![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy potem coś jest? Fizyka kwantowa, wiara, Bóg...
Zabawne, jak często do takich filozoficznych rozważań włącza się fizykę kwantową. Mądrze to brzmi, ale ciekawa jestem, co taka na przykład Pawlikowska, która nawet w tytule swojej książki tą nazwą szafuje, ma do powiedzenia na temat filozofii modeli atomu, czy równania Schroedingera dla oscylatora harmonicznego
![]() Co do życia po śmierci - nie zastanawiam się nad tym. Myślę o tym, by z tego, które teraz przeżywam, wyciągnąć jak najwięcej i mam nadzieję, że będę miała na to wystarczająco dużo czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jest prowadzony eksperyment, który ma sprawdzić, czy w trakcie śmierci klinicznej człowiek naprawdę opuszcza swoje ciało. Na oddziałach ratunkowych umieszczane są różne obrazki, które widać tylko spod sufitu. Jeśli podczas śmierci klinicznej ludzie naprawdę widzę z góry swoją akcję ratunkową, to zobaczą też obrazki. Projekt nazywa się AWARE http://www.horizonresearch.org/main_page.php?cat_id=38
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Oj, nawet nie wiecie jakby mi było dobrze z myślą, gdyby okazało się, że świadomość istnieje niezależnie od mózgu i w ogóle ciała. Ale bardzo wątpię, że tak jest. Tak jak podaje wikipedia, prawdopodobnie wynika to z wydzielania substancji psychoaktywnej przez szyszynkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Owszem lepiej, ale ja nie potrafię wierzyć w coś, co wiem, że na 99% nie istnieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
2. Nie można udowodnić, że byli w "niebie". 3. Jest. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Dodam jeszcze, że fakt, iż nie znamy odpowiedzi na jakieś pytania nie oznacza automatycznie, że odpowiedzią jest bóg, bogowie, reinkarnacja i inne takie rzeczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.