![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny jestem skończona , pomocy
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-01-29 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ogolnie nie jest norma ze jak sie idzie do pracy czy na rozmowe to tzreba o siebie zadbac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Uwierz, że nie wszyscy myślą normalnie.
#66 | |
sissy that walk
|
A muszą sprzedawać? Raczej nie będą mieli wzięcia w tej branży w ogóle, bo niestety tutaj aparycja jest ważna. Ale nie każdy musi pracować z klientem przecież. Tymczasem sprzedawca albo konsultant mimo wszystko reprezentuje sobą firmę, więc nijak nie dziwią mnie pewne wymogi w ogłoszeniach.
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to czy ktos jest smutasem czy nie, trzeba ich pierw poznac nie sadzisz? a co jak ktos myje sie raz na miesiac i wlasnie w ten dzien zrobil sobie zjecia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
, chodz nie wiem jak mozna oczekiwac zeby ktos chodzil w markowych ubraniach jak sie im placi 1200 zloty na miesiac a to czy ktos jest mily i nadaje sie do pracy z klientem nie wyznasz po zdjeciu, nie jedna piekna czy piekny jest zolza ktora absolutnie nie nadaje sie do pracy z klientem chodz dalej nie wiem w jakiej pracy jest przyjete za norme by przychodzic nie mytym Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-01-29 o 21:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem, czemu niektórzy mają takie zagadki, dlaczego sprzedawca powinien mieć miłą aparycję. Każdy zawód wymaga pewnych predyspozycji, także taki w którym pracownik ma bezpośredni kontakt z klientem. W call center nie zatrudnią dziewczyny, która jest bardzo nieśmiała i wstydzi się odezwać, czy też nie umie poprowadzić rozmowy z obcym, a w sklepie na sprzedawcę (czy też w barze) nie zatrudni się osób z każdym wyglądem. No niestety, wszędzie jest selekcja...
Prośba o dołączenie zdjęcia jest dla nich ułatwieniem... mniej czasu stracą na przeprowadzenie rozmów kwalifikacyjnych. Co to za różnica, kiedy nie zaproszą na rozmowę na podstawie zdjęcia, a kiedy nie zadzwonią po zobaczeniu osoby na żywo, bo im się np. nie spodobają kolczyki na twarzy. Jak dla mnie żadna. Nieraz widziałam ogłoszenia na hostessę z prośbą o zdjęcie, nie chciałam wysyłać zdjęcia to po prostu nie odpowiadałam na ogłoszenie. Nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby wyzywać pracodawcę od najgorszych... Autorko nie popisałaś się, siara straszna. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą myślałam, że u nas w Polsce używa się znaków interpunkcyjnych, a zdanie zaczyna dużą literą. Ty tych zasad nie stosujesz... Widać nie wszystko jest takie oczywiste.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2014-01-29 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Przykro mi, ja sobie nie wyobrażam, żeby mnie zaniedbana kobieta uczyła o dietetyce. Tak samo nie wyobrażam sobie zaniedbanej trenerki fitness, recepcjonistki czy sprzedawczyni. Laska może i schudła 150 kg, ale potencjalna klientka o tym NIE WIE, widzi po prostu grubą dziewczynę zachwalającą dietę. Jeśli niektóre z was nie rozumieją tak prostego mechanizmu, to ja nie mam słów. Żyjcie sobie dalej w tej swojej Nibylandii na chmurce, pokazując jakie jesteście tolerancyjne dla wszystkich, a potem wylewajcie frustracje w internecie obrzucając bluzgami obcych ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
zagadką*
Tylko bardzo brzydkiej i zakompleksionej osobie nie pasuje taki wymóg jak zdjęcie, a jak ktoś jest zakompleksiony to tego zdjęcia nie wysyła. Tylko do firmy Google wysyła się CV bez zdjęcia, wieku i stanu cywilnego, ale to jest międzynarodowa korporacja, która ma tolerancję wpisaną w politykę firmy. Mycie się jest tak samo oczywiste jak ortografia i interpunkcja, a jak widać nie każdy je stosuje.
#73 |
Zakorzenienie
|
a na jakim stanowisku sobie wyobrazasz zaniedbana kobiete? i tez pytanie jak wyglada zaniedbana kobieta bo dla kazdego moze to byc co innego
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak już jest i Twój bulwers nie zmieni podejścia milionów pracodawców na całym świecie.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2014-01-29 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze nie tylko google nie wymaga zdjec, w kraju w ktorym mieszkam nikt nie wymaga po drugie nie brzydkiej i zakompleksionej tylko kobiety z zasadami |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
No niestety takie jest życie, niektórzy mają przyjemny wyraz twarzy, inny mniej. To oczywiście w żaden sposób nie odzwierciedla charakteru, ale jeśli miałabym wybrać spośród 100 CV 10 kandydatek na rozmowę to prędzej zaprosiłabym uśmiechniętą dziewczynę o przyjemnym wyrazie twarzy, niż posępną dziewczynę z miną ''lepiej nie podchodź''. Być może ta uśmiechnięta dziewczyna na rozmowie okaże się niekulturalna itp. to wtedy ją odrzucę i spośród innych uśmiechniętych znajdę idealną na stanowisko. Jakaś selekcja być musi, mnie też to boli, że nie nadaje się do wszystkiego z przyczyn niezależnych ode mnie, ale jestem tego świadoma i nie wyzywam ludzi dlatego, że nie spełniam ich oczekiwań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracodawcow chyba tylko w PL, chyba tylko tam jest to przyjete za norme |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Przecież nikt nie będzie zatrudniał ludzi w przemyśle, czy na budowie na podstawie zdjęcia. Mówimy przecież o zawodach, gdzie kobiety/mężczyźni są chodzącą wizytówką firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ja jestem chodzaca wizytowka ogromnej firmy i nikt nie oczekiwal zdjecia z CV |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlaczego jest tak mało brzydkich aktorów/aktorek? Bo to specyficzne branże. Ci, którzy nie są idealni nadrabiają na czerwonym dywanie stylem, a na ekranie talentem. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() |
#81 |
Naczelny Hipster
|
OYE, ale co Ciebie tak w tym temacie okrutnie uwiera? Taka brzydka jesteś?
![]() Proszę, zacznij pisać stosując się do zasad ortografii i gramatyki, bo nie idzie Cie niestety zrozumieć, nie wiem czym błyszczysz jako wizytówka firmy, ale raczej nie sposobem wysławiania się (raz, ze błąd na błędzie, dwa, ze chamskie odzywki do potencjalnego pracodawcy Cie zachwycają). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() Edytowane przez Mitsukki Czas edycji: 2014-01-29 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wogole dziwi ze kobiety uwazaja za norme ogoszenie w stylu "szukam dziewczyny 18-30 prosze dwa zdjecia" realia moga tylko zmienic ludzie ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
Btw, szczycisz się że jesteś wizytówką wielkiej firmy pomimo czegoś, ale jednak z Twojej wiadomości nie wynika żebyś straszyła wyglądem, wprost przeciwnie - drogie ubrania, pewnie zadbane włosy, paznokcie itd. To, że nikt nie wymagał od Ciebie zdjęcia (bo widocznie to co w CV było jednak najważniejsze, ale może miałaś co tam wpisać, a nie w każdym zawodzie wymaga się dużego doświadczenia albo kursów) nie znaczy, że wygląd nie decydował np. na rozmowie kwalifikacyjnej, tuż obok uprzejmości chociażby.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2014-01-29 o 23:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Odniosłabym się do tego posta, ale naprawdę nie rozumiem, co mają penisy do uniformów w drogeriach. Nie umiem pojąć takiego toku rozumowania, żadnego związku nie widzę, żadnej logiki w tym poście, więc przyznam rację - jestem analfabetką funkcjonalną, gdy ktoś nie umie pisać i jasno odpowiedzieć na pytania. ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Mamy tu klona czy nieumiejętność pisania, nieznajomość zasad ortografii i znaków przestankowych jest coraz bardziej powszechna? Ciekawe, identyczny styl i forma wypowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że twierdzisz, że jesteś wizytówką firmy pod względem ilości sprzedaży/jakichś innych wyników, bo przecież wygląd się nie liczy. Ciekawe czy jakbyś przyszła na rozmowę kwalifikacyjną w dresie to by Cię zatrudnili? Dlaczego tyle się mówi o CV, jego wyglądzie, estetyce, bo to ono ma zrobić pierwsze wrażenie na przyszłym pracodawcy.
Co do wieku - widocznie to jest praca dla bardzo młodej osoby, bo może ubrania są dla młodych osób? Nie chciałabym aby sprzedawała w nim kobieta w wieku przedemerytalnym. Często też wiek łączy się z innym wymaganiem, czyli znajomością najnowszych trendów, a właśnie najmłodsze osoby się tym interesują. Nie porównuj korporacji do pojedynczego sklepu. Mimo, że mieszkasz za granicą - proszę Cię o używanie zasad polskiej pisowni, bo naprawdę ciężko się czyta Twoje wypowiedzi i ciężko jest wziąć na poważnie osobę, która pisze "zagatka", a nie "zagadka".
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz wypowiem się jako płytki przeciętny konsument - nie kupiłabym artykułu spożywczego u kobiety zaniedbanej, z niezrobionym manicurem, z przetłuszczonymi włosami i tym podobnymi cechami. Nie kupiłabym ubrania u kobiety wyglądającej tak ![]() Nie kupiłabym super środka na trądzik od osoby z trądzikiem oraz super środka na odchudzanie od osoby otyłej. Dobry marketingowiec o tym wszystkim wie, bo to zjawiska naturalne. I dobra firma dostosowuje swoje wymagania względem pracownika do oczekiwań konsumentów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | ||||
Konto usunięte
|
[QUOTE=OYE;44877850]
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe, ze OYE nie reaguje na to, ze jej tekst jest nieczytelny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Twierdzi, że mieszka za granicą, ale jakoś nie odniosła się do kraju, w który mieszka.
Ja osoby wyglądającej jak na zdjęciu poniżej też bym nie zatrudniła do eleganckiego butiku. Poza tym pracodawca ma prawo wymagać np. języka obcego na stanowisku w korporacji, a codziennie świeżego manicuru na stanowisku sprzedawczyni w sklepie z ekskluzywną biżuterią. To zależy od stanowiska, a do sprzedaży w sklepie odzieżowym - nie oszukujmy się - nie potrzeba wielkich zdolności sprzedażowych. Wystarczy znać podstawowe zasady marketingu. Tam nie finalizuje się kontraktów wartych setki tysięcy tylko ewentualnie sprzedaje/ podaje/ układa towar, a wypłata jest adekwatna do kwalifikacji. Wiek świadczy o tym, że szukają osoby, która rozpoczyna pracę i nie przyjmą na to stanowisko osoby wcześniej pracującej jako manager/kierownik. A 1600 zł + premię spokojnie wystarczy na utrzymanie się studentce/osobie zaraz po liceum. Na początek dobre jest i to. Każdy chce aby jego pracownik był jak najlepszy. Jeszcze nikt nikogo z litości nie przyjął do pracy, bo mam brudne paznokcie, jesteś leniwa, od 10 lat bezrobotna, a niech stracę i Cię przyjmę. To nic, że moje obroty spadną o 90%. Na rynku pracy trzeba być KONKURENCYJNYM.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2014-01-30 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pozwolę sobie zamknąć wątek, bo przepychanki tutaj nabierają rozpędu, a sprawa autorki została dawno zapomniana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.