|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomóżcie!
witam! dziewczyny jestem nowa na forum a potrzebuje rady. już sama nie wiem co mam robić. a pogadać w realu nie mam z kim. otóż przedstawię wam mój problem. jestem mężatką od 6 lat. mamy 2 dzieci. ostatnio zdecydowaliśmy się na przeprowadzkę do Anglii. najpierw wyjechał mąż a my mamy do niego za jakiś czas dołączyć (mąż pracuje jako kierowca tira). nigdy nie miałam do mojego męża 100% zaufania i niestety te obawy niedawno się potwierdziły. otóż mój mąż założył sobie konto na portalu randkowym i szuka sobie tam kogoś (weszłam na jego pocztę i to sprawdziłam). niby jak ze sobą rozmawiamy to wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale mnie ta wiadomość dobiła kompletnie. nie wiem jak mam z nim rozmawiać. nie śpię po nocach, w dzień płaczę. czasem mam taką chęć już mu wygarnąć przez słuchawkę że jest oszust i kłamca, tylko jak słyszę jego głos to nogi mi miękną. bardzo go kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niego. założyłam sobie też konto na tym portalu i spróbuję z nim popisać czego on tam szuka. niedługo ma przyjechać i postaram się przejrzeć jego kompa, ale do tego czasu nie wiem co mam robić i jak się wobec niego zachowywać. pomóżcie!
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: dziewczyny pomóżcie!
powinnaś go kopnąć w 4 litery od razu, ale oczywiście tego nie zrobisz, bo nie wyobrażasz sobie życia bez niego
to raz.a dwa, jak można brać ślub z kimś komu się nie ufa? ![]() całą sytuacje masz na własne życzenie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
liczyłam na cos bardziej konstruktywnego ale dzieki
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie - rzuć go, a jak nie to zasugeruję Ci, że jesteś idiotką
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa.I danie szansy, ale tylko JEDEN RAZ.Albo się opamięta, albo niestety będziecie musieli rozwiązać ten związek.
Może on ma plan,żę rodzine sprowadzi,żeby to dobrze wyglądało w oczach innych np jego rodziców, a on będzie ciupciał jakąś laskę podczas gdy Ty będziesz zajmowac sie dziećmi i urządzaniem. Spytaj jaki miał cel zakłądając konto. I wyjaśnij jak to potraktujesz. Jeśli pociągnie to dalej bedziesz miałą dowód na głupotę i zdradę w sądzie na rozprawie rozwodowej.Z JEGO winy. Powodzenia.I daj znać jak poszły rozmowy.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
konstruktywnie: zrob sobie badanie czy ci HIV nie sprzedal.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
wiecie dziewczyny nie jest mi łatwo tak wszystko przekreślić. jesteśmy parą już prawie 10 lat w tym 6 po ślubie, mamy dzieci. dodam że ojcem jest naprawdę dobrym. nie mam pomysłu jak to wszystko rozwiązać. a boli jak cholera
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- nie mam HIV bo w ciąży robiłam to badanie zamierzam z nim porozmawiać, jak tylko się zobaczymy, bo przez telefon to nie rozmowa na taki temat.
https://wizaz.pl/akcje/moj_styl_moja_gwiazda/oddajglos.php?id=673952 ![]() Edytowane przez zuuzka1 Czas edycji: 2014-03-10 o 16:55 |
|
|
|
|
#9 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
trochę nie rozumiem postawy, że facet nie jest okej, ale nie wiadomo co z tym zrobić, bo jak się go słyszy to nogi miękną i się o problemie zapomina. tym sposobem autorka nic nie zrobi i będzie unieszczęśliwiać i siebie i dzieci. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/akcje/moj_styl_moja_gwiazda/oddajglos.php?id=673952 ![]() Edytowane przez zuuzka1 Czas edycji: 2014-03-10 o 17:06 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym najpierw próbowała to wyjaśnić z nim, może przeżywa kryzys, czuje się samotny, może z nudów sobie z kimś tylko pisze i nie ma zamiaru się spoktać w "realu" a może ma zamiar Cie zdradzać na prawo i lewo. Nie rozumiem czemu autroko nie powiedziałaś mężowi o tym co znalazłaś? Ja bym nie wytrzymala tyle czasu. |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz 3 rozwiązania: - odejść - udawać, że o niczym nie wiesz - zrobić awanturę - chociaż w tę opcję wątpię, skoro siedzisz cicho tyle czasu. facet nie ma potrzeby być ci wierny, bo wie, że go nie zostawisz mimo wszystko. może gdyby odczuł, że może was stracić to coś by dotarło, chociaż wątpię. pewnie zwyczajnie będzie lepiej się krył ze swoimi romansikami.
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
po prostu chcę z nim o tym porozmawiać jak się spotkamy, bo jak pisałam wcześniej to nie rozmowa na telefon.
|
|
|
#15 | |
|
.
|
Cytat:
- z nudów to ludzie udzielają się na forach dyskusyjnych/chatach, a nie portalach randkowych, gdzie łatwo umówić się na seks-randkę.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#17 | |
|
.
|
Cytat:
![]() nie wiem, jaka terapia pomaga na brak zaufania i nieumiejętność trzymania fiuta w spodniach.
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie: ona z nim nie porozmawiała. Wiem, ludzie są różni, ale zwyczajnie wiedząc coś takiego, odkrywając, udusiłabym się, gdybym -nawet telefonicznie- nie pogadała, nie doprowadziła do konfrontacji. Bo jakoś wydaje mi się, że przysięga małżeńska to w dwie strony działa. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
nie ufam mu dlatego, że kiedyś zanim zostaliśmy małżeństwem był "rozrywkowym" facetem. nie jestem w stanie go upilnować, bo jest za granicą. ale jeżeli okaże się, że będzie chciał się z kimś tam umówić, to postawię sprawę jasno, tzn. ma z tym skończyć bo się rozstaniemy.
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, warto by dostrzec też ten wesoły fakt, że średnio naprawie czegokolwiek w życiu służy sytuacja, w której musimy przede wszystkim zorganizować sobie życie w obcym miejscu, pozbawione bezpośredniego wsparcia rodziny i przyjaciół, być może wraz z dziećmi zdane na łaskę męża, który przyjaciół szuka na portalach randkowych. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie mam w życiu zasady, że konsekwencje swoich czynów należy ponosić mądrze, a już nie raz na wizażu zauważyłam, że wiele kobiet wyznaje wygodę zamiast dojrzałości. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-03-10 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co? Przez te 10 lat razem , 6 lat w małżeństwie- pierwszy raz miałaś wrażenie,że coś jest nie tak? Wcześniej było super? Bo słowa "nigdy nie ufałam"oznaczają po prostu: przez 10 lat żyłam z kimś, komu nie ufam- co jest tak naprawdę straszne- bo o ile na wybór rodziny, w której na świat przychodzimy nie mamy żadnego wpływu, to na to, z kimś się na poważnie zwiążemy, z kimś zdecydujemy się na 2 dzieci- już tak. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#24 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoś wczesniej napisał, że konto na takich portalach zaklada sie tylko po to żeby spotkac sie w realu. Niekoniecznie, niektorzy zakładają sobie własnei z nudów, żeby poflirtować z ładną dziewczyną ale nigdy tej znajomosci nie przeniosą do świata realnego. Wiem co mówie, bo mój wspolokator własnie po to ma tam konto, twierdzi że dla sportu bo dziewczyny obecnie nie szuka Może to jest śmieszne i niezrozumiałe tak się zdarza.Nie bronie twojego męża bo pewnie nigdy się nie dowiemy co nim kierowało kiedy zakladał tam konto, po prostu wiem że ludzie są na takich portalach z różnych powodów. Edytowane przez Oliwiabb Czas edycji: 2014-03-10 o 17:50 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie konto na portalu randkowym zakłada się po to by nawiązać znajomości o charakterze romansowym (ba, dla wielu flirt jest sporą nielojalnością wobec partnera). Tak samo jak rejestrując się na forum dla terrarystów szukamy informacji na temat hodowli gadów, a nie na temat haftu krzyżykowego, Owszem podrywać można i w kościele, jednak sam kościół służy do innych celów. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy, przetłumaczmy: nie szuka związku na stałe, ale miłe dziewczę do flircików jako żywo się przyda, tak? A może, mówiąc wprost: miłe dziewczę do bzyknięcia niezobowiązująco po spędzonej w przyjemnym towarzystwie kolacji? Tak czy owak, szuka jakiegoś elementu zwyczajowo rezerwowanego dla związku.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
no ni wim. Dla mnie to by było combo nie do przewalczenia: w przeszłości rozrywkowy, obecnie kierowca tira, z kontem na portalu randkowym.
Myślę, że powinnaś z nim naprawdę poważnie porozmawiać. Stawiać pytania jasne, wprost, nie kluczyć. Innej rady, lepszej na obecna chwilę i do przełknięcia dla ciebie, to się nie wymyśli. |
|
|
|
|
#30 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, rozumiem, że nie jesteś zamężna, nie masz 2 dzieci i nie jesteś w tej sytuacji. Więc w niej się postaw. Autorkę i jej męża nie wiąże tylko papierek, ale 2 zapewne jeszcze malutkich dzieci, dla których nagłe rozstanie rodziców byłoby szokującym i trudnym przeżyciem. Dlatego nie może ona kopnąć męża w 4 litery za jej zranioną dumę tylko musi liczyć się z dziećmi. Cytat:
Autorko, jesteście małżeństwem, więc powinnaś z nim o tym porozmawiać a nie się czaić. A tekst "jak słyszę jego głos to mi kolana miękną" i problem znika nagle jest faktycznie bardzo bardzo dziecinne i z tym się zgodzę z koleżanką wyżej. Bądź stanowcza i wyłóż kawę na ławę bo to co robi Twó mąż jest niedopuszczalne. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

to raz.

Może to jest śmieszne i niezrozumiałe tak się zdarza.