![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 letni raper, a "kodeina,dziw*ki, hajs"
Dokładnie.
Myślę, że jego głupi rodzice nie zdają sobie sprawy, że robią dziecku krzywdę, przez nich już jest pośmiewiskiem. Nie zrobi kariery rapera, kasy też nie zarobi, jedyne co po tym zostanie to filmiki w internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a dzieciak naoglądał się serialu "I-Carly" o nastolatkach zdobywających sławę przez filmiki w necie, słyszał o Biberze i Kwiatkowskim co zostali idolami nastolatek przez filmiki na yb i myśli że on też tak będzie miał. A tu za chwilę się okaże że wszyscy go wyśmiewają i może być poważny dramat, którego mały człowiek nie udźwignie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I potwierdza, że winni są zawsze rodzice. Co szkoła ma zrobić? Nie wiem, najprosciej i najczęściej z czego korzysta to przeniesienie do innej szkoły, zamiecenie pod dywan i tu pojawia się to co napisałam wczesniej- rodzice potrzebują nauki jak byc rodzicami, jak wychowywać, nikt nas tego nie uczy, a przede wszystkim pokazuje, że nie wszyscy powinni być rodzicami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
zrozumiem takie zachowania u dzieciaków wychowywanych przez tak zwaną ulicę, spędzających czas na osiedlu ze starszymi kolegami, dzieci z domu dziecka, które nigdy nie miały odpowiednich wzorców... ale tu mogłoby się wydawać - normalna rodzinka, rodzice przekonani, że to tylko zabawa, no przecież dzieciak w domu i w szkole jest aniołkiem... no masakra
![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Nie dałam rady posłuchać do końca tej "piosenki". Przerażające... i smutne.
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
O jeżu,
jego rodzice to jest jakaś masakra. Gdzie oni mają rozum?! Na szczęście nie mam młodszego rodzeństwa, a dzieci póki co nie planuję. No bo jak wychowywać dzieciaki, które będą miały kontakt z takimi 9letnimi "raperami"?
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
niestety yt mnie dziś nie lubi i nie mogę obejrzeć nagrania, ale program ddtvn i wywiad jest przerażający.
i jestem zdania, że jeśli młody dalej będzie rapował na takie tematy to popłynie. bo przecież skoro ja rapuje, jakiś amerykaniec rapuje to czy może być w danej rzeczy coś złego? plus jeszcze jest to jakiś zakazany owoc więc siła przyciągania jest też większa. a potem rodzice będą rozpaczać, co się stało z naszym dzieckiem? przecież było takie grzeczne, takie dobre. znam takie osoby które miały za dobrze, miały i mogły wszystko i niestety nie skończyło się to dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Tego typu teksty zawsze wywoływały u mnie żal i współczucie dla wykonawcy, ale to co zobaczyłam... brak mi słów. To jest CHORE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jego targetem jest nauczanie początkowe? Ogólnie to nie ma co się roztkliwiać, ogół społeczeństwa zapomni o nim dość szybko, ale myślę, że w jego środowisku mu tego za szybko nie darują. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
przedszkolakom zamiast Puszka-Okruszka to będą puszczać hajs i kodeinę?
![]()
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaimponował pewnie co najwyżej realnym kolegom, równolatkom. Oni jeszcze nie mają pojęcia jak działają internety, dla takich dzieciaków to każdy komentarz jest na serio, a każdy lajk to prawda. Za parę lat chłopak nie będzie miał życia wśród rówieśników. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Taki z niego "raper" jak ze mnie Prymas. Swoją drogą głupota rodziców poraża. Za kilka lat mogą mieć z Nim problem i będzie nieśmiertelna kwestia: Gdzie popełniliśmy błąd w wychowaniu?
![]()
![]() |
#77 |
Buc
|
dziś na to trafiłam i umarłam. rodzice to jacyś skrajni debile umysłowi, szkoda dziecka.
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Właśnie się dowiedziałam, że ten dzieciak jest z mojej pipidówy
![]() Chyba się po ałtograf przejdę ![]() Masakra, to rozsławi nasze wygnajewo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
tutaj też taki mały biznesik rodziców na córce:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/8-latka-z-polski-najmlodsza-reporterka-na-swiecie/3jq6z dla mnie to jest niezbyt dobre, wykorzystywać niejako ośmiolatkę aby zarabiać na niej pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Niedopowiedzenia Czas edycji: 2014-03-22 o 20:27 Powód: literówka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Ja również oglądałam wyczyny tego "artysty" jak i rozmowę w ddtvn. Nie będę tutaj mówić o głupocie rodziców bo było to już tutaj poruszane jednak chciałam dorzucić jeszcze swoje 3 grosze i zauwarzyć jeszcze inny problem, który jak sądzę ma pośredni wpływ na tego dzieciaka i wielu innych. Mianowicie spojrzcie ile w koło jest wulgaryzmów i seksu. Wystarczy włączyć sobie pierwszy lepszy kanał muzyczny i oglądnąć byle jaki teledysk- wszędzie sa półnagie modelki prezentujące swoje wdzięki, facet śpiewający o tym, że dziewczyna jest dz...ą bo rzuciła go dla innego. Albo że wychowała go ulica i ma ciężki żywot okraszając to przepiękną łaciną na k..., h.... ci.. Od dawna nie widziałam teledysku ( może mam takiego pecha
![]()
![]() |
#84 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nie popieram zupełnego braku kontroli rodziców i puszczania dzieciaka wszędzie, po prostu dla mnie takie gadanie "bo podwórko/koledzy" jest podobne do tłumaczenia rodziców tego rapera "bo przeczytał w internecie". No jak już przeczytał to co możemy na to poradzić, niech rapuje o dziw*ach ![]()
Edytowane przez charsi Czas edycji: 2014-03-23 o 15:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zgadzam się w 100%. Nie tylko w teledyskach, ale filmach, reklamach coraz więcej golizny, uprzedmiotowienia kobiet, wulgarnych tekstów. Jak można się potem dziwić, że dzieci są takie a nie inne. Jasne, że rodzice są odpowiedzialni za dziecko, ale nie tylko oni. Dzieciaki chłoną wszystko co widza i słyszą dokoła, nie tylko w domu. Swoja drogą to już takie nudne, te gołe baby w teledyskach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.