![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Ja nie widze sensu takie kombinowania skoro mi to nie sluzy i zamiast kombinowac jak kon pod gore to uzywam tego co mi sluzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
-noszenie grzywki przez pierwsze 17 lat życia. A wiec w moim przypadku wyglądanie jak debil z wiecznie odstającymi wicherkami. Jak zlikwidowałam grzywkę i w ogóle zaczęłam inaczej włosy traktować, to okazało się, że są kręcone;P
-układanie za pomocą pianki na co dzień. bez pianki jest o niebo lepiej.
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Możecie mi napisać, o co chodzi z tymi SLSami, w sensie: dlaczego jednak są dobre?
Ja szczerze mówiąc myję głowę tylko takimi szamponami. Kiedyś próbowałam jakichś ziołowych, Alterry, itd., ale tylko mi plątały włosy. A teraz nie mam kompletnie czasu na rozplątywanie pół godziny, więc wolę umyć Pantene czy Dove (pewnie dla wielu to przestępstwo:P) i rozczesać bez wyrywania połowy włosów. Poza tym namiętnie używam suszarki. Jak mam umyć włosy bez suszenia (np. wieczorem), to już wiem, że na drugi dzień już będą mało świeże, a jak je potraktuję suszarką, to wyglądają dobrze i następnego dnia. Aha, nic z powyższych mi nie szkodzi, włosy prawie wcale mi nie wypadają (w sensie: w granicach normy, te kilka-kilkadziesiąt dziennie), błyszczą się, są generalnie OK. Co do długości - mam włosy do łopatek i w takiej długości najlepiej się czuję. Nie piszę, w jakiej dobrze wyglądam, bo mam krytyczne zdanie o sobie ![]() I choć nie chce mi się czasami ich myć (a myję codziennie, max. co dwa dni), to jednak wolę to, niż czuć się niedobrze. Poza tym z krótkimi włosami jest tylko pozornie mniej pracy, wymagają prawie zawsze ułożenia, a długie - codziennie upinam je w kucyk i tyle. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-08-13 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Z rok temu zniechęciłam się do fryzjerów, bo nie byłam nigdy zadowolona, a kasa poszła. No to teraz mam włosy zdecydowanie za długie, które nie mają żadnej formy + zniszczone końcówki.
Poza tym, rozczesuję mokre włosy i często śpię w związanych gumką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie nie rozczesać delikatnie włosów po umyciu, bo więcej włosów bym sobie wyrwała czesząc taką wyschniętą szopę.
Tak, używałam Alterry, Babydream, Radical, Joanny, jakieś arabskiego ziołowego, itp., ale najgorsze było to *** Facelle. Nie nadaje się to ani do włosów, ani do ciała, a do części intymnych też są lepsze produkty. Nie wiem jak dziewczyny mogły to tak polecać. ![]()
2/52 ![]() Ostatnio przeczytana: G. Orwell - Folwark zwierzęcy "Zwierzęta w ogrodzie patrzyły to na świnię, to na człowieka, potem znów na świnię i na człowieka, ale nikt już nie mógł się połapać, kto jest kim." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Właśnie też bym nie rozczesała włosów, gdybym dała im samodzielnie wyschnąć, ale podobno to zbrodnia
![]() Ja akurat szampony Alterry lubię. Teraz mam nowy wariant - makadamia i figa, bardzo fajnie unosi włosy. I ma jakieś wyciągi bio ![]() Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2014-08-13 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
- powrót do farbowania,
- całkowite odstawienie slsów, które jednak mi nie służy bo włosy zaczęły kruszyć się na potęgę - rozjaśnianie i dwukrotne farbowanie włosów w przeciągu tygodnia i ostatnio nałożenie farby w odstępie dwóch dni. Za ciemnej w dodatku. Włosy póki co tego nie odczuły, ale więcej im tego nie zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
A jeszcze z przestępstw, miałam też ombre
![]() Oczywiście całe ombre polegało na tym, że fryzjerka rozjaśniła mi końcówki na kolor żółty. Potem sama sobie dofarbowywałam to na jakiś logiczny odcień (w sumie miałam bardzo fajną farbę, gdybym kiedyś rozjaśniała całe włosy, to wybrałabym ten kolor). Ostatecznie po kilku miesiącach ścięłam cały jasny fragment i czekałam pokornie, aż odrosną. Już nigdy więcej takich cudów w przypadkowym salonie (wybaczcie, mam nadzieję, że rozumiecie, o co chodzi. Przypadkowy = po kilku latach mody na ombre pani fryzjerka dziwi się, słysząc tę nazwę). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
w ciągu jednego dnia rozjaśnianie, na drugi dzień rozjaśnianie ponownie i wieczorkiem farba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47684708]Możecie mi napisać, o co chodzi z tymi SLSami, w sensie: dlaczego jednak są dobre?
Ja szczerze mówiąc myję głowę tylko takimi szamponami. Kiedyś próbowałam jakichś ziołowych, Alterry, itd., ale tylko mi plątały włosy. A teraz nie mam kompletnie czasu na rozplątywanie pół godziny, więc wolę umyć Pantene czy Dove (pewnie dla wielu to przestępstwo:P) i rozczesać bez wyrywania połowy włosów. [/QUOTE] Ogólnie to jest tak - jakieś 2-3 lata temu nastała w pewnym sensie "moda" na unikanie SLS i SLeS ponieważ są to dość mocne detergenty. Wiele dziewczyn polecało zrezygnować z nich podczas mycia włosów, ponieważ mogą wysuszać i podrażniać skalp i wysuszać także same włosy. Ale jak widać w tym wątku - wielu osobom odstawienie takich szamponów nie służyło. Ogólnie to z tymi SLSami jest tak, że my od dziecka, od niemal urodzenia używamy produktów z tymi składnikami. Jakby ktoś był uczulony albo miał mieć podrażnienia to by je miał X lat temu. W kosmetykach dla niemowlaków też są SLSy i nikt nie płacze. Więc wcale nie jest tak, że to jest zło największe i w ogóle. Jak Ci służy to po prostu korzystaj, nie ma co na siłę zmieniać, bo się skończy tak jak ja ![]() ![]() Taki sam boom był na wizażu przeciwko konserwantom, które sa najlepiej przebadanymi składnikami w kosmetologii i krzywdy nikomu nie robią, więc ich unikanie także nie ma większe sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
pomijając farbowanie, wiele "przestępstw" wynika ze ślepego podążania za włosowymi blogerkami
![]() do poczytania: http://blogblondbunny.blogspot.com/2...niaczkach.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
-grzywka na kręconych włosach
-grzywka(po paru latach) -.....grzywka ![]() tak, złe doswiadczenia mnie nie uczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przez pewien czas kręciłam sobie loczki. Gorącą lokówką. Gorącą lokówką bez zabezpieczenia włosów. Siano mości państwo, siano. Farbowanie też przeszłam. Czerwień(koszmar), czerń (Rodzina Addamsów wita), brąz który ostatecznie był czernią (zgrzyt zębów) i rozjaśnianie. Efekt rozjaśniania był taki, że z zaryczaną gębą poleciałam do najbliższego Rossmanna kupić brązową farbę. Niektóre partie nie chwyciły rozjaśniacza i nadal miałam brąz, inne chwyciły mocno i miałam tam bardzo jasny blond a inne chwyciły dziwnie i miałam tam kurczaczka. Z żadnej strony nie wyglądało to dobrze. Wolałam pofarbować z powrotem na brąz. Byłam obcięta na chłopaka i wyglądałam jak chłopak i wolę do tego nie wracać. Tatusiek mi raz obciął grzywkę w stylu Jagi Hupało. Nigdy więcej nie pozwoliłam mu się zbliżyć do mnie z nożyczkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47689129]O Jezu, powtórka z Babydream
![]() Przez pewien czas kręciłam sobie loczki. Gorącą lokówką. Gorącą lokówką bez zabezpieczenia włosów. Siano mości państwo, siano. Farbowanie też przeszłam. Czerwień(koszmar), czerń (Rodzina Addamsów wita), brąz który ostatecznie był czernią (zgrzyt zębów) i rozjaśnianie. Efekt rozjaśniania był taki, że z zaryczaną gębą poleciałam do najbliższego Rossmanna kupić brązową farbę. Niektóre partie nie chwyciły rozjaśniacza i nadal miałam brąz, inne chwyciły mocno i miałam tam bardzo jasny blond a inne chwyciły dziwnie i miałam tam kurczaczka. Z żadnej strony nie wyglądało to dobrze. Wolałam pofarbować z powrotem na brąz. Byłam obcięta na chłopaka i wyglądałam jak chłopak i wolę do tego nie wracać. Tatusiek mi raz obciął grzywkę w stylu Jagi Hupało. Nigdy więcej nie pozwoliłam mu się zbliżyć do mnie z nożyczkami.[/QUOTE] totalnie zapomniałam, że w czasach pomroczności wielkiej namiętnie farbowałam włosy czarną "palletą", ew. granatową czernią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Wycinanie sobie malych wloskow przy skorze, bo glupio odstawaly i nie dalo sie ich wygladzic ani zelem, ani pianka a i opaska ich nie obejmowala. Pozwolilam im rosnac i na razie mam spokoj
![]()
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Wlosy powinny byc na noc wiązane. Ja zauważyłam duża poprawę odkąd zaczęła je wiązać. nie niszcza sir tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Moje grzechy: - farbowanie w technikum : najpierw na ciemny blond/brąz ; wyglądałam ładnie, ale źle się w nich czułam, jak nie ja ![]() - rozjaśnianie Przez długi czas byłam przekonana, że mam włosy koloru blond, dopóki któregoś dnia sąsiadka nie sprowadziła mnie na ziemię: - (...) , ale teraz modne takie kolorowe włosy, takie żółte... ![]() W podstawówce sporo włosów zaczesałam do przodu i robiłam kręconą szczotką loki. Tak wkręciłam, że mama obcięła mi je ze 3 cm od skóry. Przez kilka m-cy spinałam je spinką na czubku głowy, bo nie chciałam mieć grzywki. A, i po każdym ścięciu włosów gorzko żałowałam ![]()
![]() |
![]() |
#81 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja polecam bloga wiedźmy, która się zna na chemii i opisuje wszystko pod kątem właśnie chemicznego działania, na pewno więc jej posty są bardziej bliskie prawdzie nić tej blondbunny: http://www.wiedzmabloguje.com/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
też przeglądałam tego bloga jakiś czas temu. zawsze mnie dziwiło kupowanie TYLU produktów na tak krótkie włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Na czymś musi opierać swoje opinie, testuje rożne kosmetyki i przynajmniej wie co i jak działa, może się o tym wypowiadać. Jak dla mnie to jakbyś te jej włosy wyprostowała to wcale nie byłyby krótkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z kolei na innych blogach zawsze mnie dziwi spora ilość kosmetyków zużywana w krótkim czasie. nie mogę się nadziwić, ile można mieć kosmetyków do samych włosów i trochę mnie to chwilami przeraża ![]() tak odnośnie włosów, zagłosujcie w sondzie, jeśli chcecie, bo mam dylemat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Ja na początku swojej historii włosowej też kupowałam jak szalona, na szczęście mi przeszło i teraz rzadko robię zapasy, raczej zużywam wszystko na bieżąco. Ale jestem w stanie zrozumieć dużą ilość kosmetyków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Biały kruk
|
Dałam sobie zrobić pięć dredów ze spodniej warstwy włosów, a po kilku dniach stwierdziłam, że jednak ich nie chcę i próbowałam rozplątać... Rozpacz
![]()
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
visionAM dzięki
![]() No, ja też się dałam trochę złapać na modę, ale na krótko, wybrałam wygodę; potem (jak i tutaj) właśnie czytałam, że wiele osób świadomie wróciło do wszystkich szatańskich SLSów. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Jako nastolatka poprosiłam moją sąsiądkę, która była w 1 klasie szkoły fryzjerskiej o zrobienie trwałej - wyglądałam potem masakrycznie, tato wołał za mną "Boniek, Boniek goooool". Wstydziłam się wychodzić przez jakiś czas z domu, zamiast do szkoły szłam na wagary
![]() Prócz tego zaliczyłam wiele nieudanych fryzur itd. Jako studentka (z tą trwałą na głowie rzecz jasna ![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opisane zbrodnie przeciwko rozsądnemu kolorowi popełniłam nie raz (chyba miałam każdy z możliwych kolorów ![]() Teraz włosy odpoczywają od fryzjera, farbowania, modelowania itp, czekają na decyzję w swojej sprawie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.