![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty z glupoty
Trzeba bylo tak od razu Aniu napisac. Jestesmy wrazliwe na zwierzeta, ich krzywde itp. Wspolczuje kotom cierpienia, a podziwiam za cierpliwosc i oddanie. Koty sa indywidualistami, trzeba miec do nich duzo cierpliwosci i wiele serca. Gorzej z zaufaniem, jak sie zawioda to juz nie zaufaja.
Twoj wet jest dupkiem i go nie sluchaj.
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
jasiojanko: koty mają to do siebie, że nie okazują uczuć tak wylewnie jak psy. Ale to nie znaczy, że nie kochają. Jeśli Twoje koty były znajdami, mogły mieć zakorzenioną nieufność do ludzi i ciężko im było się przełamać... A może wyczuły, że Twoja troska nie jest bezinteresowna..? Chyba nie po to ma się zwierzaka, by Cię on kochał, ale po to, by kochać jego.
Sama jestem właścicielką kota-znajdy i chociaż ma on swoje humory, to wiem że nie jestem mu obojętna. Czasem przyjdzie się połasić, sypia ze mną (chociaż też nie zawsze, przez blisko rok spałam bez niego bo wolał ułożyć się gdzieś indziej), raz (tak wiem, że zabrzmi to nieprawdopodobnie) razem ze mną płakał (oczywiście nie łzami - wył po prostu razem ze mną, kiedy wpadłam w histerię.. jak ja się uspokoiłam, to i on się uspokoił). Reasumując - zwierząt nie obchodzi ile kasy się na nie wyda (swoją drogą musisz być zamożna, skoro dysponowałaś taką sumą), ale to ile się im poświęci czasu i uczucia. W miłości i przyjaźni, również tej między zwierzęciem a człowiekiem, liczy się bezinteresowność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a swoją drogą, osoba nie potrafiąca obsługiwać komputera jets głupia?? w tym momencie obrażasz np, moją mamę... co z tego, że ktoś nie potrafi obsłużyć komputera? to chyba (a nawet na pewno) nie jest wyznacznikiem naszego poziomu inteligencji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Monia ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Monyczka - mnie też ten tekst z komputerem rozwalił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Moniu - ubawilam sie twoja analiza moich postow.
Przypomina mi to Farenheit 9-11 More'a - wypowiedzi wyjete z kontekstu i analizowane. Nie przepraszam za obraze twojej Mamy bo tego nie zrobilam - przeczytaj moj post ponownie to zrozumiesz. Pozdrawiam Ania Konda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raróg
|
Nie no, nie kłóćmy się, które zwierzęta są lepsze - wszystkie są fajne, to chyba oczywiste! Każdy powinien sobie sam wybrać, które zwierzę mu pasuje - ja wybrałam teraz kota, bo sam w ciągu dnia zajmie się swoją higieną itd., zresztą mniejsza o to. Niektórym podoba się kocia niezależność, innym bardziej psie przywiązanie - zależy od naszego charakteru. Mój kot biega za mną jak pies, a na kocią miłość trzeba zasłużyć - taka prawda, nie każdy ma na to chęć/czas/cierpliwość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() PS. alez ja Cię nie proszę o przepraszanie mojej mamy ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
no jeśli ktoś umie używać "komputer" to faktycznie jest inteligentny
![]() i mój tata z obsługą komputera ma problemy, co nie odbiera mu inteligencji, jak sądzę.
![]() |
#69 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
"Moj poziom intelektualny nie moze byc niski - przeciez jak wiele z nas tu obecnych posiadam i umiem uzywac komputer - to automatycznie zalicza mnie do kregow inteligencji" - kluczowe tutaj jest "...jak wiele z nas..." - wiele postow wskazuje na to ze mam racje - sam fakt posiadania/uzywania komputera nie swiadczy o niczym - to chyba normalne ale widze ze moja ironia padla na czuly grunt - czyzby niektore z nas powaznie uzaleznialy swoja inteligencje od posiadania CPU? Jezeli nie - to dlaczego takie zbulwersowanie tym postem (uwaga tu takze zawarta jest ironia).
Pozdrawiam Ania Konda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Po pierwsze - dalej wymyka Ci się to spod kontroli. ![]() Po drugie - w kontekście wszystkich Twoich postów, ten nie brzmi zbyt szczerze i nie próbuj brać nas na litość, raczej pogódź się z tym, że prowokacja się nie udała, nie pobiłyśmy się, nie zaczęłyśmy wieszać psów na ... psach, a Twoją ocenę inteligencji Wizażanek i ich rodzin pozostawię bez komentarza, bo właśnie tyle jest warta ![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie sadze, ze ktokolwiek uzaleznia tu swoja inteligencje od posiadania CPU (centrum przemysłowo-uslugowe ![]() A żeby było jasne, może i nie napisałaś, że osoba nie używajaca kompa jest głupia, ale napisałaś, że osoba używająca należy do inteligencji. Ja szczerze mowiąc uważam jednak inaczej. Komputer to narzedzie i zabawka. Każdego mozna przyuczyć korzystania z niego. Nie świadczy on w żaden sposób o poziomie IQ(nie tak mądry skrót ![]() Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Catkin, zaraz się dowiesz, że to była ironia, metafora, aluzja
![]() ![]() ![]() Nawiasem mówiąc - jakoś chyba nikt nie zrozumiał, zastanawiające... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
ironia??
metafora?? aluzja?? co jedno to trudniejsze a to wszystko przez to, że dyktuje to kotu... sama z kompa nie umiem korzystać... ech....życie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
eeeeeeeeeeee
![]() Ale gafa ja tu o piszacym kocie w takim watku!! ![]() Zapewniam, ze podyktowalbym psu, ale nie mam. Kiedys bede miała bo zwierzątka są fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
OK OK - bez aluzji i ironii - mam pieska i nie cierpie kotow - uwazam ze jest wiele glombow ktorzy mysla ze posiadanie kompa dodaje im inteligencji - to przeciez nie powody by mnie zaraz nie kochac
![]() Ja kocham was wszystkie ![]() ![]() Ania Konda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
a ja mam 4 koty i psa. 3 koty sa beznadziejne, a 4 kochany. pies jest niby kochany ale smierdzi i rady na to nie ma, mysli tylko o zarciu, a jak go spuscic ze smyczy, to idzie w krzaki zrec gowna.
I kocham mojego 4 kota, a pozostale 3 koty i psa uwazam za beznadziejne. mimo wszystko nie chcialabym zeby mi pozdychaly, albo pouciekaly i niewiadomo co sie z nimi dzialo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
O rany, to na Wizażu jest Kabaret?
![]() A ja Ani nie kocham, kocham mojego kota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja proponuje zakonczyc ten watek,bo i tak do niczego nie doprowadzi. Jak ktos ma "gornolotne" poglady, ze psy sa cudowne a koty beznadziejne, bo o, takie sa i tego sie nie da zmienic to po co w ogole dyskutowac skoro to nie da zadnego efektu? Jak ktos woli psy, to prosze najuprzejmiej, chociaz mi to podchodzi pod dykryminacje :P
I nie oceniajmy inteligencji kogos na podstawie zwierzecia jakie ma ;P bo to juz jest szczyt debilizmu...
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Oo jak się pięknie wątek rozwinął
![]() ![]() Swoją drogą dziwne jest dla mnie, że ktoś może nie lubić swoich zwierząt... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteśmy idiotkami, które nie wiedzą czym jest ironia i jak ją rozpoznać.
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co jestem chora poszlam do szkoly mialam 6 lekcji siedzialam z goraczka i sie nudzilam (no moze nie zupelnie troche sie posmialam
![]() ![]() A do rzeczy ja mam psa ,u rodzicow ale z nim sie wychowalam i poprostu uwazam,ze dobrze ulozony pies jest wspanialym stworzeniem. Mam rowniez 3 koty ,diwe kotki i jednego kocura ,mieszkaja z moim chlopakiem i ze mna . Nie majac wczesniej kota myslalam ,ze koty to stworzenia ,ktore uwielbiaja samotnosc i nie jest im potrzebny czlowiek . Strasznie ale to straszliwie sie mylilam.Koty sa najcudowniejszymi istotami na swiecie. Sa tajemnicze a jednoczesnie wspaniale otwarte na czlowieka.Przychodzac do domu zdaze polozyc torebke a wszystkie trzy sa juz przy moich nogach i mnie witaja . Jedno jest pewne jesli czlowiek nie potrafil poznac kota ( zwierzecia) ,sa rozne powody tego ,ze czlowiek nie rozumie lub nawet nie stara sie zrozumiec zwierzaczka,nie ma do niego podejscia lub poprostu sie nim nie interesuje ,to nie dziwne ,ze potem mowi ,ze kot jest glupi a tak naprawde to czlowiek jest za glupi ,zeby go zrozumiec... Denerwuje mnie rowniez stwierdzanie faktu ,ze kot uciekl. A w aki sposob uciekl ,zrobila sie dziura w moskitierze ,siatce oslaniajacej okno , drzwi byly otwarte przez caly czas czy co .Skoro ktos decyduje sie na kota powienien byc za niego odpowiedziany i liczyc sie z zagrozeniami ,jesli nie zapewni mu odpowiednich warunkow. Ale jak mozna wymagac odpowiedzialnosci za drugie stworzenie jesli duzo ludzi nie potrafi byc odpowiedzialnym za siebie ... Ps kocham wszystkie strorzenia ,psy i koty ,konie i jaszczurki ,ale koty i tak gora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Izunia, dobrze napisane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Moj maly kocurek na pewne przyzwyczajenia i rowniez wiem co kiedy "mowi"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.