Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 16:15   #1
Niicky
Raczkowanie

GG do Niicky

Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?

Czy zauważyliście, że facet, który sypia z wieloma kobietami jest uzawany za
macho, tego, który "zalicza panienki" ?

Często jest uznawany za męskiego, A kobiety są nazywane puszczalskimi.
Dlaczego jesteśmy tak potępiane z tego powodu? A faceci dzięki temu zdobywają "Szacunek"

Mój chłopak uważa że to nic złego i że Panowie mają do tego prawo!
Mimo tego że jest ze mną w związku od niedawna , przyznał mi się nawet sam że uprawiał seks na różnych zabawach.. Zabolało mnie to

Dzisiaj mi napisał sms-ka o treści:
"Co do tych równości między płciami to z punktu biologicznego i ewolucji kobieta zawsze wyszukuje podświadomie jednego osobnika który jej zapeni dobre rozmnożenie, samiec pierwotnie miał zapładniać jak najwięcej kobiet, to jest biologia. Wiadomo że czasy się ucywilizowały ale tak to działa, tak samo jak porównuje się do zamka i klucza. Każdy chce mieć klucz który otwiera każdy zamek a nikt zamek ktory otwiera sie kazdym kluczem. "

Jak mam mu wytłumaczyć że facet uprawiający seks z pierwszą lepszą dziewczyną jest męską dziwką? Czy Wy też uważacie? Że oni mają prawo do zaliczania? Według mnie taki mężczyzna traci w oczach kobiety.
  • Cel osiągniety- 47kg.
  1. Perfekcja należy się tylko najsilniejszym.
"Without the mask where will you hide
Can't find yourself lost in your lie..."
Niicky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:27   #2
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?

Klucz, który otwiera wszystkie zamki nazywa się wytrych i z prawdziwym kluczem niewiele ma wspólnego. Raczej jest jego marną podróbą. Poza tym myślenia faceta nie zmienisz, ma prawo do takich opinii i tyle. Albo to zaakceptujesz albo poszukaj kogoś o podobnych poglądach.

A co do samego pytania to w moim towarzystwie "puszczalska" kobieta jest tak samo oceniana jak "puszczalski" facet.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:28   #3
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Facet- Macho, Kobieta- Puszczalska. Dlaczego mężczyźni mogą zaliczać kobiety?

Jak udowodnić? Powiedz, że masz za dobry zamek dla takiego wyśmiganego klucza. Może zakuma aluzję, burak jeden.

Wcale nie jest tak, że facet może dawać każdej pannie. Musi myśleć o konsekwencjach, bo nie każda takiego chce. Dla mnie taki facet to nic specjalnego. Zawsze mówię tym, co lecą stereotypami, że kobiety lecą na dobra luksusowe, a facet, którego miało pół miasta, to Szanel z kiosku, a nie prawdziwe perfumy .

Na tekst o kluczu powiedz, że samochód, co jeździ od warsztatu do warsztatu to kijowy samochód, a warsztat do którego wjeżdża dużo samochodów, to świetny warsztat.

Ewentualnie, czy nie boi się, że jak rasowa samica zrobisz sobie dzieci z samcem alfa, a jego wykorzystasz, by zapewnił byt Tobie i dzieciom

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:34   #4
_Mia
Zakorzenienie

Nie wytłumaczysz mu. Diagnoza: masz faceta buraka, sorry. Współczuję.
I te kretyńskie argumenty o biologii i kluczach... Nie wytrzymałabym z takim.
Za chwilę zacznie Ci zdrady usprawiedliwiać podobnymi ludowymi mądrościami. Tylko te męskie, oczywiście.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ewentualnie, czy nie boi się, że jak rasowa samica zrobisz sobie dzieci z samcem alfa, a jego wykorzystasz, by zapewnił byt Tobie i dzieciom
No, niektóre zwierzęta tak robią Jak taki biolog z niego, to może do niego trafi
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:34   #5
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

użyłaś wyszukiwarki? jestem pewna, że ten temat był już poruszany,
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:56   #6
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Jak dla mnie myslenie tego faceta jest bardzo płytkie. A już ten tekst z kluczem jest tak oklepany, ze każdy głupi umie go powielić.

Ja bym powiedziała, ze taki facet, który zabawiał się na imprezach jest potencjalnym siedliskiem różnych chorób i strach z nim sypiać. Mina mu zrzednie.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2014-02-10 o 16:59
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 17:12   #7
Thalie_
Rozeznanie

Takie myślenie powstało w czasach, kiedy nie było jeszcze badań genetycznych, facet chcąc mieć pewność co do swojego potomstwa wybierał kobietę o nieposzlakowanej opinii. Wiele się jednak zmieniło, wywalczyłyśmy równouprawnienie i większość mężczyzn zliberalizowało swoje poglądy a reszta to moim zdaniem poprostu buraki nie warte naszego zainteresowania. Podsumowując nie ważne czy masz macice czy penisa, masz potrzeby seksualne a to jak je realizujesz ( jeżeli nie krzywdzisz partnera ) jest tylko i wyłącznie Twoją sprawą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 17:15   #8
Rena
Zakorzenienie

ale po co Ty z nim dyskutujesz? Tylko mu udawadniasz, ze w ogole jego pomysl wyglada prawdopodobnie. Jak ktos opowiada Ci bajki o czerwonym kapturku, to tez idziesz do lasu szukac wilka?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:30   #9
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Niicky Pokaż wiadomość
Czy zauważyliście, że facet, który sypia z wieloma kobietami jest uzawany za
macho, tego, który "zalicza panienki" ?

Często jest uznawany za męskiego, A kobiety są nazywane puszczalskimi.
Dlaczego jesteśmy tak potępiane z tego powodu? A faceci dzięki temu zdobywają "Szacunek"

Mój chłopak uważa że to nic złego i że Panowie mają do tego prawo!
Mimo tego że jest ze mną w związku od niedawna , przyznał mi się nawet sam że uprawiał seks na różnych zabawach.. Zabolało mnie to

Dzisiaj mi napisał sms-ka o treści:
"Co do tych równości między płciami to z punktu biologicznego i ewolucji kobieta zawsze wyszukuje podświadomie jednego osobnika który jej zapeni dobre rozmnożenie, samiec pierwotnie miał zapładniać jak najwięcej kobiet, to jest biologia. Wiadomo że czasy się ucywilizowały ale tak to działa, tak samo jak porównuje się do zamka i klucza. Każdy chce mieć klucz który otwiera każdy zamek a nikt zamek ktory otwiera sie kazdym kluczem. "

Jak mam mu wytłumaczyć że facet uprawiający seks z pierwszą lepszą dziewczyną jest męską dziwką? Czy Wy też uważacie? Że oni mają prawo do zaliczania? Według mnie taki mężczyzna traci w oczach kobiety.

Wkleje z innego tematu:

Szczerze to nie wiem czy to zależy od facetów. Mam na myśli to, że ja można powiedzieć jestem konserwatywny w tych sprawach. Lecz gdybym nie był to i tak jako potencjalną partnerkę bym brał te kobiety bardziej cnotliwe. Spotkałem się parę razy z podobnym "poglądem" a może raczej "uczuciem". Więc wydaje mi się, że może mieć on czasem inne podłoże niż to czysto poglądowe ( genetyka np.). Nie zmieni się to za 10 czy 15 lat.

Znam też trochę osób z lekkim podejściem do seksu to są na dużo niższym poziomie dojrzałości od tych osób bardziej powściągliwych, więcej ma nałogi. Według mnie są po prostu słabsi psychicznie.

a teraz właściwe:

Myślę, że tego w nim nie zmienisz raczej. Ot po prostu taki typ. Uważałbym tylko czy aby nie zacznie zdradzać Ciebie bo (samiec alfa zaliczał więcej niż jedną samicę)
Uważaj tylko czy aby się czymś nie zarazić bo raczej na takich imprezach nie korzystał z dziewic

Który samiec alfa nazywa siebie samcem alfa ? hahahah

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Thalie_ Pokaż wiadomość
Takie myślenie powstało w czasach, kiedy nie było jeszcze badań genetycznych, facet chcąc mieć pewność co do swojego potomstwa wybierał kobietę o nieposzlakowanej opinii. Wiele się jednak zmieniło, wywalczyłyśmy równouprawnienie i większość mężczyzn zliberalizowało swoje poglądy a reszta to moim zdaniem poprostu buraki nie warte naszego zainteresowania. Podsumowując nie ważne czy masz macice czy penisa, masz potrzeby seksualne a to jak je realizujesz ( jeżeli nie krzywdzisz partnera ) jest tylko i wyłącznie Twoją sprawą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Z pogrubionym się zgadzam chociaz to nie jedyny powód.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2014-02-10 o 18:29
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:30   #10
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

U mnie taki facet wywołuje tylko politowanie, żaden z niego macho, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, niemęski z automatu Nigdy bym się z takim osobnikiem nie związała. Generalnie takie zaliczanie na prawo i lewo jest dla mnie obrzydliwe i nieodpowiedzialne i unikam takich osób w najbliższym towarzystwie. Czy to puszczalski mężczyzna, czy kobieta, to już dla mnie bez znaczenia.

A Twój facet autorko pierdoły gada okrutne i coś mi wygląda na buraka, przytaczanie tego typu gadania o biologicznym zapładnianiu samic i zamkach to typowe tłumaczenie się, wynajdywanie usprawiedliwień na swoje beznadziejne zachowania. Żałosne.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2014-02-10 o 18:32
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:32   #11
DopplegangerEddarda
BAN stały

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45081611]U mnie taki facet wywołuje tylko politowanie, żaden z niego macho, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, niemęski z automatu Nigdy bym się z takim osobnikiem nie związała. Generalnie takie zaliczanie na prawo i lewo jest dla mnie obrzydliwe i nieodpowiedzialne i unikam takich osób w najbliższym towarzystwie. Czy to puszczalski mężczyzna, czy kobieta, to już dla mnie bez znaczenia.

A Twój facet autorko pierdoły gada okrutne i coś mi wygląda na buraka, przytaczanie tego typu gadania o biologicznym zapładnianiu samic i zamkach to typowe tłumaczenie się, wynajdywanie usprawiedliwień na swoje beznadziejne zachowania. Żałosne.[/QUOTE]

Ostra jesteś ale trochę prawdy w tym jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 18:40   #12
Lemmy is God
Wtajemniczenie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45081611]U mnie taki facet wywołuje tylko politowanie, żaden z niego macho, powiedziałabym, że wręcz przeciwnie, niemęski z automatu Nigdy bym się z takim osobnikiem nie związała. Generalnie takie zaliczanie na prawo i lewo jest dla mnie obrzydliwe i nieodpowiedzialne i unikam takich osób w najbliższym towarzystwie. Czy to puszczalski mężczyzna, czy kobieta, to już dla mnie bez znaczenia.

A Twój facet autorko pierdoły gada okrutne i coś mi wygląda na buraka, przytaczanie tego typu gadania o biologicznym zapładnianiu samic i zamkach to typowe tłumaczenie się, wynajdywanie usprawiedliwień na swoje beznadziejne zachowania. Żałosne.[/QUOTE]

Dosadnie ale się w pełni zgadzam. Nic fajnego w facecie co fujarę wtyka w każdą dziurę, żaden z niego materiał na partnera.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:43   #13
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Jak udowodnić? Powiedz, że masz za dobry zamek dla takiego wyśmiganego klucza. Może zakuma aluzję, burak jeden.

Wcale nie jest tak, że facet może dawać każdej pannie. Musi myśleć o konsekwencjach, bo nie każda takiego chce. Dla mnie taki facet to nic specjalnego. Zawsze mówię tym, co lecą stereotypami, że kobiety lecą na dobra luksusowe, a facet, którego miało pół miasta, to Szanel z kiosku, a nie prawdziwe perfumy .

Na tekst o kluczu powiedz, że samochód, co jeździ od warsztatu do warsztatu to kijowy samochód, a warsztat do którego wjeżdża dużo samochodów, to świetny warsztat.

Miałam to samo napisać

Choć nie o to w sumie chodzi, żeby przerzucać się ripostami. Chodzi o zaufanie do partnera i poczucie bezpieczeństwa, o świadomość, że jak wyjedziesz na tydzień, to Twój facet nie poleci otwierać innego zamka.
A twój chłopak właśnie Cię poinformował, że mężczyźni i kobiety różnią się w tej materii i nie masz co liczyć na inne zachowanie niż to wynikające "z biologii".

W moim środowisku podwójnych standardów się nie stosuje. Więc najlepiej zmienić środowisko, zaczynając oczywiście od chłopaka.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:44   #14
irkamirka
Raczkowanie

A ja myślę, że taki facet jest żałosny, serio. Może dlatego, że mam trochę inną definicję macho, bo dla mnie to nie jest jednak facet, który weźmie każdą, co się rozkraczy przed nim w krzakach. Dla mnie macho to facet inteligentny, który potrafi zdobyć kobietę bystrością, pewnością siebie, dowcipem... no nie wiem, czymś takim nieuchwytnym, jak seksapil u kobiety. Tekst "miałem 50 lasek, żadna mi się nie oprze" kojarzy mi się raczej z tępym osiłkiem. Taką wydmuszką - ładny na zewnątrz, pusty w środku.
irkamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:45   #15
mary_poppins
sissy that walk

No cóż, takie przekonanie pokutuje nie do dziś - z czasami naszych babć kojarzy mi się to równie mocno jak z tym, co jest teraz. Może nawet kiedyś było pod tym względem gorzej, bo jak facet miał kochankę, czy po prostu lubił towarzystwo kobiet to było, że "facet ma swoje potrzeby", a jak kobieta chciała korzystać z życia, to... wiadomo. Nie wiem kto to stworzył, być może uzasadnieniem jest właśnie biologia i tak też było od zawsze, a może po prostu tak się rozeszło kilkadziesiąt lat temu i tak już w mentalności ludzkiej zostało. Kobiety pod tym względem mają gorzej ze wszystkim - z odpowiedzialnością za dziecko, z posiadaniem wielu partnerów (nie tylko seksualnych), z odchodzeniem od mężów... Warto z tym walczyć, ale zrozumieć się chyba nie da. Przecież nawet jak dojdzie do zdrady, to wiele kobiet obwinia przede wszystkim kochankę, a nie swojego partnera. Bo faceci "już tak mają", "jak suka nie da pies nie weźmie" itd. Tak się to wpisało w ludzką mentalność, że wyplenić to na dobre byłoby bardzo, bardzo ciężko.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-02-10 o 18:47
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:47   #16
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Wizaż mnie nauczył, żeby takich deklaracji głośno nie mówić, szczególnie kobietom

Próby biologicznego wytłumaczenia tej mentalności są dla mnie bardzo przekonujące a jeśli ktoś potrafi wyjść z domu i przespać się z kimś to jest dla mnie za☠☠☠isty i mu zazdroszczę, niestety (dla przeciętnej wizażanki w tym momencie będę dnem pewnie ). Pod warunkiem, że będą to kobiety atrakcyjne fizycznie. (moje marzenie umieć tak - tzn może umiem ale nie próbowałem)

W naturze oddanie się i ciąża z nieodpowiednim partnerem mogły się kończyć nawet śmiercią gdyby ją porzucił toteż kopulowanie nie było takie proste i przyjemne jak dla faceta (kopulacja -> wytrysk -> nara!) chociaż pewnie starszyzna plemienna nie pozwalała na takie zachowania, musiały się one zdarzać. Do dziś wiele facetów działa według tego schematu co też widać w problemach opisywanych na forum.

Strach przed wychowywaniem nieswojego dziecka również gra tu rolę. Kobieta zawsze wie, że dziecko jest jej ^^.

Więc autorko, myślę, że to nie wzięło się znikąd. Po prostu instynkt nie nadąża za rozwojem technologicznym i dlatego, że zachowujemy się jeszcze nielogicznie.

Poza tym jest jeszcze jakaś część mężczyzn której podoba się duża liczba partnerów u kobiety a nawet chcą by na ich oczach ta liczba się zwiększała

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą

Edytowane przez beznadziejny123
Czas edycji: 2014-02-10 o 18:51
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:49   #17
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
W naturze oddanie się i ciąża z nieodpowiednim partnerem(...)
O właśnie, i to - oddanie się. Facet kobietę "bierze", a kobieta mu się "oddaje". Co za kretynizm
Stary 2014-02-10, 18:51   #18
201607111040
Konto usunięte

Dziewczyno ty się nad tym facetem zastanów, skoro zaczyna gadać o "biologi i ewolucji" to za chwile zacznie cię zdradzać i tłumaczyć to że faceci tak mają i to jest normalne.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:52   #19
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
O właśnie, i to - oddanie się. Facet kobietę "bierze", a kobieta mu się "oddaje". Co za kretynizm
No tak. Ponieważ to zazwyczaj facet jest tą osobą dominującą przy podrywie itp.

Gdyby to kobiety podrywały facetów to wtedy powiedziałbym, że to faceci się oddają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 18:53   #20
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziewczyno ty się nad tym facetem zastanów, skoro zaczyna gadać o "biologi i ewolucji" to za chwile zacznie cię zdradzać i tłumaczyć to że faceci tak mają i to jest normalne.
I to chyba najlepsze podsumowanie wątku

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
Stary 2014-02-10, 18:56   #21
irkamirka
Raczkowanie

Cytat:
Tylko wiesz... To jest kretynizm uprawiany najczęściej przez kobiety. Niestety.
irkamirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 18:57   #22
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
No tak. Ponieważ to zazwyczaj facet jest tą osobą dominującą przy podrywie itp.

Gdyby to kobiety podrywały facetów to wtedy powiedziałbym, że to faceci się oddają
Nieprawda. Byli kilkadziesiąt lat temu może, teraz nie. Chyba, że się w dziwnym środowisku obracam, że nie przychodzi do panny kawaler i nie proponuje jej małżeństwa, a ona nie rozkminia czy jej się to opłaca i mu się w noc poślubną nie oddaje

Denerwuje mnie mówienie o oddawaniu się w kontekście seksu. Oddaje się to może prostytutka w zamian za pieniądze, w innym wypadku korzyści z seksu jako takiego mają obie strony. Takie gadanie to uprzedmiotawianie kobiety.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez irkamirka Pokaż wiadomość
Tylko wiesz... To jest kretynizm uprawiany najczęściej przez kobiety. Niestety.
No, przecież nie mówię tu tylko o mężczyznach. Kobieca mentalność też tu szwankuje, na ich własną szkodę.
Stary 2014-02-10, 18:57   #23
jesienny_lisc
Zakorzenienie

A ja myślałam, że takie poglądy, to już przeszłość

W moim środowisku jest takie same podejście do uprawiania seksu przez kobiety, jak i przez mężczyzn. Jeśli ktoś chce, lubi, dobrze się ze sobą czuje i nikogo nie krzywdzi, to niech uprawia seks, jak mu się podoba.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 19:07   #24
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
No, przecież nie mówię tu tylko o mężczyznach. Kobieca mentalność też tu szwankuje, na ich własną szkodę.
Może u polonistek, raczej nikt nie ma problemu z takim nazewnictwem.

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-10, 19:12   #25
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Nieprawda. Byli kilkadziesiąt lat temu może, teraz nie. Chyba, że się w dziwnym środowisku obracam, że nie przychodzi do panny kawaler i nie proponuje jej małżeństwa, a ona nie rozkminia czy jej się to opłaca i mu się w noc poślubną nie oddaje

Denerwuje mnie mówienie o oddawaniu się w kontekście seksu. Oddaje się to może prostytutka w zamian za pieniądze, w innym wypadku korzyści z seksu jako takiego mają obie strony. Takie gadanie to uprzedmiotawianie kobiety.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Prawda Co jak co ale to ja chyba wiem więcej na temat mojego środowiska Zazwyczaj to facet jest osobą zabiegającą bardziej o kontakt, nawet ten fizyczny.

Ile znasz kobiet które potrafią zagadać do faceta w autobusie, poflirtować i poprosić o numer ?

Nie rozumiem nawet skąd ta ekscytacja spowodowana słowem "oddaje się'. Według mnie jest to bardzo ładne określenie. Chciałbym powiedzieć kumplowi "Oddałem jej się wczoraj"

Nawet na głupich dyskotekach "ruchacz" będzie zagadywał natomiast "puszczalska" będzie bardziej leniwa w kontakcie.
Stary 2014-02-10, 19:16   #26
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Może u polonistek, raczej nikt nie ma problemu z takim nazewnictwem.
Nawet tu czytałam komentarze na ten temat.

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Prawda Co jak co ale to ja chyba wiem więcej na temat mojego środowiska Zazwyczaj to facet jest osobą zabiegającą bardziej o kontakt, nawet ten fizyczny.

Ile znasz kobiet które potrafią zagadać do faceta w autobusie, poflirtować i poprosić o numer ?

Nie rozumiem nawet skąd ta ekscytacja spowodowana słowem "oddaje się'. Według mnie jest to bardzo ładne określenie. Chciałbym powiedzieć kumplowi "Oddałem jej się wczoraj"

Nawet na głupich dyskotekach "ruchacz" będzie zagadywał natomiast "puszczalska" będzie bardziej leniwa w kontakcie.
No to mamy Twoje środowisko vs. moje środowisko - kto ma rację?

Znam wiele takich kobiet. Podrywają facetów, są inicjatorkami związków, inicjatorkami kontaktu fizycznego. Wydawało mi się, że to raczej norma - wśród obu płci znajdziesz osoby nieśmiałe, i przebojowe.

W życiu nie słyszałam faceta, który mówi "oddałem się". Niestety przeważa "dała mi".
Stary 2014-02-10, 19:18   #27
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
W życiu nie słyszałam faceta, który mówi "oddałem się". Niestety przeważa "dała mi".
Niestety
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 19:20   #28
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Znam wiele takich kobiet. Podrywają facetów, są inicjatorkami związków, inicjatorkami kontaktu fizycznego.
To podrzuć mi kilka bo ja znam tylko takie które się patrzą w oczy, uśmiechają, kręcą tyłkiem i takie tam ale każda czeka na 1 krok do którego przełamałem się może z 3 razy w życiu xd

Oddaj głos w ankiecie:

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Stary 2014-02-10, 19:21   #29
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

No ale "oddanie się", jakkolwiek nie przepadam za tym określeniem, jest raczej używane w sytuacji np. pierwszego razu, z jakąś ukochaną osobą, czy coś, a tekst typu "Dała mi" () padnie raczej wyłącznie z ust zawodowego ruchacza dyskotekowego
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 19:23   #30
_ema_
Zakorzenienie

Wytrychem da się otworzyć tylko słabe, nieskomplikowane zamki.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości