![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ja, on i ta (wirtualna) trzecia
Cześć Dziewczyny,
sprawy mają się tak. Od kilku miesięcy jestem w związku i jest niby OK. Może nie jesteśmy parą idealną, ale cóż... Nie zawsze da się taką być. Wczoraj, kiedy mój TŻ był pod prysznicem chciałam skorzystać z Jego laptopa i nagle, kiedy go otworzyłam, zobaczyłam otwartą wiadomość w poczcie mailowej. Wiadomość sprzed kilku miesięcy od jakiejś dziewczyny. Przeczytałam, bo to było silniejsze ode mnie... To było coś w rodzaju listu miłosnego. Wyznanie uczuć dla mojego TŻ. Nie byliśmy wtedy razem i nie mam pretensji. Ale te słowa; to, co pisała z głowy mi wyjść nie może. Mój TŻ po powrocie zastał mnie z laptopem w dłoniach i chyba niezbyt ciekawą miną. Zaproponowałam rozmowę na temat tej dziewczyny. Powiedział, że odkąd jest ze mną, nie kontaktuje się z Nią. Ale robi to tylko ze względu na mnie, ponieważ nie chciałby, żebym poczuła się zagrożona. Tamta dziewczyna była dla Niego kimś ważnym; poznali się na necie, gadali godzinami na gg (po 7 - 8 godzin dziennie), przez telefon, pisali maile. Są chwile, kiedy za Nią tęskni, bo mieli zawsze mnóstwo tematów do rozmowy: filmy, książki, polityka, religia... Nigdy nie spotkali się w realu, bo pojawiłam się ja... Zapytałam, co czuł do Niej. Powiedział, że był mocno Nią zauroczony i wyczułam, że chyba mu nie przeszło. Zapytałam, czy gdyby mógł, to chciałby kontynuować z Nią znajomość, odpowiedział, że tak ![]() Nie wiem, co robić. Ta dziewczyna... przecież nie można aż tak zafascynować faceta ![]() Od wczoraj nie rozmawiam z TŻ, próbuję to sobie poukładać. To dla mnie szok. Bo co z tego, ze sie z Nią nie kontaktuje, skoro wciąż o Niej myśli? Korzystam z konta koleżanki, nie chciałam nowego zakładać. Będę wdzięczna za rady. ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Może napisać do Niej, żeby trzymał się z daleka od Niego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ja, on i ta (wirtualna) trzecia
Dałabym sobie siana z takim facetem. Po co jest z Tobą skoro mysli o innej....?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43405964]Pytanie: dlaczego "wiadomosc z przed kilku miesiecy" byla "wiadomoscia otwarta w poczcie mailowej" Twojego chlopaka???[/QUOTE]
Nie wiem. Może przeglądał pocztę i przypadkiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ty chyba na głowę upadłaś.
Czy on z nią jest? Nie. Czy kontynuuje z nią znajomość? Nie. Mnie osobiście szlag by trafił gdyby ktoś grzebał mi w kompie, czytał maile i jeszcze miał pretensje i durne żale o moją prywatną przeszłość. Byłaś wtedy z nim? Nie, nie byłaś. To o co ci chodzi? Naucz się jednej podstawowej rzeczy: nie naruszaj czyjejś prywatnej korespondencji. Przecież on cię nie zdradził, on miał prawo być z laską. Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bardzo zły pomysł, no chyba że chcesz zrobić z siebie wariatkę i pokazać, że byle laskę z netu traktujesz jak konkurentkę.
Czasem trudno zapomnieć o osobach, z którymi świetnie się gadało. Nie wiem, czego od niego oczekujesz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie osmieszaj sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym pewnie mu zaproponowała, żeby się z nią spotkał w realu, żeby mieć jasną sytuację. Nie chciałabym być w związku, w którym towarzyszyłaby nam wciąż niezamknięta sprawa z tamtą wyimaginowaną idealną. Ale ja lubię pchać łeb pod topór :P
Czy można tak zafascynować? Przez net? Można. Zwłaszcza przez net :P Dlatego zawsze nalegam na jak najszybsze spotkania, człowiek nie zdąży sobie nawyobrażać cudów i można jakoś poprowadzić znajomość. Yhy. ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa i jeszcze coś mi powiedział. Kiedyś ona przyjechała do naszego miasta. Wiedział, bo miała opis na gg. Pamiętam, że był jeden weekend, kiedy był strasznie rozdrażniony i nie mógł miejsca sobie znaleźć... To musiało być wtedy. Nie mogłam Go nawet przytulić, bo zaraz się obruszał, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ona pisała do Niego kiedyś. Mówił mi. Napisała, że ma jakieś okropne problemy zdrowotne... No i wiem, że pytała Go, czy jest ze mną szczęśliwy i jak nam się układa. Nie wiem, może liczyła na to, że mnie zostawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
sissy that walk
|
Krótka piłka: czas do namysłu, jeśli chce być z Tobą zrywa z nią jakikolwiek kontakt, jeśli chce go kontynuować: droga wolna, ale koniec związku. Jeśli będą się ze sobą kontaktować, to nie dość że cały czas zauroczenie będzie w nim buzować, to jeszcze Ty będziesz się czuła niepewnie (co mnie wcale nie dziwi). Stanowczo zażądałabym zerwania kontaktu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
po drugiej stronie szafy
|
Twierdzi, że się z nią nie kontaktuje...co mu nie przeszkadza czytać wiadomości od niej i za nią tęsknić. Po mojemu ona będzie jego niespełnionym marzeniem i życie w jej cieniu będzie bardzo trudne...
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
po drugiej stronie szafy
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43406303]Nie wiem czy chcialabym spowrotem faceta, ktory idzie sie spotkac z jakas panienka z neta, ktorej nigdy nie widzial, zeby 'przetestowac' swoje uczucia do mnie (stawia mnie to w dosc zalosnej pozycji). Jesli ktos kocha niczego nie musi testowac. A jesli testuje, to musi spodziewac sie wyniku negatywnego.[/QUOTE]
Oczywiście. Ale już sama jego reakcja na taką moją propozycję dużo by mi powiedziała ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie strasz mnie nawet. Moim zdaniem, on nie powinien się nawet zastanawiać, która z nas ma Mu wiecej do zaoferowania. Na pewno nie ona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- No tego to akurat nie wiesz.
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ona powinna dać mu spokój. Zniknąć, jeśli ma trochę godności. Jeśli go lubiła, powinna pozwolić mu na bycie szczęśliwym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
po drugiej stronie szafy
|
No przecież się nie kontaktują. A on mimo tego i mimo bycia w związku, ciągle ją przeżywa.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;43406394]A skad ta pewnosc?[/QUOTE]
Bo może ON się Nią fascynował tylko dlatego, ze nigdy Jej nie widział. Ja jestem z Nim cały czas i daję mu wszystko: wsparcie, moją miłość i przyjaźń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
sissy that walk
|
Aha, czyli nie przeczy, że by się na nią skusił?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja to w ogóle jakoś nie wyobrażam sobie bycia w związku z kimś, kto tęskni za kimś innym. Czekania aż się z niej wyleczy, zapomni. Przecież każda, najmniejsza sprzeczka, niezgodność charakterów, będzie mu o tej "bratniej duszy" przypominać. U mnie by pewnie było "wróć jak zaczniesz tęsknić za jedną".
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Jak widac, to mu nie wystarcza i wzdycha do innej. Chlopaczek moze sam nie wie czego chce. Wybor nalezy do Ciebie, ale ja bym w zyciu z nikim rywalizowac nie chciala, tym bardziej z jakas panienka z neta, ktorej nigdy nie widzial. W ogole szczerze Ci to wszystko powiedzial - moze on chce Ci powoli powiedziec, ze nie chca z Toba byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
po drugiej stronie szafy
|
No nie, sama pisałaś o wielu godzinach przegadanych o wszystkim i o niczym. Wspólne spojrzenie na świat cóż, zbliża.
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Serio? I ja, jak malemu dziecku, bede zabraniac zabawy z inna kolezanka na GG, i palcem grozac bede skrzetnie sprawdzac czy aby pokasowal kazdy e-mail i kazda rozmowe z nia? W zyciu! Ten chlopak nie kocha autorki i tyle - nie ma co do tego jakiejs innej ideologii dorabiac - ze jej nie widzial, ze nie sprawdzil, ze cos tam...
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-10-24 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.