![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ja, on i ta (wirtualna) trzecia
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja wiem ze czasem jest to naprawde ciezko zrozumiec, ale w zwiazku kazdy musi miec tzw. "swoja" przestrzen. Dotyczy to tez pamiatek,liscikow i innych ☠☠☠☠☠☠☠ek zwiazanymi z przeszloscia. Ja mam do tej pory wszystkie listy milosne, jakies bilety, pamietniki wszystko co bylo zwiazane z moimi "wielkimi milosciami" za dzieciaka. I moj Tz nie ma nic przeciwko temu. On tez ma swoje pudeleczko ze skarbami. I gdyby nawet zazadal zebym to wszystko wyrzucila/usunela to kazalabym mu sie puknac w czolo. Nie analizuje tych listow codziennie, ale raz na czas lubie sobie powspominac czasy kiedy sie bylo pieknym i mlodym
![]() Pomysl sobie co Ty bys zrobila, gdyby to On kategorycznie kazal Ci wszystko powywalac? Jesli rzeczywiscie tak bylo, ze wiadomosc byla otwarta i jemu sie wzielo nad wspominki(ktore wg Ciebie sa czeste) to jeszcze nie swiadczy o tym ze on knuje za Twoimi plecami. Mowil o Niej ze jest jego bratnia dusza, a o Tobie jak mowi? Bo nie wierze, ze Tobie nie prawil zadnych komplementow. No i przeciez na moje musisz miec to cos w sobie skoro jestescie razem. Popatrz na to z innej strony. A jesli bedzie cos kombinowal na boku, to go kopnij i bedzie po temacie. Wiesz, nie wszyscy niestety maja takie zdrowe podejscie do tego. Tylko przeszpiegi, kombinowanie, szperanie w historii:/
Gdy wie się, jakie ktoś czyta książki, jakie ma autorytety, za co najbardziej podziwia swoich rodziców, jak spędza wolny czas, jakiej muzyki słucha, jakie wiersze zna na pamięć, co go oburza, a co go wzrusza lub jakie ma marzenia, to w zupełności wystarcza". ![]() Edytowane przez fulloffears Czas edycji: 2013-10-24 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Niby dlaczego? Skoro jest ze mną, powinien zgodzić się na postawione warunki... Mnie ten mail do niego powalił na kolana.
I ten jej tekst: "pomimo odległości, która nas dzieli, wystarczy, że chwilę o Tobie pomyślę i stajesz się znów prawdziwy... Gdyby nie Ty, nie dałabym rady z tym światem" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A związek to stawianie warunków przez jedno i potulne ich wykonywanie przez drugie? ![]() A tekst bardzo emocjonalny. Może ty tak nie mówisz do niego i za tym właśnie tęskni ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Chciałabym, żeby jasno się zadeklarował. I pozbył się tej laski i tego, co się z nią wiąże (tych infantylnych maili zwłaszcza).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pamiętaj, że skoro znali się tyle lat, to może być trudne. Plusem jest to, że aktualnie nie utrzymuje z nią kontaktów, ale na pewno ją wspomina. Wiesz, on może usunąć maile, ale nie wiadomo, czy usunie ją sobie z głowy.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
.
|
Cytat:
nie masz prawa wymagać usunięcia tych mejli. nie potrafisz zrozumieć,że oni się nie kontaktują, a on mimo tego, co ich łączyło, nie wsparł jej psychicznie jak tego potrzebowała? dawno nie trafiłam na tak antypatyczną autorkę wątku i będę wredna, ale mam nadzieję, ze facet sobie mocno przemyśli ten związek.
![]() |
![]() |
#70 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko znajomość internetowa? To co cię tak rusza? ![]() Poza tym dla niego chyba nie taka zwykła znajomość, skoro o niej myśli. Są na pewno bliscy (albo byli) i chyba czulsi (przynajmniej ona)
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
.
|
skoro tak to po kij się tak rzucasz z jej powodu?! sama sobie zaprzeczasz. ja tam mam wirtualnego kumpla, na którym mogę polegać w wielu sytuacjach. to taki zwykły ludzki odruch - ktoś ważny ma problem, pomagam, rozmawiam z nim.
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu nie wiem, jaką desperatką trzeba być, żeby do faceta znanego tylko przez internet takie rzeczy pisać ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Bo ja nie chcę, żeby ktoś stał między nami. I co ja mam do jej problemów? Jego też już nie powinny interesować, skoro niby zerwali kontakt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo stawianie warunków? Kurde skoro to niby zwykła znajomość internetowa, to nie rozumiem twojego emocjonalnego podejścia. Widocznie czujesz się zagrożona.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
.
|
widocznie takie hasełka ruszają twojego faceta, skoro nadal ma ją w głowie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Droga autorko tematu - Twój facet ma przeszłość, która Ci się nie podoba i z którą nie potrafisz się pogodzić. Twój facet zachował się absolutnie prawidłowo, zerwał kontakt mimo, iż na pewno to nie było dla niego łatwe i przyjemne, ale postanowił być uczciwy wobec Ciebie, bo z pewnością ich rozmowy by Cię bolały.
Nie wierzę też w takie totalnie przypadkowe, jak przedstawiasz, natknięcie się na otwartego maila, akurat tego. Moim zdaniem nie miałaś prawa czytać od momentu gdy tylko sobie zdałaś sprawę, co czytasz. Zdecydowanie zaś wszelkie próby wymuszenia skasowania korespondencji nie dość, że są idiotyczne, to NIC nie dadzą. Czujesz się gorsza. Fakt, to facet powinien zadbać o to byś się tak nie czuła, ale czasami są przypadki tak beznadziejne, że nic nie pomaga i nawet zachowujący się absolutnie fair facet nie wytrzyma i nie poradzi na to, że nie czujesz się lepsza od niej. Sama musisz popracować nad samooceną i to nie facet jest Twoim problemem, nie ta dziewczyna, nie ta korespondencja, tylko Twój mózg szukający problemów i zafiksowany na tym jednym. Gwarantuję Ci, że skasowanie wszystkich wiadomości nie sprawi magicznie, że nagle między wami będzie cudownie. Wręcz przeciwnie, zachowujesz się dziecinnie i pogarszasz sytuację okazując to. Facet będzie miał słuszny żal o brak zaufania mimo 100% poprawnego zachowania, Ty dalej będziesz miała ją w głowie, w tle, że "była taka jego bratnia dusza". tl;dr - Ogarnij się, bo żal czytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
jestę wieszczę
|
Zapamiętaj, że może się okazać, że ona ups, udziela się na wizażu i właśnie przeczytała, jak cytujesz jej maile
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu czuje się gorsza? To juz całkiem osobny temat, ale usunięcie zdjęć czy nawet przekopiowanie ich na dysk nic nie da, bo koleżance dalej będzie w głowie siedziało, że je miał/ma. Ona mu nie ufa i czuje się gorsza. Albo coś facet po drodze dramatycznie spier*****, albo ten typ tak ma i szkoda czasu. Większość ludzi ma przeszłość i spora część z nich jej nie żałuje. Niech koleżanka albo popracuje nad sobą, albo szuka niewinnego prawiczka po samych traumatycznych przejściach. Jeśli facet nic strasznie nie skopał w stylu zachwycania się ex i tekstami "paczaj jaka ona była lepsza niż ty" to ewidentnie on ma rację, a koleżanka spory problem ze sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nawet jeśli z nią nie pisze, to jest nielojalny wobec Ciebie (tzn takie odnoszę wrażenie). Wzdychanie do jej listów miłosnych nie świadczy na to, że to zwykła koleżanka, przyjaciółka czy jakkolwiek to zabrzmi, tak wnioskuję z tego co piszesz i tak uważam. Dlatego ja bym pogadała z nim tak szczerze, co do niej czuje, bo po prostu czuję się zaniepokojona.. Oczywiście przeczytanie mejla dobre nie było, ale ja nie bagatelizowałabym tego. Uważam, że lepiej pogadać niż udawać, że nie ma problemu, zwłaszcza, że czujesz, że coś może do niej czuć. To nie jest żaden wymysł, czasem ta intuicja naprawdę się sprawdza.
Oczywiście, może faktycznie on do tamtej nic nie czuje, ale lepiej to wyjaśnić. Nie chodzi o kasowanie tego, ale o szczerą rozmowę. Dlatego uważam jak Cinderella Girl, w sensie, że niefajnie brzmi "Nie piszę z nią ze względu na Ciebie". Podobnie brzmi "Byłabym z Tobą, ale wiesz, jestem z Kazikiem.. to niestety...", a też uważam, że jak się kogoś kocha, to raczej po prostu nie odczuwa się potrzeby, a nie takie stawianie sprawy jakby "ukochana osoba stała nam na przeszkodzie". Może źle to ujął, może.. ale moim zdaniem tak czy siak warto to wyjaśnić, to, że autorka tematu jest zaniepokojona tym wszystkim moim zdaniem nie świadczy o niskiej samoocenie, sama byłabym zaniepokojona, bo jak się to bierze w całość to niefajnie wygląda, podejrzewam, że większość Wizażanek też by była zaniepokojona.. Tak samo Wizażanów, bo tak.. już widzę, że by się wcale nie przejęli ![]() Poza tym... teraz doczytałam, że jesteście razem dopiero parę miesięcy. Jak napisała Malla to powinien być okres wzdychania do siebie. Jeśli Ty jak widać chyba czujesz, że on nie Tobą się fascynuje i jak widać chyba przy Tobie czyta jej mejla to naprawdę coś jest nie tak. Prędzej zrozumiałabym gdyby to było parę lat związku i kryzys, wtedy łatwiej jest to wybaczyć, zrozumieć, ale tak, to nie bardzo. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-10-25 o 05:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Lepiej się rozstać z facetem i niech uskutecznia kontakt z tamta, chocby niech jedzie do niej spotkać się bo po co autorka ma stać mu na drodze do szczęścia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() nakręcasz się i przesadzasz. miałam do ciebie wiele zrozumienia,ale teraz uważam,że może być i w tobie problem. wyzywasz dziewczyne ,której nie znasz za jej zachowania,które nie powinny mieć wpływu na twoje życie,a to,że mają to powinnas winić swojego faceta i siebie. tak ,siebie. widać nie należysz do ludzi,których można obdarzyć zaufaniem,stąd tęsknota twojego faceta za poprzednią,nawet tą wyidealizowaną . widocznie jest z tobą,bo jesteś namacalna,ale nie nadajesz się na przyjaciela ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kim ty jesteś że będziesz rozliczać faceta pod kątem dawnych przebytych znajomości? Z jakiego powodu rościsz sobie prawo do wydawania śmiesznych poleceń że ma uciąć znajomość, że ma oczyścić swe życie z jej osoby itd? Oby jak najmniej bluszczy takich jak ty stało na mojej drodze w życiu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie da się wykasować czyjejś przeszłości, bo co z tego, że może i ten facet będzie skłonny usunąć maile, wiadomości, wszystko, co łączy go z tą dziewczyną, skoro mózgu mu nikt nie zresetuje i nagle amnezji też chłop nie dostanie? A to, że nie kontaktuje się z tamtą ze względu na obecną dziewczynę może świadczyć o tym, że stawia obecny związek wyżej niż przyjaźń...tylko Autorce to nie wystarcza i to jest przykre. Tacy ludzie jak Autorka są toksyczni, męczący i na dłuższą metę nie da się z nimi wytrzymać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak szczerze, to o chłopaku wiemy tyle, że miał internetową przyjaciółkę, z którą zerwał kontakt, w momencie, kiedy związał się z autorką. Teraz do dziewczyny nie pisze, nie rozmawia z nią, nie mają kontaktu. No faktycznie, tragedia. Reszta, to wersja autorki, która już zdążyła zwyzywać dziewczynę, której nie ma nigdzie na horyzoncie (o śmiesznych pomysłach pisania do niej, że ma się odczepić od chłopaka, z którym nie ma kontaktu od x czasu, nie wspomnę) + wizażowa nadinterpretacja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nikt normalny nie chce krzywdzić partnera. Gdybym widziała, że mojemu facetowi jest przykro, że mam na wierzchu zdjęcia z eksem, schowałabym je i nie czułabym się z tego powodu stłamszona ani zdominowana. Dziwi mnie podejście wielu osób w wątku "nie żądaj od niego zerwania kontaktu", "nie masz prawa prosić go o usunięcie korespondencji". Przecież to działa w dwie strony, wystarczy postępować według zasady "nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe"... Tu nawet nie chodzi o rezygnację z czegoś ważnego. Czy warto poświęcać obecny związek dla walki o parę nieistotnych maili z przeszłości? Nie wątpię, że facet autorki strzeliłby focha, gdyby dostawała w środku nocy smsy od adoratorów, nawet gdyby na nie nie odpisywała słowem i była czysta jak łza. Gość przejawia według mnie totalny brak klasy i empatii. Mówienie obecnej dziewczynie, że ma w głowie zauroczenie pokrewną duszą, której nigdy nie spotkał w realu, po czym robienie awantur, gdy dziewczyna wymaga zamknięcia spraw z przeszłości, jest żenujące "Lecą na mnie dwie laski, zaraz się pobiją, ohoho". Mówiąc delikatnie, nie byłabym zachwycona, gdyby mój facet czytał do poduszki dawne wyznania miłości od swojej byłej, więc sama takich nie trzymam. Mam masę zdjęć z eksami z wyjazdów, ale nie przeglądam ich na dobranoc. Szkoda mi miejsca na dysku na archiwum gg, którego i tak nie czytam, ponadto nie widzę sensu w rozpamiętywaniu romantycznych rozmów z byłymi partnerami, nie wiem co miałyby wnieść do obecnej relacji prócz zawieruchy... No właśnie nie do końca zerwał kontakt, bo rozmawiał z tamtą o obecnym związku...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-10-25 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym, skąd autorka wie, co było w innych mailach, albo, że w ogóle są inne maile, skoro przypadkowym przypadkiem, zobaczyła tylko ten jeden, otwarty? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.