![]() |
#61 | |
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() bambusiek wydaje mi sie za zielona kupę odpowiada żelazo, które jest w szpinaku. A nie wiem w sumie czy np. Kolor jedzenia sam w sobie ma jakis wpływ na kolory wydalane przez nasze dzieciatka ![]() Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-08-20 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
alez mi się mala prezy i placze
już dziś 3 akcja - jedna rano, potem całe popołudnie, myślałam że jak pospała tyle godzin samodzielnie, to już minęło ![]() ![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
DEBESCIARA z blokiem czekoladowym jest 10 min roboty.
Trzeba rozpuścić na wolnym ogniu jedną margarynę z 3 łyżkami kakao, niepełną szkl cukru i 1/4 szkl wody. Gdy się zagotuje zdjąć z ognia i dodać 25 dag mleka w proszku i 25 dag pokruszonych herbatników, wylać do wąskiej formy i do lodówki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypomnialo mi sie, ze mialam napisac i ulewaniu. Oliwka zeczela jak miala jakies 3 tygodnie j teraz to ulewanie jest praktycznie po kazdym jedzeniu. Najlierw takie swierze ulewa, pozniej juz nadtrawione. Czesem jak chlusnie to masakra, np dzis rano bylam mokra ja kocyk i dywan. Jak bylam u pediatry to stwierdzil ze ladnie przybiera na wadze wiec nie nalezy sie przejmowac. Niestety odbijanie tez nas meczy. Zawsze odbija po jedzeniu raz czy dwa ale potrafi minac pol godziny lezenia, zaczyna sie denerwowac i jak ja podniose to znowu odbija. Mysle ze to jej niezle dokucza i dlatego taka marudna jest jak nie spi. Kurcze musze w koncu wejsc na forum na kompie bo wiekszosci zdjec nie widze a tez chce wasze maluszki poogladac jak pokazujecie ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Wlasnie tak patrze, ze rewelacyjnie ujelam na pierwszym planie wiaderko na brudne ciuszki Oliwki 😏
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z Oliwka przy cycku.
Zauwazylam ze ja standardowo wybudzam sie sama ok 1:30. Moje dziecko wtedy szaleje raczkami i nozkami przez sen, wiec je opatulam i tak leze i czekam az sie wybudzi ![]() ![]() A jak was budza wasze dzieci? Placza? Moja chyba jeszcze ani razu nie zaplakala w nocy i sie zastanawiam czy ona sie wybudza bo glodna czy dlatego ze wybudza sie przez swoje wiercenie. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Igor po kapieli w trakcie jedzenia wszystko zwrocil:-( pediatra kazala mi dac wode i obserwowac. Po wodzie spac do 1:20 biedactwo. Nakarmilam go i czekam az sobie beknie ale nie zapowiada sie na to:-( boje sie ze znowu zwymiotuje
![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ecencia no takie prezenty lubimy
![]() ![]() I like it najlepiej zadzwoń do przychodni i spytaj o te szczepienie bo może z rota się inaczej postępuje... ![]() Fame muszę kiedyś spróbować, chociaż wolę jednak ciasto z czekoladą bo tz oddaje krew i w zamian dostaje gorzkie lub mleczne czekolady i mam tego na potęgę i nie ma co z tym robić. .. Agatka :/ może coś zjadłas? Oby szybko minęło ![]() U nas dziś już bez nocnej pobudki się nie obyło... ehh, no ale jedna może być, nie będę taka.. ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Jestesmy w szpitalu bo mala znowu wczoraj zaczela byc niespokojna i plakala do tego wynik z posiewu moczu pokazalismy i zly bo ma jakas klepsielle czy cos takiego bakterie i teraz powtarzaja badania zobaczymy trzymajcie kciuki strasznie sie boje rycze jak bobr , jakis koszmar
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Joanna- Trzymaj sie, napewno szybko to wylecza. Wspolczuje pobytu w szpitalu.
Jestem w szoku, moje dziecko przespalo ponad 6 godzin, zasnela przed 22 i obudzilam ja po 4 bo stwierdzilam, ze powinna jednak juz zjesc. Oby teraz dalej zasnela.
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Ecencia - slicznotka
![]() Joanna2228 - wspolczuje przezyc i trzymam mocno kciuki ![]() Mlody z pelnym zoladkiem i sucha pielucha spi, a matka nie moze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja tak mialam jak mi zasnela przed 22. Niby bylam zmeczona a mala ladnie spala a ja i tak ledwo przed polnoca zasnelam.
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy istnieja jakies cudowne sposoby, zeby dziecko przespalo cala msze w kosciele? ![]() ![]() Moze go odurzyc kadzidlem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
nieplanowana pobudka - dziś się mała obudziła o 5 i jak zjadła to nie mogła zasnąć, coś się mocno prężyła znów, ale nie tak jak wczoraj... trochę przy tym popłakiwała, najpierw poczekałam na kupę, ale jak już było po, a ona dalej popłakiwała to się zdecydowałam wstać żeby mąż sobie pospał.. położę się potem do południa bo on na 15 do pracy dopiero...
najgorsze ze gardło mnie boli i boje się ze mala zaraze.... kuzynka maseczke nosila do karmienia a pozostaly czas maz się zajmowal, niby się mała nie zaraziła, ale może by się nie zaraziła i tak? u mnie nie da rady w ten sposób bo mąż całe popołudnie w pracy ![]() wczoraj już się średnio czułam więc na noc wzięłam tabletki czosnkowe, może szybko minie... Cytat:
![]() opatulcie po kapieli, ja na noc opatulam i tak się rozkopuje, ale znacznie później dopiero nad ranem... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- ecencia, i like it: sliczne dzieciaki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
ecencia, ale po co Ty Córę wybudzałaś?
![]() Wybudza sie tylko wczesniaki i generalnie Dzieci, które zle przybierają na wadze. Asia, współczuje bardzo ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
malwiska moj dziec sie rzuca po lozeczku kopie nozkami jak dlugo nie reaguje a jest glodny to zaczyna plakac
my znad cyca maly druga noc przespal bez pobudki dzis 22-6 oj przyzwyczaja matke do dobrego ja mam nadzieje,ze jest podobny do mnie bo ja od drugiego miesiaca prawie wszystkie nocki przesypialam ![]() Co do wybudzania to polozna mowila ze powinno sie do miesiaca gora 6tyg bo jak dziecko ladnie przybiera nie jest chore i nie jest wczesniakie to niech spi ile ma ochote pusty brzuszek i pelna pielucha same go obudza. ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- joanna zdrowka dla malej wiem jak sie czlowiek boi jak z maluszkiem cos sie dzieje esencia swietny prezent zaszalal dziadek |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Karmię małą, warunki tragiczne i wszyscy mają wszystko w d. Lekarka zajrzala dopiero o 7 i spytała czy ok. NFZ tragedia a i płace 40 zł za dobe bo śpię obok niej. Oby Was to ominęło. Od wczoraj zebrali tylko siki, krew zrobili na pogotowiu i wzięłam tu. Wiem że muszę być silna ale nerwy robią swoje :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Aaa i nie dawaj sie lekarzom!!! Niech sie biorą do roboty ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Jimmek obudził sie o 6:00 na jedzenie, pobawił się ze mną, śmiał się całym sobą i pół godziny temu poszedł spać
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone Asia, strasznie Ci współczuje ![]() ![]() Wczoraj kupiłam Jimmkowi nowe zabawki - pacynki na palce i planuje robic Mu teatrzyk ![]() ImageUploadedByTapatalk1408606368.533235.jpg
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-08-21 o 08:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Juz wiem dlaczego Igor byl wczoraj marudny:-( boli go brzuszek:-( wczoraj mi zwymiotowal po kapieli wszystko co wyciagnal z cyca dakam mu wode jak kazala pediatra i spac do 2 potem byly pobudki dosc czeste a z rana poszlo zielone kupsko:-( teraz nie wiem czy to po jajecznicy czy po surowym jablku
![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas też dzień jakoś inaczej wygląda, bo normalnie mała o tej godzinie kończy jeść a tu wstała po 4 potem o 7.30 i śpi do teraz... to chyba przez tą paskudną pogodę |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Hej.
joanna zdrowka dla Laurki, oby szybko postawili diagnoze i wyleczyli ![]() ![]() malwiska moj najpierw postekuje, kreci sie, ale ja nie reaguje bo jeszcze nie moge oczu otworzyc, dopiero jak robi sie co raz glosniej to robie mleko, bo wtedy to juz boje sie ze corke obudzi ![]() ![]() ![]() Czemu moje dzieci tak slabo spia ![]() ![]() W sumie to nie mam na co narzekac, nie jest zle ![]() agnes tak wczesnie chcesz przyuczac synka samodzielnego zasypiania? Musze cie rozczarowac, ze nawet jesli sie uda to nie znaczy ze tak mu zostanie :/ czesto dzieci "oduczaja" sie takiego spania, np jak cos im dolega, potem jak zabkuja, a czasem tak po prostu ![]() Moja prawie 2.5letnia corka wciaz potrzebuje towarzystwa, ale lubimy ten czas z tz, mozna bajki poczytac, porozmawiac, dowiedziec sie ciekawych rzeczy ![]() iris oby to jednorazowy problem brzuszkowy byl ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- mamaya podsunelas mi pomysl z pacynkami, mam 10 zwierzatek na palce, corka uwielbia jak matka sie wydurnia to moze i moj maly smieszek polubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() joanna Wspolczuje ...tez ostatnio to przechodziłam- NFZ to kicha straszna,! Zdrowia dla malutkiej.. enecia no to prezent-konkret a dzidzia zadowolona- ślicznosci male Nie ogarnełam czyja to była taka śliuczna pannica ![]() ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
rybka no on nie zasypia calkiem sam bo siedze nad lozeczkiem i mu spiewam albo mowie cicho do niegoglaskam po brzuszku wiec nie jest sam w pokoju jak przyucza sie starsze dzieci. Probuje tak bo jak usnie na rekach czy u nas na lozku i probuje go odlozyc do lozeczka to sie wybudza bardzo i tak rozdraznia wiec staram sie aby spokojnie usnal juz w tym miejscu w ktorym bedzie spal. Ma tez wciaz silny odruch moro a to nie pomaga w odkladaniu. No zobaczymy to narazie proby nie nastawiam sie na nic choc wczoraj byla radosc jak usnal sam bo noc wczesniej probowalam go odlozyc tylko 6 razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Asia trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Co tu dzis tak cicho?
![]() Ja dzis założyłam moje najbardziej obcisłe jeansy ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa, czy ktoras z Was miala zakladana wkladke, jako forme antykoncepcji? 1 wrzesnia mam wizyte u ginka i jak wszystko bedzie ok, to moge zalozyc. Wiadomo, wszystko zalezy od organizmu, ale kazda opinia na wage zlota ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.