Dziwne zwyczaje żywieniowe waszych zwierzątek - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-04, 23:46   #61
keira24
Zadomowienie

Dot.: Dziwne zwyczaje żywieniowe waszych zwierzątek

Cytat:
Napisane przez nan
Może to jest francuski piesek?
Nie, piesek jest jak najbardziej polski . Choc jego mamusia byla rodowodowym owczarkiem niemieckim. Ale za to tatus byl ogromnym mieszancem owczarka . Hektor to po prostu slodki pieszczoch, szczeniak w ciele 6 - letniego ogromnego psa . Aha. Posiada zdolnosci takie, jak inteligentne osmiornice . Potrafi odkrecik mocno zakrecona butelke, tym chetniej, jesli w srodku sa kamyczki . No i uwielbia piszczace zabawki.

Pozdrawiam.
Stary 2005-10-05, 00:07   #62
barbi20
BAN stały

.

Edytowane przez barbi20
Czas edycji: 2007-10-26 o 22:23
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 00:24   #63
barbi20
BAN stały

.

Edytowane przez barbi20
Czas edycji: 2007-10-26 o 22:23
barbi20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 15:16   #64
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Heh te nasze zwierzaczki, mozna sie posmiac :d husteczki higieniczne i podpaski to tez domena mojego psa. No i segregowanie prania ... kiedys wyciagalam pranie z kosza w celu segregacji i wrzucenia do automatu, moj Aresik wywlokl wszytsko na przedpokoj ... oj jak pracowicie to robil ... ile zdolal wlozyc w pysk tyle wlozyl i wynosil na srodek przedpokoju :d Moj TZ z niego sie smial ze mi pomaga. Za to kcucharz z niego doskonaly ... zawsze jak przygotowuje obiad wiernie mi towarzyszy, kiedys w przyplywie swojego towarzyszenia zawedzil mi caly schab, pokrojy w plastry na obiad ... hmmm to byly minuty a schab zniknal ze stolu ... i zaprzyjaznil sie z zoladkiem Areskiego
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 18:26   #65
Alithia
Zadomowienie

GG do Alithia Send a message via Skype™ to Alithia

Cytat:
Napisane przez iff
Moja kundelka też. A cukierki miętowe (lub eukaliptusowe) dostaje w papierku i sama rozpakowywuje. I kapustę kiszoną lubi.
Moja niunia woli surową kapuste niż kiszoną , o ostatnio zagustowala jeszcze w papryce

Moje blogowanie:
http://okiemidlonmi.blogspot.com/

Alithia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 18:47   #66
justyna_t
Zadomowienie

Najnowsze wieści o mojej suczy
Dzisiaj jak kopała dziure to pojadła sobie troche ziemi z jakimś świństwem- przez pół dnia wycierałam jej wymiociny z kafelek
Kocham ją bardzo
Stary 2005-10-05, 21:52   #67
bemolka
Zakorzenienie

moj kocur namiętnie mógłby wcinać oliwki. a ostatnio rzucał sie na buraczki
prócz tego zawsze musi dostać choćby kawałek placka ziemniaczanego, bo jak my mu nie damy, to potem znajdujemy pare na podłodze
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 22:37   #68
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To moje kotki są całkiem normalne jeśli chodzi o jedzenie

Jedyne o czym mogę wspomnieć to zamiłowanie Bazylka do warzyw (kukurydza, kalafior, brokuły - uwielbia, kiedyś usiłował zwędzić jeszcze gorące z miski, zachaczył na pazur siedząc na parapecie i wciągał powoli na górę, jak dźwig - ziemniaki, marchewka... najchętniej gotowane) no i Sary (zwanej Sarenką ) do wylizywania wszystkich talerzy, ostatnio upodobała sobie sos do spaghetti Lubi też śmietanę, ale to normalne u kotów

Oba kociaki lubią pić wodę z kwiatków, a przed Bazylkiem muszę chować butelkę ze sztucznym nawozem do roślin, bo ją liże... a ja się boję, ze mu zaszkodzi
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 23:23   #69
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Mój staruszek (owczarek niemiecki 12l ) to dopiero francuski piesek Z dań średnio jadalnych na swoim koncie ma jedynie jego szczotkę, którą pogryzł najprawdopodobniej ze złości i z chęci zemsty, a nie dla smaku. Chlebek je tylko z masełkiem i zostawia skórkę. Kiełbasą gardzi, jednak z apetytem wcina szynkę. Jest amatorem wszelkiego rodzaju słodyczy oraz czipsów. Pomimo tego, że z powodu swojego wieku prawie nic nie słyszy, nadal trudno jest wyjąć z barku coś słodkiego tak, żeby nie usłyszał. Czasami wydaje mi się, że z tą głuchotą tylko udaje, żeby nikt mu głowy nie zawracał
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-05, 23:37   #70
iff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alithia
Moja niunia woli surową kapuste niż kiszoną , o ostatnio zagustowala jeszcze w papryce
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 09:22   #71
kamaO
Wtajemniczenie

Moja Fiona ostatnio namiętnie poluje na muchy, osy, komary i rybiki (wrr). Połyka w całości, a potem przychodzi dać mi buzi Uwielbia gabki do naczyń i reklamówki - raz po pożarciu takowych, o mały włos uniknęła operacji czyszczenia jekit... Od tej pory wszystko mam dobrze pochowane. Obgryzione kwiatki to już normalka, ale ostatnio pobiła wszelkie rekordy, dobierając się do tapety!!! A z jedzenia tradycyjnego najbardziej lubi pudding do picia o smaku capuccino z Bakomy... A z kociego: tylko chrupki Puriny, mięsko i mało któa puszeczka... Wybredna ta moja kocia
Stary 2005-10-06, 09:54   #72
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamaO
A z jedzenia tradycyjnego najbardziej lubi pudding do picia o smaku capuccino z Bakomy...
Sorki, że odbiegam od tematu - a ten pudding to można jeszcze w ogóle kupić? Bo ostatnio widzę tylko czekoladowy w zmienionym opakowaniu (czytaj: buteleczce), a po innych smakach (cappucion wanilia, kokos) ni widu ni słychu
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 10:56   #73
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anitka11
Moj chomik uwielbia snikersy, ser żółty,zalewajke,kawałek sznycelka z ziemniaczkiem.Ziaren wogóle nie rusza.A kisiel zlizuje mi z palca takim malutkim jezyczkiem.Je wszystko oprocz karmy dla chomika

Mam to samo....Nasza Milunia nie je wcale ziarenek. Za to uwielbia karmę Chapi mojej Soni-zwłaszcza ulepszone pyszne kawałki, które Sonia zostawia z pogardą w misce. Daję jej połowę bo cały kawałek jest jak na raz dosyć spory.... Może dlatego taka duża urosła bo na psiej karmie! Za naleśniki odda życie.

A co do Soni (bokserki) to przypomniało mi się jak była mała to ciągle ciągnęła mnie na spacerze na przystanek. Chodziła po nim z nosem przy ziemi jak pies myśliwski!Potem skapnęłam się, ze ona niczym odkurzacz wciąga wszystkie pety! Najlepiej te żarzące się wyrzucone w pośpiechu! Tak ma do dziś. Jak widzi kogoś z papierosem w ręku to patrzy łakomie tylko na tego papieroska...Peciara jedna!!!
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 11:32   #74
SandraBullock
Wtajemniczenie

Moja kotka często stoi nad swoją miską i patrzy na ciebie błagalnym wzrokiem,jest jak wyrzut sumienia.i jak tu jej czegos nie dać???A je częściej niż zalecają dietetycy,nawet 8 razy na dobe.Ma już 8 lat i albo je albo śpi albo pije albo sie myje.A do jednych z jej ulubionych czynności nalezy podkradanie mięsa na obiad,czasem trzeba za nia gonić.i jeszcze wyjadanie z kosza na śmieci np.ryby.
SandraBullock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 14:10   #75
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aranka
A co do Soni (bokserki) to przypomniało mi się jak była mała to ciągle ciągnęła mnie na spacerze na przystanek. Chodziła po nim z nosem przy ziemi jak pies myśliwski!Potem skapnęłam się, ze ona niczym odkurzacz wciąga wszystkie pety! Najlepiej te żarzące się wyrzucone w pośpiechu! Tak ma do dziś. Jak widzi kogoś z papierosem w ręku to patrzy łakomie tylko na tego papieroska...Peciara jedna!!!
Pierwsze słyszę o czymś takim! Musisz ją ostrzec przed rakiem i chorobami serca

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 18:35   #76
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Cool Dot.: Dziwne zwyczaje żywieniowe waszych zwierzątek

No kurde prawdziwy pies nalogowiec skad ten pociąg do petów
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 20:40   #77
TOMORROW
Zakorzenienie

mój chomik wciąga jogurt,sliwki, grzyby z obiadu ostatnio siostra mu rzuciła- to rzeczy o których wiem, a ciekawe czym go karmili pod moją nieobecność?
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-06, 21:20   #78
brzozka
Rozeznanie

No tak..
Wystarczy, że zaczynam otwierać puszkę z kukurydzą zjawia się mój kot Kuba. Pojęcia nie mam jak on to robi, że zawsze ją wyczuje. Nie da mi spokoju dopóki nie nałożę mu pokaźnej porcji na talerzyk, wcina szybko wszystko Pies Mati też przepada za kukurydzą, ale myślę, że je ją bardziej z przekory, bo kot je. Mati za to towarzyszy mi przy obieraniu ziemniaków. Część obierek specjalnie muszę upuszczać poza śmietnik, bo on po prostu je uwielbia.. Dziwny to pies, przepada też za marchewką, prosi o nią chyba bardziej niż o kiełbasę na przykład. Podobnie jest ze słonecznikiem.
brzozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 07:41   #79
Anett_
Wtajemniczenie

Smile Ulubione smakołyki Waszych zwierzaków

Chciałam założyć wątek, do którego zainspirował mnie wczorajszy odcinek programu Top dog, dotyczący zwierzakowych smakołyków, ale odszukałam niniejszy, zbliżony tematycznie Sprawa jest tylko pozornie błaha i śmieszna , ulubiony smakołyk może przesądzać o wyniku wielu poważnych negocjacji z czworonogiem, Znacie to z autopsji?
Jakie smakołyki są najlepszą nagrodą, lub największą przyjemnością dla Waszych zwierzaków?

ps. Jako ciekawostkę, zamieszczam zdjęcia delicji i smakołyków pochodzących z ...psiej piekarni

http://www.threedog.com/
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-20, 10:17   #80
sky
Zadomowienie

Smile Dot.: Dziwne zwyczaje żywieniowe waszych zwierzątek

A mój kocurek gustuje w serach... [najczęściej żółtych] - jak na myszo-kota przystało.
Stary 2007-02-05, 14:09   #81
nikadomi
Rozeznanie

A moja króliczka wcina papier toaletowy i kartony
nikadomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 19:20   #82
Ive_85
Raczkowanie

GG do Ive_85

Cytat:
Napisane przez nikadomi Pokaż wiadomość
A moja króliczka wcina papier toaletowy i kartony
Moja kotka robi to samo. Poza tym: makaron, brukselkę, ciasto (kradzione z talerza) i co jej w łapki wpadnie.
Stary 2007-02-06, 11:43   #83
elianka
Zakorzenienie

mój Guzik je wszystko, co nie jest karmą dla kotów... groszek, marchewke, makaron, wszystko. Sernik, to razem z papierkiem, jajecznice razem z talerzem... poza tym to koto-gołąb. jak sie mu rzuca okruszki suchego chleba albo bułki na podłoge to wciąga jak mały samobieżny odkurzacz a jak przychodzi pora kociej kolacju a ja sie ociagam z podaniem do stołu to bestia wylizuje podłoge wokół michy
Stary 2007-02-07, 17:45   #84
Wisienki
Zakorzenienie

Mój piesek Bim - dałby sie pokoroić za surową marchew, kiedy słyszy charakterystyczne chrupanie pojawia się przymnie z nieomal prętkością światła i tak długo prosi, aż dam mu przynajmniej kawaleczek Poza tym lubi przerzuwac rozmaitej maści papierzyska, ze szczególnym uwzględnieniem prasy codziennej.

Sunia mojej mamy - właściwie zjada wszystko. Pieski nalezy karmić osobno bowiem Jagódka najpierw wyjada papau z miseczki Bimka, a później zazdrośnie strzeże własnej. Jednak i ona ma swoje preferencie najbardziej na świecie lubi takie rozmemłane lody.

Kicia z koleji lubi sobie wszamać surową paprykę i ogórki kiszone.

no i to by już bylo na tyle
Stary 2007-02-07, 17:48   #85
Ally83
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to dziwny zwyczaj, ale wszystkie moje chomiki uwielbiały jeść jogurty Jak szalone wylizywały kubek po jogurcie, rano zawsze się go domagały , a gdy go nie dostawały były lekko zdezorientowane hehe
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 14:15   #86
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Mój Bongo uwielbia gotowanego kurczaka, jogurty, , żółty ser, a ostatnio zjadł nawet śledzia w occie i cebulę surową . Modlił się to mu dałam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-08, 19:27   #87
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

moj hasior uwielbia zywe kurczaki i golebia ale to chyba normalne
uwielbia jogurty,czekolade,marchew ke i orzechy wloskie w skorupce

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości