|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4893 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mial 54 jak sie urodzil, nosil 56, po 3ech tyg juz 62..nie ma sensu kupwoac dużo ubranek a na 50 to już wogole bo dzieci zwykle są jednak większe. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- ja nic z ciuszkoe nie kupuje, chyba ze sie okaze dziewczynka to wtedy cos rozowego dokupie, naprawde ja nawet nie licze ale mam ciuchow od chole...ry i trochę, bo dostawalam od calej rodziny i znajomych i wszystko lezy w piwnicy. Teraz mój nosi 86 ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() kaftanik to taka bluzeczka zapinana na guziczek lub na sznureczki body to bluzka z dlugimi lub krotkimi lub bez ramiączek zapinana w kroczu śpioch-zapina sie na zatrzaski lub na guziczki na ramionkach, nie ma rekawkow pajacyk ma rekawki, podenki i jest to polaczone i zapinane na zatrzaski lub zameczek-taki kombinezonik ale do domu ![]() półspiochy to jakby odciąć polowę spioszkow czyli spodenki i części piętkowe jesli mam doradzic, to dobrze meic więcej bodziakow, bo sa praktyczne, wklada sie pod spioszki, pod sweterki, na to mozna tylko spodenki , rajstopki , kaftaniki mi sie srednio przydaly, mialam malo i nie lubilam bo się trudno zakłada, mialam dużo spodenek i one mi sie bardzo przydaly, rajstopki tez , warto miec ze dwie trzy bluzy rozpinane lub sweterki pajacyki sa fajne ale jakos mi bardziej pasowaly spodenki plus body..to juz kwestia gustu Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-17 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mona ja też na 50 nie kupuję. Mam chyba ze dwie pary body 50/56 ale to raczej przypadkiem ![]() ![]()
![]() |
#4896 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziekuję za kciuki, faktycznie, czekałam zaledwie godzinę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem po wizycie, trwała niedługo, oczywiście nie posłuchałam serduszka ![]() ![]() mona, dopisz mi proszę nowe daty: usg genetyczne 3d 23.09, usg 7.10, wizyta 10.10 ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-09-17 o 20:53 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
wiecie, jak tak czytam to az mi glupio bo ja tak nie przezywam tej ciązy..nie myse o urzadzaniu pokoika , malowaniu scian..nie wiem moze to kwestia tego ze dopiero co bo w listopadzie 2012 urodzilam?
![]() narazie chce po prostu dotrwac przy Tymku od razu przezywalam , planowałam a teraz przez te przezycia z poczatku te krwawienia itd to nie wiem, inaczej jakos podchodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
rozmiar 50 to głównie dla wcześniaków.
ja mam dużo ciuchów po Ewie. jak poznam płeć, to zacznę w nich grzebać, sortować, posprawdzam co się nadaje i ewentualnie dokupię kilka chłopięcych. u nas sprawdziły się bodziaki, spodenki. kaftaników nie używaliśmy, śpiochów bardzo mało. pajacyki - super sprawa jako nocna piżamka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Zadomowienie
|
Aaaa dziewczyny jutro już będę miała poduszkę motherhood
![]() Dodatkowo właśnie tata mi podrzucił oscypki i sznurki z sera bo właśnie wrócił z Zakopanego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Zgadzam sie ze to moze przez krwawienia. Tez je mialam. Bardziej mysle o tym by dziecko donosic i zeby bylo wszustko dobrze ze mna i z dzieckiem. Reszta jakos ma mniejsze natezenie dla mnie. Moze ja sie boje cieszyc tak na maxa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Wtajemniczenie
|
Pajacyki są super, bo nie trzeba dziecku zdejmować ubranka od góry jak śpiochów, tylko mają napy na nogawkach, na noc są najlepsze. Jeszcze polecam półśpiochy, jak spodenki, dobre na lato, kiedy robi się chłodniej i mozna je załozyc na bodziaka. Kaftaniki miałam ale rzadko używałam, bo sa niewygodne, podwijają się na plecach, lepsze jest body lub pajac
Z rozmiarów oddałam koleżance kilka nieużywanych zupełnie kompletów na 56, mój syn urodził się 61 cm, teraz nie będę ich kupować w ogóle tylko od razu 62 Amelka całkiem pokaźny brzusio ![]() Przy synku nie miałam kołyski, a lubił wszelkie bujanie i kołysanie, teraz kupię koniecznie te z linku kate są śliczne ale drogie, ja sobie upatrzyłam nieco tańsze http://allegro.pl/baby-raj-kolyska-z...523248776.html, białą żeby pasowała do sypialni ![]() kate nie jedz oscypków!! lepiej dmuchać na zimne https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.html Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 21:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziwny ten Twój lekarz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Jestem teraz w 17tyg, od jakiegoś czasu czuję "pływy". Pierwsze puknięcie poczułam chyba 2tyg temu jak płaciliśmy z narzeczonym za jego garnitur. ![]() ![]() ![]() ![]() Co do łóżeczka to my dostaliśmy w spadku turystyczne i chyba to mi wystarczy, bo mieszkamy u moich przyszłych teściów, a na weekendy często jeździmy do moich rodziców, także wystarczy złożyć i wsadzić wyro w bagażnik i po problemie. Łóżeczko jest dwupoziomowe, także się nie będę musiała schylać. Oczywiście dokupimy materac, co by dzidź wygodnie spał. Czytałam trochę o tych łóżeczkach i dziewczyny polecały właśnie turystyczne, bo jak dziecko ruchliwe to sobie guza nie nabije, czy też nie zapląta się w szczebelki. Jeśli chodzi o naszą dzidźkę to jest podejrzenie, że może być nadpobudliwe po rodzicach. ![]() ![]() Jeżeli chodzi o ubranka to polecam filmik: http://www.youtube.com/watch?v=CzDKezssnHM. Kobietka opowiada czym różnią się od siebie dane ciuszki. Chciałabym jeszcze Wam polecić gadżet na pulpit 3d pregnancy. Świetna sprawa- co tydzień uaktualnia się obrazek dzieciaczka, także możecie sobie popatrzeć jak aktualnie mniej więcej wygląda, no i odlicza dni do terminu porodu. ![]() No i żeby nie było tak pięknie to ponarzekam trochę.. Nie mogę za dużo chodzić, bo zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Jeśli czuję, że zaraz kichnę to muszę albo się skulić albo przytrzymać brzuch bo inaczej jęczę z bólu. Dziś umierałam przez parę godzin, bo nie dość, że plecy, brzuch to jeszcze nogi i krok bolały jak nie wiem co ![]() ![]() ![]() A teraz uciekam, bo o 4 rano muszę wstać, żeby mojego partnera zawieźć do pracy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawda jest taka faktycznie, ze kazda mam jest inna. ja np pajacyki uwazam za pizamki i zakladalam je na noc, te miliony guziczkow sa proste do zapinania, jak sie juz czlowiek wprawi body to dla mnie bielizna glownie, czyli zakladalam pod pajacyk (sypialnia dziecka nigdy nie byla przegrzana i miala odpowiednia temperature). Na zakladke nie cierpie , tylko na guziczki w kroku. Synkowi w ciagu dnia ubieralam body, na to jakas bluze (lub czasami sa takie sliczne body w kompletach), spodenki, skarpeki (ewentualnie polspiochy) i juz. Tak jak na zdjeciach ponizej, to moj styl ubioru dziecka. Dziewczynke zalozylabym zapewnie sukieneczke z leginsami lub spodniczke ![]() Wiem, ze jednak jestem w mniejszosci, bo wiekszosc mam preferuje raczej pajacyki lub polspiochy + body 24/7. Coz na to poradze, ze mnie moje dziecko w pajacykach calodobowo lub w bodziaku i rajstopkach kojarzy sie ze zlobkami z czasow PRL-u, a nie sa to dobre skojarzenia ![]() Poza tym w pracy na okraglo widuje dzieci w pajacykach, wiec w domu chce juz inaczej. Kiedy dziecko jest male nie mam tez specjalnie ubranek tzw wyjsciowych i domowych. Tak szybko wyrasta ze wszystkiego, ze ubieram ladnie caly czas (i robie pranie na okraglo). Tylko prosze sie nie sugerowac moja opinia i nie obrazac czasami, tak jak napisalam na wstepie - kazda mam jest inna ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-17 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Zakorzenienie
|
hejka dziewczyny ucichlam ale mloda mi sie rozchorowała no i ja niezabardzo sie dalej czuje
co do ubranek to my mielismy tylko koszulki bawełniane i połspiochy nie mam ani jednego pajaca potem dostałam od znajomych i mnie wkurzały bo amelia albo rano goła wstawała albo reke albo noge miała poza miejscem gdzie powinny byc ![]() ![]() ubranka porozdawałam teraz musze zbierac na nowo
![]() |
#4906 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
amelka2006, ale masz brzuchol ![]() ![]() koziemleko, gratuluję poznania płci ![]() ![]() Może na dzisiejszej wizycie gin coś mi zdradzi, co do płci ![]() ![]() A widziałyście kwejka "Jak nie robić zdjęć w ciąży" ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1908935/jak-...c-w-ciazy.html Ale się uśmiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja wszystko muszę skompletowac. Od smoczka po wòzek. A że z TZtem naprawde nie mamy kasy to nie będę kupować samych najdrozszych rzeczy.
Lozeczko jest u brata na strychu po moim 15 letnim chrzesniaku. Przemalujemy na bialo, kupimy nowy materac i bedzie super. Ciuszki na pewno bede kupowac troche w lumpeksach i czesc nowych. Cos tam na pewno dostane ale raczej od znajomych mojej mamy niz od kolezanek. Boje sie ile to wszystko kosztuje.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Jak na razie nasza wyprawka to kołyska od siostry i jakieś 10 worków dziecięcych ciuszków - zarówno dla chłopczyka, jak i dziewczynki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |||
Moderator
|
Cytat:
A nie możesz po prostu zacząć chodzić do tej przychodni gdzie na NFZ ten lekarz przyjmuje? Chociaż za darmo będziesz miała... A o tętno pytałaś, czy sam Ci tak powiedział? Co do tego tekstu, to ja tez usłyszałam coś w podobie, także się nie przejmuj ![]() ![]() Cytat:
Dla mnie na razie jest za wcześnie żeby o tym wszystkim myśleć... Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4910 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do wizyty - ja wiem, że ma dużo racji, ale ja miałam straszny moment niedawno, bo miałam mdłości od samego początku, dość mocne i przyszedł moment, kiedy przestało, tak o, obudziłam się rano i mdłości nie było... A wiem, że często oznacza to, obumarcie płodu, więc dlatego chciałam sprawdzić ![]() ![]() Ale postanowiłam wytrzymać do poniedziałku, mam usg 3d więc napatrzę się i jeszcze sobie film nagram ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2013-09-18 o 08:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||
Wtajemniczenie
|
Noszzzz, zaraz mnie szlag trafi, tyle sie nacytowalam i wszytsko przepadlo
![]() Widzialam fajna poduche i literki na sciane Fajne macie pomysly, moze cos z nich podkradne ![]() Amelka spory masz brzuszek, cos mi sie kojrzy ze jestes na tym samym etapie co ja 10t ?? u mnie jeszcze nic nie widac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne literki drewniane na allegro można znaleźć, ja póki co nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, więc muszę czekać z takimi zakupami ![]()
![]() |
#4913 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |||
Zakorzenienie
|
mój kochany mąż przeszedł kilka aptek w poszukiwaniu takich czopków które są dopuszczone dla kobiet w ciąży i nie uzależniają więc już jest lepiej
![]() Cytat:
![]() masz rację... właśnie ostatnio to tylko 2 szkl herbaty i to tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() koziemleko gratuluję poznania dzieciaczka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Wtajemniczenie
|
Widziałyście tytuł wątku mam wrześniowo - październikowych? o matkoooo
![]() Mnie się wydaje, że maluszkowi, takiemu który cały czas prawie leży, w dżinsach jest po postu niewygodnie. Mój synek dostał mnóstwo pięknych kompletów typu koszula + spodnie, a ja mu założyłam zaledwie kilka razy, gdy się wybieraliśmy do kogoś w odwiedziny, a w domu zawsze mu nakładałam miękkie miłe w dotyku ciuszki U mnie to wynika z tego, że porównuję ze sobą, sama nie cierpię ubrań krępujących ruchów i jak wracam z pracy to przebieram się w dres albo getry i bawełniany top ![]() Za to mąż może cały boży dzień w dżinsach chodzić i podejrzewam, że mógłby i w nich spać, jakoś jemu to nie przeszkadza Co do lekarza przypuszczam, że każdy jest dobry prywatnie i gdyby do tego samego chodzić tylko na NFZ to nie byłby już taki super. Wiadomo, ze inaczej patrzy się na pacjentki doktora z prywatnego gabinetu i na ogół na porodówce są lepiej traktowane, no powiedzmy że się nimi zajmują bardziej troskliwie, ale za to trzeba słono zapłacić przez te 9 miesięcy niestety. Chociaż widziałam na własne oczy przypadek, gdzie pani doktor która się obłowiła podczas ciąży, wypięła się w czasie porodu, pojechała na wakacje i nie zostawiła dla żadnego kolegi po fachu polecenia co do swojej pacjentki... dziewczyna zwijała się z bólu godzinami i nie mogła urodzić do czasu aż jej matka załatwiła sprawę i dopiero była cesarka ![]() Monkaa o czym mówisz? to znaczy że są jakieś czopki glic. których nie można w ciąży? Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-18 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
ja malemu wogole dzinsow nei zakladam bo mi się nie podoba u malych dzieci..ja uważam ze przede wszystkim ma być wygodnie.
ja uwielbiam male dzieci w śpioszkach itd moze jestem zacofana ale mi sie to po prostu podoba, natomaist nie podoba mi sie ubieranie niemowlakow na wzor dorosłego a widzialam pare razy takie cos .ale wiadomo-kazdy ma swoj gust. nadzwyczajna, ja wiekszosc rzeczy mialam od znajomych używane lub z lumpka naprawde może z pare doslownie kupilam w sklepie nowych. a lozeczko dostalismy od mojej siostry, dopiero pozniej kupilismy turystyczne ..wiadomo nei kazdego stac na łózeczka za tysiaka itd itp a przeciez to nie jest najważneijsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Zadomowienie
|
Fajniasty - ciązowy
![]() Karolcia2401 No najważniejsze, że niedługo już masz USG to się naoglądasz i uspokoisz ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do poduszki to zastanawiam się czy musi być ta oryginalna... Bo ona jednak swoje kosztuje... headzik Cześć, gratuluję ![]() ![]() Co do bóli to też mam wszelakie i też po spacerze plecy mi strzelają. Podejrzewam, że to co masz na pulpicie kilka z nas ma tutaj (np ja w podpisie) tylko bez instalacji ![]() ![]() mariolasl Karolcia2401 Super niektóre te kompleciki, co pokazałaś na zdjęciach. Ja chyba umiarkowanie będę zakładać te wyjściowe ciuszki. Bo ja sobie myślę, skoro mi niewygodnie po domu chodzić np w dzinsach, to dlaczego mojemu maluteńkiemu dziecku miałoby być. ![]() ![]() Ja idę koło 12 do ginekologa, ale tylko po receptę na ten cholerny stan zapalny. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
[QUOTE=asienka213;42864463]Noszzzz, zaraz mnie szlag trafi, tyle sie nacytowalam i wszytsko przepadlo
![]() Widzialam fajna poduche i literki na sciane Fajne macie pomysly, moze cos z nich podkradne ![]() Amelka spory masz brzuszek, cos mi sie kojrzy ze jestes na tym samym etapie co ja 10t ?? u mnie jeszcze nic nie widać. Dzisiaj właśnie zaczęłam 11 tydzień. Brzuch spory ale na szczęście na wadze nie przybrałam ani kilograma ![]() A to moja dzisiejsza odsłona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.