![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak wygodnie odpowiedzieć na niewygodne pytania o drugą połówkę?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Ja bym jej coś dogryzła, nie wytrzymałabym!
![]()
![]() |
#63 |
Zielona Driada
|
Generalnie to ja bym powiedziała, że zazdrości wolności i braku problemów z typem podobnym do jej faceta, no ale że nie wypada się do tego przyznać, pozostają złośliwości
![]()
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Stwierdzilam, ze lepiej po prostu uciac kontakt i sie nie denerwować
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
jestę wieszczę
|
dobra, podbijam stawkę.
Mam ciotkę, którą widuję jedynie w wakacje, jest wścibską plotkarą, rozpowiadała o mnie kiedyś totalne brednie. Jestem na wakacjach z rodzicami i facetem. Ciotka już wywęszyła, że śpię z facetem w jednym pokoju. Przyszła do rodziców i zaczęła biadolić, czemu w jednym pokoju śpimy i zaczęła sugerować, że uprawiamy seks nocami. Dodała też, że UWAGA, ona nam nie pozwoli na kocią łapę żyć ![]() Zapytała mnie bezczelnie, kiedy wesele. Ja pytam czyje. Ona, że moje. Więc powiedziałam, że nie będzie wesela, bo to za drogo wychodzi. A ciotka i tak się kręci koło rodziców i pipcy bzdury. To jest dopiero wścibstwo i brak kultury w wersji hard ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Aaaaaaa uwielbiam takie cioteczki co to swój wielki nochal wciskają tam gdzie nie trzeba... jeszcze brakuje tutaj prawienia morałów rodzicom, że dziecka wychować porządnie nie potrafią no bo jak to tak bez ślubu w jednym pokoju z facetem w nocy?! Bez pierścionka i ślubu, ogień piekielny wszystkich pochłonie za te grzechy!
![]() Mnie mimo wszystko drażnią jeszcze w starszych ludziach poglądy, że za ich czasów to ślub brało się w wieku 19-20 lat i w tym okresie należy zacząć nachalnie dopytywać czy aby ktoś się nie kręci, kto z marszu się oświadczy i zaraz po ślubie będą dzieci -.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
To frustrujące, mam wrażenie że prawie cała rodzina podejrzewa że coś ze mną nie tak. Wszyscy kuzyni, bliżsi czy dalsi, będąc w moim wieku już od dawna przedstawiali rodzicom kolejne sympatie, byli w stałych związkach bądź nawet się pobierali. Tylko ja byłem oryginałem pod tym względem.
Takie pytania zbywam milczeniem i nienawistnym spojrzeniem. Zazwyczaj wystarczy. Zazwyczaj... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zielona Driada
|
![]() ![]()
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Nie wiem czy to norma, ale mam wrażenie, że Ci ludzie, którzy są w szczęśliwych związkach to prawie zawsze powiedzą coś pozytywnego, w stylu: "nie spiesz się, szukaj spokojnie, na pewno znajdziesz kogoś fajnego".
Natomiast Ci, którzy są sfrustrowani swoim życiem, tworzą średnie związki to właśnei w towarzystwie zgrywają takich pszeszczęśliwych, niby dopytujacych się "z troską" kiedy ślub bo przecież im tak świetnie jest w małżeństwie. No a tak naprawdę to dają w ten sposób ujście swoim frustracjom i błędnym decyzjom (zły wybór partnera, nudne, przewidywalne życie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-08 o 01:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Konto usunięte
|
Oj tak, miałam taką ciocię która zawsze jak dzwoniła to w końcu pytała "a masz chłopaka?", ja na to że nie i ona "a idź do diabła!"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzeniona
|
![]() Dziewczyny, jak odpowiadać koleżankom/ciotkom/babci mniej więcej wiem. Ale jak odpowiadać sąsiadkom? Moi rodzice mieszkają w jednym bloku od 35 lat, wielu sąsiadów się nie zmieniło, a ci z naprzeciwka mieszkają tam jeszcze dłużej. Są mili, znam ich od maleńkości, bawiłam się razem z ich wnukami. Jak reagować, kiedy takie osoby pytają o to, kiedy WRESZCIE za mąż wyjdę? Na dodatek kojarzą wszystkich moich chłopaków (mieszkamy w końcu drzwi w drzwi) i zaczynają się pytania, a czemu to z tym nie wyszło, przecież taki fajny był... Co odpowiadać? Nie chcę być chamska, ale też mnie to drażni, bo na dobrą sprawę to nie ich biznes (choć mogą nie mieć złych intencji). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do wypowiedzi Gregorius_ -znajomy rodziców często tak do mnie mówi "chajtnij się, czemu masz się mieć lepiej niż ja / czemu twój ma się mieć lepiej niż ja" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiem, ze oni sie usmiechaja jak to mowia i, ze sa tacy mili i troskliwi och, ach. Wiem, mam takich. Ale niech ci nie bedzie glupio odpowiedziec, ze nie podobaja ci sie takie pytania, ze sa nie na miejscu. Bo to serio jest bardzo nie na miejscu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
plum plum
|
mi opowiadano o dziewczynie, która kiedyś w biurze, na pytanie koleżanek, kiedy znajdzie sobie faceta i urodzi dzieci, trzasnęła segregatorem i wrzasnęła: "nigdy, bo jestem, k*wa, bezpłodna"
nikt nigdy już jej nie zaczepiał, a laska jest szczęśliwą mężatką z 2 dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaskakujące jest dla mnie dlaczego ludzie zadają takie pytania? mi też kilka razy w życiu zadano takie pytania- jak miałam 19 lat i rok później- brzmiały: kiedy znajdziesz sobie chłopaka? Już czas na kawalerów ![]() ![]() ![]() Na pytanie- kiedy wreszcie się ustatkujesz? Odp. Kiedy twoja córka wyjdzie za mąż?- zwykle ucina temat kiedy zaręczyny? wesele odp. jak dostanę odpowiednio duży kamień. masz już 30 lat, kiedy ślub, dzieci? kto powiedział, że w ogóle będzie ślub. dlaczego mówisz wszystkim wokół jak mają żyć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Ja mam to szczęście, że mam kilka starszych kuzynek/kuzynów. Zawsze wtedy pytam ciocię/wujka "a kiedy mogę się spodziewać zaproszenia od X?"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.