![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Melduję się na nowym wątku!
![]() Iwantyou - dobrze czytać takie wieści, aż serce rośnie!! ![]() ![]() ![]()
#62 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A łóżeczko mam wypatrzone, ale jest drogie ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43401488]O! U mnie jest tak samo! Normalnie słodkości jadłam tylko w pracy, w domu nie miałam ochoty. Ale teraz jest faworyt - czekolada Jedyna - i musi być zapas w domu, bo codziennie podjadam ![]() Uwielbiam tę czekoladę od dzieciństwa ![]() Cytat:
![]() ![]() A napisz, proszę, jak czujesz tego kopa hormonalnego? Negatywnie? Nie słyszałam o tym i ciekawi mnie to uczucie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() UGGsy bardzo sobie chwalę. Są wygodne i ciepłe. Znacznie zgrabniejsze od Emu i trzymają swoją formę. Nie nadają się absolutnie na deszcz i pluchę. Ja je kupowałam już jakiś czas temu na ASOSie z jakimiś kodami promocyjnymi za ok 750 zł. Dużo, ale dla mnie jak na buty, które mam 3 sezon to ok. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam już całkiem o rojal bejbi ![]() ![]()
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Zuzanka zaraz mi chyba przez pępek wyjdzie :/ aż booli.
#65 |
Raczkowanie
|
O! Nowy wątek
![]() ![]() Iwantyou jesteś bardzo dzielna, trzymaj się ![]()
#66 | |||
Rozeznanie
|
Pippa chyba jest na 3 zdjeciu
![]() ehhh taki książe to ma życie ![]() ale długa ta suknia ![]() Cytat:
No nie dziwię się, że wkurza Cię to ściąganie ![]() [QUOTE-Hosenka] Ja w niedziele podłapałam schizę, bo dziecko ruszało się inaczej niż zwykle - zawsze przerwy miał maksymalnie godzinne, noo z haczkiem małym i jak się ruszał to intensywnie, a w niedziele przerwy były około 2 godzinne a ruchy takie smętne, tylko lekkie smyranie. Pod wieczór pojechalismy na IP, wszystko wyszło w porządku, ale zostałam na obserwację i wyszłam dzisiaj. [/QUOTE] o kurde miałaś przeżycia! Dobrze, że wszytsko ok ![]() Cytat:
Jest jeden hardcorowy rodzaj cc o którym czytałam, bardzo rzadko stosowany chyba właśnie jak już jest za późno a kobieta nie da rady urodzić... Robią cc przez... pochwę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm to w sumie jak chodzisz 3 sezon to wcale nie wychodzi aż tak strasznie drogo idę w kimę ![]() dobranoc ![]() ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-23 o 22:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Zakończyłam zakupy allegrowo - wyprawkowe. Padam na ryj, 7 godz. 450 zł, zostało już niewiele. Ufff...
Jutro Was nadrobię, bo dzisiaj już nie mam siły. Dobranoc! ![]()
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w niwej czesci: )
Na pare godzin odcieli mi kablowke i neta ale juz nadrobilam...bo niestety zamiast smacznie spac zmagam sie z bolem zoladka... Chyba znowu zjadlam cos co sie mojemu zoladkowi nie podoba i czuje jakby mi sie na druga strone chcial obrucic...masakra jakas. Co do lozeczka to my tez bedziemy mieli 120*60
#69 |
Zakorzenienie
|
To i ją się witam w kolejnej części. Małż śpi a ją próbuje coś że sobą zrobić. Śpię godzinę i godzinę siedzę.
Iwantyou podziwiam za wytrwałość. Ją na twoim miejscu pewnie bym tylko ryczała i użalała się nad sobą. Hosenka dobrze, że jest wszystko ok i moglas do domu wrócić. Nie wiem co jeszcze mialam komu odpisać. Położę się. Może zasnę na kolejną godzinę.
#70 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja z rana, wyprawiłam mamę po raz ostatni do pracy z tymi ciastami (wczorajszego nie skończyłam niestety, bo padłam, ale i tak miała dużo), tylko wyrodna córka nie zawiozłam, a autobusem. teraz czekam aż mąż wstanie, żeby i jego wyprawić (najlepiej z samochodem) i chyba idę dalej spać (dziś nie śpię od 3:45, ale to znów przeziębienie).
Z tego co nadrobiłam wczoraj to witam nowe mamusie -ciekawe czy jeszcze ktoś dołączy ![]() Trzymam kciuki za wszystkie badania, glukozy itp i oczywiście obowiązkowo za Dominika (a także żeby za szybko nikt z naszych wątkowych dzieci do niego nie dołączył ![]() Gratuluję poznanych płci (nie wiem, czy jakby mi się co badanie zmieniało, to na kogo bym się nastawiała), i przyznam się, że też jakąś skrytą nadzieję miałam, że za moim dzieckiem kryje się jego bliźniak (choć wiem już że nie) ![]()
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja postanowiłam, że decyduję się na cc (chyba, że mi się jeszcze odwidzi). Co tam mój komfort, najważniejsze, żeby dziecku nie groziło niedotlenienie itp. W szpitalu rozmawiałam z dziewczyną, która miała cc i opowiadała, że to mało przyjemne uczucie być świadomą i że "najgorszy" moment to grzebanie w brzuchu i wyciąganie dziecka.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Jestem pelna podziwu nad spokojnym i opanowanym tonem twoich postow. Czeka was cale zycie szczesliwych chwil, za kilka lat to bedzie tylko niemile wposmnienie.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dla nas (i dla synka na pewno też) I tak jesteś bohaterką ![]() --- No to sobie pospałam- przyszli robotnicy I najpierw pies szalał, a teraz zaczną stukać nad głową (przy wtórze szczekania)
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry,
Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja mam chyba twardy sen, bo mnie ruchy w nocy nie budza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]Dzień dobry, Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] Dla własnego spokoju jedź na IP. A spróbuj jeszcze się położyć, wziąć brzuch w ręce (tak po bokach) i delikatnie poruszać "zawartością". O takiej metodzie budzenia mówił mi gin i ordynatorka. Lepiej tak, niż pukać i głaskać i przez to stymulować macicę do skurczy (nie głaskam brzucha, jedynie jak widzę wypiętą pupkę to nie mogę się powstrzymać, żeby choć nie przyłożyć ręki ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Mnie też czasem nie budzą, ale jak ja się przebudzę np. do WC to nie usnę, dopóki nie poczuję.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-24 o 07:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]Dzień dobry,
Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] No pewnie! Spróbuj jeszcze przed wyjściem się wyciszyć, albo zafunduj brzuszkowi naprzemiennie zimną I ciepłą kąpiel (przysznicem), żeby móc tam powiedzieć że próbowałaś małe pobudzić i nie ma się co zastanawiać! Trzymam kciuki, żeby to była tylko mocniejsza drzemka ![]()
![]() |
#80 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]Dzień dobry,
Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] Spróbuj przekonać Małe, zeby się ruszyło - u mnie działa lezenie na płasko albo schylanie się w jakby do sklonu. Jak nie zadziała to jedz na IP, nie ma sie co zastanawiać.
#82 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404722]Hosenko spróbowałam tej metody - faktycznie gdy poruszałam brzuchem poczułam mocniejsze ruchy - ale tylko wtedy gdy nim ruszałam. Teraz są takie pojedyncze i słabiutkie. Myślę że pojadę na wszelki wypadek sprawdzić.[/QUOTE]
Jedź ![]()
#83 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny troche mi głupio bo wiem ze wszystkie teraz uważnie mordujecie każdy ruch maluszka. To dobrze ale nie denerwujcie sie tez jakoś bardzo. To naprawdę złe działa na was i na maluchy. Rozmawiałam z lekarzem i wiem ze np zjedzenie posiłku z duża ilością glukozy powinno pobudzić skrzata ale tez nie od razu. I tak jak któraś z was pisała lepiej pobujac brzuszkiem niz go ugniatać i stukać. Wszystkie jesteście pod najlepsza opieka lekarska i robicie wszystko zeby było dobrze. Wiec naprawdę bądźcie spokojne. Moj przypadek to naprawdę jeden na milion a ze zdarzył sie akurat na naszym wątku... No cóż bywa. Ja sie ciesze ze mogę tu zajrzeć i na chwile chociaż sie oderwać. Dziękuje
Aha i pamiętajcie im bobas większy tym charakter ruchów sie zmienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
iwantyou jesteś dzielna i dasz sobie radę , najważniejsza , ze z małym coraz lepiej !
I wierzę , ze teraz będzie już dobrze ! Na razie pewnie nie wiem ile mały będzie musiał jeszcze spędzić w szpitalu ? Witam się z rana ![]() Dziewczyny czy wy inaczej odczuwacie czkawkę dziecka ? Bo u mnie jak Kacper ma czkawkę to ją czuję bardzo nisko . A na bank to jest czkawka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowej części
Jeszcze nie nadrobiłam ale musze się wygadac z samego rana. Otóż noc i poranek miałam wyjątkowo "atrakcyjny" Padłam wczoraj o 22 po dotlenianiu sie na spacerach z synem. O 23 obudził mnie bardzo silny skurcz w podbrzuszu. No i odruchowo z przerazenia chciałam usiąść, zapominając w afekcie że przy bólach nerwu kulszowego gwałtowne ruchy to nie jest dobry pomysł, a próba szybkiego wstania z pozycji leżącej to już skrajna głupota. Ból przekroczył moje najśmielsze wyobrażenia, do tego stopnia że zamiast krzyknąć to mnie z bólu zatkało. Dodam tylko że jak już zaczęłam dochodzić do siebie stwierdziłam że mam mokre majtki. Nie wiem czy popuściłam z bólu czy to skurcz wywołał jakiś nawał wodnistego śluzu ![]() Dodatkowo o 2 w nocy przydreptał do nas Alek do łóżka. Myślę że każdy ma pewne wyobrażenie jak się śpi z 2 latkiem (łacznie z jego stopami na mojej twarzy) jak dodatkowo człowiek ledwo się rusza jak wieloryb na plaży to już nocka jest z głowy ![]() Ranek nestety nie przyniósł dobrych wiesć. Wychodząc z domu o 7:40 z zamiarem dotarcia do żłobka na 8 z moją pociechą okazało się że ...winda nie działa. Mieszkam na 8 piętrze cholera. Jednym słowem opcja zabrania spacerówki odpadła w przedbiegach. Rozpoczełam chwalenie syna jaki on już duży jest i ze dzis idziemy na nóżkach. Zeszliśmy i zółwim tempem dotarliśmy na miejsce. Myślę sobie że na 8 przyjeżdżają Panowie od windy bo druga winda jest w remoncie wiec już na pewno odblokowali drugie dziadostwo. Nic bardziej mylnego. Musiałam wtoczyć sie na to nieszczęsne 8 piętro z bolącą dupą zastanawiając się na którym piętrze zaczne rodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Gang Iren
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43404594]
Dziewczyny, a ja się mocno niepokoję. Już wczoraj czułam ruchy słabiej, ale wczorajsza kolacja mnie uspokoiła - nawet było widać jak brzuszek się rusza. Ale od tamtego czasu nic. W nocy nic mnie nie zbudziło, i nie czuję żadnych ruchów. Zjadłam śniadanie, poruszałam się i nic. Poczekam jeszcze chwilę i chyba profilaktycznie pojadę na IP, chyba na Madalińskiego bo to najbliżej mnie.[/QUOTE] O właśnie miałam pisać podobnie,że się niepokoję. Właśnie wczoraj pisałam,że mały w nocy jest bardzo aktywny,a tej nocy nie był. Prawie wcale nie spałam,bo czekałam na ruchy. Co prawda były,ale nie często i delikatne. Raz na godzinę-dwie 2-3 puknięcia + dwa razy czkawka. Teraz troszkę czułam,ale takie wiercenie. No w międzyczasie przysypiałam,to nie wiem jak wtedy było. Chyba na razie nie będę panikować,bo jednak jakieś ruchy czuję. Justien u ciebie też na pewno będzie dobrze,ale jak się denerwujesz to lepiej sprawdzić.
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
O rany
![]() A my w sobotę przeprowadzamy się na 7 piętro ![]()
#90 |
Gang Iren
|
Oj Lidka faktycznie przejścia nieciekawe. I wszystko na raz nawet ta winda!
Pojęcie jak się śpi z dzieckiem mam,bo Eryk ostatnio na stałe zagościł w naszym łóżku. I chyba kupimy za jakiś czas maksymalnie wielkie,bo coś czuje,że może być spanie w cztery osoby ![]() Szkoda,że mąż psa chociaż nie wyprowadził,to chociaż by odeszło. A myślałam,że mały jest z tobą w domu. Jak tam mu się w żłobku podoba? Długo już chodzi?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.