|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szczupłe vs Tłuste
kolejny facet hejtujący w necie ''grubaski'' czyli każdą kobietę, która ma więcej ciała niż 50 kilo przy 170 wzrostu.
że też macie przeżywkę takim trollem. w ogóle kto normalny podnieca się pejdżami na fejsie czy gdziekolwiek, a jak założę temat kocham dłubać w nosie, och jak kocham dłubać w nosie, jak sobie człowiek nie podłubie w nosie to jest taki nieszczęsliwy; to też przyjdziesz założyć wątek, panie łokabaja?
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-09-19 o 21:44 |
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Grube kobiety są fajne, bo grzeją w zimie i dają cień w lecie.
A jak rozbije się samolot gdzieś pomiędzy niedostępnymi szczytami Himalajów i trzeba będzie kogoś zjeść, to taka gruba kobieta wystarczy na dłużej niż chuda. Ja tam lubię grube. Chude też lubię. Wszystko lubię, byleby za wredne nie było.
|
|
|
#63 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co mnie uderzyło na tym profilu - wstawione zdjęcie młodej dziewczyny - na moje oko wcale niebardzo szczupła, ot przeciętna. Kawałek nogi ma, pupy też. I pod spodem komentarz od dużo większej pani "i gdzie te krągłości?". ![]() Cóż, chyba każdy krągłości rozumie inaczej.
|
||
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale że o ludziach rozmawiamy ciągle czy jakimś zwierzęciu hodowlanym
Bo gęś o wadze 50kg byłaby tłusta rzeczywiście. Albo króliczyca![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 | ||||
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#67 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
I pytanie jak wygląda bez fotosklepu - no, chyba że jest szczęściarą bez cellulitu. Wytłuszczone - nawet jeśli przyznać Ci tu rację, to nie ma nic wspólnego z atrakcyjnością kobiety ze zdjęcia. Dla mnie ona jest za duża, tyle.
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu wiele dadatków do żywnosci jest toksycznych, uzależniających i wywołujących niepożądane reakcje, w tym napady "wilczego głodu" działanie naszego organizmu jest czysto chemiczne, my sami jesteśmy chodzącymi bardzo skomplikowanymi laboratoriami, gdzie często dochodzi do wielkiego "boom"(czyt. nadmierne tycie, napady głodu, zaburzenia hormonalne i wiele innych) po dostarczeniu nieodpowiedniego składnika
|
|
|
#70 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tłusta to może byc krowa albo świnia a nie kobieta ![]() A te ostatnie zdanie mnie rozwaliło ![]() Może nam uświadomisz jaka jest ta prawda?
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
jestę wieszczę
|
mój borze, kilka gram więcej i już byłabym tłusta, noł noł noł
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie zastanawia trochę inna kwestia. Zapewne kobiety z taką figurą mają ją w genach i choćby nie wiadoma jaką mieli dietę czy ćwiczenia nie będą miały rozmiaru 34. Mają fan page ludzie się zachwycają że akceptują siebie ok, fajnie. Pytanie tylko co by było jakby został założony profil na FB "Facet nie sikorka na słoninę nie poleci" przez kobiety które nie wiadomo ile by jadły będą mieć te 34. Wiem może brzmieć to obraźliwie, ale przecież "prawdziwe kobiety mają krągłości" też obraża te z mały biustem czy pupą. Zapewne ten drugi profil byłby posądzony o lansowanie anoreksji. |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, tak a ten jest oskarżany o propagowanie otyłości ![]() Uwielbiam to wzajemne dogryzanie sobie. Grubsze twierdzą, że "prawdziwa" kobieta ma kragłości czyli biust i pupę. Tak jakby nawet szczupłe osoby ich nie miały. No a co z kobietami po mastektomii? One już nie są prawdziwe czyli są sztuczne, nie? Zaś szczupłe pod płaszczykiem troski twierdzą, że otyłość jest niezdrowa. I one właciwie nic nie mają do osób grubych ale "na szczęście" noszą rozmiar 34 i mają w genach taką przemianę materii, że mogą się obżerać czekoladą do woli. Oraz, a jakże, cudowne cytaty w stylu "facet nie pies, na kości nie poleci" oraz "facet nie sikorka, na słoninę nie poleci". Tak jakby o wartości kobiety stanowiły wyłącznie jej cycki i tyłek. Jest to nieustająca wojna i dyskusje mniej więcej na poziomie wyższości gruszki nad jabłkiem oraz koloru zielonego nad niebieskim.
|
|
|
#75 |
|
Rozeznanie
|
Miałam dość spory, pijałam dużo piwa. Ale skonczyłam z tym, przeszlam na dietę i po dwóch miesiącach mam problem bardziej ze skórą na brzuchu
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W społeczeństwie często jest tak że z chudego śmiać się można, ale z grubego już nie. |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mnie coś omineło bo zauważam chamstwo po obydwu stronach. I chudzi się śmieją z grubych i grubi z chudych. Nikt nie jest bez winy. No chudzi może w dzisiejszych czasach mają ociupinę lepiej bo lansowany jest wzorzec chudej sylwetki.
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Chamstwo jest po obu stronach, ale osobiście też widzę, ze chamstwo skierowane w chudych jest mniej piętnowane niż to skierowane w grubych.
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie uważam że chudzi mają ociupinkę lepiej. Choć modelki są chude to szczupła osoba w rozmiarze zero jest zaraz wyzywana go anorektyczek że się głodzi ewentualnie jak je normalnie to od bulimiczek. Ja mam rozmiar 34/36 i jem normalnie oraz jem słodycze i kilka razy zdarzyło mi się usłyszeć czy ja może bulimiczką nie jestem. NIe wspominając również o mojej koleżance która schudła z rozmiaru 38 do 36 i przez kilka tygodni pedagog ją męczyła tym czy może zaburzeń odżywiania nie ma. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy widzi swoje problemy i zawsze mu się wydaje, że trawa jest bardziej zielona po 2 stronie. Żadna nowość.Poza tym pytanie się kogoś czy jest bulimiczką jest dokładnie tym samym co pytanie osoby grubej czy by nie schudła 10kg dla zdrowia. Żadne to chamstwo. Poza tym serio nie pomyślałaś nigdy na widok osoby grubej "mogłaby schudnąć dla zdrowia?"
|
|
|
#82 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele zależy też od tonu wypowiedzi. Niestety te pytania o moją wagę czy sposób odżywiania nie były to pytania z troski, ale wyłącznie złośliwe. Mówienie do innych że pewnie po jedzeniu wszystko zwymiotuję, że piję środki przeczyszczające (przyznałam się że uwielbiam herbatę czerwoną) albo że się głodzę to również nie jest troska tylko zwyczajne obrabianie tyłka. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem gruba i powiem wam, że dużo sympatyczniejsze wobec mnie są osoby chude niż inne grube. Nie wiem, dlaczego, póki byłam szczupła myślałam, że grubi ludzie są tacy sympatyczni i uśmiechnięci, a teraz? Komentarze odnośnie mojej wagi otrzymuję wyłącznie od osób, które same mają z wagą problemy. Te szczupłe jakoś nie czują potrzeby komentowania mojego sadła.
Generalnie mi to wisi, ale mimo wszystko dość ciekawa jest ta tendencja. Opiszę też najbardziej hardkorowy przypadek grubasa, jaki w życiu spotkałam: Mam taką koleżankę, grubszą jeszcze ze dwa razy ode mnie i niską, taka kula na nóżkach (ja jestem wysoka, taka kolumbryna wielgachna). Koleżanka ta (zwyczajowo nazwana koleżanką, bo koleżeńskich uczuć to do niej nie żywię) "zaprzyjaźniła się" z taką spokojną dziewuszką, nie wychudzoną, ale szczupłą u góry, na dole mocno zbudowaną (bardzo grube nogi). Szara myszka taka, zakompleksiona po czubek nosa, koszmarnie nieasertywna, można ją formować jak plastelinę. I ta gruba koleżanka totalnie stłamsiła tę zwykłą do tego stopnia, że ta zwykła wierzy, iż jest grubsza niż ta gruba. Autentycznie. Ta gruba każe jej non stop głośno mówić, że ta zwykła ma wielką dupę, większą niż gruba, ale tak w ogóle (tu widzę niekonsekwencję) to wielkie dupy są fajne i seksowne. Gruba również jak tylko idzie ulicą i widzi inną grubą to od razu każe tę inną grubą wychwalać pod niebiosa, jaka to jest seksowna. Oczywiście równocześnie wiesza psy na chudych, że wieszaki niekobiece i w ogóle. Naprawdę, to jest taki gruby terror, że aż strach! Wszystkim w towarzystwie żal tej zwykłej szarej myszki, która pod rządami grubej stała się jeszcze bardziej szara. Ale ona nie da sobie powiedzieć nic, bo grubej wierzy bezgranicznie. To jest najbardziej okrutny przykład, jak można dowartościować się cudzym kosztem, jaki znam. Gruba robi zwykłej koszmarną krzywdę. A najgorsze jest to, że nawet sobie pewnie z tego sprawy nie zdaje... Powiem wam, że ja bym tę konkretną grubą najchętniej obciosała tasakiem i ten boczek na patelnię rzuciła dla krajów Trzeciego Świata, większy byłby z niej pożytek.
|
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Mniej więcej ten sam poziom jak blondynki vs brunetki
Blondynki podobno są głupie, ciemnowłose podobno nie mają powodzenia u mężczyzn. Kazda taka wojna to zwykła zadrość i zawiść, ja tez całe życie byłam uważana za grubą i cisneli mi wszyscy równo łącznie z rodziną. Przestałam mieć kompleksy jakoś w liceum i wyszło mi to tylko na dobre. Też mam szczupłe znajome, które są wyzywane od anorektyczek, płaskich dech i niekobiecych pomiotów, chamstwo jest było i będzie. Tylko po co w ogóle zwracać uwagę na człowieka który mówi coś takiego? Jasne że robi to po to, żeby się dowartościować. Ewentualnie też można mu dociąć tak, żeby się definitywnie zamknął i zawstydził.
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
Ależ nawet w Galileo robili testy - blondyna zawsze przyciągnie więcej uwagi i już
(Tam dziewczyna, ładna, szczupła, chciała zmienić kolor włosów, (miała długie czekoladowe) - 'testy' były proste - udawała, że ma zepsuty samochód i siedziałam sama przy stoliku w kawiarni, po przefarbowaniu na blond - to samo. Zgadnijcie do której więcej mężczyzn podeszło . W podsumowaniu mówiła, że z jednej strony zainteresowanie było dużo większe 'po', aczkolwiek była też traktowana jednak jako mniej inteligentna - ot, wychodzi jak bardzo stereotypy rządzą światem .)Co do 'krytykantek' - no niestety, ja też usłyszałam pare razy, że jestem gruba - od innych grubych, grubszych ode mnie ![]() |
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogóle to mam alergię na te wszystkie "Prawdziwa kobieta..." -powinna mieć krągłości -powinna mieścić się w rozmiarze 34 -chodzi na obcasach -nie maluje się -itp Nie lubię jak osoby się dowartościowują kosztem innych. Ja tam uważam, że jestem prawdziwą kobietą mimo, że jestem chuda i płaska. Mam chromosomy XX, cechy płciowe żeńskie i czuję się kobieta, więc jak inaczej powinnam się widzieć jak nie kobietą. |
|
|
|
|
|
#87 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
A czy jest szczupła czy przeciętna to ciężko z tego zdjęcia ocenić, raczej to drugie.
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42918709]O rany, też znam taką osobę. Myślałam, że padnę jak ta gruba zaczęła komentować jaką wielką i tłustą dupę ma dziewczyna, która (na oko)nosi rozmiar 38-40.
A tak w ogóle to mam alergię na te wszystkie "Prawdziwa kobieta..." -powinna mieć krągłości -powinna mieścić się w rozmiarze 34 -chodzi na obcasach -nie maluje się -itp Nie lubię jak osoby się dowartościowują kosztem innych. Ja tam uważam, że jestem prawdziwą kobietą mimo, że jestem chuda i płaska. Mam chromosomy XX, cechy płciowe żeńskie i czuję się kobieta, więc jak inaczej powinnam się widzieć jak nie kobietą.[/QUOTE] Przybij pionę właśnie tak powinno być. Wszystkie jesteśmy prawdziwymi kobietami! (no, chyba że są wśród nas cyborgi ). Czy chuda i płaska, czy gruba z sadłem i wałkami, czy przeciętna, nie chuda i nie gruba, czy ruda, czy blondi, z zezem, skoliozą, garbem, stara czy młoda, każda jest prawdziwą kobietą!
|
|
|
#89 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To osoby z nadprogramowymi kilogramami przez całe swoje zycie słyszą chamskie teksty i to wyjątkowo chamskie, bo uchodzi to już chyba za normę w zachowaniu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cóż sama jestem taką zazwyczaj M/L i wiele razy słyszałam chamskie komentarze o swojej wadze czy tym jak wygląda moje ciało. Łącznie z krytyką dużego biustu, bo obleśny paskudny i na pewno obwiśnie Nie chcę sobie nawet wyobrażać jakiej dawki codziennego chamstwa dostaje osoba w rozmiarze 48. |
||||
|
|
|
|
#90 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Bo gęś o wadze 50kg byłaby tłusta rzeczywiście. Albo króliczyca