9 letni raper, a "kodeina,dziw*ki, hajs" - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 11:59   #61
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: 9 letni raper, a "kodeina,dziw*ki, hajs"

Cytat:
Napisane przez Hejnarka Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, że ktoś tego słucha w ogóle i nazywa rapem .
Dokładnie.

Myślę, że jego głupi rodzice nie zdają sobie sprawy, że robią dziecku krzywdę, przez nich już jest pośmiewiskiem. Nie zrobi kariery rapera, kasy też nie zarobi, jedyne co po tym zostanie to filmiki w internecie.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 12:09   #62
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dokładnie, matka wypowiadała się, że dziękuję fanom, bo pojawiają się też przychylne opinie - a tak naprawdę wszyscy cisną bekę z chłopaczka i dla jaj go ''propsują''. Przykre.

No a dzieciak naoglądał się serialu "I-Carly" o nastolatkach zdobywających sławę przez filmiki w necie, słyszał o Biberze i Kwiatkowskim co zostali idolami nastolatek przez filmiki na yb i myśli że on też tak będzie miał. A tu za chwilę się okaże że wszyscy go wyśmiewają i może być poważny dramat, którego mały człowiek nie udźwignie.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 12:10   #63
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
tak, dzieciak nawyzywał praktykantkę od dziwek, dostał uwagę (na moje to powinien dostać wyjazd do dyrektora, ale to ja), przyleciała obrażona mamuśka.
praktykantka musiała przy wsparciu dzieciaków z klasy udowadniać, że jej pulpecik naprawdę tak brzydko powiedział bo uwierzyć nie chciała przecież syncio miły i kochany.
ta, mają prawo bronić. i bronią- nieuków, obiboków i zwykłych leni. nauczyciele za uszy wyciągają z klasy do klasy. a rodzic przyjdzie z pianą, że syn nie umie, to pani wina, pani nie umie uczyć.
hehe. no bo jak syn się zwyczajnie opieprza po kątach i wszystko go interesuje oprócz szkoły, to nauczyciel powinien się zamienić w maga i tajemną mocą skłonić dzieciaka do nauki
Ale to jest skrajny przypadek.
I potwierdza, że winni są zawsze rodzice. Co szkoła ma zrobić? Nie wiem, najprosciej i najczęściej z czego korzysta to przeniesienie do innej szkoły, zamiecenie pod dywan i tu pojawia się to co napisałam wczesniej- rodzice potrzebują nauki jak byc rodzicami, jak wychowywać, nikt nas tego nie uczy, a przede wszystkim pokazuje, że nie wszyscy powinni być rodzicami.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 12:22   #64
WhiteCherry
Zakorzenienie

zrozumiem takie zachowania u dzieciaków wychowywanych przez tak zwaną ulicę, spędzających czas na osiedlu ze starszymi kolegami, dzieci z domu dziecka, które nigdy nie miały odpowiednich wzorców... ale tu mogłoby się wydawać - normalna rodzinka, rodzice przekonani, że to tylko zabawa, no przecież dzieciak w domu i w szkole jest aniołkiem... no masakra
Stary 2014-03-11, 14:11   #65
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
zrozumiem takie zachowania u dzieciaków wychowywanych przez tak zwaną ulicę, spędzających czas na osiedlu ze starszymi kolegami, dzieci z domu dziecka, które nigdy nie miały odpowiednich wzorców... ale tu mogłoby się wydawać - normalna rodzinka, rodzice przekonani, że to tylko zabawa, no przecież dzieciak w domu i w szkole jest aniołkiem... no masakra
Zgadzam się i mam wrażenie,że rodzice myśleli że ich chłopaczek będzie sławny noi ta kasiora. Ah duma rodziców małego raperka rymujących o dziwkach,hajsie i narkotykach.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 16:03   #66
klatka
Zakorzenienie

Nie dałam rady posłuchać do końca tej "piosenki". Przerażające... i smutne.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-11, 16:15   #67
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
w szkole może aniołkiem jest, ale w domu dziwki, kodeina i wieczna zabawa
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 22:05   #68
Ettelie
Raczkowanie

O jeżu,
jego rodzice to jest jakaś masakra. Gdzie oni mają rozum?!

Na szczęście nie mam młodszego rodzeństwa, a dzieci póki co nie planuję. No bo jak wychowywać dzieciaki, które będą miały kontakt z takimi 9letnimi "raperami"?
Ettelie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 14:35   #69
nobodygirl91
Zadomowienie

niestety yt mnie dziś nie lubi i nie mogę obejrzeć nagrania, ale program ddtvn i wywiad jest przerażający.

i jestem zdania, że jeśli młody dalej będzie rapował na takie tematy to popłynie. bo przecież skoro ja rapuje, jakiś amerykaniec rapuje to czy może być w danej rzeczy coś złego? plus jeszcze jest to jakiś zakazany owoc więc siła przyciągania jest też większa. a potem rodzice będą rozpaczać, co się stało z naszym dzieckiem? przecież było takie grzeczne, takie dobre.

znam takie osoby które miały za dobrze, miały i mogły wszystko i niestety nie skończyło się to dobrze.
Stary 2014-03-12, 15:40   #70
tince
Przyczajenie

Tego typu teksty zawsze wywoływały u mnie żal i współczucie dla wykonawcy, ale to co zobaczyłam... brak mi słów. To jest CHORE
tince jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 16:03   #71
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ettelie Pokaż wiadomość
O jeżu,
jego rodzice to jest jakaś masakra. Gdzie oni mają rozum?!

Na szczęście nie mam młodszego rodzeństwa, a dzieci póki co nie planuję. No bo jak wychowywać dzieciaki, które będą miały kontakt z takimi 9letnimi "raperami"?
Ja mam 12-letniego brata, który śmieje się z tego "rapera", jego koledzy tak samo, więc nie trafił nawet do dzieci z podstawówki.
Może jego targetem jest nauczanie początkowe?
Ogólnie to nie ma co się roztkliwiać, ogół społeczeństwa zapomni o nim dość szybko, ale myślę, że w jego środowisku mu tego za szybko nie darują.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 16:17   #72
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
przedszkolakom zamiast Puszka-Okruszka to będą puszczać hajs i kodeinę? xD
Stary 2014-03-12, 17:02   #73
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Ja mam 12-letniego brata, który śmieje się z tego "rapera", jego koledzy tak samo, więc nie trafił nawet do dzieci z podstawówki.
Ogólnie to nie ma co się roztkliwiać, ogół społeczeństwa zapomni o nim dość szybko, ale myślę, że w jego środowisku mu tego za szybko nie darują.

Zaimponował pewnie co najwyżej realnym kolegom, równolatkom. Oni jeszcze nie mają pojęcia jak działają internety, dla takich dzieciaków to każdy komentarz jest na serio, a każdy lajk to prawda.
Za parę lat chłopak nie będzie miał życia wśród rówieśników.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 19:56   #74
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
przedszkolakom zamiast Puszka-Okruszka to będą puszczać hajs i kodeinę? xD
oplułam sie XD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-12, 20:29   #75
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
oplułam sie XD
4-latki i ich podkład muzyczny podczas jasełek:

Stary 2014-03-12, 21:35   #76
michal100
Zadomowienie

Taki z niego "raper" jak ze mnie Prymas. Swoją drogą głupota rodziców poraża. Za kilka lat mogą mieć z Nim problem i będzie nieśmiertelna kwestia: Gdzie popełniliśmy błąd w wychowaniu?
Stary 2014-03-13, 09:42   #77
suszarka
Buc

dziś na to trafiłam i umarłam. rodzice to jacyś skrajni debile umysłowi, szkoda dziecka.
Stary 2014-03-13, 15:17   #78
201605021613
Konto usunięte

Właśnie się dowiedziałam, że ten dzieciak jest z mojej pipidówy.

Chyba się po ałtograf przejdę.

Masakra, to rozsławi nasze wygnajewo.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 09:24   #79
dominikmeller25
Zakorzenienie

tutaj też taki mały biznesik rodziców na córce:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/8-latka-z-polski-najmlodsza-reporterka-na-swiecie/3jq6z
dla mnie to jest niezbyt dobre, wykorzystywać niejako ośmiolatkę aby zarabiać na niej pieniądze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-22, 18:31   #80
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
tutaj też taki mały biznesik rodziców na córce:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/8-latka-z-polski-najmlodsza-reporterka-na-swiecie/3jq6z
dla mnie to jest niezbyt dobre, wykorzystywać niejako ośmiolatkę aby zarabiać na niej pieniądze.
Link nie działa

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 18:40   #81
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Link nie działa
ten powinien

http://kobieta.onet.pl/dziecko/8-lat...-swiecie/3jq6z
Stary 2014-03-22, 20:27   #82
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam założyć nowy wątek, żeby poruszyć bardzo podobny temat. Dzisiaj byłam świadkiem sytuacji, gdzie grupka chłopców (może 8, max 10 lat) wyzywała 2 innych chłopców. Zatkało mnie dosłownie gdy usłyszałam ku*a, cw*lu je*any, ci*a ci śmierdzi oraz inne takie. Przechodząc obok zapytałam, czy ich rodzice wiedzą jak się wyrażają, na co chłopcy odpowiedzieli już grzeczniej że tak, że spoko proszę pani, bo my jesteśmy gangsta, włoska mafia. Powiedzcie mi skąd oni znają takie słowa? Czy rodzice dają zły przykład, czy to może wina internetu?
Nie róbmy już z internetu takiego narzędzia zła. Bywam na osiedlu przyjaciółki,gdzie jest taki plac zabaw ze stawem. Siedzi tam głównie młodzież,różna. Rozsądniejsze matki nie prowadzają tam dzieci. Ale są też dzieci,które latają samopas. No i słuchając chłopaków napitych albo najaranych poduczyły się tego i owego. Teraz chodzą i jak sobie siądziemy tam na jakiś huśtawkach to:
Cytat:
Je*ane k*rwy wyp*erdalać mi stąd
To raczej kwestia środowiska,w którym dziecko się obraca. Teoretycznie ten plac ze stawem jest dla dzieci,no ale przecież nikogo stamtąd nie wygonią,siedzi się tam bo nie ma innego miejsca do spotkań w okolicy,a rozsądni rodzice nie powinni puszczać dzieciaków w miejsca gdzie jest alkohol i narkotyki. Zwłaszcza,że ulicę dalej jest kolejny plac.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Są też ludzie z dobrych rodzin,którzy mimo wszystko są wychowywani przez ulicę,tylko,że ci są starsi no i mają trochę więcej rozumu. Odpowiednie wzorce to nie wszystko.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Zebranie w przedszkolu, grupy 4 i 5 latków. Pani mówi do rodziców: uprzejmie proszę o niemalowanie paznokci dziewczynkom i nie nakładanie tuszu do rzęs, bo jak którejś wpadnie do oka lub jej się ukruszy lakier, to mamy problem.

Gdyby nie to, że sama byłam na tym zebraniu, to pomyślałabym, że to kolejna miejska legenda.
Mi tam mama malowała paznokcie jak byłam w przedszkolu i problemu nie było Starała się mnie oduczyć obgryzania,nie zadziałało

Edytowane przez Niedopowiedzenia
Czas edycji: 2014-03-22 o 20:27 Powód: literówka
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 20:29   #83
kassate1203
Rozeznanie

Ja również oglądałam wyczyny tego "artysty" jak i rozmowę w ddtvn. Nie będę tutaj mówić o głupocie rodziców bo było to już tutaj poruszane jednak chciałam dorzucić jeszcze swoje 3 grosze i zauwarzyć jeszcze inny problem, który jak sądzę ma pośredni wpływ na tego dzieciaka i wielu innych. Mianowicie spojrzcie ile w koło jest wulgaryzmów i seksu. Wystarczy włączyć sobie pierwszy lepszy kanał muzyczny i oglądnąć byle jaki teledysk- wszędzie sa półnagie modelki prezentujące swoje wdzięki, facet śpiewający o tym, że dziewczyna jest dz...ą bo rzuciła go dla innego. Albo że wychowała go ulica i ma ciężki żywot okraszając to przepiękną łaciną na k..., h.... ci.. Od dawna nie widziałam teledysku ( może mam takiego pecha ), w którym nie byłoby wyginających się cycatych babek w miniówkach i facetów udających maczo. A dzieciaki takie rzeczy chłoną, oglądają i potem te zachowania kopiują, bo uważają to za normalne i że dzięki temu będą fajni. Stąd też wyrastają nam ci pseudoartyści.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 15:51   #84
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niedopowiedzenia Pokaż wiadomość
Nie róbmy już z internetu takiego narzędzia zła. Bywam na osiedlu przyjaciółki,gdzie jest taki plac zabaw ze stawem. Siedzi tam głównie młodzież,różna. Rozsądniejsze matki nie prowadzają tam dzieci. Ale są też dzieci,które latają samopas. No i słuchając chłopaków napitych albo najaranych poduczyły się tego i owego. Teraz chodzą i jak sobie siądziemy tam na jakiś huśtawkach to:
To raczej kwestia środowiska,w którym dziecko się obraca. Teoretycznie ten plac ze stawem jest dla dzieci,no ale przecież nikogo stamtąd nie wygonią,siedzi się tam bo nie ma innego miejsca do spotkań w okolicy,a rozsądni rodzice nie powinni puszczać dzieciaków w miejsca gdzie jest alkohol i narkotyki. Zwłaszcza,że ulicę dalej jest kolejny plac.
A ja trochę tego nie rozumiem, tak jakby od samego słuchania przekleństw dziecko stawało się rozwydrzonym bachorem. Ile ja się na podwórku przekleństw nasłuchałam, a nigdy ich nie używałam, rodzice jednak umieli mi wpoić, że to niewłaściwe.
Oczywiście nie popieram zupełnego braku kontroli rodziców i puszczania dzieciaka wszędzie, po prostu dla mnie takie gadanie "bo podwórko/koledzy" jest podobne do tłumaczenia rodziców tego rapera "bo przeczytał w internecie". No jak już przeczytał to co możemy na to poradzić, niech rapuje o dziw*ach

Edytowane przez charsi
Czas edycji: 2014-03-23 o 15:52
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 16:02   #85
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charsi Pokaż wiadomość
A ja trochę tego nie rozumiem, tak jakby od samego słuchania przekleństw dziecko stawało się rozwydrzonym bachorem. Ile ja się na podwórku przekleństw nasłuchałam, a nigdy ich nie używałam, rodzice jednak umieli mi wpoić, że to niewłaściwe.
Oczywiście nie popieram zupełnego braku kontroli rodziców i puszczania dzieciaka wszędzie, po prostu dla mnie takie gadanie "bo podwórko/koledzy" jest podobne do tłumaczenia rodziców tego rapera "bo przeczytał w internecie". No jak już przeczytał to co możemy na to poradzić, niech rapuje o dziw*ach
Władza przyciąga. Te dzieci patrzą na to jak zachowują się "ich" starsi koledzy i ja na to reagują inni. Widzą,że ludzie omijają ich szerokim łukiem,że się ich boją,że będą robić wszystko byleby im nie podpaść. Często te chłopaki wychowywane przez ulice stają się ich wzorcem. Starają się do nich jakoś upodobnić,ale nie są w stanie inaczej niż przez przeklinanie. To są raczej dzieciaki nie pilnowane,rodzice chcą tylko,żeby im się nie plątały no i raczej nie tłumaczą im co jest właściwe a co nie.
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-24, 14:04   #86
tince
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kassate1203 Pokaż wiadomość
Ja również oglądałam wyczyny tego "artysty" jak i rozmowę w ddtvn. Nie będę tutaj mówić o głupocie rodziców bo było to już tutaj poruszane jednak chciałam dorzucić jeszcze swoje 3 grosze i zauwarzyć jeszcze inny problem, który jak sądzę ma pośredni wpływ na tego dzieciaka i wielu innych. Mianowicie spojrzcie ile w koło jest wulgaryzmów i seksu. Wystarczy włączyć sobie pierwszy lepszy kanał muzyczny i oglądnąć byle jaki teledysk- wszędzie sa półnagie modelki prezentujące swoje wdzięki, facet śpiewający o tym, że dziewczyna jest dz...ą bo rzuciła go dla innego. Albo że wychowała go ulica i ma ciężki żywot okraszając to przepiękną łaciną na k..., h.... ci.. Od dawna nie widziałam teledysku ( może mam takiego pecha ), w którym nie byłoby wyginających się cycatych babek w miniówkach i facetów udających maczo. A dzieciaki takie rzeczy chłoną, oglądają i potem te zachowania kopiują, bo uważają to za normalne i że dzięki temu będą fajni. Stąd też wyrastają nam ci pseudoartyści.

Zgadzam się w 100%. Nie tylko w teledyskach, ale filmach, reklamach coraz więcej golizny, uprzedmiotowienia kobiet, wulgarnych tekstów. Jak można się potem dziwić, że dzieci są takie a nie inne. Jasne, że rodzice są odpowiedzialni za dziecko, ale nie tylko oni. Dzieciaki chłoną wszystko co widza i słyszą dokoła, nie tylko w domu.

Swoja drogą to już takie nudne, te gołe baby w teledyskach
tince jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości