9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 21:22   #61
Iza188
Rozeznanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Witam sie i ja. Mialysmy dzis aktywny dzien. Spacer do galerii handlowej, zakupy, obiadek i spacer do domu. Zajelo nam to prawie 6 godzin i wiekszosc czasu mala spala, az w szoku bylam bo zazwyczaj na zaupach marudzi bo w wozki lubi jezdzic a nie stac. Teraz sie tylko martwie jak bedzie ze spaniem w nocy.

Ja tez planuje szczepienie na nfz plus pneumokoki. Podobno je najbardziej warto z tych platnych. Ja chyba nie bede z malutka wchodzic na szczepienie. Ma byc i tak ze mna tesciowa polozna to wszystko ogarnie. Coraz lepiej znosze placz malutkiej ale jakos nie mam ochoty na to patrzec.

Pochwale sie wam prezentem od tescia,
Ona juz tak siedzi, czy to złudzenie takie ??

bambusiek wydaje mi sie za zielona kupę odpowiada żelazo, które jest w szpinaku. A nie wiem w sumie czy np. Kolor jedzenia sam w sobie ma jakis wpływ na kolory wydalane przez nasze dzieciatka

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:23
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:31   #62
aga__tka
Zakorzenienie

alez mi się mala prezy i placze
już dziś 3 akcja - jedna rano, potem całe popołudnie, myślałam że jak pospała tyle godzin samodzielnie, to już minęło ale teraz jak się obudziła to nadal to samo jest
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:31   #63
Fame
Zakorzenienie

DEBESCIARA z blokiem czekoladowym jest 10 min roboty.
Trzeba rozpuścić na wolnym ogniu jedną margarynę z 3 łyżkami kakao, niepełną szkl cukru i 1/4 szkl wody. Gdy się zagotuje zdjąć z ognia i dodać 25 dag mleka w proszku i 25 dag pokruszonych herbatników, wylać do wąskiej formy i do lodówki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:33   #64
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
alez mi się mala prezy i placze
już dziś 3 akcja - jedna rano, potem całe popołudnie, myślałam że jak pospała tyle godzin samodzielnie, to już minęło ale teraz jak się obudziła to nadal to samo jest

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
DEBESCIARA z blokiem czekoladowym jest 10 min roboty.
Trzeba rozpuścić na wolnym ogniu jedną margarynę z 3 łyżkami kakao, niepełną szkl cukru i 1/4 szkl wody. Gdy się zagotuje zdjąć z ognia i dodać 25 dag mleka w proszku i 25 dag pokruszonych herbatników, wylać do wąskiej formy i do lodówki

i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 22:38   #65
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Ona juz tak siedzi, czy to złudzenie takie ??

bambusiek wydaje mi sie za zielona kupę odpowiada żelazo, które jest w szpinaku. A nie wiem w sumie czy np. Kolor jedzenia sam w sobie ma jakis wpływ na kolory wydalane przez nasze dzieciatka
Jest troche pod katem ale mnie to odpowiada bo mala bardzo ulewa. Do siedzenia na szczescie daleko bo tego bym jej nie zafundowala na kregoslup.

Przypomnialo mi sie, ze mialam napisac i ulewaniu. Oliwka zeczela jak miala jakies 3 tygodnie j teraz to ulewanie jest praktycznie po kazdym jedzeniu. Najlierw takie swierze ulewa, pozniej juz nadtrawione. Czesem jak chlusnie to masakra, np dzis rano bylam mokra ja kocyk i dywan. Jak bylam u pediatry to stwierdzil ze ladnie przybiera na wadze wiec nie nalezy sie przejmowac. Niestety odbijanie tez nas meczy. Zawsze odbija po jedzeniu raz czy dwa ale potrafi minac pol godziny lezenia, zaczyna sie denerwowac i jak ja podniose to znowu odbija. Mysle ze to jej niezle dokucza i dlatego taka marudna jest jak nie spi.

Kurcze musze w koncu wejsc na forum na kompie bo wiekszosci zdjec nie widze a tez chce wasze maluszki poogladac jak pokazujecie

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Wlasnie tak patrze, ze rewelacyjnie ujelam na pierwszym planie wiaderko na brudne ciuszki Oliwki 😏
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 00:41   #66
malwiska
Zakorzenienie

Witam sie z Oliwka przy cycku.
Zauwazylam ze ja standardowo wybudzam sie sama ok 1:30. Moje dziecko wtedy szaleje raczkami i nozkami przez sen, wiec je opatulam i tak leze i czekam az sie wybudzi w koncu biore ja i sprawdzam pieluszke bo i tak juz spac nie moge, wtedy sie wybudza i biore do cyca. Moze gdyby ja maz opatulil po kapieli to spala by dluzej
A jak was budza wasze dzieci? Placza? Moja chyba jeszcze ani razu nie zaplakala w nocy i sie zastanawiam czy ona sie wybudza bo glodna czy dlatego ze wybudza sie przez swoje wiercenie.

Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-08-21, 00:50   #67
Iris1988
Rozeznanie

Igor po kapieli w trakcie jedzenia wszystko zwrocil:-( pediatra kazala mi dac wode i obserwowac. Po wodzie spac do 1:20 biedactwo. Nakarmilam go i czekam az sobie beknie ale nie zapowiada sie na to:-( boje sie ze znowu zwymiotuje

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 02:25   #68
debesciara
Zadomowienie

Ecencia no takie prezenty lubimy mała w lekkim szoku
I like it najlepiej zadzwoń do przychodni i spytaj o te szczepienie bo może z rota się inaczej postępuje...
Fame muszę kiedyś spróbować, chociaż wolę jednak ciasto z czekoladą bo tz oddaje krew i w zamian dostaje gorzkie lub mleczne czekolady i mam tego na potęgę i nie ma co z tym robić. ..
Agatka :/ może coś zjadłas? Oby szybko minęło

U nas dziś już bez nocnej pobudki się nie obyło... ehh, no ale jedna może być, nie będę taka..

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 03:00   #69
joanna2228
Wtajemniczenie

Jestesmy w szpitalu bo mala znowu wczoraj zaczela byc niespokojna i plakala do tego wynik z posiewu moczu pokazalismy i zly bo ma jakas klepsielle czy cos takiego bakterie i teraz powtarzaja badania zobaczymy trzymajcie kciuki strasznie sie boje rycze jak bobr , jakis koszmar

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 03:34   #70
ecencia
Raczkowanie

Joanna- Trzymaj sie, napewno szybko to wylecza. Wspolczuje pobytu w szpitalu.

Jestem w szoku, moje dziecko przespalo ponad 6 godzin, zasnela przed 22 i obudzilam ja po 4 bo stwierdzilam, ze powinna jednak juz zjesc. Oby teraz dalej zasnela.
Stary 2014-08-21, 03:37   #71
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Jestesmy w szpitalu bo mala znowu wczoraj zaczela byc niespokojna i plakala do tego wynik z posiewu moczu pokazalismy i zly bo ma jakas klepsielle czy cos takiego bakterie i teraz powtarzaja badania zobaczymy trzymajcie kciuki strasznie sie boje rycze jak bobr , jakis koszmar

Kochana wspolczuje oby szybko wykryli co jej jest.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 03:48   #72
Karolinek_
Raczkowanie

Ecencia - slicznotka
Joanna2228 - wspolczuje przezyc i trzymam mocno kciuki

Mlody z pelnym zoladkiem i sucha pielucha spi, a matka nie moze
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 03:54   #73
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ecencia - slicznotka
Joanna2228 - wspolczuje przezyc i trzymam mocno kciuki

Mlody z pelnym zoladkiem i sucha pielucha spi, a matka nie moze
Ja tak mialam jak mi zasnela przed 22. Niby bylam zmeczona a mala ladnie spala a ja i tak ledwo przed polnoca zasnelam.
Stary 2014-08-21, 04:09   #74
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Ja tak mialam jak mi zasnela przed 22. Niby bylam zmeczona a mala ladnie spala a ja i tak ledwo przed polnoca zasnelam.
Ja juz mam jak Artur - za bardzo zmeczona, zeby zasnac :P

Czy istnieja jakies cudowne sposoby, zeby dziecko przespalo cala msze w kosciele? w niedziele chrzciny, a ja sie boje tego krzyku, jesli Arturowi cos sie nie spodoba
Moze go odurzyc kadzidlem?
Stary 2014-08-21, 05:13   #75
aga__tka
Zakorzenienie

nieplanowana pobudka - dziś się mała obudziła o 5 i jak zjadła to nie mogła zasnąć, coś się mocno prężyła znów, ale nie tak jak wczoraj... trochę przy tym popłakiwała, najpierw poczekałam na kupę, ale jak już było po, a ona dalej popłakiwała to się zdecydowałam wstać żeby mąż sobie pospał.. położę się potem do południa bo on na 15 do pracy dopiero...
najgorsze ze gardło mnie boli i boje się ze mala zaraze.... kuzynka maseczke nosila do karmienia a pozostaly czas maz się zajmowal, niby się mała nie zaraziła, ale może by się nie zaraziła i tak? u mnie nie da rady w ten sposób bo mąż całe popołudnie w pracy
wczoraj już się średnio czułam więc na noc wzięłam tabletki czosnkowe, może szybko minie...

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Zauwazylam ze ja standardowo wybudzam sie sama ok 1:30. Moje dziecko wtedy szaleje raczkami i nozkami przez sen, wiec je opatulam i tak leze i czekam az sie wybudzi w koncu biore ja i sprawdzam pieluszke bo i tak juz spac nie moge, wtedy sie wybudza i biore do cyca. Moze gdyby ja maz opatulil po kapieli to spala by dluzej
A jak was budza wasze dzieci? Placza? Moja chyba jeszcze ani razu nie zaplakala w nocy i sie zastanawiam czy ona sie wybudza bo glodna czy dlatego ze wybudza sie przez swoje wiercenie.

sama budzisz przebieraniem i się dziwisz ze nie spi
opatulcie po kapieli, ja na noc opatulam i tak się rozkopuje, ale znacznie później dopiero nad ranem...

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
I like it najlepiej zadzwoń do przychodni i spytaj o te szczepienie bo może z rota się inaczej postępuje...
Fame muszę kiedyś spróbować, chociaż wolę jednak ciasto z czekoladą bo tz oddaje krew i w zamian dostaje gorzkie lub mleczne czekolady i mam tego na potęgę i nie ma co z tym robić. ..

U nas dziś już bez nocnej pobudki się nie obyło... ehh, no ale jedna może być, nie będę taka..

możliwe, dziś też już nie śpi

Cytat:

za szybką i dobrą diagnozę, oby to był jakiś mały problem

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

ecencia, i like it: sliczne dzieciaki
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 06:01   #76
mamaya
Zakorzenienie

ecencia, ale po co Ty Córę wybudzałaś? Jak Dziecko spi to znaczy, ze nie jest głodne.
Wybudza sie tylko wczesniaki i generalnie Dzieci, które zle przybierają na wadze.

Asia, współczuje bardzo Trzymaj sie mocno. Laura na pewno szybciutko wyzdrowieje

Wysłane z mojego iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 06:47   #77
agnes208
Zakorzenienie

malwiska moj dziec sie rzuca po lozeczku kopie nozkami jak dlugo nie reaguje a jest glodny to zaczyna plakac

my znad cyca maly druga noc przespal bez pobudki dzis 22-6 oj przyzwyczaja matke do dobrego ja mam nadzieje,ze jest podobny do mnie bo ja od drugiego miesiaca prawie wszystkie nocki przesypialam Od wczoraj zaczynam malego ukladac do lozeczka niespiacego zaczynamy sie uczyc zasypiania samemu nie przy cycu nie na rekach. Wczoraj bylam przygotowana na walke ze bede uspokajac i odkladac a ten usnal w 10min bez plaxzu. Normalnie lewitowalam nad ziemia z radosci i dumy. Tom wychwalila dzis pewnie bedzie madzanga haha

Co do wybudzania to polozna mowila ze powinno sie do miesiaca gora 6tyg bo jak dziecko ladnie przybiera nie jest chore i nie jest wczesniakie to niech spi ile ma ochote pusty brzuszek i pelna pielucha same go obudza.

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

joanna zdrowka dla malej wiem jak sie czlowiek boi jak z maluszkiem cos sie dzieje
esencia swietny prezent zaszalal dziadek
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 06:51   #78
ecencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
ecencia, ale po co Ty Córę wybudzałaś? Jak Dziecko spi to znaczy, ze nie jest głodne.
Wybudza sie tylko wczesniaki i generalnie Dzieci, które zle przybierają na wadze.

Asia, współczuje bardzo Trzymaj sie mocno. Laura na pewno szybciutko wyzdrowieje

Wysłane z mojego iPhone
Mialam dylemat ale balam sie dac jej dluzej spac. To pierwszy raz tak dlugo. A w ciagu dnia tez spala 5 godzin wiec mniej niz zawsze byla karmiona, tylko ze w dzen sie sama wybudzila.
Stary 2014-08-21, 06:57   #79
joanna2228
Wtajemniczenie

Karmię małą, warunki tragiczne i wszyscy mają wszystko w d. Lekarka zajrzala dopiero o 7 i spytała czy ok. NFZ tragedia a i płace 40 zł za dobe bo śpię obok niej. Oby Was to ominęło. Od wczoraj zebrali tylko siki, krew zrobili na pogotowiu i wzięłam tu. Wiem że muszę być silna ale nerwy robią swoje :-(

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 07:54   #80
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Karmię małą, warunki tragiczne i wszyscy mają wszystko w d. Lekarka zajrzala dopiero o 7 i spytała czy ok. NFZ tragedia a i płace 40 zł za dobe bo śpię obok niej. Oby Was to ominęło. Od wczoraj zebrali tylko siki, krew zrobili na pogotowiu i wzięłam tu. Wiem że muszę być silna ale nerwy robią swoje :-(

Paranoja kochana, badz silna. Wszystko bedzie dobrze
Stary 2014-08-21, 08:22   #81
Iza188
Rozeznanie

Cytat:

Oj współczuje wam. Niestety pobyt w szpitalu to nic przyjemnego. A jeszcze jak z dzieckiem to juz w ogóle. Trzymaj sie! Szybko o tym epizodzie zapomnicie po powrocie do domku.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Aaa i nie dawaj sie lekarzom!!! Niech sie biorą do roboty !
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 08:30   #82
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Jimmek obudził sie o 6:00 na jedzenie, pobawił się ze mną, śmiał się całym sobą i pół godziny temu poszedł spać ️ A zazwyczaj jak obudzi sie o 6:00 to minimum do 12:00 - 13:00 nie spi Pogoda chyba tak na Niego zadziałała

Wysłane z mojego iPhone

Asia, strasznie Ci współczuje Trzymam bardzo mocno kciuki za szybki powrót do zdrówka i do domku

Wczoraj kupiłam Jimmkowi nowe zabawki - pacynki na palce i planuje robic Mu teatrzyk

ImageUploadedByTapatalk1408606368.533235.jpg

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-08-21 o 08:33
Stary 2014-08-21, 09:13   #83
Iris1988
Rozeznanie

Juz wiem dlaczego Igor byl wczoraj marudny:-( boli go brzuszek:-( wczoraj mi zwymiotowal po kapieli wszystko co wyciagnal z cyca dakam mu wode jak kazala pediatra i spac do 2 potem byly pobudki dosc czeste a z rana poszlo zielone kupsko:-( teraz nie wiem czy to po jajecznicy czy po surowym jablku gotuje na obiad marchwianke wole to niz ma mj sie dziecko meczyc:-(

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 09:22   #84
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość

ja też tak mam sama się wybudzam po 4 i jak mała śpi to już czekam aż się wybudzi u mnie Sońka zaczyna się wiercić później dochodzą takie jakby postękiwania, pomiaukiwania ale z zamkniętymi oczami dopiero jak otworzy oczy to już się zaczyna takie delikatne pokrzykiwanie na matke zazwyczaj płacz sie nie pojawia raczej głośniejsze pokrzykiwanie jak zbyt długo zmieniam pieluchę a ona przecież taaaaka głodna ale wystarczy przystawić do cyca i juz wszystko gra

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość

lekarka to ogólnie mówiła,że można wszystko naraz ale tak jakoś do końca nie chcę aż tylu szczepionek Małej fundować na raz

Cytat:

kochana trzymamy kciuki aby wszystko jak najszybciej się ułożyło. Dużo zdrówka dla Laury i sił dla Ciebie

Cytat:
Joanna- Trzymaj sie, napewno szybko to wylecza. Wspolczuje pobytu w szpitalu.

Jestem w szoku, moje dziecko przespalo ponad 6 godzin, zasnela przed 22 i obudzilam ja po 4 bo stwierdzilam, ze powinna jednak juz zjesc. Oby teraz dalej zasnela.

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Ja juz mam jak Artur - za bardzo zmeczona, zeby zasnac :P

Czy istnieja jakies cudowne sposoby, zeby dziecko przespalo cala msze w kosciele? w niedziele chrzciny, a ja sie boje tego krzyku, jesli Arturowi cos sie nie spodoba
Moze go odurzyc kadzidlem?

Cytat:
Jimmek obudził sie o 6:00 na jedzenie, pobawił się ze mną, śmiał się całym sobą i pół godziny temu poszedł spać ️ A zazwyczaj jak obudzi sie o 6:00 to minimum do 12:00 - 13:00 nie spi Pogoda chyba tak na Niego zadziałała

Wysłane z mojego iPhone

Asia, strasznie Ci współczuje Trzymam bardzo mocno kciuki za szybki powrót do zdrówka i do domku

Wczoraj kupiłam Jimmkowi nowe zabawki - pacynki na palce i planuje robic Mu teatrzyk

Załącznik 5768772
ale czadowe te pacynki, super pomysł w ogóle

u nas też dzień jakoś inaczej wygląda, bo normalnie mała o tej godzinie kończy jeść a tu wstała po 4 potem o 7.30 i śpi do teraz... to chyba przez tą paskudną pogodę
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:09   #85
rybka13
Zakorzenienie

Hej.
joanna zdrowka dla Laurki, oby szybko postawili diagnoze i wyleczyli dzielna mamusia jestes

malwiska moj najpierw postekuje, kreci sie, ale ja nie reaguje bo jeszcze nie moge oczu otworzyc, dopiero jak robi sie co raz glosniej to robie mleko, bo wtedy to juz boje sie ze corke obudzi ogolnie to sie jakas wyrodna zrobilam, bo ja slabo reaguje na te nocne pokrzykiwania, wtykam smoczek i mam nadzieje ze zasnie ale nie da rady, a moze sie starzeje po prostu i mam lenia
Czemu moje dzieci tak slabo spia synek minimum 2 razy sie budzi w nocy, no i to usypianie nad ranem... Ehh ja bym chciala miec dylemat czy go wybudzac na jedzenie, wiadomo co bym zrobila hihi
W sumie to nie mam na co narzekac, nie jest zle

agnes tak wczesnie chcesz przyuczac synka samodzielnego zasypiania? Musze cie rozczarowac, ze nawet jesli sie uda to nie znaczy ze tak mu zostanie :/ czesto dzieci "oduczaja" sie takiego spania, np jak cos im dolega, potem jak zabkuja, a czasem tak po prostu no ale moze twojemu tak zostanie, trzymam kciuki. Pewnie im wczesniej tym lepiej.
Moja prawie 2.5letnia corka wciaz potrzebuje towarzystwa, ale lubimy ten czas z tz, mozna bajki poczytac, porozmawiac, dowiedziec sie ciekawych rzeczy

iris oby to jednorazowy problem brzuszkowy byl

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

mamaya podsunelas mi pomysl z pacynkami, mam 10 zwierzatek na palce, corka uwielbia jak matka sie wydurnia to moze i moj maly smieszek polubi
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:44   #86
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Witam laseczki

U nas wszystko ok jak myślę że będę miała więcej czasu to zawsze coś wyskoczy.... no a co do odbijania mały odbija od razu jak go przełożę przez kolano W nocy budzi mnie głośnym cmokaniem jak jest głodny i zaczyna przewracać z plecków na bok więc u nas postęp może nie będzie odbiegał aż tak od normy
Fajnie ze niunio tak ładnie się chowa dasz rade..

joanna
Wspolczuje ...tez ostatnio to przechodziłam- NFZ to kicha straszna,! Zdrowia dla malutkiej..
enecia no to prezent-konkret a dzidzia zadowolona- ślicznosci male

Nie ogarnełam czyja to była taka śliuczna pannica ale piękności a ten kwiat

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:45   #87
agnes208
Zakorzenienie

rybka no on nie zasypia calkiem sam bo siedze nad lozeczkiem i mu spiewam albo mowie cicho do niegoglaskam po brzuszku wiec nie jest sam w pokoju jak przyucza sie starsze dzieci. Probuje tak bo jak usnie na rekach czy u nas na lozku i probuje go odlozyc do lozeczka to sie wybudza bardzo i tak rozdraznia wiec staram sie aby spokojnie usnal juz w tym miejscu w ktorym bedzie spal. Ma tez wciaz silny odruch moro a to nie pomaga w odkladaniu. No zobaczymy to narazie proby nie nastawiam sie na nic choc wczoraj byla radosc jak usnal sam bo noc wczesniej probowalam go odlozyc tylko 6 razy
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:54   #88
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Asia trzymam kciuki
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:04   #89
mamaya
Zakorzenienie

Co tu dzis tak cicho?
Ja dzis założyłam moje najbardziej obcisłe jeansy

Wysłane z iPhone
Stary 2014-08-21, 14:11   #90
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Co tu dzis tak cicho?
Ja dzis założyłam moje najbardziej obcisłe jeansy

Wysłane z iPhone
To gratki, mamuska ja juz tez wchodze w rurki sprzed ciazy, ale baaaardzo duzo zalezy od kroju spodni. Do wagi sprzed ciazy brakuje mi jakies 3 kg, ale 10 juz poszloooooo ale cellulit zostal... Macie jakies kremy, ktorych mozna uzywac przy kp?

Aaaa, czy ktoras z Was miala zakladana wkladke, jako forme antykoncepcji? 1 wrzesnia mam wizyte u ginka i jak wszystko bedzie ok, to moge zalozyc. Wiadomo, wszystko zalezy od organizmu, ale kazda opinia na wage zlota tabletki mnie nie bawia, bo znowu bede zapominac... cud, ze Klusek dopiero teraz sie pojawil
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości