|
|
#61 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?
Cytat:
bardzo chętnie poczytam, poodświeżam sobie trochę wiedzę na ten temat
|
|
|
|
#62 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?
Cytat:
.A ta przytoczona przeze mnie wcale nie wydaje się taka nieprawdopodobna, jakby popatrzeć na niektóre gatunki zwierząt, choćby psy - jakoś samica psa monogamii nie praktykuje .
|
|
|
|
|
|
#63 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro pomyślę. Cytat:
I te cechy penisa mają sens przy założeniu, że kobieta miała wiele partnerów na raz. Ale nie ma sensu tego rozwijać bo i tak co chwile ostatnio słyszę, że ze mnie teoretyk
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te cechy miały sens, gdy przodkowie ludzi prowadzili inny tryb życia. W dzisiejszych czasach są niepotrzebne i opieranie na nich jakichkolwiek teorii jest bez sensu. Nasze ciało posiada multum narządów szczątkowych, których już nie potrzebujemy. Guzek Darwina, migotka, zęby mądrości, kość ogonowa, narząd Jacobsona, mięśnie uszu, błona dziewicza. Żadne z tych nie służy nam w dzisiejszych czasach, tak jak służyło to naszym przodkom i przecież nikt nie próbuje tych cech wykorzystywać w jakichkolwiek dyskusjach (chyba że tych rodzaju ewolucjoniści vs kreacjoniści). Ot ciekawe pozostałości z przeszłości.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Też pozwolę sobie skopiować swoją wypowiedz z innego wątku o bardzo zbliżonym kontekście.
„Natomiast nie oszukujmy się, facetów szukających przygód na jedną noc jest zdecydowanie więcej jak kobitek o takich zachowaniach, de facto to jest instynkt i genetyka, faceci od zawsze kolokwialnie ujmując szukali sposobu aby przekazać swój materiał genetyczny w jak największej liczbie, oczywiście mamy mózgi i w pewien sposób potrafimy kontrolować swoje żądze i emocje ale jesteśmy tylko zwierzątkami i ten instynkt się czasami przypomina. Kobiety natomiast szukały dobrego materiału genetycznego + stabilizacji aby wychować potomstwo więc takie zachowania są raczej rzadziej spotykane. (aczkolwiek w dzisiejszych czasach chyba się wszystko wyrównuje)” Oczywiście czasy się zmieniły, w dobie badań genetycznych oraz antykoncepcji takie zachowania są nieracjonalnie (pomijam, że przyjemnie). Za ewentualnie potomstwo z kilkoma partnerkami trzeba wziąć odpowiedzialność (chociaż by finansową) pomijam choroby weneryczne. Taki partner bzz…y wszystko co leci może być odebrany wręcz jako nieodpowiedzialny w którym kobieta nie znajdzie stabilizacji i opracia (tak mawiają moje koleżanki). Hmm natomiast cnotliwa partnerka zawsze była „w cenie” ze względu, ze partner kiedyś nie był w 100% pewien czy to jego potomstwo (dziś jak nie zrobi badań to też musi się domyślać). Oczywiście dziś mamy równouprawnienie ale genetyka swoje + pewne wpojone zachowania. Oczywiście to takie trochę naciąganie teorie i tłumaczenie swojego zachowania. Tak naprawdę rewolucja w dziedzinie badań genetycznych zaczęła się nieco ponad 10 lat temu (dostępna dla zwykłego robotnika) a zmiana zachowań to są pokolenia. Takie półprawdy, o których mówi autorka w mojej ocenie spowodowane są paroma czynnikami: genetyką, racjonalnością w doborze partera, wychowaniem, presją społeczeństwa czy dominacją płci męskiej (kiedyś, teraz w mniejszym już stopniu), której łatwiej było tłumaczyć swoje „mało etyczne” zachowania. To są de facto zaszłości, które ciągną się po dziś dzień. A względnie cnotliwy partner/partnerka (dla racjonalnej osoby a może o silnym instynkcie samozachowawczym) zawsze będzie w cenie, bo kto by chciał przyjechać z delegacji np. 3 miesięcznej i się dowiedzieć, że partner/partnerka wpadł z kimś ??? antykoncepcja nie jest pewna w 100%, pomijam, że x osób ponosi w chwilach zdrady. Oczywiście osoba z lekkim podejściem do sexu nie równa się zdrada, aczkolwiek zauważyłem, że takim właśnie osobom bardzo łatwo przychodzi zdrada, przynajmniej tak wynika z moich obserwacji (mogą być mało miarodajne ale takie zachowania zauważyłem). Po kolejne ze "stabilnym" partnerem czujemy się bezpieczniej. oczywiście napisane ogólnie bo każdy przypadek jest inny ![]() Jak to mawiał pewien Pan "róbta co chceta" i z kim chceta. |
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Jestem tolerancyjna wobec poglądów, często nie zgadzam się ze swoim tż, ale takich poglądów bym nie zniosła. Pomijam fakt, że koleś tłumaczy sobie zdrady. Dla mnie takie poglądy to hipokryzja, podwójne standardy, niesprawiedliwość, brak logiki, debilizm, prymitywność, ograniczenie.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą, jak zauważył Leszy, dzisiaj to i tak nie ma żadnego znaczenia, toteż temat można uznać za zakończony |
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem czy nieaktualne? Może sytuacji kiedy kobieta sobie leży na łące i 3 mężczyzn tego dnia akurat miało ochotę dojść w niej jest mniej ale to nie wynika z tego czego pragniemy tylko z prawa i porządku który jest krzywdzący.
Może ktoś chciałby żyć w małżeństwie gdzie jest 3 mężczyzn i 1 kobieta? Ale obowiązki spadną tylko na ojca jeśli uda się go ustalić :d A wtedy dwóch sobie odpuści? Gdyby wszyscy kopulowali z nią i żyli w nieświadomości czyje dzieci się rodzą może byłoby ok? Jeśli ktoś ma duży dom i jest zamożny to i tak nie może sobie sprowadzić 3 kobiet i z każdą mieć dzieci. Tylko mu ten majątek rozkradną przez alimenty albo pójdzie ten facet do więzienia. I w takich momentach wkracza ludzka inteligencja i umiejętność przewidywania. Typ nie pomyśli "nie chce mieć 3 kobiet na raz" ale pomyśli "nie chcę iść do więzienia". A w czasach kiedy sklepy z żywnością nie istniały i trzeba było razem ciężko pracować na przeżycie, nikt nie miał takich problemów jak teraz. "Oh nie ten facet to świnia, jak mógł powiedzieć mojej koleżance że mu się podoba!" ? Wtedy było "jeśli zostawię tego faceta i jego dwie żony to umrę z głodu". Skąd możemy wiedzieć co by się stało, gdyby pewne rzeczy nie były ograniczone kulturowo i prawnie? (nie sugeruję, że byłoby lepiej tylko się zastanawiam)
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
To wtedy wszyscy by mogli się zdradzać na prawo i lewo. I nikt by nie nazywał kobiet puszczalskimi, bo byłoby to ok. Co Ty myślisz, że tylko faceci mają ciągoty do flirtów, przygód, zauroczeń pomimo partnera? Wyobraź sobie, że kobietom też się zdarza taka ochota, tylko właśnie wkracza "kultura", sumienie, szacunek, rozum.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
Beznadziejny, wszyscy wiemy, że masz iście gimnazjalne fantazje około cuckoldowe i swoje seksualne frustracje, ale naprawdę, nie sądzę, żeby próba budowania na nich jakichś teorii ewolucyjno-biologiczno-społeczno-kulturowych, była dobrym pomysłem. Jak masz ochotę ciupciać na lewo i prawo to to rób, co się przejmujesz, najwyżej przylgnie do Ciebie odpowiednia etykietka, no i znajdź sobie dziewczynę, która będzie Ci chętnie rogi przyprawiać i pozwoli robić Ci to samo i wszyscy będą szczęśliwi
. Przykro mi, choćbyś nie wiem jak tego chciał, kultury pod tym względem (na szczęście) nie zmienisz i raczej aprobaty nie zyskasz specjalnej, a mam wrażenie, że to jej właśnie poszukujesz w swoich tematach.
|
|
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
Facet-macho i kobieta-puszczalska zostały stworzone w dużej mierze przez same kobiety. Dlaczego?
1. Kobiety w większości uwielbiają facetów typu macho (bardziej lubią chyba tylko bogatych). Innymi słowy lubią facetów, którzy są śmiali wobec kobiet i mają "dobrą bajerę". I chciałaby być z facetem, którego będą zazdrościć jej koleżanki. Kobiety bardziej przeraża to, że facet może mieć dzieci z poprzedniego małżeństwa niż to, że zaliczył każdą koleżankę. 2. Jak facet spotyka faceta-macho myśli sobie: "co za kozak, zazdroszczę mu". I nie na zasadzie złośliwości, tylko swojego rodzaju podziwu, że kolega może mieć większość kobiet. A jak wygląda to u kobiet? Jeśli kobieta spotyka kobietę, która lubi zabawić się z facetami, to od razu nazywa ją "puszczalską" a i czasami badają gorsze słowa. Nie ma u nich swojego rodzaju akceptacji (tak jak u facetów) dla takiego zachowania u innych kobiet. Dlatego uważam, że takie postrzeganie wolności seksualnej dla obu płci (przynajmniej u nas w Europie) utrzymuje się dzięki Paniom. I oczywiście powiedzenie, że klucz otwierający wszystkie zamki jest najlepszy, ale zamek otwierany przez wszystkie klucze jest najgorszy, jest jak najbardziej prawdziwe. Naturalnie są jeszcze swojego rodzaju zaszłości historyczne, że nie było badań DNA czy krwi i frywolność kobiety mogła kosztować oprócz rogów wychowywanie nieswojego dziecka. |
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
^up, następny...
|
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
Oczywiście zdaję sobie, że takie pozytywne postrzeganie o facecie-maczo i negatywne o kobiecie wyzwolonej jest skrajnie nieuczciwe, ale w sumie mi tam odpowiada. I dalej uważam, że babska solidarność kończy się w punkcie "kobieta wyzwolona".
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45092865]^up, następny...
[/QUOTE]I tak kolega nie podupcy Co mnie zresztą nie dziwi
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tłumacz sobie dalej dlaczego żadna Cie nie chce. Jakby mi facet takie głupoty opowiadał, to też bym omijała szerokim łukiem. Gdzie Ty prowadzisz te swoje obserwacje, wśród najpuściejszych dziuń w klubach? Poglądy facet maczo i kobieta puszczalska odchodzą do lamusa. Dzisiaj mamy antykoncepcje, więc wystarczy mieć trochę oleju, by mimo skoków w bok nie rodzić dzieci. Skoro tak, to wasz podstawowy argument odpada i kobiety również mogą zmieniać partnerów jak skarpetki. ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Przykro mi, ale to już nieaktualne. Chyba, że odpowiada Ci kobieta z takimi poglądami, czyli niezbyt bystra, mająca spore braki w logice, poczuciu sprawiedliwości i o słabym charakterze. I faceci chcą żeby takie cechy odziedziczyło ich dziecko? |
|
|
|
|
|
#78 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tassarinian i reszta ferajny, przestańcie mi wmawiać, że chcę kogoś zdardzać
|
|
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co masz do zaoferowania fajnej i inteligentnej babce z charakterem? Bo mam wrażenie że twoje poglądy i postawa nie są dla takich kobiet cechą na plus. |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imperialsta, wracaj na blog Mikke, bo tu duchy straszysz
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-02-11 o 13:18 |
|
|
|
|
|
#82 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ech, a wizażanki po raz kolejny dają się wciągnąć w teoretyzowanie erotomanów-gawędziarzy
Szacun chłopaki, jak to robicie, że mimo że wizażanki (i wizażanek ) doskonale wiedzą, że nie ma sensu z wami dyskutować na takie tematy, pozwalają wam zdominować kolejny wątek ? ![]() Autorko, od ludzi o takich poglądach się wieje. I nie, nie uważam faceta uprawiającego przygodny seks za męską dziwkę. Jak również nie uważam kobiety uprawiającej przygodny seks za kobiecą dziwkę. Natomiast jeśli Tobie nie pasują głoszone przez niego poglądy i jego podejście do seksu, to go zostaw i poszukaj sobie takiego, który będzie Ci pod tym względem pasował. Są tacy.
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DO-KŁA-DNIE A żeby było zabawniej to jestem typową prawicową kobitą i w życiu bym nie chciała się spotykać z takim cusiem. No bo na hak mi kolo co kobit (w tym mnie) nie szanuje.
|
|
|
|
|
|
#84 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nareszcie ktoś gada z sensem ^^. Ale nadal duża liczba wizażanek woli obrażać inne kobiety tylko dlatego, że prowadzą inny tryb życia, z którym się nie zgadzają. A jak mówię, że więcej szacunku do ludzi to mówią, że będę zdradzał i oh jaki jestem straszny ![]() Co to, syryjsko-aramejski z nutką elfickiego?? Co tu jest napisane?
Edytowane przez beznadziejny123 Czas edycji: 2014-02-11 o 13:32 |
|||
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Coraz rzadziej się z tym spotykam. Najtrudniej jest zachować bezstronność w temacie zdrady i aborcji, ale akurat temat ilości partnerów seksualnych osób z nami nie związanych, jest coraz częściej olewany.
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
To zależy w co się wierzy!!!
Bo myślałam, że Bóg stworzył Adama i Ewę i im pobłogosławił. A nie Adama i Ewę i Kryśkę i Zośkę i Małgośkę..... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorko moim zdaniem facet przygotowuje sobie grunt pod zdradę. Psy si....ją i sr...ją na trawniku, taka jest ich natura. Niektórzy mężczyźni też tak robią ale jest to uważane za niekulturalne.
|
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy ja dobrze czytam, ze faceci tlumaczac swoje upodobania siegaja jaskin i czasow plemiennych?
vide zrodlo - http://pl.wikipedia.org/wiki/Matriarchat Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

.

. Przykro mi, choćbyś nie wiem jak tego chciał, kultury pod tym względem (na szczęście) nie zmienisz i raczej aprobaty nie zyskasz specjalnej, a mam wrażenie, że to jej właśnie poszukujesz w swoich tematach.