![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: [facet] potrzebuje opinii, kto jest niepoważny ja czy ona
Cytat:
Może ona nie chce mieszkać z facetem, który proponuje patriarchalny system ![]() Moim zdaniem zupełnie do siebie nie pasujecie. Macie inne oczekiwania i inne priorytety. Do tego prawdopodobnie dziewczyna nie potrafi rozmawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Milena napewno nie pasuja do siebie.
Wg mnie dziewczyna mysli.i zachowuje sie jak nastolatka. Nie zamieszka ze swoim dlugoletnim partnerem bo u niego w mieszkaniu sie za malo sprzata?! Z tego co pisal autor u niej w domu ona tez nie sprzata skoro jej mama sie na to skarży. Czyli 26 latka oczekuje,ze mieszkajac z facetem on bedzie tylko sprzatal i wejdzie w role jej mamusi?! I czego tu sie bac prania,sprzatania i gotowania? Wiekszosc kobiet to robi i jakoś żyją, a niektóre nawet to lubią. A jak autor bedzie w delegacji,zawsze może odwiedzic mame,kolezanki,znalezc jakies hobby. Przeciez nie bedzie przykuta łańcuchem do jego mieszkania. I co ma czestotliwość sexu do ciazy? Uświadomiona jest ona wogóle? Wystarczy jeden raz by zajść w ciąże. No i dlaczego myśl o posiadaniu dziecka z autorem ją tak przeraża skoro są w niby poważnym związku z długim stażem? Z tą dziewczyną nie jest wszystko ok po mojemu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie głupia wymówka na poziomie 12 latki. Zresztą nie powiedziala mu nigdy o co jej chodzi wprost i z czym ma problem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale do Ciebie widzę nie dociera ![]() autorze, i co z tego, że ktośtam mieszka w 5 osób na 45m2? co mnie to obchodzi, co obchodzi Twoją dziewczynę, że ktoś tak mieszka? znaczy, jak ktoś ma źle w życiu to inni też powinni mieć źle, bo tamci jakoś dają radę? ![]() a może Twoja dziewczyna nie ma ochoty na takie dziwne akcje? ale nie, skoro kocha to powinna się godzić na wszystko, to jest wtedy przecież dojrzałe zachowanie ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-10-04 o 14:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pranie również robię sam, dziele na 3 rodzaje; jasne ciemne i jeansy, bo też się czepia jak piorę bo nie tak rzeczy dziele, robie tak od 5 lat i nic się nie stało z ciuchami, ( jakby ona to robiła) ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4312519 5]bo głupio powiedzieć facetowi, że ma wyrzucić z domu siostrę; także wcale jej się nie dziwię, że wolała wymyślić jakąś głupią wymówkę ale do Ciebie widzę nie dociera ![]() autorze, i co z tego, że ktośtam mieszka w 5 osób na 45m2? co mnie to obchodzi, co obchodzi Twoją dziewczynę, że ktoś tak mieszka? znaczy, jak ktoś ma źle w życiu to inni też powinni mieć źle, bo tamci jakoś dają radę? ![]() a może Twoja dziewczyna nie ma ochoty na takie dziwne akcje? ale nie, skoro kocha to powinna się godzić na wszystko, to jest wtedy przecież dojrzałe zachowanie ![]() więc niech się postara i kupi mieszkanie w którym zamieszkam z nią, bo na chwile obecną mnie na większe mnie nie stać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A związku pomiędzy pracą na stanowiskach kierowniczych a rozstawianiem partnera po kątach nie widze. I popatrz - twoja panna mało zarabia ale chociaż nie biadoli, że ją praca psychicznie wykańcza ale to z jej pracą jest coś nie w porządku i ona ma probleme bo nie chce zmienić pracy ![]() Cytat:
dziewczyna nie ma noża na gardle żeby MUSIEĆ mieszkać z Tobą i Twoją siostrą Wiesz - to, że ludzie żyją jak żyją nie zobowiązuje innych ludzi do niczego. Cytat:
![]() Autorze - a tak z innej beczki - co was w ogóle łączy? Seksu nie uprawiacie, widujecie się rzadko, nie mieszkacie razem i nawet się na to nie zanosi, nie rozmawiacie bo nie macie o czym... No poważnie - co Cię przy niej trzyma?! Ewentualnie ją przy tobie ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Widząć Twoją skłonność do kompromisów nie dziwię się, że ona nie che mieszkać z Tobą. Moim zdaniem z każdym kolejnym postem tylko się pogrążasz i pokazujesz siebie w złym świetle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Sunprince dociera, ale w zwiazku chyba liczy sie szczerosc niz wymowki.
Moglaby pow ,ze np. Wolalabym mieszkac sama z Toba bo wtedy lepiej bym sie czula. I tyle to nic nie boli. A nie jakies opowiesci,ktore sie wogole kupy nie trzymaja. Widac,że autor jest samodzielny i nie chce z nia zamieszkac zeby zapewnic sobie sprzataczke i kucharke tylko po to żeby jakoś ułożyć sobie z nią życie. Dziewczyna nie wykazuje żadnej inicjatywy,chęci nawet żeby zacząć wspólne życie. Za to chętnie autora krytykuje i poucza. Wg mnie nic z was nie bedzie jeżeli sie raz,a porzadnie nie dogadacie. Obydwoje macie inne plany i cele w życiu i każde z was chce rzadzic w związku, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
ja się nie dziwię że dziewczyna nie chce się do ciebie wprowadzić.
pewnie boi się, że będzie musiała robić kolacyjki, sprzątać, gotować, bo już kilkakrotnie wspominałeś że jest leniwa a u niej w domu gotuje babcia. post o tym że dziewczyna kuzyna zmusiła go żeby powiesił firanki też dużo o tobie mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
uuuu
![]() jednak pan i jego niewolnica. a niewolnica jednak na tyle ☠☠☠☠☠☠☠owata, ze nawet jej sie jednak wejsc w role nie chce, wiec z tyranem woli spotykac sie na odleglosc (ale go nie zostawic). pod jakim wzgledem ludzie sie dobieraja w pary, to pozostanie dla mnie mimo calej wiedzy tajemnica ![]() WSPOLNE MECZENIE DUPY. i to od lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Tez bym nie chciala mieszkac z facetem u ktorego w domu jest nieposprzatane, a on nie widzi problemu.
nie chcialabym mieszkac z facetem , ktorego czesto nie ma w domu, ale za to jest jego siostra. dziekuje wolalabym zostac u siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Przyczajenie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43125414]Widząć Twoją skłonność do kompromisów nie dziwię się, że ona nie che mieszkać z Tobą. Moim zdaniem z każdym kolejnym postem tylko się pogrążasz i pokazujesz siebie w złym świetle.[/QUOTE]
Jak ja mam iść na kompromisy jak zaoferowałem wszystko z mojej strony, a co do wyjazdów to w celu wyjaśnienia w tamtym roku byłem marzec 3 - kwiecień 20 lipiec 16 - październik 3 W tym roku czerwiec 10 - wrzesień 25 przez dwa lata z natłoku pracy nie zjechałem 7 razy na weekendy ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
A co do pogrążania, a w czym mam się pogrążać, mówię jak jest, nie będę wam ściemniał żeby się przypodobać Poniekąd spodziewałem się ataku ze strony części pań, część pań potrafi zrozumieć i coś podpowiedzieć. Jakbym taki temat założył na "męskim forum" to reakcja/opinia byłaby jedna ..... dobrze wiecie jaka. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Mam rozumieć żebyś siedziała w domu do końca życia, niż się wyprowadzić i spróbować zamieszkać nawet tak jak jest, przecież to nic by nie kosztowało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Bez przerwy Ci coś radzimy. Rozumiem, że pisząc na tym forum chciałeś zrozumieć postępowanie swojej dziewczyny, no więc my jako dziewczyny piszemy Ci, że według nas ona nie chce z Tobą mieszkać bo będzie wam towarzyszyć Twoja siostra i na razie dobrze jej u siebie w domu. Oczywiście rozmowa jest konieczna, ale nie jest to wielka zbrodnia, że lepiej jej ze swoją rodziną niż z Twoją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4312657 2]nie, zapewne znalazłaby sobie innego faceta, a nie do końca życia czekała aż obecny się ogarnie[/QUOTE]
może i nie do końca obcy bo moim zdaniem te 5 lat o czymś świadczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Pogadaj z nia i niech Ci powie czy traktuje cie poważnie i czy chcialaby z Tobą ułożyc sobie życie. Bo jak dla mnie dziwny ten wasz związek.
Jak na 5 lat razem to chyba mało o sobie wiecie, a wasza relacja jest bardzo jałowa
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- mieszka u mnie siostra ( przecież to ona mi się dokłada do kredytu, chociaż zarabia parę groszy) - kupiłem za małe mieszkanie, bo na większe nie było mnie stać - jestem tyranem bo każe/proszę aby robiła cokolwiek Ja wiem że każdy by wolał nic nie robić i żyć kolorowo, ale chyba nie zawsze tak się da. Tym samym kończę temat i dziękuje za wypowiedzi ( jestem zaskoczony że ich było aż tyle) więc dziękuję. Ja już mam dosyć gadania ( oczekuje efektów tym bardziej po takim czasie) i nadskakiwania. Jałowo się dopiero zacznie niech zobaczy jak to jest, jak zależy to niech działa ( akurat słowo jałowy znam z terminologi elektronicznej ale idealnie pasuje) Edytowane przez lucnet Czas edycji: 2013-10-04 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Aż mnie ciarki przeszły po plecach. Przecież to nie zbrodnia, że nie chce mieszkać z Toba i Twoją siostrą, nie przesadzaj, a jesli chodzi o kolacje itd. jak jesteś u niej to też chyba Cię czymś częstuje, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się dziwię dziewczynie że z tobą tak długo wytrzymała.
Nie dziwie sie że nie chce zamieszkać w twoim i twojej siostry mieszkaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no bo może to ta dziołcha która parę dni temu pisała na Wizażu że jej facet nalega na wspólne mieszkanie, a ona ma obawy, bo czeka ją tylko gotowanie, pranie i codzienny seks. ![]() Swoją droga koleś jest cenny. Takie kwiatki powyłaziły, że głowa mała. Wcześniej jeszcze potrafiłam jakoś zrozumieć strony, ale teraz po niektórych komentarzach, głównie tych dotyczących finansów, ambicji i tego co baba ma robić w domu, ile ma zarabiać i którą pracę ma przyjąć to już nie wiem co myśleć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=dzaga1989;43128909]
![]() A no bo może to ta dziołcha która parę dni temu pisała na Wizażu że jej facet nalega na wspólne mieszkanie, a ona ma obawy, bo czeka ją tylko gotowanie, pranie i codzienny seks. ![]() Tak z ciekawości podeślij linka to sprawdzimy ale nie wydaje mi się aby pisała na forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||||||||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Autor wyraźnie ma zapędy do bycia tyranem. Nawet praca tej biednej dziewczyny mu nie pasuje i uważa, że koniecznie powinna szukać innej, podczas gdy ona jest zadowolona z tej obecnej i robi to co lubi. Na prawo jazdy ją wypchnął namawiając, opłacając, a teraz się dziwi, że dziewczyna nie chce jeździć. No nie chce, boi się, widać już wcześniej nie widziała sensu by to prawko robić, ale żeś ją namówił. I po co? Jeśli ona się fatalnie czuje jako kierowca, może jest kiepska, słabo jeździ bo się boi, to dla mnie lepiej i bardziej dojrzale jest nie wsiadać za kółko, niż robić to na siłę i stwarzać zagrożenie. Nie każdy człowiek się nadaje na kierowcę. [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43125414]Widząć Twoją skłonność do kompromisów nie dziwię się, że ona nie che mieszkać z Tobą. Moim zdaniem z każdym kolejnym postem tylko się pogrążasz i pokazujesz siebie w złym świetle.[/QUOTE] Zgadzam się. Cytat:
Nikt nie napisał, że kupiłeś za małe mieszkanie, tylko że dziewczyna nie musi chcieć mieszkać w jednym mieszkaniu z twoją siostrą. Nikt też nie powiedział, że dziewczyna powinna siedzieć i pachnieć, tylko że ton w jakim piszesz/mówisz jest nieprzyjemny, roszczeniowy i pełen pretensji. A na taki ton rzadko kto reaguje dobrze. Nikt nie napisał, że jesteś tyranem bo chciałbyś by dziewczyna coś robiła, ale za to wypiszę ci co konkretnie wskazuje na bycie tyranem. Może nie wymienię wszystkiego bo nie chce mi się przeszukiwać wątku: - oczekujesz, że dziewczyna zmieni pracę, chociaż jej tamta pasuje. Nawet oferty znalazłeś ![]() - namawiałeś ją na prawo jazdy, którego nie chciała - domagasz się żeby przychodziła do ciebie do domu i robiła ci kolację... No nie wiem, jak dla mnie to ona tez pracuje i też ma prawo być zmęczona, szczególnie że ma fizyczna pracę - rozmawiasz z jej matką na temat wychowania jej córki ![]() - co chwilę piszesz coś o wydźwięku "niech ona się stara, bo nic nie robi, nie spełnia moich wymagań i w ogóle wszystko robi nie tak" Nie dziwię się, że nie chce razem mieszkać, może to nawet o siostrę nie chodzi, tylko o ciebie. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Zgadzam się z lexie. Nie jest zazwyczaj tak ważne co mówimy, ale JAK mówimy. Przykład: "Mogłabyś wpaść i ugotować mi kolację od czasu do czasu?" Przykład II: "Kochanie, uwielbiam Twoje tagliatelle ze szpinakiem i ricottą. Nie wyobrażasz sobie, co bym Ci/dla Ciebie zrobił, jakbyś mnie kiedyś zaskoczyła kolacją po moim powrocie (lub np. w następny piątek)!" (i do tego zawadiacki uśmiech) Nie chodzi o powtórzenie formułki słowo-w-słowo, ale żadna kobieta nie lubi czuć się zmuszana, nawet jeżeli mężczyzna "nakazuje" jej robić co lubi. (poza intymnymi kwestiami, bo tam to wolna amerykanka ![]()
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2013-10-05 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie nawet ta pierwsza wersja byłaby do przyjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Si, Seniorita.
Właśnie o to mi chodziło! Pretensjami niczego się nie zdobędzie. Postawa roszczeniowa to chyba najgorsza z możliwych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.