![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w 7 miesiącu ciąży...
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
kobiety po co te kłótnie, jak to powiedziała jedna kapusta: "i tak wszyscy zginiemy w zupie". Myślę sobie, po przeczytaniu wszystkich postów, że Shira Yuki w swoim myśleniu ma trochę racji, bo rzeczywiście oglądanie się za siebie całe życie nie ma większego sensu, a żałowanie swoich decyzji ogranicza nas w jakiś sposób. Tylko, że Autorce chodziło o coś zupełnie innego, bo w momencie kiedy podjęła decyzję, pewnie wspólnie z partnerem, była pewna, że tego chce i są warunki, a teraz coś się popsuło, pozmieniało i w głowie różne dziwne rzeczy się urodziły.Przypuszczam, że cała odpowiedzialność za dziecko spoczęła na jej barkach, stąd te rozterki. Dziecko, choćby nie wiem jak super mieć partnera, rodzinę, zawsze ograniczy wolność każdej matki, bo po porodzie, a nawet już w okresie ciąży, każda kobieta myśli o sobie w liczbie mnogiej. Ale musze przyznać, że ciekawa dysputa wyszła z tego krótkiego postu Autorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Moderator
|
Shira Yuki - masz dzieci lub byłaś/jesteś w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każda. Ja nie miałam. I nie uważam tego nie objaw nienormalności jak tu się sugeruje. ![]() Nie miałam wątpliwości w ciąży. wiedziałam że to odpowiedni czas, chciałam dziecka, czekałam na nie z radością, nie martwiłam się czy sobie poradzę, bo niby dlaczego miała bym się martwić o coś z czym radzą sobie miliony kobiet.
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
a co jeśli mam to wtedy będę wiarygodnym rozmówcą ?
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-03-05 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
Ciekawa jestem czy to co piszesz wynika z doswiadczenia czy tylko gdybasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- ciekawe wnioskowanie.czy izabella i xfrida w/g ciebie nie jest matką,lub jest młoda,bo ośmieliła się mieć inne zdanie?
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-03-05 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja osobowość w pierwszej ciąży uległa zmianie o 180 stopni, ani mąż ,ani przyjaciółka,baa -rodzona matka mnie nie poznawali-miałam napady różnych lęków itp, a dziecko było bardzo wyczekane i baaardzo chciane ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Moderator
|
Ja sie domyslam - chcialam tylko zebys sama to napisala, ale jak widze masz z tym jakis problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
W ogóle komuś, kto twierdzi, że zwsze wie jak się zachować, zawsze jest pewny swych decyzji, to nic tylko pomnik postawić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Twoja statystyka zdecydowanie nie sprawdza się wśród mi znanych matek.
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
szkoda,że uwazasz jakąś normę za ewenement .
czy tak trudno zrozumieć,że kobieta w ciąży może obawiac się przyszłości,ale nie żałowac swojej decyzji o poczęciu? ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
to,że ktoś nie chcę opisywać swojego życia ,nie oznacza,że czegoś nie doświadczył ![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem co masz na myśli? Moje towarzystwo jest bardzo zróżnicowane od moich sióstr, po przyjaciółki czy koleżanki z czasów studiów itp. przez znajome z pracy.
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2014-03-05 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Moderator
|
Dlatego zapytalam - skoro nie chcesz odpowiedzec to pretensje mozesz miec tylko do siebie jesli zostalas wlozona nie do tej szufladki co trzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
szkoda, że Autorka wątku nie ma nic więcej do powiedzenia. Myślę, że mimo wszystko każdy człowiek choć jednej w życiu rzeczy żałuje, bo to dodaje nam człowieczeństwa. Nawet tak powszechna religia jest na to doskonałym dowodem: "żal za grzechy". Dla każdego grzechem jest coś innego, ale generalnie można tu mówić o jakiś ogólnie przyjętych zasadach współżycia społecznego, moralności. Tak naprawdę mało istotny jest fakt jakiś rozterek, czy nawet głębokich wątpliwości co do swoich decyzji, najważniejsze jest to jak ta sytuacja wpłynie na przyszłość tej przyszłej mamy. Czy dzięki temu będzie silniejsza , czy może świadomość tego, że miało się kiedykolwiek wątpliwości z powodu słuszności swoich wyborów, będzie działać destrukcyjnie na psychikę? Z pewnością powstały tu dwa fronty, ale to dwie strony jednej chorągiewki. Pytanie tylko co my w takiej sytuacji możemy zrobić? Dla mnie zdrowy rozsądek podpowiada, że nie należy ganić innych za ludzkie odczucia, tak jak powiedział Terencjusz:"człowiekiem jestem; nic co ludzkie..."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
"na dwoje babka wróżyła"
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.