymka i jest ok, vizir sensitive

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

co do pieluch, moj na szczescie nie mial żadnych odparze, stosowalismy wszystkie mozliwe pieluchy, z dady, z tesco, z babydream,pampersy, huggies , happy i wszystko bylo ok, tzn byly lepsze i gorsze w moim odczuciu bo niektore byly sztywniejsze , inne smierdza itd ale to musicie same przetestowac, pampersy tez wcale takie dealne nie są przynajmniej w moim odczuciu, teraz jedziemy na pampersach Sleep& play to taka tansza wersja , ale długo używaliśmy Dad i są bardzo dobre

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

co do kremów ja stosowałam zwyklego bambino zimą.

PILELUchy-warto kupowac już w ciązy np co meisiac paczke, to wtedy się tak ten wydatek nie naklada, my tez po porodzie prosilismy gości by przynosili pampersy zamist zabawek i dzieki temu mielismy pieluchy

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-09-18 o 19:51
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 19:57   #64
nivka
Raczkowanie

Melduję się w nowej części. Padam na pyszczek po 13h pracy.... Byle do piątku, jutro powtórka z rozrywki
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:01   #65
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
my na początku pralismy w loveli i bobasie -malemu nic nie bylo
niestety kąpac tylko w emolientach bo mial krostki od innych np linomagu do kąpieli
z kosmetykow na pewno dobrze jest kupić linomag maść do pupci na odparzenia -ja przez pierwszy meisiac tego uzywalam, maly nie mial zadnych odparzen, poza tym jest to masc uniwersalna, stosowalam tez jak w szpitalu maly mial przesuszoną skórę po porodzie
oczywiscie sudocrem ale to na już większe problemy z pupcią
octenisept na pępuszek
gruszka/frida
nożyczki do paznokci, szcztka miękka do wlosów, co do ciemieniuchy, ja nic nie robilam najpierw , a jak zaczelam bez sensu robić oliwką to się zrobila straszna ciemineiucha i walczylismy 2 miesiące
do oczek mialam sól fizjologiczną i to też wkraplałam do noska-taka sknerowatosc , nie kupowalam soli morskiej do nosa, zreszta polozna mi mowila ze dobrze bo te psikające mają czesto duże ciśnienie

bylam u lekarza i wszystko ok)) widzialam dzidzie, ma 5 cm, pokazywal mi nozki, raczki paluszki..cudny widok <3 nawet dostalam osobne zdjęcie nog bo ponoć wyjątkowo dlugie
krwiak jeszcze jest ale mniejszy i lekarz mowi, ze widac że sie wchlania , nadal mam brac tabletki luteine itd
jestem w 12 tygodniu

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

miałam maltan ale u mnie byl za duzy problem...a stosowalam juz 2 mies przed porodem..ale jak przyszlo co do czego i maly mi sutki do krwi obgryzl to juz nie dal rady żaden krem

w wizirze to ja piore od 3 mies zycia Tymka i jest ok, vizir sensitive

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

co do pieluch, moj na szczescie nie mial żadnych odparze, stosowalismy wszystkie mozliwe pieluchy, z dady, z tesco, z babydream,pampersy, huggies , happy i wszystko bylo ok, tzn byly lepsze i gorsze w moim odczuciu bo niektore byly sztywniejsze , inne smierdza itd ale to musicie same przetestowac, pampersy tez wcale takie dealne nie są przynajmniej w moim odczuciu, teraz jedziemy na pampersach Sleep& play to taka tansza wersja , ale długo używaliśmy Dad i są bardzo dobre

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

co do kremów ja stosowałam zwyklego bambino zimą.

PILELUchy-warto kupowac już w ciązy np co meisiac paczke, to wtedy się tak ten wydatek nie naklada, my tez po porodzie prosilismy gości by przynosili pampersy zamist zabawek i dzieki temu mielismy pieluchy
jak to dobrze, że maluszek rośnie
na pupkę malucha, jeśli nic się nie dzieje polecam jeszcze (obok linomagu) zwykłą maść witaminową.
sudocrem na odparzenia, ale trzeba pamiętać, żeby w zgięciach np. w pachwinach nie smarować, bo mocno wysusza skórę i mogą się ranki pojawić.
w zimie jechałyśmy na kremie z babydream takim niebieskim.
co do pieluch to nie ma co robić duzego zapasu, jeśli konkretnych nie przetestujemy, bo zawsze może się okazać, że maluszka uczulają.

a na katar zamiast gruszki polecam katarek- coś jak frida tylko podłączone do odkurzacza. jakkolwiek dziwnie to brzmi, to katar wyciąga w mig, za to fridą ja wyciągnąć nei mam sił

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:18   #66
mariolasl
Zakorzenienie

czarnamadonna gratuluje udanej wizyty
Stary 2013-09-18, 20:21   #67
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Doczekałyśmy II części rozkręcamy się

Dobry wieczór

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 20:28   #68
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

witam się i ja w drugiej części

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:37   #69
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
jestem w 12 tygodniu[COLOR="Silver"]
Gratuluję! jak ja bym już chciała zobaczyć rączki, nóżki, paluszki... ale to za 3 tygodnie

Większość mam pisze, że druga ciąża już tak bardzo nie ekscytuje, a mnie tak, nawet bardziej niż pierwsza.
Ale pewnie przeżywam ją intensywniej, bo w pierwszej tego mi zabrakło, byłam wykończona ciągłą huśtawką nastrojów, hormony mną szarpały na okrągło i jakoś nie starczyło miejsca na wielką euforyczną radość.

No i ciuszki, akcesoria dla malucha już przeglądałam w sklepach i na allegro zanim padł złoty strzał...
gdzieś mi wsiąkły emotikonki

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-09-19 o 21:15
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 20:39   #70
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Jesteśmy i my

Dziewczyny jak myślicie bądź jak będziecie robić :P warto inwestować odrazu w drogie(emolium) kosmetyki dla dzidzi czy lepiej zacząć od tych "zwykłych" typu skarb matki, ziaja, linomag? Zastanawiam się czy nie spróbować tych zwykłych zawsze przecież w razie czegoś mogę kupić te droższe a jak przyzwyczaję dziecko do tych drogich to ciężko mi będzie potem na normalne przejść, jak myślicie??
Wprawdzie już po dyskusji ale ja mam plan zaczynać od tańszych głównie licze na babydream z rossmana

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
osobiście uważam, że taka dyskusja jest bez sensu bo każdy ma inne zasoby finansowe lub inne podejście do życia i nikt nikogo na forum nie przekona do swoich racji.
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części.
Dziewczyny ale nadajecie, nie ogarniam! Jutro wizyta, mam mega wyrzuty ale chyba poprosze o L4, już złapałam katar od przedszkolaków, a tu sezon dopiero się zaczyna, do tego pobolewa mnie czasem brzuch, pewnie od rozciągania macicy, w kazdym razie gdy się położę przechodzi. Zobaczę to powie mi jeszcze gin, ale dziś jestem na 80 % pewna, że jutro jestem ostatni raz w pracy. Postawię organizację trochę na głowie, bo nikt za mnie nie zostanie przyjęty zapewne( bo jest już dziewczyna nowa, która teraz zastępuje inną, co wraca w styczniu, a potem ma zastępować mnie), będą dziewczyny ciągnąć nadgodziny, no ale myślę, że mogły się tego spodziewać mimo całej mojej chęci by pracować do połowy listopada.
Biję się z myślami, ech głupia jestem... ale musze myśleć o maluszku, teraz on jest najważniejszy.
Dzieć najważniejszy. W pracy sobie będą musieli poradzić bez Ciebie

[
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a na katar zamiast gruszki polecam katarek- coś jak frida tylko podłączone do odkurzacza. jakkolwiek dziwnie to brzmi, to katar wyciąga w mig, za to fridą ja wyciągnąć nei mam sił
w wyobraźni mam jaki nos mojego dziecka zostaje wciągnięty do odkurzacza

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-18, 20:45   #71
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny czytam Wasze wpisy co jakiś czas, ale żebym sama coś napisała to nigdy jakoś czasu nie było.. a bo to po narzeczonego do pracy jechać, albo jakieś sprawy ze ślubem załatwiać. No cóż, teraz konkretnie przysiadłam i nadrobiłam kilkanaście stron, także mam nadzieję, że będę już na bieżąco.
Jestem teraz w 17tyg, od jakiegoś czasu czuję "pływy". Pierwsze puknięcie poczułam chyba 2tyg temu jak płaciliśmy z narzeczonym za jego garnitur. Pewno córa się buntowała, że droższy od mamowej kiecki. Te stukanie nie zdarza się zbyt często, tak jak wspomniałam, raczej czuję jakieś delikatne wiraże w dole brzucha i na pewno nie przypominają one wzdęcia. Jeśli to będzie córcia to damy jej na imię Kaja, a jeśli synuś to Piotrek. Mam nadzieję, że dowiem się już w przyszłym tygodniu z kim mamy do czynienia, bo nie mogę już wytrzymać kiedy patrzę na te wszystkie cudne ubranka. Na ostatnim usg widzieliśmy jak nasz szkrab szaleje, istny wariat. Drapało się po głowie, wierciło, ziewało, a do zdjęcia "pomachało" nam rączką (fota w stylu "siema rodzice").

Co do łóżeczka to my dostaliśmy w spadku turystyczne i chyba to mi wystarczy, bo mieszkamy u moich przyszłych teściów, a na weekendy często jeździmy do moich rodziców, także wystarczy złożyć i wsadzić wyro w bagażnik i po problemie. Łóżeczko jest dwupoziomowe, także się nie będę musiała schylać. Oczywiście dokupimy materac, co by dzidź wygodnie spał. Czytałam trochę o tych łóżeczkach i dziewczyny polecały właśnie turystyczne, bo jak dziecko ruchliwe to sobie guza nie nabije, czy też nie zapląta się w szczebelki. Jeśli chodzi o naszą dzidźkę to jest podejrzenie, że może być nadpobudliwe po rodzicach.

Jeżeli chodzi o ubranka to polecam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM. Kobietka opowiada czym różnią się od siebie dane ciuszki.

witaj! dzięki za link do filmiku, w końcu wiem o co kaman

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Przyszła mi właśnie poduszka jest mega super wygodna
jaki kolor wybrałaś?

Cytat:
Spoko mogę cos wkleić tylko zdecydujcie co
myślę że skoro zaczynamy dyskutować o ubrankach, kosmetykach i innych niezbędnych rzeczach w które będziemy się musialy zaopatrzyć watro opracować WYPRAWKĘ DLA DZIECKA oraz WYPRAWKĘ DLA MAMY i umieścić taką listę w pierwszym czy drugim poście

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Skopiowane - mam nadzieję, że Mona się nie pogniewa
Jak coś to zmienię.
daj spokój, jak mogłabym się gniewać przecież pisałam to dla nas wszystkich, żebyśmy ładny i uporządkowany wątek miały

Cytat:
Napisane przez aniulla206 Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta mogę się przylaczyc jestem w 9 tyg. ciąży
witaj!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Ja tej paniki dostałam po tych podejrzeniach ospy szczerze powiedziawszy nawet porządnej piżamy nie miałam na dupę a jakoś nie wyobrażam sobie mojego tż kupującego mi podkłady, podpaski i takie rzeczy wierze w niego ale wole sama się w to zaopatrzyć Już kupiłam 2 piżamy, 2 koszulki do karmienia, majtusie czekam jeszcze na 2 piżamy i 2 szlafroczki, stanik do karmienia no i to z apteki i już będę spokojniejsza oczywiście wszystko już spakuje do torby i niech sobie leży
a co dokładnie zamówiłaś sobie w aptece?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 21:01   #72
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wprawdzie już po dyskusji ale ja mam plan zaczynać od tańszych głównie licze na babydream z rossmana

Zgadzam się

Dzieć najważniejszy. W pracy sobie będą musieli poradzić bez Ciebie

[

w wyobraźni mam jaki nos mojego dziecka zostaje wciągnięty do odkurzacza
Ja właśnie jakoś nie jestem przekonana do tych babydream nie wiem jak te dziecięce kosmetyki ale te ktore kupiłam dla siebie jakos mnie nie przekonały tak samo jak emulsja do kąpieli emolium po której myślałam że się zadrape na śmierc tak mnie uczuliła
Myśle żeby postawić na Linomag krem, olejek i żel do kapania

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

a co dokładnie zamówiłaś sobie w aptece?
Podpaski, podkłady, nakładki jednorazowe na wc, majtki jednorazowe, patyczki do uszu z ogranicznikiem, linomag (krem,olejek,zel), sudocrem, ziajke kremik, gaziki, szczotke do butelki, obcinacz, nożyczki, grzebyk i szczotke, aspirator do noska, termometr do wody, gryzak, klips do smoczka, pojemnik na smoczek, czopki glicerynowe, sól fizjologiczna... to tak z grubsza częśc rzeczy już mam a leki typu przeciwgorączkowe czy na kolkę kupie dopiero po konsultacji z pediatra
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:16   #73
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Podpaski, podkłady, nakładki jednorazowe na wc, majtki jednorazowe, patyczki do uszu z ogranicznikiem, linomag (krem,olejek,zel), sudocrem, ziajke kremik, gaziki, szczotke do butelki, obcinacz, nożyczki, grzebyk i szczotke, aspirator do noska, termometr do wody, gryzak, klips do smoczka, pojemnik na smoczek, czopki glicerynowe, sól fizjologiczna... to tak z grubsza częśc rzeczy już mam a leki typu przeciwgorączkowe czy na kolkę kupie dopiero po konsultacji z pediatra
wow nie wiem jak ja to wszystko ogarnę....
Stary 2013-09-18, 21:21   #74
estera85
Raczkowanie

Czesc dziewczyny, witam i ja w nowym watku.

Mysle ze to bardzo dobry pomysł aby zrobic liste potrzebnych kosmetyków (torba dla mamy i maluszka) które powinysmy miec w wyprawce dla naszych dzieciaczków.

Jestem w ciazy pierwszy raz wiec licze na wasze wsparcie, licze na mamusie które mają już swoje dzieciaczki ze soba.

Mam wizyte w piatek, trzymajcie kciuki za nózki, paluszki, serduszko i nosek itp
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:28   #75
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, to juz powazne zakupy
Cytat:
ogarniesz, ogarniesz, tylko powolutku
Stary 2013-09-18, 21:35   #76
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja właśnie jakoś nie jestem przekonana do tych babydream nie wiem jak te dziecięce kosmetyki ale te ktore kupiłam dla siebie jakos mnie nie przekonały tak samo jak emulsja do kąpieli emolium po której myślałam że się zadrape na śmierc tak mnie uczuliła
Myśle żeby postawić na Linomag krem, olejek i żel do kapania
O linomag też dużo dobrych opinii słyszałam, a i cenowo wychodzi fajnie, wiec planuje sie zaopatrzyć
Cytat:
To jesteśmy dwie

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-09-18, 21:35   #77
margo80
Zakorzenienie

witam w nowym wątku
aleście dzisiaj naprodukowały

u nas sprawdziły się kosmetyki Nivea, nic innego nie było potrzebne. fatalny mają tylko krem na odparzenia i krem na lato. na pupę u nas najlepszy był Linomag albo maść Bepanthen, którą smarowałam też sutki.

myślę nad tym katarkiem. frida była ok, ale momentami nie miałam siły nią oczyszczać nosa. tylko ten katarek taki brutalny mi się wydaje przez to, że się go podłącza do odkurzacza. mam wrażenie, że to mózg wysysa

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 21:36   #78
ag9
Zadomowienie

Ja też zielona jestem pod względem zakupów. Nie wiem czego i ile i w jakich rozmiarach kupować Oglądałam dzisiaj fajne body ale z krótkim rękawem, no to chyba się nie przyda na początku
Mogłaby któraś z doświadczonych mam coś podpowiedzieć? Bo tu pora roku gra dużą rolę...
Stary 2013-09-18, 21:54   #79
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, witam i ja w nowym watku.

Mysle ze to bardzo dobry pomysł aby zrobic liste potrzebnych kosmetyków (torba dla mamy i maluszka) które powinysmy miec w wyprawce dla naszych dzieciaczków.

Jestem w ciazy pierwszy raz wiec licze na wasze wsparcie, licze na mamusie które mają już swoje dzieciaczki ze soba.

Mam wizyte w piatek, trzymajcie kciuki za nózki, paluszki, serduszko i nosek itp
Może się komuś przyda moja lista zakupowa mam nadzieje że już wszystko na nią wciągnęłam :P To same drobiazgi :

Rzeczy dla mamy:
• Koszula nocna do karmienia 2 szt.
• Piżamki do karmienia 2 szt
• Koszula do porodu 1 szt.
• Szlafrok 2 szt
• Majtusie 3 szt.
• Skarpetki dla zmarzluchów takich jak ja
• Stanik do karmienia 2 szt.
• Wkładki laktacyjne do biustonosza
• Coś do krocza (ja zastanawiam się nad Tantum rosa albo balsam szostakowskiego)
• Kapcie
• Klapki pod prysznic
• Przybory toaletowe i kosmetyki codziennego uzytku
• Płyn do higieny intymnej
• 3 paczki podkładów BELLA MAMA
• 2 paczki podpasek
• Maść na obolałe brodawki
• Majtki poporodowe jednorazowe paczka -7szt
• Chusteczki higieniczne
• Chusteczki nawilżające
• Nakładki jednorazowe na wc
• Herbatka na laktacje
• Seni podkłady higieniczne 60x60 5szt
• Stopery do uszu

Rzeczy dla dziecka:
• mydełko
• smoczek
• szczotka do czyszczenia butelki
• klips do smoczka
• pudełko na smoczek
• termometr do wody
• Sudocrem
• żel do kąpieli, oliwka, krem - Linomag
• Krem pielegnacyjny - Ziajka
• płatki kosmetyczne do mycia buzi
• gaziki jałowe
• Octenisept (do pępuszka)
• patyczki do uszu z ogranicznikiem
• szczotka i grzebyk do włosów
• gruszka lub aspirator do noska
• nożyczki i cążki
• 2 paczki pieluszek jednorazowych
• chusteczki nawilżające 2 paczki
• 10 pieluch tetrowych kolorowych
• 5 pieluch flanelowych
• podkłady do przewijania 10 szt
• Butelki
• sól fizjologiczna
• czopki glicerynowe
• herbatki koperkowa,rumiankowa

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku
aleście dzisiaj naprodukowały

u nas sprawdziły się kosmetyki Nivea, nic innego nie było potrzebne. fatalny mają tylko krem na odparzenia i krem na lato. na pupę u nas najlepszy był Linomag albo maść Bepanthen, którą smarowałam też sutki.

myślę nad tym katarkiem. frida była ok, ale momentami nie miałam siły nią oczyszczać nosa. tylko ten katarek taki brutalny mi się wydaje przez to, że się go podłącza do odkurzacza. mam wrażenie, że to mózg wysysa
WY SOBIE NIE ŻARTUJECIE Z TYM ODKURZACZEM

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja też zielona jestem pod względem zakupów. Nie wiem czego i ile i w jakich rozmiarach kupować Oglądałam dzisiaj fajne body ale z krótkim rękawem, no to chyba się nie przyda na początku
Mogłaby któraś z doświadczonych mam coś podpowiedzieć? Bo tu pora roku gra dużą rolę...
Masz tu przykładowa listę ja oczywiście mam z 5 razy tyle rzeczy ale to juz tylko dlatego że nie mogłam sie pohamować i nie kupić

Ubranka dom rozmiary 56/62:
  • Body z krótkim 4szt
  • Body z długim 6szt
  • body bez rękawów 4 szt
  • Kaftaniki 4-6 szt
  • Pajacyki 8 szt
  • Grube pajacyki 2 szt (jeden grubszy może na wyjście ze szpitala )
  • Śpiochy/pół śpiochy/ spodenki 4-6 szt
  • Grubsze pół śpiochy 2szt
  • Sweterek , bluza 3 szt
  • Skarpetki 10 szt od najgrubszych po cieniutkie 0-3 miesięcy
  • Niedrabki 2 szt
  • Czapeczki po kąpieli 2 szt cienkie
  • Czapeczka gruba na zime 2 szt
  • Czapeczka średnia nie za cienka 2 szt
  • Kombinezon 2 szt jeden mały na wyjście drugi ciut większy
  • Rajstopki 2 szt
  • Rekawiczki , szalik ?
  • Śliniaki 6 szt
  • Sukieneczki nieograniczona ilość jeśli będzie córka

Edytowane przez 23Paula23
Czas edycji: 2013-09-18 o 22:27
Stary 2013-09-18, 22:20   #80
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Może się komuś przyda moja lista zakupowa mam nadzieje że już wszystko na nią wciągnęłam :P To same drobiazgi :

Rzeczy dla mamy:
 Koszula nocna do karmienia 2 szt.
 Piżamki do karmienia 2 szt
 Koszula do porodu 1 szt.
 Szlafrok 2 szt
 Majtusie 3 szt.
 Skarpetki dla zmarzluchów takich jak ja
 Stanik do karmienia 2 szt.
 Wkładki laktacyjne do biustonosza
 Coś do krocza (ja zastanawiam się nad Tantum verde albo balsam szostakowskiego)
 Kapcie
 Klapki pod prysznic
 Przybory toaletowe i kosmetyki codziennego uzytku
 Płyn do higieny intymnej
 3 paczki podkładów BELLA MAMA
 2 paczki podpasek
 Maść na obolałe brodawki
 Majtki poporodowe jednorazowe paczka -7szt
 Chusteczki higieniczne
 Chusteczki nawilżające
 Nakładki jednorazowe na wc
 Herbatka na laktacje
 Seni podkłady higieniczne 60x60 5szt
 Stopery do uszu
Paula a to "coś do krocza" to rozumiem że to coś na gojenie?! Mylę się? Tylko czemu Tantum Verde, to na gardło chyba jest
Stary 2013-09-18, 22:27   #81
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Paula a to "coś do krocza" to rozumiem że to coś na gojenie?! Mylę się? Tylko czemu Tantum Verde, to na gardło chyba jest

Aj aj kurde tantum rosa miało być tak tak na gojenie :P
Stary 2013-09-18, 22:32   #82
margo80
Zakorzenienie

ja na krocze używałam Białego Jelenia. wystarczył w zupełności.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 05:09   #83
Ela87
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizyty.

Cichutko liczę na taką listę co dla dziecka, a co dla mamy, bo wszystko będę pakować dopiero w przyszłym roku, więc to co tutaj piszecie, to mogę zapomnieć.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 06:27   #84
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
chciałam się z Wami podzielić obrazkiem, który mnie rozwalił przed chwileczką chociaż już kiedyś podobny widziałam.

Załącznik 5413976
Biedne dziecko

Cytat:
Właśnie skończyłam zakupy w BARDZO TANIEJ aptece internetowej i za same pierdółki 200zł ... Oczywiście nie ma tam nic drogiego żadne pieluchy, chusteczki czy butelki tylko pierdołki dla mnie do porodu i dla małego...

Właśnie wczoraj złapało mnie uczucie że już muszę mieć te rzeczy bo no bo przecież dużooooo porodów jest już od 30tc a ja już 24 więc nie daj bóg może się niedługo to stać a mi brakuje dużo rzeczy jeszcze... To chyba panika mnie łapie dziś pokazałam tż gdzie leżą moje szpitalne rzeczy odłożone na bok typu piżamki, bielizna, kosmetyczka itp tak na wszelki wypadek ale mi wali
Też chciałabym być już przygotowana, ale w moim tempie to dzieć będzie miał pół roku zanim to ogarnę

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
na brodawki najlepiej działało mi mleko. po każdym karmieniu (na początki, gdy sutki muszą się przyzwyczaić do nowej roli) smarowałam własnym mlekiem i czekałam aż wyschnie.
potem, jak Zuzia mnie pogryzla (jak już pojawiły się ząbki) zbawienna okazała się maść z medeli.

Cytat:
Acha... to tak jak moja kupując RÓŻOWE kurteczki, spodenki w kwiatki, śpioszki z kokardkami i co będę miała SYNA

Cytat:

Nie zdawałam sobie sprawy, że aż tyle tego jest
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 07:13   #85
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizyty.

Cichutko liczę na taką listę co dla dziecka, a co dla mamy, bo wszystko będę pakować dopiero w przyszłym roku, więc to co tutaj piszecie, to mogę zapomnieć.
torbę miałam spakowaną miesiąc wcześniej a i tak już jak się zaczeło jeszcze dopakowywałam i tak zapomniałam sztućcy
ja do 1 posta proponuje jeszcze stronke

http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Ja idę na te warsztaty w przyszły piątek zobaczymy co się dowiem ciekawego
Miłego dnia Mamuśki
Stary 2013-09-19, 07:15   #86
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
witaj! dzięki za link do filmiku, w końcu wiem o co kaman

myślę że skoro zaczynamy dyskutować o ubrankach, kosmetykach i innych niezbędnych rzeczach w które będziemy się musialy zaopatrzyć watro opracować WYPRAWKĘ DLA DZIECKA oraz WYPRAWKĘ DLA MAMY i umieścić taką listę w pierwszym czy drugim poście
Pogrzebię i wstawię w poście

Jeśli chodzi o moją poduchę to pomijając fakt że tż starał mi się ją zabrać to spało mi się bosko

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 07:28   #87
(t)asia
Zadomowienie

Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014

Cześć. Witam się w nowej części. Mało się ostatnio odzywam, ale komputer mi sie zepsuł i jestem trochę odcięta od świata. Czytam was z telefonu ale pisanie z niego doprowadza mnie do szału.

Co do wyprawek się nie wypowiadam bo jestem w tym zupełnie zielona, ale liczę na listę na pierwszej stronie. Ja będę rodziła raczej pod koniec stawki więc mam jeszcze czas.

U mnie złe samopoczucie,mdłości i wymioty na szczęście już minęły. Tzn jeszcze czasami coś tam się zdarzy ale są to pojedyńcze przypadki. Niestety cały czas męczy mnie kaszel

Umówiłam się też na usg genetyczne. 1.10 o 10.30. Za taką przyjemność obejrzenia dzieciaczka skasują mnie 470zł. Następnego dnia mam wizytę u gina tylko na skontrolowanie wyników. Już się nie mogę doczekać.

Jak tylko komputer do mnie wróci to was nadrobie. Trzymam kciuki za zbliżające się wizyty.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 07:33   #88
kate1623
Zadomowienie

Najobszerniejszą listę miały mamy styczeń/luty więc brzydko im podkradłam jest już gotowa

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:12   #89
asienka213
Wtajemniczenie

teqiba zawsze sie tak robi, ze sie kopiuje 1 strone z poprzedniego watku
moglabys dopisac moje dwie wizyty
1. 30 wrzesien 17.20
2. 28 pazdziernik 17.20

Cytat:
Najobszerniejszą listę miały mamy styczeń/luty więc brzydko im podkradłam jest już gotowa
dobra robota

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 08:34   #90
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Umówiłam się też na usg genetyczne. 1.10 o 10.30. Za taką przyjemność obejrzenia dzieciaczka skasują mnie 470zł. Następnego dnia mam wizytę u gina tylko na skontrolowanie wyników. Już się nie mogę doczekać.
A myślałam, że moje 250zł to fortuna

Cytat:
OOO dziękować!! Na pewno skorzystam Chociaż nie rozumiem połowy rzeczy, ale się dowiem

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości