|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: podpisac kredyt czy odejsc?
Cytat:
Takiej możliwości nie mają osoby nie mające ślubu. |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma szansy, że sąd przychylniej spojrzy. To dwie oddzielne sprawy, chyba, że małżonkowie sami się wcześniej dogadają i wina jednej ze stron nie jest istotna. Dzieli się wspólne od momentu zawarcia małżeństwa na pół i tyle. Jeśli jedna osoba zatrzyma mieszkanie, to musi spłacić drugą. Naoglądałaś się amerykańskich filmów. Kredyt w banku podpisują dwie osoby i obie sa zobowiązane do jego spłaty. Czy ze ślubem, czy bez. Dogadać się można w przypadku rozstania czy ze ślubem, czy bez. Bez różnicy. Autorko, jeśli twój facet jest w porządku, to przecież możesz brać serio pod uwagę, że gdyby wam razem nie wyszło, to w sposób ludzki się rozstaniecie i rozwiążecie sprawę wspólnego kredytu? Przecież nie byłabyś z nim chyba, gdybyś mu nie ufała? |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sąd określa czas w jakim to mieszkanie ma być spłacone i maksymalnie wydłuża. Orzeka przy kim zostaje mieszkanie jeśli małżonkowie się nie zgadzają w tej kwestii i winny rozkładowi małżonek na dodatek awanturuje się, niszczy ten majątek itp. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Może pomyśl nadpierw nad wynajęciem wiekszego mieszkania?? Wtedy zoobaczysz czy opłaca Ci sie ten kredyt ( chociaż osobiście uważam, tak jak dziewczyny, że ten kredyt to zły pomysł) i może jak bedziecie mieli wiecej wolnego miejsca, np. jak Twoja córeczka bedzie miala oddzielny pokój a Wy troche przestrzeni dla siebie to troszke sie poprawi miedzy Wami
![]() Ale jak to nie wyjdzie to daj sobie spokoj z tym człowiekiem... |
|
|
|
|
#65 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyrachowany to jesteś ty i w dodatku z niemałymi oszczędnościami nie znasz się a prawie.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wystarczy spisać intercyzę przedślubną. Na co masz zamiar wydać te ukryte pieniądze? Dużo kobiet straciło też swój posag.Nasze babcie też wierzyły w prawdziwą miłość. Znasz określenie" łowca posagów"?
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie widzę wyrachowania u autorki,raczej problem z asertywnością i szukaniem niewłaściwych partnerów kiepska ta twoja psychoanaliza
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-19 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tobie za to można, jak widać. Szczery, prosty polski chłopak jesteś! W ogóle niewyrachowany, a koło matrialnego podejścia nawet nigdy nie siedziałeś, jak widać z postu, w przeciwieństwie do tych współczesnych kobiet...
|
|
|
|
|
|
#71 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zabezpieczyć się na przyszłość w razie rozwodu. |
||
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
Niejeden taki bank jest.
|
|
|
|
|
#73 |
|
BAN stały
|
Ja w przeciwieństwie do tych niektórych kobiet skończyłem studia, mój wolny czas poświęcałem na pasje i naukę, od 8 lat pracuję, a zacząłem pracować już na studiach i pieniądze o których mowa są moje. Ty porównujesz mnie do osoby, która chce mieć dostęp do cudzych pieniędzy i z oburzeniem się dziwisz, że mogę jej takiego dostępu nie udzielić. Widzisz różnicę?
|
|
|
|
|
#74 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak bardzo jesteś zapatrzony w czubek swego nosa, że nawet nie zauważasz, że to nie wątek o twoich życiowych osiągnięciach i nikogo one tu nie interesują. Szkoda tylko, że wziąłeś sobie za żonę kobietę, o której tak myślisz. Szkoda kobiety, żeby było jasne. A watek jest o autorce i jej problemach, a nie o twoich poglądach. Widzisz różnicę? |
|
|
|
|
|
#75 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to jest jakieś chore, co Ty wyprawiasz, macior.
|
|
#78 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na tym tylko forum wypowiada się mnóstwo kobiet, które mają oddzielne z facetami fnse. Para robi zrzutkę na podstawowe potrzeby a co do reszty to już każdy sobie rzepkę skrobie i nikt się nikomu nie wtrąca, czy kupuje milionpiętnastą szminusię czy konsolę gier czy też może chowa do słoiczka pod tapczanem. Więc nie wiem doprawdy, kogo szokujesz swoimi tezami, że ludzie się rozwodzą, baby to uje , i nie ma jak nie przyznawać się kobiecie, ile się zarabia. Ale jak na męsko-damskiego tradycjonalistę to jesteś bardzo wybierający sobie, co Ci pasuje.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-09-19 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym w sumie była nadzwyczaj zaskoczona, jeśli autorka by nie porozmawiała w końcu z facetem
wątpliwości spisane w tym wątku starczą już do zawahania się przed podpisaniem kredytu - i zapewne, choćby i w ostatniej chwili, mu powie, co jej na wątrobie leży 30 lat pewnie nawet nie przeżyła - i na taki okres czasu (czyli drugą długość życia, którą przeżyła) miałaby się wiązać przez kredyt z człowiekiem, co do którego ma tyle wątpliwości nie chciałoby mi się wierzyć, gdyby z grzeczności nie ruszała tematu i w końcu podpisała |
|
|
|
|
#80 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Autorko, na spokojnie przemyśl, czego się boisz. Konkretnie. To ma znaczenie. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Kiedy drażnisz brakiem zrozumienia i narcyzmem. I obsesyjnym zwracaniem uwagi na siebie w wątkach, które ciebie nie dotyczą. Bardzo ci chyba brakuje uwagi otoczenia i poczucia własnej wartości. To widać. Skoro szukasz rekompensaty nawet na forum kobiet, o których tak źle myślisz przecież.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O takich jak ty myślę bardzo źle. Osoba, która uprawia seks wiedząc, że mężczyzna z którym to robi ma żonę jest dla mnie... Nie będę lepiej pisał, ale w hierarchii wartości jest bardzo nisko. Edytowane przez macior2 Czas edycji: 2013-09-19 o 22:16 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
Bez znaczenia dla mnie, co o mnie myślisz. Ja też o tobie nie myślę dobrze i to tez bez znaczenia przcież.
A forum polega na wymianie zdań, owszem, ale na zadany temat (wątek). Nie wiedziałeś tego dotąd? |
|
|
|
|
#85 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli jest w porzadku-zrozumie to.Człowiek ma prawo zmienic zdanie,a Twoje powody sa oczywiste.Powiedz w prost,ze kredyt nie wchodzi w gre,że trzeba poszukac innego rozwiązania.
|
|
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ciekawości zapytam,czy oszczędności w papirku trzymasz na kiepski procencie i podatku belki,czy lokujesz czyt.inwestujesz ? ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|||
|
|
|
|
#88 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie każe ci dzielić się swoim majątkiem,który zgromadzony przed ślubem ,po rozwodzie z góry zostaje tylko tobie i jest niepodzielny.mówimy o zaufaniu,a na ktorym powinien opierac się związek,a zatajenie to kłamstwo ![]() nie rokuję ci długiego pożycia małżeńskiego
|
|
|
|
|
#90 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.