![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Glowa do gory, jestescie piekne!
W tytule wątku "Glowa do gory, jestescie piekne!", a z treści dowiedziałam się, że tylko klasyczna uroda i regularne rysy twarzy się liczą. Miał być pozytywny, optymistyczny wątek? Chyba nie wyszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
sissy that walk
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;43754168]W tytule wątku "Glowa do gory, jestescie piekne!", a z treści dowiedziałam się, że tylko klasyczna uroda i regularne rysy twarzy się liczą. Miał być pozytywny, optymistyczny wątek? Chyba nie wyszło.[/QUOTE]
No ![]() Nie ma sensu dyskutować o urodzie poszczególnych nacji na podstawie zdjęć miss. W każdym kraju na ulicach są zarówno piękne, jak i mało urodziwe kobiety, żadna nacja nie jest w tej kwestii wyjątkiem. Nie uważam za piękne ani Polek, ani Hiszpanek, ani Japonek - każdy kraj ma co roku miss, albo ładną albo brzydką dla indywidualnego odbiorcy, masa jest też kobiet które się z poklaskiem nie spotykają. Ja najwięcej pięknych dziewczyn widziałam na Ukrainie, ale z pewnością nie każda wygląda jak z obrazka. W przypadku Polek - też każda jest inna, przechodząc ulicą można spotkać sto różnych typów i je subiektywnie ocenić. Patrząc chociażby na siebie szczerze wątpię, czy jakiś Smith albo Hamamoto odgadłby, żem Polka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;43754168]W tytule wątku "Glowa do gory, jestescie piekne!", a z treści dowiedziałam się, że tylko klasyczna uroda i regularne rysy twarzy się liczą. Miał być pozytywny, optymistyczny wątek? Chyba nie wyszło.[/QUOTE]
Ooo racja. Zresztą porównujecie Bellucci czy Selene Gomez do zwykłych Polek z naszych ulic. Spójrzcie na Żmudę-Trzebiatowską ona też jest piękna i tak jak inne zagraniczne aktorki. Poza ty bardzo wielu Hiszpanów szaleje za tymi blondwłosymi i mdłymi Polkami. Mój tata pracował X lat w Hiszpanii właśnie i również twierdzi, że Słowianki są dużo ładniejsze, szczuplejsze i bardziej zadbane. A ja uważam, że nie ma brzydkich kobiet są tylko leniwe. ![]() Poza tym uraził mnie komentarz jednej z dziewczyn, która siebie określiła plus size, a szczupłe dziewczyny określiła szkieletorami. Ja przy wzroście 175 cm ważę 56 kg i nie czuję się gorsza z tego powodu. Mogę zjeść czekoladę dziennie, bardzo często jem fast-foody, a moja waga ani drgnie ![]() ![]()
Z/w bezpieczeństwa moich danych wracam z nowym kontem ![]() Edytowane przez Taka_sobie_ Ona Czas edycji: 2013-11-17 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
sissy that walk
|
Oj, bywają. W hollywoodzkich filmach brzydkie kobiety = leniwe kobiety, bo ich brzydota polega na posiadaniu krzaczastych brwi, aparatu na zębach i brzydkiego swetra. Niestety są rzeczy, których się nie przeskoczy, np. koszmarna budowa ciała albo wyjątkowo niegrające ze sobą rysy twarzy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I podkreślam, że przede wszystkim chodziło mi o naturalność - Doda ma włosy farbowane. A moja koleżanka nigdy nie zafarbowała swoich bardzo jasnych włosów i jednocześnie ma ciemne tęczówki. I ja też nigdy nie farbowałam ani włosów ani brwi czy rzęs, choć większość osób myśli, że właśnie tak było - może właśnie dlatego, że nie mieści się to w żadnym określonym typie urody.
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akurat urodę Marty Zmudy-Trzebiatowskiej też podziwiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Oj, niestety, bywają.
Są rysy twarzy, których się nie przeskoczy - i nawet niekoniecznie np. podbródek, który od biedy można zoperować, tylko złe proporcje - bardzo małe czoło, zły rozstaw oczu, złe wzajemne położenie elementów twarzy. Można wtedy dbać o siebie, coś tam działać makijażem, ale niestety - ładna taka babka nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...ropejski/zt6rc Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2013-11-17 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Nasz wygląd to nie tylko sytuacja, gdy się ubierzemy, umalujemy i idziemy w świat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Lemmy is God Czas edycji: 2013-11-17 o 11:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Slowianska to chyba niebieskookie jasne szatynki (wlasnie mysi kolor)
![]() Dla mnie Slowianki sa ladne, ale raczej chodzi mi o Rosjanki i Ukrainki ![]() Choc tak naprawde to ja mam slabosc do Japonek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Biała Dama
|
Cytat:
W ogole ten temat jest troche bez sensu bo wszystko sie rozbija o gusta |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#77 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Ja też nie spotkałam wiele takich kobiet ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-11-17 o 11:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
U facetów często widzę połączenie jasne włosy+brązowe oczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;43754623]A przypadkiem słowiańska uroda to nie są właśnie brązowe oczy i blond tzw. popielaty czy mysi?
![]() http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...ropejski/zt6rc[/QUOTE] Z artykułu wynika, że słowiański typ może być zarówno z oczami piwnymi jak i jasnymi. Ale żeby nie było wątpliwości naturalne włosy mojej koleżanki to taki blond jak z pierwszego zdjęcia - zimny odcień, taki trochę nordycki Moje włosy mają naturalnie taki kolor jak drugie zdjęcie. Bardzo ciepłe, ze złotym pigmentem. Cytat:
![]() Ale już azjatki z niebieskimi oczami, czy arabki z blond włosami? To dopiero byłby unikat ![]()
Wszystko jest piękne, nawet na pewno, jeśli się ma te dwadzieścia parę lat. Wtedy są złudzenia i miłość – i wszystko jest do zdobycia, bo właśnie te głupie dwadzieścia lat. Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2013-11-17 o 14:11 Powód: scalone |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Czy są brzydkie kobiety? Kwestia gustu. Dla mnie są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Jest dużo brzydkich, ale najwięcej przeciętnych
![]() ![]()
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale reaguje tak, bo jestem estetką. Gdy wsiadam do czyjegoś samochodu i on jest brudny, to myślę wtedy - dlaczego go nie umyjesz? Gdy jestem w restauracji i są obrzydliwe serwetki, to myślę - dlaczego nie zainwestujecie w ładniejsze? To nawyk, silniejszy ode mnie, część mnie po prostu. Natomiast w kwestii urody coraz bardziej odpuszczam, właściwie z każdym rokiem. Zaczyna do mnie docierać, że to wszystko jest ciągle przemijającym etapem, nietrwałym. Każda, dziś piękna młoda dziewczyna, za lat 20 będzie już kobietą dojrzałą, ze zmarszczkami, i nawet jeśli była w wieku 25 czy 30 lat piękną, to mając lat 50 i tak przegra z młodą dziewczyną, nawet przeciętną, bo ta pokona ją młodością i świeżością. I zaczynam oceniać ludzi i siebie dużo łaskawiej, nie utożsamiam się ze swoją urodą, a robiłam to kiedyś i wydawało mi się, że to że jestem bardzo ładna i charakterystyczna, sprawia, że jestem lepsza od innych i to było coś, na czym opierałam swoje poczucie wartości. Teraz już tego nie potrzebuję, żeby czuć się dobrze ze sobą, opieram swoje mniemanie o sobie na rzeczach zupełnie innych, nie tak ulotnych. I nie muszę mieć codziennie makijażu, najmodniejszego ubrania, nie musi każdy się za mną oglądać i nie muszę mieć jednocześnie 10 adoratorów, bo jeden facet, z którym jestem szczęśliwa, spełniona i spokojna, to wszystko czego mi potrzeba. Ale nadal lubię niewymuszoną, obiektywnie piękną kobiecą urodę - jestem w tym coś hipnotyzującego i pociągającego bez względu na płeć, co widać po dyskusji w tym wątku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia miss tylko potwierdzają, że wybory miss są kompletnym nonsensem bo dużo ładniejsze dziewczyny widzę na ulicy. Ta ukrainka jeszcze ujdzie ale szału nie ma.
Jeśli już mamy bezsensownie generalizować bo do niczego innego ten wątek nie prowadzi (mówienie o milionach na podstawie dziesiątek) to: -Znalezienie ładnej murzynki graniczy z cudem -Znalezienie ładnej arabki.. są takie? Może nikt ich nie widział bo są schowane pod burkami? -Znalezienie ładnej skośnookiej to banał, jest ich multum. Najbardziej Koreanki, potem Chinki a potem Japonki. Latynoski też zazwyczaj są mniam ![]() A europa/indie to już loteria. Od paskud aż po piękności ;d A teraz na serio. Piszecie o dbaniu o siebie i o makijażu ![]() ![]() ![]() Były dawno dawno temu badania i z iluś (nie wiem ilu) zdjęć twarzy przedstawicielek danych nacji uśredniono i połączono cechy ich urody. Wyniki można zobaczyć niżej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Prawda jest taka, że każdy ocenia wg jakiegoś swojego gustu. Wystarczy podać przykład takiej Megan Fox: dla jednych to ideał urody, dla drugich plastikowa dziunia, dla trzecich ładna, ale za chuda, dla czwartych zgrabna, ale brzydka z twarzy
![]() Taka Marylin Monroe jest dla wielu cudem natury, a ja za cholerę nie jestem wstanie zrozumieć jej fenomenu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Niby tak, ale jednak badania pokazują, że niektórzy ludzie są uznawani za ładnych przez większość osób, można więc stwierdzić, że jest to jakieś obiektywne piękno, kanon obowiązujący w danej kulturze. Ale oczywiście na 10 badanych osób jedna może stwierdzić, że jej się taki typ urody nie podoba. Natomiast osoba uznana za brzydką przez większość będzie ideałem piękna dla jakiejś niewielkiej grupy. I to są już osobiste preferencje i gust
![]()
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
jakos dziwnie wszystkie te twarze ladne
![]() ![]() sama mieszkam za granica,kiedy ide ulica potrafie bez problemu wylowic z tlumu Polki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Patrząc na te zdjęcia to ja na pewno nie jestem Polką, zero podobieństwa do tej pani
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.