Ultraviolet Paco Rabanne - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-05, 20:26   #61
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha
Dot.: Ultraviolet Paco Rabanne

Zuzylam swego czasu 2 cale butleki, chociaz teraz to juz musialabym go sobie przypomniec.....ale wiem ze piwonni nie wyczulam ... ostatnio znalazlam inny mu podobny a bylo to NU EDT..
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-05, 20:32   #62
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Zuzylam swego czasu 2 cale butleki, chociaz teraz to juz musialabym go sobie przypomniec.....ale wiem ze piwonni nie wyczulam ... ostatnio znalazlam inny mu podobny a bylo to NU EDT..
Ja mam jeszcze nie wyćwiczony nos w rozpoznawaniu tych wszystkich nut , w każdym bądź razie czuć było coś mocno piwoniowego. Na szczęście nuta ta zniknęła po jakimś czasie i teraz baaardzo mi się zapach podoba . Potestuję go sobie jeszcze parę dni, ale i tak się zauroczyłam i mam na niego chętkę
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-05, 21:16   #63
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze nie wyćwiczony nos w rozpoznawaniu tych wszystkich nut , w każdym bądź razie czuć było coś mocno piwoniowego. Na szczęście nuta ta zniknęła po jakimś czasie i teraz baaardzo mi się zapach podoba . Potestuję go sobie jeszcze parę dni, ale i tak się zauroczyłam i mam na niego chętkę
Dodam tylko ze uzywalam rowniez wersji w "dezodorancie", bez talku (100ml)... niczym nie rozniła się zapachem od tej w szklanym flakonie...jedynie ceną Zapach utrzymywał się baaaaaaaardzo długo na skorze, a wyjątkowo długo na tkaninach. Nie widzac roznicy w zapachu, a jedynie w cenie i formie flakonu...skusilam się wlasnie na taka wersje. Zauważyłam ze ostatnio zmienili opakowania.. niegdys byly metalowe-fioletowe.. teraz są białe. Tak wiec polecam i deo-spray...
psycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 15:27   #64
Ally83
Zakorzenienie

Jestem coraz bardziej zafascynowana Ultravioletem Po LL jest 2. na liście do kupienia Już nie czuję tej wspominanej przez mnie piwoniowej nuty, pięknie rozwija się na skórze, jest bardzo ciepły, raj dla zmysłów
Stary 2007-01-11, 19:55   #65
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Ultraviolet zafascynowal mnie jakos zaraz na poczatku mojej przygody perfumeryjnej, jednak dopiero w bardzo niedawnej przeszlosci stal sie ostatecznie moja wlasnoscia to chyba najwiecej wytestowany przeze mnie zapach ze wszystkich dostepnych w perfumerii swojego czasu, gdy tylko wchodzilam do centrum, gdzie byla perfumeria, od razu lecialam jak opetana powachac Ultravilet pozniej moja milosc przycichla, na mojej poleczce pojawilo sie wiele innych pozycji, jednak ta jakos poszla w niepamiec. Az do pazdziernika, kiedy to poczulam tez napach na mojej nowej kolezance ze studiow po 2 dniach byl juz moj...

zapach jest przepiekny, bardzo oryginalny, nie da sie go pomylic z zadnym innym. Jest mieszanka zapachu kwatowego i owocowego. Mimo slodyczy, zachowuje swiezosc, jakby przejzystosc, wydaje mi sie, ze to dzieki metalicznej nucie. Jednoczesnie metalicznosc nadaje mu polysku - pazura, dzieki ktoremu nie jest kolejnym ugrzecznionym zapachem z typu "bezpiecznych". Na pewno posiada rowniez wrogow. Wydaje mi sie, ze mozna go kochac, lub tez nienawidzic, jednak ciezko pozostac wobec niego obojetnym. Fioletowy kolor idealnie odzwierciedla zapach. Wydaje mi sie, ze jest w srodkowej nucie lekko podobny do Miracle Lancome, jednak moge sie mylic.

Dodatkowa zaleta jest jego wielka trwalosc, ktorej z poczatku nie potrafilam odkryc, jednak po kilku uzyciach przekonalam sie, ze trwa przez caly dzien wiele osob pytalo mnie, czym tak ladnie i oryginalnie pachne nawet jakis nieznajomy, mlody mezczyzna podszedl do mnie na ulicy (chyba szedl za mna przez jakisc czas) i powiedzial, ze przepieknie pachne az mi sie glupio zrobilo, ale zawzse milo uslyszec taki komplement
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 20:12   #66
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

też jestem bez pamięci, chociaż od niedawna, zakochana w Ultraviolecie
zapach jest przecudny, subtelny i zdecydowany zarazem, uwielbiam go nosić, pachnąc Ultravioletem czuję jakbym mogła podbić cały świat
ależ poetycko zabrzmiało
chociaż niestety jeszcze nikt nie pochwaił go, ani nie spytał wprost czym pachę, ale mi i tak z nim dobrze

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 21:43   #67
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
Dodatkowa zaleta jest jego wielka trwalosc, ktorej z poczatku nie potrafilam odkryc, jednak po kilku uzyciach przekonalam sie, ze trwa przez caly dzien wiele osob pytalo mnie, czym tak ladnie i oryginalnie pachne nawet jakis nieznajomy, mlody mezczyzna podszedl do mnie na ulicy (chyba szedl za mna przez jakisc czas) i powiedzial, ze przepieknie pachne az mi sie glupio zrobilo, ale zawzse milo uslyszec taki komplement
Zgadzam się w zupełności. Zapach jest trwały i zwraca uwagę - miałam okazję się dzisiaj przekonać
Stary 2007-01-11, 22:05   #68
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Cytat:
Zgadzam się w zupełności. Zapach jest trwały i zwraca uwagę - miałam okazję się dzisiaj przekonać
rozumiem, ze w koncu znalazl sie i w Twoim posiadaniu?
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 22:29   #69
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
rozumiem, ze w koncu znalazl sie i w Twoim posiadaniu?
Na razie eksploatuję moje próbki Ale pod koniec stycznia będzie mój
Stary 2007-01-12, 02:07   #70
ishtar4
Rozeznanie

Również sądzę, że bardzo trwały, nie mogłam go doszorować (podobał mi się ale musiałam zrobić miejsce na następny )
Stary 2007-01-12, 18:31   #71
deviLady
Raczkowanie

Psiknęłam się nim, bo spodobała mi się jego buteleczka. Zapach na początku mi się nie podobał, ale po godzinie, dwóch dostałam olśnienia Przez cały dzień trzymałam nadgarstek przy nosie. O niczym innym nie myślałam tylko Ultraviolet.. Ultraviolet.. Moja kochana siostrzyczka zlitowała się nade mną i kupiła w ramach prezentu imieninowego. Jej też się bardzo podoba, choc znam wiele osob, które narzekają, ze śmierdzi. Jak dla mnie troszkę męski, ale mnie pociągają takie zapachy Plusem jest, że dłuuugo się trzyma. Jeszcze żaden zapach tak na mnie nie podziałał
Stary 2007-01-12, 20:18   #72
ropuszka
Zakorzenienie

Wlasnie przed chwilka psiknelam sie (chyba) ostatnia kropelka mojego Ultravioletu, ktory stal sie moja fascynacja rok temu, kiedy to na ulicach lezala cala masa sniegu, a ja akurat zakonczylam szczesliwie sesje
Ultraviolet pojawil sie chyba 6-7 lat temu i zafascynowal mnie swoim kolorem, nazwa i flakonem. Bardzo chcialam miec, nawet bez wachania. Jednak zdecydowalam sie na inny zapach, ktory zreszta mial byc prezentem gwiazdkowym. I tak na wiele lat zapomnialam o Ultraviolecie.
Wreszcie w zeszlym roku, bedac na spacerze razem z TZ, wskoczylismy do Galerii Centrum, gdzie dopadlam moj dawny obiekt pozadania. Bylam zaskoczona, bo zapach byl metaliczny i pudrowy, cieplo-zimny, drapiezny. TZ niespecjalnie byl nim zachwycony, a ja coraz bardziej... Ultraviolet siedzial w moim czerwonym golfie jeszcze po praniu i nie moglam sie od niego uwolnic. Wreszcie kupilam. Przez pewien czas zalowalam tego zakupu, bo nie moglam sie do tego zapachu przekonac. Byl taki nie w moim stylu, ostry.
Dzis patrze na niego juz inaczej. Zuzylam 30 ml i chetnie kupilabym wieksze opakowanie, ale to jeszcze nie teraz, bo mam mase innych flakonow. Zapach kojarzy mi sie nie tyle z kosmitaki i z ufo, co z bardzo pewna siebie, nowoczesna osoba, ktora przyciaga swoim wygladem, oryginalnoscia. Ultraviolet jest kontrowersyjny i rozpoznawalny, malo popularny i raz drazni raz przyciaga. Jest jak Doda, ktora zreszta go uzywa i wg mnie idealnie do siebie pasuja. Ultraviolet to zapach Dody - pewnej siebie, krzykliwej, seksownej osoby. Mam jeszcze skojarzenia z muzyka techno, szybka jazda samochodem i swiatlem z lamp ulicznych Moze dziwne te porownania, ale chyba jednak trafne...
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-16, 12:00   #73
Asienka83
Zadomowienie

Jeśli chodzi o mnie, to Ultraviolet przypadł mi do gustu Nie powiem że jest to moja miłość, bo poznałam wiele innych śliczności, ale zdecydowanie - podoba mi się jak rozwija się na mojej skórze, czuję ślicznego fiołka i jagody i coś mocniejszego-nie potrafię określić co to, ale dodaje całości specyficzności; jest taki imprezowy, szalony o czym każdy kto go używał może chyba powiedzieć.
Cieszę się że znalazł się na mojej półce
Stary 2007-03-23, 17:21   #74
Ally83
Zakorzenienie

Czy odczuwacie jakieś specjalne różnice między wersją edp i edt?? Testuję właśnie edt i nie widzę różnicy, także w trwałości zapachu - pachnie długo
Stary 2007-03-23, 17:24   #75
kal1nka
Zadomowienie

Cytat:
Czy odczuwacie jakieś specjalne różnice między wersją edp i edt?? Testuję właśnie edt i nie widzę różnicy, także w trwałości zapachu - pachnie długo
ja widze duza roznice, wlasnie w trwalosci zapachu

21.02.10 zakochana
31.12.13 narzeczona
16.07.16 żona
kal1nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 20:21   #76
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Dodam tylko ze uzywalam rowniez wersji w "dezodorancie", bez talku (100ml)... niczym nie rozniła się zapachem od tej w szklanym flakonie...jedynie ceną Zapach utrzymywał się baaaaaaaardzo długo na skorze, a wyjątkowo długo na tkaninach. Nie widzac roznicy w zapachu, a jedynie w cenie i formie flakonu...skusilam się wlasnie na taka wersje. Zauważyłam ze ostatnio zmienili opakowania.. niegdys byly metalowe-fioletowe.. teraz są białe. Tak wiec polecam i deo-spray...
Hmmm, kiedyś widziałam w jakiejś perfumerii online Ultraviolet jako deo atomizer, a nie zwykły dezodorant, ale teraz nie mogę go już znaleźć. Jest tylko zwykły dezodorant, jak ten -> http://www.allegro.pl/item176184983_...ray_100ml.html
Czy to on nie ma talku w składzie???
Stary 2007-04-05, 22:17   #77
Ally83
Zakorzenienie

A czy któraś z Was testowała/miała inne rodzaje Ultravioletu? Nawet nie wiedziałam, że tyle ich jest :
Liquid Crystal
Liquid Metal
Aquatic Plastic
Aurore Boreale
Colours of summer
Fluoressence - tylko ten na allegro widziałam oprócz klasyka
Metal Beach
(tyle podaje www.osmoz.com)

Nawet na Truskawie ich nie ma Ciekawa jestem, jak pachną
Stary 2007-04-05, 22:47   #78
kal1nka
Zadomowienie

ja mam Liquid metal, jak dla mnie to lzejsza wersja EDP (to jest EDT), bardziej letnia, poza tym niczym sie nie rozni jak dla mnie
stalam sie jego posiadaczka przypadkiem, bylam wbita w przekonanie ze kupuje na allegro zwykly ultraviolet, a przylecial liquid metal :P

21.02.10 zakochana
31.12.13 narzeczona
16.07.16 żona
kal1nka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-27, 19:37   #79
figg
Rozeznanie

GG do figg
Dot.: Ultraviolet

zapach jest boski, uwielbiam go! ale o gustach sie nie dyskutuje, ale dziewczyny maja racje trzeba go uzywac z umiarem !
figg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 14:08   #80
homyk
Zakorzenienie

Ultraviolet nieodmiennie kojarzy mi się z landrynkami o smaku pomarańczowym, takimi w kształcie cząstek pomarańczy własnie, którymi zajadałam się jako dziecko w czasach komuny Do tego wibruje w nim pudrowo-metaliczny fiołek, a pazura dodaje subtelna pieprzna nutka. Całość okraszona jest taką niewaniliową słodko-gorzką wanilią, łagodzącą ostrość zapachu, dodającą zmysłowości.

Wg mnie ten zapach jest niezwykły. Moża go lubić albo nie, ale nie mozna mu odmówić oryginalności. Ma w sobie coś, co przyciąga, coś tak magnetycznego, że raz wąchany nie pozwala o sobie zapomnieć.

Jest ultranowoczesny, ultratrwały i ultraogoniasty Jego kosmiczny flakon rozkłada mnie na łopatki

Ultraviolet to światłość, kurz, szkło, metal... Jest dokładnie taki, jak opisała go wyżej Szumaczek
Cytat:
Napisane przez Szumak
Ultraviolet to dla mnie zapach ultraindustrialny. Piekny i fascynujacy poczatek pachnie jakimis kosmicznymi kwiatami z przyszlych tysiacleci, potem jednak pojawia sie drazniaca metaliczno-chemiczna nutka czarnej porzeczki, ktora z czasem ewoluuje w strone syntetycznej jagody, o ktorej juz ktos wspominal. Ogolnie koncowka pachnie na mnie jakos tak przykurzenie technicznie + syntetyczna owocowosc. Jak poczatek kojarzy mi sie z odleglymi fascynujacymi swiatami i barwami, tak koncowka z duszna atmosfera klubu techno, zapachem kurzu na metalowych posadzkach i zarowkach, swietlowkami i specyficznym zapachem pomieszczen technicznych szkol i uczelni pelnych techniczno-mechanicznych eksponatow w przeszklonych gablotach
Ze skojarzeniami Psychy nie bardzo mogę się zgodzić. Ultraviolet nie ma z Nu nic wspólnego. Nu są esencjonalne, gęste, mocno kardamonowo-kadzidlane. Nu to bogaty, gorący, słodko-przyprawowy zapach orientu. Ultraviolet, mimo iż zaliczany do kategorii orientalno-kwiatowej jest zwiewny, jest jak kosmiczna mgła, jak magiczna poświata, pachnie księżycem, gwiazdami i... rozgrzanym ksero
No, ale co nos...

Własnie usłyszałam, że ładnie pachnę Postanowiłam więc odgrzebać ten wątek i naskrobać parę słów
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 16:26   #81
kasia-zuzia
Zadomowienie

Cytat:
A czy któraś z Was testowała/miała inne rodzaje Ultravioletu? Nawet nie wiedziałam, że tyle ich jest :
Liquid Crystal
Liquid Metal
Aquatic Plastic
Aurore Boreale
Colours of summer
Fluoressence - tylko ten na allegro widziałam oprócz klasyka
Metal Beach
(tyle podaje www.osmoz.com)

Nawet na Truskawie ich nie ma Ciekawa jestem, jak pachną
Miałam fluoressence - bardzo mi się podobał - taki fajny, kwaśny i chociaż to edt, bardzo trwały. Myślę sobie, że może znów go kupię
A na różne wersje ultravioletu można trafić na czeskiej stronie el nino
kasia-zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 15:48   #82
ropuszka
Zakorzenienie

Zastanawiam sie czy nie wrocic do Ultravioletu, choc tyle jest cudnych zapachow na swiecie Ale ten jest malo popularny Dawniej wystepowal chyba w takiej fioletowej kapsule, a obecnie tylko w kartoniku Szkoda, ze juz nie ma tych kapsul... No chyba, ze mnie sie trafil taki egzemplarz niewydarzony
Stary 2007-12-24, 15:57   #83
ropuszka
Zakorzenienie

Wczoraj odkopalam reszteczke mojego malego Ultravioletu, wypsikalam sie i moj TZ nie mogl sie ode mnie oderwac Dzis to samo, nawet powiedzial, ze ladnie pachne. A w jego przypadku to juz mega komplemetn, wiec chyba faktycznie sa w tym zapachu jakies feromony Dzialaja na facetow z pewnoscia. A na mojego na 100%.
Czy ktoras z Was miala wersje Intense? Czym sie rozni od podstawowej i czy jest moze limitowana (nie daj Boze)?
Stary 2008-01-11, 20:00   #84
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Ostatnio bardzo mi się spodobał. Bardzo słodki i seksowny ale jednocześnie lekki,przestrzenny. Tworzy fajny ogon. Takiego typu zapachu szukam od zawsze - słodkiego ale nie ciepłego,nie otulającego. Ultraviolet ma w sobie przestrzeń,chłód... Będę go jeszcze testować,koniecznie!

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 18:15   #85
jennifer87
BAN stały

witam,borykam sie z problemem ,pomalu kolekcjonuje swoje perfum i nie mam wtym dosc duzego doswiadczenia ,ostatnio zaintrygowal mnie zapach paco rabanne ultraviolet ale widzialam go w dwoch wersjach paco rabanne ultraviolet i aco rabanne ultraviolet intense co to znaczy "intense" to ze zapach jest mocniejszy?intesywniejszy ? bo mam okazja dostac z wymianki zwykly ultraviolet i zastanwiam sie czy nie lepiej kupic ten intense zeby zapach byl trwalszy i mocniejszy ,chyba ze to znaczy co innego ,z gory dziekuje za odpowiedz kochane wizazanki

http://www.allegro.pl/item311563723_..._50ml_gp_.html

http://www.allegro.pl/item311563727_..._50ml_gp_.html

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2008-02-19 o 20:29 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji EDYTUJ!
jennifer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 18:24   #86
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena
Dot.: pytanie dla znajacych sie

Jennifer, to samo pytanie zadałas w innym wątku!

Poczekaj cierpliwie na odpowiedź, nie zaśmiecaj forum i nie zakładaj nowego watku!!! Poza tym jakbyś weszła w słownik angielsko-polski on-line to znalazłabyś znaczenie słowa intense.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 18:25   #87
jennifer87
BAN stały

tymena dziekuje za odpowiedz
Stary 2008-02-19, 18:25   #88
irkax
Zakorzenienie

Ultraviolet Intense to nie to samo co Ultraviolet.
Z tego co gdzieś znalazłam wynika, że ten zapach powstał rok po powstaniu klasycznego ultravioletu.
Niestety nie znalazłam nigdzie nut, wiec nie wiem na ile się różnią.
Może tylko bazą.

Poza tym jeśli już zdecydowałaś się założyć nowy wątek (a w tej kwestii zgadzam się z Tymeną) to chyba efektywniej by było gdybyś w tytule wątku umieściła info o co Ci chodzi. Bo tytuł, który jest teraz jest bez sensu ;-)

Nie lepiej było Ultraviolet i Ultraviolet Intense- czym się różnią?
Wtedy ktoś, kto zna różnicę wchodzi i odpowiada.
Proste.

Edytowane przez irkax
Czas edycji: 2008-02-19 o 18:44 Powód: lit
irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-19, 18:45   #89
jennifer87
BAN stały

irkax dziekuje za odowiedz troche mnie naprowadzilas
Stary 2008-02-19, 20:28   #90
rachela
Zakorzenienie

Tytuł zmieniam, post pod postem łączę.

Proszę korzystać z wyszukiwarki i przestrzegać regulaminu, nie będę w nieskończoność wszystkich grzecznie upominać.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości