dziewczyny pomóżcie! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 14:55   #61
Shira Yuki
Zakorzenienie

Dot.: dziewczyny pomóżcie!

Cytat:
Napisane przez Lemmy is God Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to pseudo psychologiczne piardy. Co to za dobry związek gdzie miesiąc bez seksu wywołuje frustracje i stres? Imho nie mogłabym być z kimś dla kogo seks jest na tyle ważny, że ryzykuje swoim małżeństwem dla kilkuminutowego spełnienia. Zbyt duże ryzyko zostawienia w przypadku chorób i innych nie przewidzianych sytuacji życiowych.
dla ciebie to pseudo psychologia,dla innych nie.kim jesteś,aby to podważać?
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 14:55   #62
lilianaX
Rozeznanie

Ze swojej strony dodam jeszcze, ze zdumiewaja mnie poglady niektorych wizazanek. Nikt nie mowi, zeby skladac papiery rozwodowe bez wczesniejszej rozmowy. Jasne, ze trzeba porozmawiac, rzecz jednak w tym, ze to co powie maz autorki watku jest kuriozalnie proste do przewidzenia. Pojdzie w zaparte. Powie, ze zdrada nigdy nie przyszla mu do glowy. Ze to tak tylko z nudow, ciekawosci, ewentualnie ze z komputera logowal sie ktos inny. Przeprosi, powie, ze nigdy nie skorzystal z tego konta, etc

Pytanie tylko, czy autorka mu uwierzy. Ja na przyklad nigdy nie uwierzylabym, ze dorosly, trzydziestoletni mezczyzna zaklada takie konto dla jaj lub z ciekwawosci, czy na portalu jest ktos z sasiadow.Takie pobudki kierowalyby moze 17latkiem, ale nie doroslym facetem. Konto zalozyl, zeby poznawac kobiety, to czy zdazyl kogos poznac to juz inna sprawa. Dla mnie nie mialoby to zadnego znaczenia podobnie jak pobudki takiego zachowania. Jasne, ze w zwiazkach bywaja kryzysy, ale takie problemy rozwiazuje sie miedzy soba - rozmowa, terapia a nie konto na portalu randkowym. Nie moglabym juz zaufac.
Stary 2014-03-11, 15:09   #63
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
dla ciebie to pseudo psychologia,dla innych nie.kim jesteś,aby to podważać?
Zrobiłaś Ping, ja zrobię Pong.
Kim jesteś, że podważasz moje prawo do sceptycyzmu wobec netowego artykułu?

Zresztą wpisałam sobie "syndrom wdowy" w gógle. Kilka podobnych artykułów plus kupa o rzeczy o wdowach katyńskich. Czyli mało wiarygodna rzecz dotycząca kobiet po 50 roku życia (tak w kilku artykułach było napisane).

Góglnęłam dalej, autorka artykułu pisze o wróżkach i magii, o nowoczesnych prostytutkach, zdradach. Ot misz-masz z kolorowej prasy o wszystkim i o niczym.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 15:47   #64
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłaś Ping, ja zrobię Pong.
Kim jesteś, że podważasz moje prawo do sceptycyzmu wobec netowego artykułu?

Zresztą wpisałam sobie "syndrom wdowy" w gógle. Kilka podobnych artykułów plus kupa o rzeczy o wdowach katyńskich. Czyli mało wiarygodna rzecz dotycząca kobiet po 50 roku życia (tak w kilku artykułach było napisane).

Góglnęłam dalej, autorka artykułu pisze o wróżkach i magii, o nowoczesnych prostytutkach, zdradach. Ot misz-masz z kolorowej prasy o wszystkim i o niczym.
no więc ja znów PING.
kiepsko szukasz,ale cóż,nie pasuje to do twojej definicji,wiec ja ci to znajdę :
Zespół ?wdowy" - oznacza zaburzenia seksualne pojawiające się u kobiet w wieku średnim lub późnym, będące następstwem aktywności seksualnej, trwający dłuższy czas prowadzi do zmian atroficznych w pochwie, wydłużenia czasu reaktywności seksualnej, zmniejszenia percepcji bodźców erotycznych. Może występować w menopauzie.
http://www.przystan-psychologiczna.pl/seksuolog

Cytat:
Zespół wdowy, zaburzenia seksualne (anorgazmia, dyspareunia, anestezja, przeczulica) występujące u kobiet po 55. roku życia w wyniku przynajmniej rocznej abstynencji seksualnej, skutek zmian zanikowych, hormonalnych i neurogennych.

Hasło opracowano na podstawie “Słownika Encyklopedycznego Miłość i Seks” Wydawnictwa Europa. Autor - Lew Starowicz. ISBN 83-87977-17-9. Rok wydania 1999.
chyba z opinią seksuologa nie będziesz się spierać?
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2014-03-11 o 15:52
Stary 2014-03-11, 15:55   #65
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Nawet jesli niegdy na te konto nie wszedł? Nawet jesli założyło się automatycznie podczas rejestracji gdzie indziej? [tak jak to było z sexfotką, na której dane się znajdowały po rejestracji w innym portalu]. Nawet jeśli założył, bo chciał zobaczyć, czy są tam ludzie z okolicy bądź znajomi?
Znajduję maila ze strony randkowej = zdrada. Bez wyjasnień, bez zapytania, bez sprawdzenia, bez dyskusji, zdrada. Jak ktoś z takiego powodu kończy 6 letnie małżeństwo z 2 dzieci, to wybacz, ale dla mnie to co najmniej głupie. Ja bym próbowała się chociaż dowiedzieć, jaka jest prawda.
Popieram.

Autorka napisała tak mało na temat tego, co znalazła, że nie można wykluczyć, że jej mąż nawet nie założył konta na portalu randkowym, tylko że wygenerowało się ono po tym, jak zarejestrował się w zupełnie innym serwisie.

Jeśli już autorka wątku przeszukała facetowi skrzynkę mailową, to niech teraz nie zostawia sprawy otwartej, tylko niech doprowadzi ją do końca – powie, co znalazła i poprosi męża o wyjaśnienia. A potem podejmie odpowiednie działania w zależności od tego, czego się od męża dowie.
Stary 2014-03-11, 15:55   #66
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
no więc ja znów PING:
Zespół ?wdowy" - oznacza zaburzenia seksualne pojawia☠jące się u kobiet w wieku średnim lub późnym, będące na☠stępstwem aktywności seksualnej, trwający dłuższy czas prowadzi do zmian atroficznych w pochwie, wydłużenia czasu reaktywności seksualnej, zmniejszenia percepcji bodźców erotycznych. Może występować w menopauzie.
http://www.przystan-psychologiczna.pl/seksuolog

PONG
W artykule było o pani Zuzi (Zosi?) lat 34, więc nie zakładam że miała przedwczesną menopauzę

Ja mam wrażenie, że ludzie traktują seks zadaniowo. Na zasadzie że tylko częsty seks uratuje relacje, że bez niego nie można mieć udanego związku. Owszem seks jest ważny, jednakże bym nie chciała być w związku z kimś dla kogo brak stosunków jest jednoznaczny z przyzwoleniem na zdradę.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 16:15   #67
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
PONG
W artykule było o pani Zuzi (Zosi?) lat 34, więc nie zakładam że miała przedwczesną menopauzę

Ja mam wrażenie, że ludzie traktują seks zadaniowo. Na zasadzie że tylko częsty seks uratuje relacje, że bez niego nie można mieć udanego związku. Owszem seks jest ważny, jednakże bym nie chciała być w związku z kimś dla kogo brak stosunków jest jednoznaczny z przyzwoleniem na zdradę.
ten zespól pojawia się w różnym przedziale wiekowym,gdzie kobiety miały długotrwały brak aktywności seksualnej .wiek nie jest tu wyznacznikiem ,tak samo jak waznośc seksu w życiu nie jest przyzwoleniem do zdrady.od tego jest masturbacja
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2014-03-11 o 16:17
Stary 2014-03-11, 21:28   #68
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
piszesz tak,jakby każdy tirowiec zdradzał żony,a może to nie wina pracy,a charakteru.jest wiele zawodó z predyspozycją do zdrad,ale czy wszyscy zdradzają?
Proszę czytać ze zrozumieniem, ja napisałam, ze nie chcę generalizować i nigdy tego nie robię, ale myślę, że wiele może być takich sytuacji.
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości