|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Melduję się i ja w nowym wątku
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
jestem i ja
![]() właśnie czekam na frytki z piekarnika ![]()
#63 | |
Zakorzenienie
|
hej
my na początku pralismy w loveli i bobasie -malemu nic nie bylo niestety kąpac tylko w emolientach bo mial krostki od innych np linomagu do kąpieli z kosmetykow na pewno dobrze jest kupić linomag maść do pupci na odparzenia -ja przez pierwszy meisiac tego uzywalam, maly nie mial zadnych odparzen, poza tym jest to masc uniwersalna, stosowalam tez jak w szpitalu maly mial przesuszoną skórę po porodzie oczywiscie sudocrem ale to na już większe problemy z pupcią octenisept na pępuszek gruszka/frida nożyczki do paznokci, szcztka miękka do wlosów, co do ciemieniuchy, ja nic nie robilam najpierw , a jak zaczelam bez sensu robić oliwką to się zrobila straszna ciemineiucha i walczylismy 2 miesiące do oczek mialam sól fizjologiczną i to też wkraplałam do noska-taka sknerowatosc , nie kupowalam soli morskiej do nosa, zreszta polozna mi mowila ze dobrze bo te psikające mają czesto duże ciśnienie bylam u lekarza i wszystko ok ![]() ![]() krwiak jeszcze jest ale mniejszy i lekarz mowi, ze widac że sie wchlania , nadal mam brac tabletki luteine itd jestem w 12 tygodniu ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
w wizirze to ja piore od 3 mies zycia Tymka i jest ok, vizir sensitive ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- co do pieluch, moj na szczescie nie mial żadnych odparze, stosowalismy wszystkie mozliwe pieluchy, z dady, z tesco, z babydream,pampersy, huggies , happy i wszystko bylo ok, tzn byly lepsze i gorsze w moim odczuciu bo niektore byly sztywniejsze , inne smierdza itd ale to musicie same przetestowac, pampersy tez wcale takie dealne nie są przynajmniej w moim odczuciu, teraz jedziemy na pampersach Sleep& play to taka tansza wersja , ale długo używaliśmy Dad i są bardzo dobre ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- co do kremów ja stosowałam zwyklego bambino zimą. PILELUchy-warto kupowac już w ciązy np co meisiac paczke, to wtedy się tak ten wydatek nie naklada, my tez po porodzie prosilismy gości by przynosili pampersy zamist zabawek i dzieki temu mielismy pieluchy ![]() Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-18 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Melduję się w nowej części. Padam na pyszczek po 13h pracy.... Byle do piątku, jutro powtórka z rozrywki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pupkę malucha, jeśli nic się nie dzieje polecam jeszcze (obok linomagu) zwykłą maść witaminową. sudocrem na odparzenia, ale trzeba pamiętać, żeby w zgięciach np. w pachwinach nie smarować, bo mocno wysusza skórę i mogą się ranki pojawić. w zimie jechałyśmy na kremie z babydream takim niebieskim. co do pieluch to nie ma co robić duzego zapasu, jeśli konkretnych nie przetestujemy, bo zawsze może się okazać, że maluszka uczulają. a na katar zamiast gruszki polecam katarek- coś jak frida tylko podłączone do odkurzacza. jakkolwiek dziwnie to brzmi, to katar wyciąga w mig, za to fridą ja wyciągnąć nei mam sił
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
czarnamadonna gratuluje udanej wizyty
![]()
#67 |
Zakorzenienie
|
Doczekałyśmy II części
![]() ![]() Dobry wieczór ![]()
#68 |
Rozeznanie
|
witam się i ja w drugiej części
![]()
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Większość mam pisze, że druga ciąża już tak bardzo nie ekscytuje, a mnie tak, nawet bardziej niż pierwsza. Ale pewnie przeżywam ją intensywniej, bo w pierwszej tego mi zabrakło, byłam wykończona ciągłą huśtawką nastrojów, hormony mną szarpały na okrągło i jakoś nie starczyło miejsca na wielką euforyczną radość. No i ciuszki, akcesoria dla malucha już przeglądałam w sklepach i na allegro zanim padł złoty strzał... gdzieś mi wsiąkły emotikonki Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-19 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [ Cytat:
![]()
![]() |
#71 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jaki kolor wybrałaś? myślę że skoro zaczynamy dyskutować o ubrankach, kosmetykach i innych niezbędnych rzeczach w które będziemy się musialy zaopatrzyć watro opracować WYPRAWKĘ DLA DZIECKA oraz WYPRAWKĘ DLA MAMY i umieścić taką listę w pierwszym czy drugim poście ![]() Cytat:
![]() ![]() witaj! ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Myśle żeby postawić na Linomag krem, olejek i żel do kapania ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Podpaski, podkłady, nakładki jednorazowe na wc, majtki jednorazowe, patyczki do uszu z ogranicznikiem, linomag (krem,olejek,zel), sudocrem, ziajke kremik, gaziki, szczotke do butelki, obcinacz, nożyczki, grzebyk i szczotke, aspirator do noska, termometr do wody, gryzak, klips do smoczka, pojemnik na smoczek, czopki glicerynowe, sól fizjologiczna... to tak z grubsza częśc rzeczy już mam a leki typu przeciwgorączkowe czy na kolkę kupie dopiero po konsultacji z pediatra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, witam i ja w nowym watku.
Mysle ze to bardzo dobry pomysł aby zrobic liste potrzebnych kosmetyków (torba dla mamy i maluszka) które powinysmy miec w wyprawce dla naszych dzieciaczków. Jestem w ciazy pierwszy raz wiec licze na wasze wsparcie, licze na mamusie które mają już swoje dzieciaczki ze soba. Mam wizyte w piatek, trzymajcie kciuki za nózki, paluszki, serduszko i nosek itp |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogarniesz, ogarniesz, tylko powolutku ![]()
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jesteśmy dwie ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
witam w nowym wątku
![]() aleście dzisiaj naprodukowały ![]() u nas sprawdziły się kosmetyki Nivea, nic innego nie było potrzebne. fatalny mają tylko krem na odparzenia i krem na lato. na pupę u nas najlepszy był Linomag albo maść Bepanthen, którą smarowałam też sutki. myślę nad tym katarkiem. frida była ok, ale momentami nie miałam siły nią oczyszczać nosa. tylko ten katarek taki brutalny mi się wydaje przez to, że się go podłącza do odkurzacza. mam wrażenie, że to mózg wysysa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Ja też zielona jestem pod względem zakupów. Nie wiem czego i ile i w jakich rozmiarach kupować
![]() ![]() Mogłaby któraś z doświadczonych mam coś podpowiedzieć? Bo tu pora roku gra dużą rolę...
#79 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Rzeczy dla mamy: • Koszula nocna do karmienia 2 szt. • Piżamki do karmienia 2 szt • Koszula do porodu 1 szt. • Szlafrok 2 szt • Majtusie 3 szt. • Skarpetki dla zmarzluchów takich jak ja • Stanik do karmienia 2 szt. • Wkładki laktacyjne do biustonosza • Coś do krocza (ja zastanawiam się nad Tantum rosa albo balsam szostakowskiego) • Kapcie • Klapki pod prysznic • Przybory toaletowe i kosmetyki codziennego uzytku • Płyn do higieny intymnej • 3 paczki podkładów BELLA MAMA • 2 paczki podpasek • Maść na obolałe brodawki • Majtki poporodowe jednorazowe paczka -7szt • Chusteczki higieniczne • Chusteczki nawilżające • Nakładki jednorazowe na wc • Herbatka na laktacje • Seni podkłady higieniczne 60x60 5szt • Stopery do uszu ![]() Rzeczy dla dziecka: • mydełko • smoczek • szczotka do czyszczenia butelki • klips do smoczka • pudełko na smoczek • termometr do wody • Sudocrem • żel do kąpieli, oliwka, krem - Linomag • Krem pielegnacyjny - Ziajka • płatki kosmetyczne do mycia buzi • gaziki jałowe • Octenisept (do pępuszka) • patyczki do uszu z ogranicznikiem • szczotka i grzebyk do włosów • gruszka lub aspirator do noska • nożyczki i cążki • 2 paczki pieluszek jednorazowych • chusteczki nawilżające 2 paczki • 10 pieluch tetrowych kolorowych • 5 pieluch flanelowych • podkłady do przewijania 10 szt • Butelki • sól fizjologiczna • czopki glicerynowe • herbatki koperkowa,rumiankowa ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ubranka dom rozmiary 56/62:
Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-09-18 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ja na krocze używałam Białego Jelenia. wystarczył w zupełności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizyty. Cichutko liczę na taką listę co dla dziecka, a co dla mamy, bo wszystko będę pakować dopiero w przyszłym roku, więc to co tutaj piszecie, to mogę zapomnieć. ![]()
#84 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja do 1 posta proponuje jeszcze stronke http://bezpiecznymaluch.com.pl/ Ja idę na te warsztaty w przyszły piątek zobaczymy co się dowiem ciekawego Miłego dnia Mamuśki
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o moją poduchę to pomijając fakt że tż starał mi się ją zabrać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Cześć. Witam się w nowej części. Mało się ostatnio odzywam, ale komputer mi sie zepsuł i jestem trochę odcięta od świata. Czytam was z telefonu ale pisanie z niego doprowadza mnie do szału.
Co do wyprawek się nie wypowiadam bo jestem w tym zupełnie zielona, ale liczę na listę na pierwszej stronie. Ja będę rodziła raczej pod koniec stawki więc mam jeszcze czas. U mnie złe samopoczucie,mdłości i wymioty na szczęście już minęły. Tzn jeszcze czasami coś tam się zdarzy ale są to pojedyńcze przypadki. Niestety cały czas męczy mnie kaszel ![]() Umówiłam się też na usg genetyczne. 1.10 o 10.30. Za taką przyjemność obejrzenia dzieciaczka skasują mnie 470zł. Następnego dnia mam wizytę u gina tylko na skontrolowanie wyników. Już się nie mogę doczekać. Jak tylko komputer do mnie wróci to was nadrobie. Trzymam kciuki za zbliżające się wizyty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#88 |
Zadomowienie
|
Najobszerniejszą listę miały mamy styczeń/luty więc brzydko im podkradłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
![]() teqiba zawsze sie tak robi, ze sie kopiuje 1 strone z poprzedniego watku ![]() moglabys dopisac moje dwie wizyty 1. 30 wrzesien 17.20 2. 28 pazdziernik 17.20 Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.