wyprowadzka od rodziców - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 22:04   #61
yourImmortal
Przyczajenie

Dot.: wyprowadzka od rodziców

wyprowadzka od rodzicow to najlepsze co czlowieka moze spotkac
yourImmortal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-28, 22:22   #62
201610310857
Konto usunięte

Super postąpiłaś, jestem pod wrażeniem, bo na wizażu jest 1090004398u78tiro43yt549r e0tyroe wątków, gdzie pytają co mają zrobić i ostatecznie nic nie robią.

Trzymam kciuki! Informuj nas czasami, co się u Ciebie dzieje
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 00:12   #63
Lirriel
Zadomowienie

To jest drugi wątek po wątku Biedronki o odwołaniu ślubu z powodu niewierności narzeczonego, który śledzę z ogromną sympatią i poparciem dla Autorki. Podziwiam determinację. Melduj się! I wszystkiego dobrego.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 09:38   #64
Kocica84
Raczkowanie

To prawda tym bardziej że masz wielkie wsparcie Twojego chłopaka i jego rodziny a Twoja matka niech mówi co chce bo wiadomo że to co mówi to nie prawda i ona o tym wie Mówi tak bo podświadomie zdaje sobie sprawe że może cie już nigdy nie zobaczyć a to najgorsza kara dla zaborczej matki i to samo może tyczyć twojej siostry I co jej zostanie mąż alkoholik którego wiecznie w domu nie ma A Ty dbaj o siebie i o to byś zdała mature bo zawsze możesz pójść na studia a czas pokaże jak to Wam się dalej ułoży
Kocica84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 11:31   #65
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
Jak juz odeszlas z domu mimo panicznego strachu przed matka, to dale juz pojdzie samo, grunt zebys miala wiare w siebie, ze miema czegos takiego jak "nieda sie". Niezalamywac sie, tylko przec do przodu mimo niepowodzen. Mozesz byc z siebie teraz dumna, ze pokonalas swoj wielki strach.

Matka nadal mnie męczy telefonami i poczuciem winy...Wczoraj pierwsza rozmowa z nią skończyła się przeraźliwym płaczem i żalem, potem już było dobrze. Napisała mi, że ona i Jula tęsknią...Dzisaiaj dokładnie o 6:47 dzwoniła niby z zyczeniami urodzinowymi , ale i tak zaczęła temat wyprowadzki, więc szybko skończyłam rozmowę. Bardzo chce żebyśmy z Pawłem do niej przyjechali, ale sama nie wiem co robić...Tutaj jest dobrze, co prawda nudzi mi się okrutnie, bo posprzątałam już wszystko 5 razy i nie mam co robić :P Ale i tak jest dooobrze!
ancia95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 11:44   #66
201607111632
Konto usunięte

Jak to co robić? odpalaj książki do maturki
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 12:24   #67
201604181004
Konto usunięte

świetna decyzja, gratuluję! nie daj się matce, wkrótce poczujesz się wolna i poczujesz że to najlepsza decyzja w twoim życiu. i pamiętaj: choćby się z facetem nie układalo i jego rodzicami, nie wracaj do matki. to ogromny krok w twoim życiu, jeden z największych, niech ci do głowy nie przychodzi rzucać tego i się cofać jeśli z facetem ci nie wyjdzie. powoli zdajesz maturę, potem praca i jakaś samodzielność. trzymam kciuki
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-29, 14:36   #68
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
To jest drugi wątek po wątku Biedronki o odwołaniu ślubu z powodu niewierności narzeczonego, który śledzę z ogromną sympatią i poparciem dla Autorki. Podziwiam determinację. Melduj się! I wszystkiego dobrego.

dziękuję!! Na pewno będę pisać co u mnie
Stary 2014-05-09, 14:54   #69
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ancia95 Pokaż wiadomość
dziękuję!! Na pewno będę pisać co u mnie

Cześć Słoneczka!
Miałam się meldować, więc już piszę co u mnie
Z mamą tak w miarę tzn. w niedzielę u niej byliśmy i wizyta skończyła się kosmiczną awanturą, od poniedziałku jest bardzo miła, jednak czasem zaczyna robić mi wyrzuty wtedy ja się rozłączam i kończę rozmowę, w poniedziałek u niej byłam, była bardzo miła, żartowała itd, dała mi pieniądze do torebki kiedy nie widziałam, bo wiedziała, że nie wezmę...
Matury poszły mi całkiem nieźle, jestem dobrej myśli, co więcej angielski i polski rozszerzony to chyba nawet zdam.
Jest mi tu dobrze, tylko okrutnie się nudzę, bo przecież ile razy można robić coś co jest zrobione. Sprzątam, piorę, ale to przecież chwila roboty. Szukam non stop pracy, wysyłam CV, ale ciężko coś znaleźć. Mam nadzieję, że w końcu coś konkretnego dorwę...
Całuję Was mocno!
A.
Stary 2014-05-09, 20:34   #70
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
Cześć Słoneczka!
Z mamą tak w miarę tzn. w niedzielę u niej byliśmy i wizyta skończyła się kosmiczną awanturą, od poniedziałku jest bardzo miła, jednak czasem zaczyna robić mi wyrzuty wtedy ja się rozłączam i kończę rozmowę, w poniedziałek u niej byłam, była bardzo miła, żartowała itd, dała mi pieniądze do torebki kiedy nie widziałam, bo wiedziała, że nie wezmę...
Matury poszły mi całkiem nieźle, jestem dobrej myśli, co więcej angielski i polski rozszerzony to chyba nawet zdam.
Jest mi tu dobrze, tylko okrutnie się nudzę, bo przecież ile razy można robić coś co jest zrobione. Sprzątam, piorę, ale to przecież chwila roboty. Szukam non stop pracy, wysyłam CV, ale ciężko coś znaleźć. Mam nadzieję, że w końcu coś konkretnego dorwę...
Całuję Was mocno!
A.

Przeczytałam cały wątek i powiem tylko tyle...
Dziewczyno, jesteś NIESAMOWITA! Chylę czoła za odwagę i determinację... Trzymam za Ciebie kciuki i z całego serca życzę szczęścia i powodzenia.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 23:28   #71
stargate
Raczkowanie

Brawo ! Jestes silna ,walcz o siebie I o swoja przyszlosc.Jezeli Twoja matka chce utrzymywac z Toba kontakt, powiedz jej,zeby poszla na terapie.W ten sposob moze choc troche pomozesz siostrze.I ucz sie, ucz ! Masz wolny czas-ucz sie,doksztalcaj,cwicz prace z roznymi programami komputerowymi-wszystko moze Ci sie przydac w pracy I w dalszej edukacji.Zglos sie do urzedu pracy-moze maja jakies prace interwencyjne albo szkolenia podnoszace kwalifikacje.Powodzenia !!!

Oczywiscie zarejestruj sie w UP jako osoba bezrobotna ( masz juz swiadectwo ukonczenia szkoly ?),oprocz zasilku bedziesz miala ubezpieczenie zdrowotne I czas na znalezienie pracy.Jeszcze raz powodzenia !!

Edytowane przez stargate
Czas edycji: 2014-05-10 o 04:35
stargate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 07:17   #72
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stargate Pokaż wiadomość
B
Oczywiscie zarejestruj sie w UP jako osoba bezrobotna ( masz juz swiadectwo ukonczenia szkoly ?),oprocz zasilku bedziesz miala ubezpieczenie zdrowotne I czas na znalezienie pracy.Jeszcze raz powodzenia !!
A czy nie trzeba wcześniej przepracować jakiegoś okresu, żeby mieć prawo do zasiłku?
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 08:00   #73
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Słoneczka!
Całuję Was mocno!
A.
A po co ta wizyta niedzielna i poniedziałkowa? Nie wolisz ograniczyć z nią kontaktu do minimum?
Nie zmienia to faktu, że się cieszę, że dobrze się miewasz i trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki. Jak zdasz maturę to złóż papiery na studia, młodzi ludzie są najatrakcyjniejsi dla pracodawców kiedy mają status studenta. Możesz poszukać uczelni/kierunku z rozliczeniem rozcznym zamiast semestralnego - nawet jeśli nie będziesz uczęszczać na zajęcia to skreślą Cię z listy studentów dopiero po zakończeniu roku akademickiego. Niektórzy tak robią, żeby mieć legitymację studencką... nie żebym to pochwalała, ale jak pisałam powyżej - status studenta znacząco zwiększa szanse znalezienia pracy.
Stary 2014-05-10, 11:09   #74
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
A po co ta wizyta niedzielna i poniedziałkowa? Nie wolisz ograniczyć z nią kontaktu do minimum?
Nie zmienia to faktu, że się cieszę, że dobrze się miewasz i trzymam oczywiście bardzo mocno kciuki. Jak zdasz maturę to złóż papiery na studia, młodzi ludzie są najatrakcyjniejsi dla pracodawców kiedy mają status studenta. Możesz poszukać uczelni/kierunku z rozliczeniem rozcznym zamiast semestralnego - nawet jeśli nie będziesz uczęszczać na zajęcia to skreślą Cię z listy studentów dopiero po zakończeniu roku akademickiego. Niektórzy tak robią, żeby mieć legitymację studencką... nie żebym to pochwalała, ale jak pisałam powyżej - status studenta znacząco zwiększa szanse znalezienia pracy.
Autorka ma legitymację szkolną do końca sierpnia, więc na nią też się łapią pracodawcy .

Sama marzę o wyprowadzce z domu, jestem w tym samym wieku i mogę powiedzieć że strasznie zaimponowała mi Twoja historia. Cieszę się że dałaś radę! Oby teraz do przodu.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 13:32   #75
stargate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
A czy nie trzeba wcześniej przepracować jakiegoś okresu, żeby mieć prawo do zasiłku?
b) bezrobotny absolwent
I. Zgodnie z ustawodawstwem absolwentem jest osoba, która ukończyła:
- szkołę ponad podstawową (publiczną, niepubliczną o uprawnieniach publicznej) albo szkołę wyższą (państwową, niepaństwową) dla młodzieży,
-szkołę ponad podstawową albo wyższą dla dorosłych i w ciągu 12 ostatnich miesięcy nauki nie była zatrudniona,
- studia podyplomowe lub doktoranckie podjęte w okresie 6 miesięcy od dnia ukończenia szkoły wyższej,
-szkołę specjalną,
-12-miesięczne przygotowanie zawodowe w Ochotniczym Hufcu Pracy,
-dzienny kurs zawodowy trwający co najmniej 2 lata i jednocześnie w ciągu ostatniego roku jego trwania nie pracowała,
-ukończyła szkołę i jest osobą niepełnosprawną (uzyskała uprawnienia do wykonywania zawodu).
II. Absolwent zachowuje status bezrobotnego w okresie 12 miesięcy od dnia ukończenia szkoły lub kursu.
Bezrobotny absolwent po zarejestrowaniu się w urzędzie pracy:
-nie ma prawa do zasiłku, ale z pozostałych form pomocy korzysta na takich samych zasadach jak inne osoby zarejestrowane w urzędzie pracy.
-może zostać skierowany na szkolenie.
Przysługuje mu wtedy stypendium w wysokości 60% zasiłku dla bezrobotnych.
Na swój wniosek (lub za zgodą), może zostać skierowany do odbycia stażu u pracodawcy (nie dłużej niż 12 miesięcy). Absolwentowi przysługuje wtedy stypendium w wysokości kwoty zasiłku dla bezrobotnego.
Okresy pobierania ww. stypendiów wlicza się do nabycia/zachowania uprawnień pracowniczych oraz do okresów składkowych w ramach ubezpieczeń społecznych. Na swój wniosek (lub za zgodą), może być skierowany na zasadach robót publicznych do pracy nie związanej z wyuczonym zawodem w instytucji użyteczności publicznej lub organizacji zajmującej się kulturą, oświatą, sportem, turystyką, opieką zdrowotną lub społeczną. Praca ta nie może trwać dłużej niż 6 miesięcy.

Osoba, ktora nie uczy sie I nie pracuje, zawsze powinna sie zarejestrowac w UP.
stargate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-10, 23:20   #76
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Autorka ma legitymację szkolną do końca sierpnia, więc na nią też się łapią pracodawcy .

Sama marzę o wyprowadzce z domu, jestem w tym samym wieku i mogę powiedzieć że strasznie zaimponowała mi Twoja historia. Cieszę się że dałaś radę! Oby teraz do przodu.
Chyba nawet do końca września ją ma. Ale potem jest październik i wiadomo jak to bywa, pracodawcy wolą studentów niż osoby za które muszą płacić pełny zus.
Stary 2014-05-11, 11:30   #77
moniaszelki
Zadomowienie

jeśli czego się bać, to skłócenia przez twoją mamę ciebie i twoją siostrę:C
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 18:55   #78
201607111632
Konto usunięte

Zawsze można iść do szkoły policealnej i mieć legitymację do pracy, przy okazji zrobić jakiś ciekawy zawód
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-11, 23:33   #79
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Zawsze można iść do szkoły policealnej i mieć legitymację do pracy, przy okazji zrobić jakiś ciekawy zawód
Racja! Jakoś mi wyleciało z głowy (siedzę teraz bardzo w temacie studiów bo przygotowuję się do podyplomówki), popieram ten pomysł absolutnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-12, 10:58   #80
Kocica84
Raczkowanie

Ja też miałam isc po liceum do policealnej do kosmetycznej ale poszłam na studia i tak z tego nic nie wyszło Dopiero nie dawno skończyłam dwa kierunki w policelanej szkole Myśle też że mogłabys sie zapytać o stypendium z tytułu kontynuacjii nauki w urzędzie pracy Ja kiedys byłam w urzędzie i sie pytałam ale powiedzieli mi że to dla tych którzy nie mają żadnego zawodu i kontynuują naukę a w twoim przypadku by to bylo nawet dobre

Edytowane przez Kocica84
Czas edycji: 2014-05-12 o 10:59
Kocica84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-12, 12:05   #81
ciastkozposypka
Raczkowanie

Skoro szukasz pracy to nawet gdyby, tfu tfu, coś się popsuło w Twoim związku, to będziesz miała możliwość przeprowadzenia się do akademika w razie czego. Bylebyś tylko coś znalazła i już będzie z górki. Powodzenia
Stary 2014-05-17, 17:05   #82
ancia95
Raczkowanie

Dziewczyny...Błagam pomóżcie mi, albo zróbcie mi krzywdę. Wróciłam dzisiaj do domu. Paweł powiedział, że strasznie się pogubił, że musi sobie wszystko przemyśleć, zastanowić się nad tym wszystkim. Przerosła go ta sytuacja. Widziałam jak strasznie się męczy. Nie chciał mi o niczym mówić, bo nie chciał mnie krzywdzić. Nie mogę go stracić. Pękło mi serce, a jak wróciłam do matki to umarłam...czuje się tutaj tak obco, tak strasznie źle. Nie wytrzymam tego!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez ancia95
Czas edycji: 2014-05-17 o 18:34
Stary 2014-05-17, 21:13   #83
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny...Błagam pomóżcie mi, albo zróbcie mi krzywdę. Wróciłam dzisiaj do domu. Paweł powiedział, że strasznie się pogubił, że musi sobie wszystko przemyśleć, zastanowić się nad tym wszystkim. Przerosła go ta sytuacja. Widziałam jak strasznie się męczy. Nie chciał mi o niczym mówić, bo nie chciał mnie krzywdzić. Nie mogę go stracić. Pękło mi serce, a jak wróciłam do matki to umarłam...czuje się tutaj tak obco, tak strasznie źle. Nie wytrzymam tego!!
Współczuję .

Zaciśnij zęby i składaj papiery na studia gdzie masz możliwość dostania akademika.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 21:28   #84
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Współczuję .

Zaciśnij zęby i składaj papiery na studia gdzie masz możliwość dostania akademika.
Nie idę na studia, nie stać mnie na to. Właśnie dzisiaj złożyłam papiery na studium. Nie mogę tu wytrzymać, matka tak strasznie mnie męczy, mam ochotę błagać Pawła żeby mnie stąd zabrał. Nie wytrzymam tu. Boże niech się stanie jakiś cud.

Stary 2014-05-17, 21:34   #85
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
Nie idę na studia, nie stać mnie na to. Właśnie dzisiaj złożyłam papiery na studium. Nie mogę tu wytrzymać, matka tak strasznie mnie męczy, mam ochotę błagać Pawła żeby mnie stąd zabrał. Nie wytrzymam tu. Boże niech się stanie jakiś cud.

Współczuję...
Myślami jestem z Tobą.

Postaraj się poszukać pracy intensywnie...
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 21:39   #86
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Choco_Latte_ Pokaż wiadomość
Współczuję...
Myślami jestem z Tobą.

Postaraj się poszukać pracy intensywnie...
Dzisiaj dostałabym pracę, staż, ale nigdzie nie mam dojazdu, mieszkam w dziurze zabitej dechami i nic nie mogę zrobić, bo nie mam transportu.

Stary 2014-05-17, 22:05   #87
Majka1503
EDUkator

O kurcze...
Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło

A myślałaś o pracy typu recepcja/sprzątanie w jakimś ośrodku, np. nad morzem?
Często można znaleźć takie oferty, np. na czerwiec-wrzesień, z noclegiem w ośrodku oczywiście.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 22:10   #88
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
O kurcze...
Strasznie Ci współczuję i trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło

A myślałaś o pracy typu recepcja/sprzątanie w jakimś ośrodku, np. nad morzem?
Często można znaleźć takie oferty, np. na czerwiec-wrzesień, z noclegiem w ośrodku oczywiście.
Żyje nadzieją, że wrócę do domu Pawła. Potrzebuje czasu żeby to poukładać. Kiedy smsem zapytałam co powiedział swojej mamie na to kiedy zapytała dlaczego mnie nie ma odpowiedział tylko, że chce być sam. Dzięki tej wiadomość, mam wielką nadzieję, że wszystko się uda, że tam wrócę. Przecież gdyby był pewien, że nie to powiedziałby mamie prawdę. A może sama się oszukuję. Nie wiem. nie wierzę, że mnie już nie kocha...po prostu nie wierzę. Zbyt wiele przeszliśmy i osiągnęliśmy razem, zbyt wiele to wszystko znaczy. Tylko jak mu pomóc dostrzec to uczucia i pomóc to poukładać? Boże jest mi tak strasznie ciężko. Mam ochotę krzyczeć na cały głos i błagać Boga o litość...

Stary 2014-05-18, 11:17   #89
Majka1503
EDUkator

Cytat:
Żyje nadzieją, że wrócę do domu Pawła. Potrzebuje czasu żeby to poukładać. Kiedy smsem zapytałam co powiedział swojej mamie na to kiedy zapytała dlaczego mnie nie ma odpowiedział tylko, że chce być sam. Dzięki tej wiadomość, mam wielką nadzieję, że wszystko się uda, że tam wrócę. Przecież gdyby był pewien, że nie to powiedziałby mamie prawdę. A może sama się oszukuję. Nie wiem. nie wierzę, że mnie już nie kocha...po prostu nie wierzę. Zbyt wiele przeszliśmy i osiągnęliśmy razem, zbyt wiele to wszystko znaczy. Tylko jak mu pomóc dostrzec to uczucia i pomóc to poukładać? Boże jest mi tak strasznie ciężko. Mam ochotę krzyczeć na cały głos i błagać Boga o litość...

Bezsensu.
Jak widzisz, możesz liczyć tylko na siebie, więc nie zawracaj sobie głowy nim, tylko szukaj pracy i wyjeżdżaj.

Jeśli jesteś wierząca - błagaj Boga o litość, módl się, ale nie błagaj o litość jego i weź życie w swoje ręce.

Dla Ciebie.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-18, 11:30   #90
ancia95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Bezsensu.
Jak widzisz, możesz liczyć tylko na siebie, więc nie zawracaj sobie głowy nim, tylko szukaj pracy i wyjeżdżaj.

Jeśli jesteś wierząca - błagaj Boga o litość, módl się, ale nie błagaj o litość jego i weź życie w swoje ręce.

Dla Ciebie.
Myślisz, że to jest takie proste? Stanąć na nogi bez kogoś kto jest dla Ciebie wszystkim? I mimo, że coś się sypie, nadal jest obok i wspiera jak może?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości