Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 10:02   #61
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja nie śpię od 4.30
przemarudziłam w łóżku 1,5 h , przed 7 pojechałam do sklepu po chlebek, teraz spijam kawusię, wstawiłam własnie pranie, idę na śniadanie

milego dnia
Ja się obudziłam o 5

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ale piękna pogoda, zaraz lecę się wietrzyć
Jak siedzę w domu to za dużo myślę o tym ile zostało do porodu, a czego jeszcze nie mam i co jeszcze jest do zrobienia w domu przed przyjściem na świat Emilki..wczoraj na sr oglądaliśmy film o laktacji i tak już bym chciała, żeby moje Maleństwo było ze mną...
do tego martwię się co z tym malutkim brzuszkiem, opowiadacie tutaj o tym starym łożysku i teraz modlę się, żeby nie okazało się, że mnie to dotyczy
Kakusia super, że wszystko ok po wizycie i za 35 tc!!
Ja się martwię wagą małego i to że głowa jest ponad 95 centyl a brzuszek około 25.
W dodatku dr wpisał wagę małego do karty ciąży (pierwszy raz) i mocno podkreślił...

Majkela nie mogę tej karuzeli znaleźć. Znalazłam taką za 200, a jestem przekonana że tamta 280zl kosztowała.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:08   #62
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Teraz już mówię wprost, że mi nie smakuje ich jedzenie i rodzina mi przynosi z domu Codziennie z obiadkami latają no ale to przecież wszystko dla wnusi
pewnie, że tak Twoje i Maleństwa dobre samopoczucie i zdrowie są najważniejsze przecież

Położna na SR radziła nam przygotować sobie weki z rosołem żeby partnerzy przynosili je podgrzane do szpitala. Mówiła wprost: jedzenie w szpitalu jest podłe a kobieta po porodzie potrzebuje naprawdę wartościowego pożywienia aby się zregenerować. Rosołki są do tego idealne i podobno rozbudzają laktację

postaram się przygotować sobie jakieś słoiczki, bo w sprawie gotowania na tżeta liczyć nie mogę chyba, że zalecana byłaby jajecznica

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Ja wlasnie zamowilam kosz mojzesza
piękny
mi się marzy kołyska
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:14   #63
__Sylwia__88
Zadomowienie

NecroKitty u nas w szpitalu też koszmarne jedzenie. Raz przynieśli ubite ziemniaki z jakąś zagęszczoną wodą (że niby sos) do tego jajko gotowane Do dziś nie mogę pojąć co to miało być. Na drugi dzień na obiad te same ubite ziemniaki w żurku który kompletnie smaku nie miał. I tak samo ze wszystkim. I z domu mąż jedzenie mi nosił bo bym tam z głodu padała.

Berenika powodzenia dla koleżanki oby wszystko dobrze było. To chyba już standard w tych szpitalach że ciężko się cokolwiek dowiedzieć na swój temat.

A ja oczywiście musiałam się zdenerwować z rana. Mąż na siłe chciał żebym jechała z nim 30 km po kamień dekoracyjny do ogrodu i z tatą jakieś papiery załatwiać po urzędach. Tłumacze mu że nie chce jechać, żeby jechali bezemnie bo boli mnie brzuch a ten swoje że mam jechać i koniec. Jak bym ubezwasnowolniona była i sama nie mogłą decyzji podjąć.
Do tego ma pretensje że mnie brzuch boli z mojej winy bo wczoraj za dużo robiłam a sam mnie co chwile gonił- przynieś to, idź po tamto, chodź tu i tak w kółko.
Koniec końców trzasnełam za nim drzwiami i pojechali bezmnie.

A i dopadło mnie to co większość z Was- poranne skurcze łydek. Już 3 noc z rzędu krzyczałam z bólu. Mimo tego że od początku ciąży biorę regularnie magnez

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:14   #64
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Dziś też robię już resztę wyprawki na allegro (u rp77)

Kakusia
podesłałabyś mi link to jego aukcji?
Stary 2014-04-23, 10:24   #65
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziś całą noc nie spałam,bolące biodra nie pozwalały zasnąć,w dodatku katar i ból zęba no i chyba lekka gorączka....
Wzięłam w nocy 1 raz tabletkę paracetamolu od kąd jestem w ciaży.
Nie dała bym rady bez niej zasnąć,teraz zla na siebie jestem

Nie wiecie czasem czy możemy używać jakiejś maści na te bóle kręgosłupa,bioder itp?

Wiem że babki używaja jakiś specyfików ale ja panikara jestem...

Trzymajcie kciuki za mojego yorkowego,jade za troche zawiezc go na zabieg czyszczenia zębów,oczywiście pod lekka narkozą to będzie i już sie zaczynam o niego stresować...

Na 13,15 mam USG mam nadzieje ze tym razem da rade zrobić jakąś fotkę?
bo mam tylko jedną z usg 4 d pleców więcej nie pokazał dzieć,tylko plecy,ucho i kawałek nogi...
współczujęciężkiej nocy a co się z zębem dzieje?
Kciuki za psiaka i usg
Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
wczoraj miałam takiego lenia i nie zrobiłam nic w domu. dosłownie NIC nawet walizki po świętach jeszcze nie rozpakowałam no, ale cóż, wolno mi w końcu jestem w ciąży
Dziewczyny jakiej firmy kupujecie wkładki laktacyjne?
buszuję na allegro i szukam okazji stosowałyście Canpol?
Ostatnie tygodnie kiedy wolno nam bezkarnie leniuchować
Wkładki mam Campol i nuk
Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Piękna pogoda się dziś zapowiada także zaplanowałam wziąć papiery męża i do ogródka na huśtawkę siup... tam coś porobię

Chyba zaczynam czuć, że to już niedługo... brzuch zaczyna pobolewać tzn czuć napór malutkiej na doły W sumie to już 35 tc więc w połowie maja myślę że mogę rodzić A my jeszcze w polu... w ten weekend musimy załatwić łóżeczko i fotel, może wózek i mąż chyba pojedzie do swojej siostry po fotelik, kosz mojżesza itd.
chyba pójdę za Twoim przykładem i też zalegnę na huśtawce
Ambitne plany na weekend macie
Cytat:
dzień dobry
ja nie śpię od 4.30
przemarudziłam w łóżku 1,5 h , przed 7 pojechałam do sklepu po chlebek, teraz spijam kawusię, wstawiłam własnie pranie, idę na śniadanie
to co Ty w nocy robiłaś
Cytat:
Witam się w 35tc
Wczorajsza wizyta - 2h czekania, a wizyta 5min ale wszystko w porządku, wody płodowe w normie, Wiktoria główką w dół dalej, szyjka trzyma. Szkoda, że mój lekarz nigdy nie mówi ile dokładnie ma szyjka, mogłabym "śledzić" czy coś już minimalnie rusza itp
Berenika jakbyś mogła zapisać 05.05.2014 kolejna wizyta

Pochwalę się, że wczoraj zamówiliśmy w końcu wózek w sobotę odbieramy.
za tydzień wizytę i wózek

Jak mi się strasznie nudzi w tym łóżku
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:50   #66
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
współczujęciężkiej nocy a co się z zębem dzieje?
Kciuki za psiaka i usg
nie wiem co z zębem ale teraz juz nie boli więc dentyste se daruje,mojej dentystki nie ma 3 tyg teraz a drugi co przyjmuje to nie na zapisy tylko idziesz i czekasz,czasem po 4-6 godzin... gdzie tu logika,i to prywatny gabinet

Psiak odebrany,dostał narkozę i czekałam az zasnie,potem zostawiłam go na 1,5 godzz... teraz dochodzi do siebie po zabiegu.. jest ospały i słaby,mam nadzieje ze do wieczora sie zbierze i dojdzie do siebie.

Ja własnie jade na USG
Stary 2014-04-23, 10:53   #67
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
A i dopadło mnie to co większość z Was- poranne skurcze łydek. Już 3 noc z rzędu krzyczałam z bólu. Mimo tego że od początku ciąży biorę regularnie magnez
Ja tez na magnezie jestem, ale ostatnio doczytlam ze za skurcze moze tez odpowidac niedobor wapnia i potasu... A rzeczywiscie za mlecznymi produktami sie nie zabijalam ostatnio... Takze teraz codziennie jakies mleko, orzechy, migdaly, kefiry.... No i bylo tez cos o czerwonym miesie typu jagniecina, wolowina, cielecina...
A noga dalej mnie boli bo ostatnim skurczu....

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-23, 10:58   #68
pater86
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj mam w planach bycie pracusiem, ale jak widzę to słonko za onem tracę motywację
Dziewczyny jakiej firmy kupujecie wkładki laktacyjne?
buszuję na allegro i szukam okazji stosowałyście Canpol?
Trzymam kciuki za bycie pracusiem
Ja kupiłam wkładki Avent, mam też parę próbek Canpola i jeszcze jakiejś innej firmy więc sprawdzę, które będą mi pasować
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Jednak w Niemczech jest totalnie inaczej... Codziennie przychodzi pani dietetyczka i pyta sie na co mam jutro ochote - moge wybrac jakie mieso, jaki sos, jakie warzywa, co do tego, co na deser co do picia, jaki owoc... Na sniadanko tez kilka roznych rzeczy a nie kromka suchego chleba z mortadela :/
No i tutaj wszystko daja - pieluchy, kosmetyki itd. W zasadzie na pobyt w spzitalu nic nie trzeba ze soba miec. A w PL? Pamietam ze nawet papier toaletowy musialam miec swoj... Eh kiedy to sie zmieni...

Ja wlasnie zamowilam kosz mojzesza
No nasze szpitale w porównaniu z niemieckimi to w ogóle wypadają jak jakieś schroniska dla ubogich...
Znajomy rodziców jest dyrektorem ekonomicznym (czy jak się to nazywa) w niemieckim szpitalu i nawet mówił, żebym przyjechała do niego rodzić i jak opowiadał jak tam jest to po prostu nie wierzyłam... Ale tyle kilometrów robić przed porodem, później wracać i tam bez konkretnej znajomości języka się wcale nie widzę Zostaje mi nasz poczciwy oddział w szpitalu
A kosz jest przecudny
Cytat:
ale to nie tak mój lekarz zawsze kontroluje, co wizytę sprawdza dokładnie etc. Ale chodzi o to, że On nie jest zbyt wylewny i nie wtajemnicza mnie nigdy ile cm ma moja szyjka - uważając, że od kontroli sytuacji jest On
Ja Mu ufam, jest dobrym lekarzem, tylko widzę, że Wy tu wymieniacie się info, że jedna ma tyle cm długości szyjki, druga tyle, po kolejnych wizytach macie tyle i tyle i widzicie czy jest krótsza itp a u mnie lekarz po prostu mówi mi czy jest wszystko w porządku, czy szyjka trzyma bez wgłębiania mnie w cm
Popieram podejście Twojego lekarza przekazuje najważniejsze rzeczy i nie zawraca głowy informacjami, z których osoby nieznające się mogłyby wyciągać dziwne wnioski Później dziewczyny się stresują, że ta ma to, a ta tyle, a tej się tyle zmniejszyło... Lekarz wie ile może się zmniejszać, ile to jeszcze jest bezpiecznie bo to na pewno zależy od wielu czynników Mój też nie zdradza takich szczegółów, raz tylko go specjalnie o tą szyjkę zapytałam bo się martwiłam to mi wtedy powiedział ile ma cm, a później już nie pytałam i nie zamierzam

Zazdroszczę Wam ogrodów i możliwości leniuchowania na huśtawkach ależ bym sobie gdzieś tak poleżała w słoneczku...
Stary 2014-04-23, 11:13   #69
bluesky89
Zakorzenienie

Bogini - http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Stary 2014-04-23, 11:15   #70
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w III części
Witam się po Świętach
Witam się w 35tc

Dobrze mi zrobił taki odpoczynek od komputera na czas Świąt
Nadrobiłam pobieżnie 2 strony w starej części i 2 strony w nowej ale nie jestem w stanie zacytować nic.

Wczorajsza wizyta - 2h czekania, a wizyta 5min ale wszystko w porządku, wody płodowe w normie, Wiktoria główką w dół dalej, szyjka trzyma. Szkoda, że mój lekarz nigdy nie mówi ile dokładnie ma szyjka, mogłabym "śledzić" czy coś już minimalnie rusza itp
gratuluję tc i udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
to co Ty w nocy robiłaś
tak nieskromnie powiem, ze poszłam spać o 21 to się chyba wyspałam

kurna, mam dziś tyle energii, coś bym porobiła, tylko pogoda mnie dobija, pada od 10 rano
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:17   #71
bluesky89
Zakorzenienie

Dziewczyny, robię sobie koszyk w gemini, możecie mi powiedzieć który krem do pupy zamawiałyście? Bo patrzę na linomag ale nie wiem jaki to ma być

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 11:22   #72
bazile
Zadomowienie

witam sie w nowym watku i po swiatecznie.

NecroKitty musisz sie trzymac mysli,ze jestes w szpitalu w slusznej sprawie.Wkoncu to chodzi o zdrowko Twojego Malenstwa

A jak u Aldrin?

Pradip wzory szukam sobie przez grafike w google,udzielalam sie tez wczesniej na wizazu w dziale haftu i tam Dziewczyny sie wymieniaja wzorami,a najwieksza mozliwoscia jest strona "chomikuj" wpiszesz haft krzyzykowy...

A u nas,swieta minely jak za wsze za szybko,milo i fajnie.Pogoda byla super,nacieszylam sie rodzinka i powrot do rzeczywistosci.
Wydaje mi sie,ze Mala znow sie obrocila,bo tak dawala mi po pipce w poniedzialek,ze i ogolnie z innych stron czuje teraz ruchy.
Ogolnie czujemy sie dobrze.

Sylwia za wizyte.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:26   #73
pater86
Zadomowienie

Cytat:
kurna, mam dziś tyle energii, coś bym porobiła, tylko pogoda mnie dobija, pada od 10 rano
Zazdroszczę, tak bym chciała mieć choć trochę energii, a czuję się taka wypalona, nic mi się nie chce tylko wiecznie narzekam się mi się nudzi, a sama nie mam pomysłu czym się zająć
Stary 2014-04-23, 11:31   #74
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
dziękujęnie mogłam znaleźć tego sprzedawcy bo w wyszukiwarce wpisywałam rp77 zamiast r_p77

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam wkładki Avent, mam też parę próbek Canpola i jeszcze jakiejś innej firmy więc sprawdzę, które będą mi pasować
ja też stawiam na testy, bo nigdy nie wiadomo. Poza tym chyba nie warto kupować za dużo na raz

Cytat:
Trzymam kciuki za bycie pracusiem
Pater, trzymaj mocniej, bo coś mi nie idzie

Ogarnęła mnie straszna wściekłość! Nie wiem, trochę przytłacza mnie ta ilość rzeczy dla Małego może, gdyby to było używane byłoby inaczej a tak to w każdym kącie coś wala się pod nogami

i tęsknię za naszym mieszkaniem lewo je wykończyliśmy, wyposażyliśmy i musieliśmy zostawić, bo tżet musiał jechać na kontrakt tam wszystko nowiusieńskie, a tu? wszystko zrobione z tanich materiałów i się sypie nienawidzę tego wynajmowanego mieszkania!
normalnie ryczeć mi się chce
Stary 2014-04-23, 11:33   #75
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, robię sobie koszyk w gemini, możecie mi powiedzieć który krem do pupy zamawiałyście? Bo patrzę na linomag ale nie wiem jaki to ma być
Ja właśnie też nie wiem jaki zamówić, w SR mówili żeby kupić Bepanthen różowy, bo będzie na pupę i na sutki, więc ja chyba taki kupię.
Stary 2014-04-23, 11:35   #76
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
ja mam bepanthen - położna polecała, więc kupiłam zobaczymy jak będzie się sprawdzał.

Pater, bo najtrudniejszy jest właśnie ten pierwszy krok - znalezienie sobie jakiegoś zajęcia. Jak już znajdzie się jakieś zajęcie to czas mija błyskawicznie i ma się jakąś satysfakcję z dnia.
Oczywiście, mądrze się a sama dziś się snuje w piżamie bez celu po chacie i humor mam taki, że hoho
Stary 2014-04-23, 11:40   #77
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Ogarnęła mnie straszna wściekłość! Nie wiem, trochę przytłacza mnie ta ilość rzeczy dla Małego może, gdyby to było używane byłoby inaczej a tak to w każdym kącie coś wala się pod nogami

i tęsknię za naszym mieszkaniem lewo je wykończyliśmy, wyposażyliśmy i musieliśmy zostawić, bo tżet musiał jechać na kontrakt tam wszystko nowiusieńskie, a tu? wszystko zrobione z tanich materiałów i się sypie nienawidzę tego wynajmowanego mieszkania!
normalnie ryczeć mi się chce
Oj wiem co czujesz, bo ja też mieszkam w takim wynajmowanym, co nic nie jest moje, nic nie ma swojego miejsca i nic mi się nie chce z tym robić... Tylko że my cały czas czekamy na nasze bo się jeszcze buduje i dopiero będziemy wyposażać, ale już się doczekać nie mogę...
A to dostaliście jakieś służbowe mieszkanie, czy po prostu wynajmujecie, bo może warto się rozejrzeć za jakimś innym? I kiedy wracacie na swoje?
Stary 2014-04-23, 11:41   #78
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie też nie wiem jaki zamówić, w SR mówili żeby kupić Bepanthen różowy, bo będzie na pupę i na sutki, więc ja chyba taki kupię.
u mnie tak samo położna mówiła na SR, tylko ja chyba źle kupiłam , bo wzięłam w rossmanie to:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Bepant...926,promocja14
Stary 2014-04-23, 11:41   #79
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja brałam dla dzidziusia na codzień linomag zielony maść
Stary 2014-04-23, 11:53   #80
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Berenika niech się ta Twoja koleżanka dopomina teraz o śniadanie! bo będąc przyjętą na oddział należy Jej się choćby z opóźnieniem z różnych powodów! Co za szpital masakra
Ty też tam chcesz rodzić?
nie no, ona dostała śniadanie, tylko czekała na obchód, bo nie wiedziała czy może jeść czy nie. I gdyby sama nie poszła się dowiedzieć, to czekałaby tak do obiadu Ja tam będę rodzić, ale tylko dlatego, że siostra oddziałowa to koleżanka mojej mamy, i przy pierwszym porodzie miałam tam super opiekę, normalnie jak VIP jakiś Co chwila ktoś przychodził i pytał mnie jak się czuję, czy czegoś mi nie potrzeba, itd.

Cytat:
ja będę zamawiać ten zielony, maść

Co do Aldrin to na majowo - czerwcowym doczytałam, że:
Cytat:
Dziewczyny jeśli chodzi o Aldrin to niestety nadal w szpitalu ale w dwupaku ciągle no i prędko nie urodzi. Skurcze ma bezbolesne, czyli to przepowiadacze, ale oni się boją i trzymają biedulkę w szpitalu.
Szanse na wyjście są z dnia na dzień, ale Aldrin zaczyna odczuwać skurcze i brzuszek się zaczyna napinać, więc niestety szanse marne na to, żeby ją wypuścili
Jutro kolejne badania i zobaczymy.
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:59   #81
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
I mnie dopadło dzisiaj to cholerstwo
Do tego chyba znowu sobie ucho przewiałam, a to już będzie 2 raz w ciągu miesiąca ;/

Któraś pytała o wkładki laktacyjne - coś mi się kojarzy, że były polecane te Johnsona

Mój koszyk w gemini już ze 3 razy aktualizowałam...ale obiecuję sobie, że po weekendzie majowym choćby się waliło to zrobię zamówienie..chociaż znając życie wyskoczy milion innych wydatków, rachunków itd
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:07   #82
karolkya
Wtajemniczenie

Coś o skurczach i ich zapobieganiu link

A to my 34 tc i 3 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1467.jpg (35,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1466.jpg (42,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-04-23, 12:09   #83
pater86
Zadomowienie

Cytat:
u mnie tak samo położna mówiła na SR, tylko ja chyba źle kupiłam , bo wzięłam w rossmanie to:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Bepant...926,promocja14
Mi się wydaje, że chodzi o ten:
http://marqltd.bazarek.pl/opis/26144...l?from=bazarek
Ale ten Twój też się na pewno przyda
Stary 2014-04-23, 12:24   #84
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Któraś pytała o wkładki laktacyjne - coś mi się kojarzy, że były polecane te Johnsona

Mój koszyk w gemini już ze 3 razy aktualizowałam...ale obiecuję sobie, że po weekendzie majowym choćby się waliło to zrobię zamówienie..chociaż znając życie wyskoczy milion innych wydatków, rachunków itd
ja mam wkładki johnsona z SR, lepsze sa chyba od tych Bella, grubsze i wyprofilowane, ale przyjechała babeczka a NUKa i nam pokazywała, jakie oni maja, to wielkie takie, ze całego cyca bym nimi zakryła

ja zwlekałam z zakupami w gemini, miałam załadowany koszyk, wystarczyło tylko złożyć zamówienie i mi po jakimś czasie przepadło musiałąm od nowa wszystko dodawać, w konsekwencji zapomniałam o lisciach malin
no to znaczy, ze nie będe tego pić, jakieś przeznaczenie czy co
Stary 2014-04-23, 12:29   #85
pater86
Zadomowienie

Cytat:
no to znaczy, ze nie będe tego pić, jakieś przeznaczenie czy co
Hehehe to znaczy, że będziesz musiała się przejść do apteki
A od kiedy pijecie te cuda? Na co to w ogóle pomaga?
Stary 2014-04-23, 13:03   #86
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość

A to my 34 tc i 3 dni
śliczny
Cytat:
Mi się wydaje, że chodzi o ten:
http://marqltd.bazarek.pl/opis/26144...l?from=bazarek
Ale ten Twój też się na pewno przyda
haha to mnie pocieszyłyście, bo ja nie mam ani tej, a ni tej, tylko pisze Bepanthen maść"
Stary 2014-04-23, 13:04   #87
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję taką maść:

http://www.ziololek.pl/produkt/9
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 13:08   #88
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe to znaczy, że będziesz musiała się przejść do apteki
A od kiedy pijecie te cuda? Na co to w ogóle pomaga?
nie, chyba Pater zrezygnuję z picia tego, rozmawiałam z położną i ona mówi, że to działa raczej jak placebo i gdyby była faktycznie przekonana o pozytywnym lub jakimkolwiek działaniu tego, to na pewno zaleciłaby mi picie bo ona jest fanką wszelakich ziółek co innego picie glutka z siemienia, to poleca, ale ochronnie na błonę śluzowa żołądka, a nie tyle co na lepszy "poślizg" przy porodzie
Stary 2014-04-23, 13:08   #89
karolkya
Wtajemniczenie

Co do wkladek laktacyjnych bratowa odradzala mi belle bo mowila ze przeciekaja

Ramona

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-23, 13:17   #90
choc0late
Wtajemniczenie

ojeny witam sie poswiatecznie w 32tc
troche mnie nie bylo a tu nowy watek i tyyyyle do nadrobienia
po swietach jestem wykonczona i dzis caly dzien leze bo w nocy mnie dopadly skurcze chyba
strasznie ciezko mi juz naprawde.. i po cichu mam nadzieje ze to juz niebawem chociaz strasznie sie boje jutro mam usg i zobaczymy co tam sie dzieje
a dla was gratki za nowe tygodnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości