Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 07:09   #61
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Wczoraj wypadal mi pierwszy dzien @.
Stary 2014-11-04, 07:15   #62
Sarrai
Wtajemniczenie

Dziewczyny progesteron wyszedł mi w normie dla I trymestru. Byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że on nie widzi podstaw żebym zaczęła brać duphaston. Tak wiec nie biorę Lecę zaraz na drugą Betę... i znowu będzie oczekiwanie na wyniki Musi się podwoić.. ostatnio było 221 jednostek!!!
No i generalnie ten lekarz co u neigo byłam stweirdził, że skoro mam nieregularne cykle to niewiadomo który to mój tydzien ciąży.. Ja myślę, że 4-5ty, dlatego on zaleca bym sie wstrzymała z usg. No to postaram sie poczekać te 3 tygodnie Dał mi tez skierowanie zebym raz jeszcze sobie zmierzyla ten progesteron - ale to dlatego, ze cytuję "uśmiecham się ładnie, nie krzyczę na niego" i jeszce jedną betę... To w przeciągu tych 3 tygodni i oczekiwania na usg zrobie sobie jeszcze te dwa badanka Tylko weź tu teraz czekaj na ten ostatni tydzien listopada......
Aha - witamin zadnych nie kazał brać, tylko kwas foliowy. No i kurcze z tych całych emocji zapomnialam sie zapytać o jedno.. Otoż w sobote wyszedł mi test pozytywny a w czwartek tj. 3 dni wczesniej bylam u dentyski i rozpoczelam leczenie kanałowe tzn nie miałam robionego rtg, ale zatruła mi zęba.. i teraz mam przyjsc 13 listopada i zaczac dzialac.. wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciązy i dostalam znieczulenie miejscowe.... no ale nic - czytam ze w ciazy leczenie kanalowe jak najbardziej, oby nie bylo rtg. No i mam nadzieje ze jak poinformuje dentystke o tym ze jestem w ciazy to mną odpowiednio pokieruje...
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 07:50   #63
andzya
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciazy robilam zeby ze znieczuleniem miejscowym co prawda nie kanałowo, ale znieczulali mnie.
Stary 2014-11-04, 07:52   #64
Tea80
Raczkowanie

Widzę że się trochę ruszyło tu na forum.dziewczyny jak robiłyście testy to miałyście grubą kreske?ja robiłam dzień po dniu z różnych testów i ciągle wychodzi mi druga bladziutka ledwo widoczna kreska a jestem juz 4dni po spodziewanej@.zrobię jeszcze raz jutro i w czwartek.na bete nie lecę bo narazie kuruje się mlekiem i czosnkiem w domu w łóżku.jest odrobinę lepieej ale nadal mega katar i kichanie.w przyszłym tyg.umawiam się do gina bo nie wytrzymam dłużej.niech chociaż potwierdzi ciążę,pewnie serduszka jeszcze nie będzie.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:13   #65
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Widzę że się trochę ruszyło tu na forum.dziewczyny jak robiłyście testy to miałyście grubą kreske?ja robiłam dzień po dniu z różnych testów i ciągle wychodzi mi druga bladziutka ledwo widoczna kreska a jestem juz 4dni po spodziewanej@.zrobię jeszcze raz jutro i w czwartek.na bete nie lecę bo narazie kuruje się mlekiem i czosnkiem w domu w łóżku.jest odrobinę lepieej ale nadal mega katar i kichanie.w przyszłym tyg.umawiam się do gina bo nie wytrzymam dłużej.niech chociaż potwierdzi ciążę,pewnie serduszka jeszcze nie będzie.
Mi tez bledsza wychodziła... potem poszłam na bete tak więc dłużej testów takich "moczowych" nie robiłam
Stary 2014-11-04, 08:18   #66
peach_passion
Zakorzenienie

Z tego co wiem znieczulenie nie jest zalecane w I trymestrze, ale podpytaj lekarza
Przeswietlenie moze chciec zrobic zeby sprawdzic czy dobrze wypelnil kanal, ale w ciazy nie mozna, wiec bedzie musial sie bez tego obejsc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 08:20   #67
andzya
Zakorzenienie

Ja pierwszy test zrobilam we czwartek wieczorem,kreska sie pojawila,ale bardzo bladziutka,w piatek rano zrobilam drugi test,kreska byla troche mocniejsza,ale dalej jasna,wiec poszlam zrobic bete i wiecej testow takich juz tez nie robilam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 09:08   #68
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Z tego co wiem znieczulenie nie jest zalecane w I trymestrze, ale podpytaj lekarza
Przeswietlenie moze chciec zrobic zeby sprawdzic czy dobrze wypelnil kanal, ale w ciazy nie mozna, wiec bedzie musial sie bez tego obejsc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No podobnież są takie znieczulenia specjalne dla kobiet w ciąży..... no ale trudno, ja mialam normalne, mam nadzieje ze to nie zaszkodziło
Ja bylam na becie (drugiej juz...) ciekawe jaki przyrost będzie
Stary 2014-11-04, 09:54   #69
201608010929
Konto usunięte

Ja byłam wczoraj na 1 wizycie i miałam robione usg. Widziałam już Bąbelka, coś tam się w nim zaczyna dziać. Termin porodu pani doktor okresliła w okolicy 1 lipca, z tym że prawdopodobnie będę miała CC bo kilka lat temu miałam operowane oczy.
Za dwa tyg mam następną wizytę i do tego czasu muszę zrobic kilka badań bo przyznam szczerze, że nie badałam krwi jeszcze.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 10:27   #70
sabincia
Raczkowanie

Ja pierwszy test sikany robiłam 24 października,
Kreska wyszła blada ale widoczna.
W poniedziałek 27 poszłam na betę i wyszła ponad 670 , w środę 29 powtarzałam i wyszła ponad 1700.
Na wizytę idę dopiero 19 listopada i myślałam zrobić jeszcze w przyszłym tyg jedną betę dla świętego spokoju ale zobaczę
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:24   #71
fuertka88
Rozeznanie

Witam wtorkowo
Fajnie, że na wątku coś się ruszyło

U mnie wizyta teraz w piątek i liczę na kropka

A z testami wyglądało tak: Pierwszy test robiłam 28.10 (26 dc, 11 dpo) i wyszła blada ale wyraźna kreska, więc poleciałam popołudniu na betę i pokazało ok 80. Za 2 dni przyrost bety 100% ale gin zlecił, żebym dla świętego spokoju zrobiła jeszcze raz w tym tygodniu; bo dopiero przy becie ok 800-1200 kropek będzie widoczny na usg. Dziś zrobiłam test (33dc, 18 dpo) i dwie grube kreski

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj na 1 wizycie i miałam robione usg. Widziałam już Bąbelka, coś tam się w nim zaczyna dziać. Termin porodu pani doktor okresliła w okolicy 1 lipca, z tym że prawdopodobnie będę miała CC bo kilka lat temu miałam operowane oczy.
Za dwa tyg mam następną wizytę i do tego czasu muszę zrobic kilka badań bo przyznam szczerze, że nie badałam krwi jeszcze.

To teraz trzymamy kciuki za serduszko

Kiedy dokładnie wizyta ? Jakie badania masz do zrobienia ??

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Ja pierwszy test sikany robiłam 24 października,
Kreska wyszła blada ale widoczna.
W poniedziałek 27 poszłam na betę i wyszła ponad 670 , w środę 29 powtarzałam i wyszła ponad 1700.
Na wizytę idę dopiero 19 listopada i myślałam zrobić jeszcze w przyszłym tyg jedną betę dla świętego spokoju ale zobaczę
Wow! Piękna beta

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
hello
Delikatnie się podłączam, we czwartek ujrzałam dwie kreski, w piątek pierwsza beta 48.9, a dzisiaj wypada mi pierwszy dzień @ i powtórzyłam betę, wyniki po 15.
Jest to dla mnie spore zaskoczenie, nie planowałam aktualnie bobasa
Mam już wspaniałego synka z kwietnia 2012, więc wszystko wskazuje na to, że będzie starszym braciszkiem
Cytat:
u mnie wczorajsza beta,czyli po 72godzinach z 48 do 231,1 zrobię jeszcze dla swojego sumienia jedną za tydzień no i wizyta u gina 1 grudnia
Biust zaczął mnie przeokrutnie boleć, no i rośnie, w ciąży z synkiem miałam dokładnie to samo.
Witaj!
Pięknie beta przyrasta

Na kiedy wypada Ci tp ??

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Dziewczyny rozłożyłam się.nie wierzę po proostu,czuję jakbym przeżywała jakieś de ja vu.zaszłam w ciąże w tym samym czasie co w ciążę z córeczką którą straciłam na początku 5 m-ca.w tamtej ciąży też mnie dopadła grypa,teraz leżę pod kocem i smarkam się co 5 sekund!do tego bóle mięśni i stan podgorączkowy.strasznie się boję czy to nie zaszkodzi "groszkowi".
Szybkiego powrotu do zdrowia i trzymam kciuki za groszka, musi być dobrze!

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Dziewczynki.. witam...
W sobotę ujrzałam dwie kreseczki... za chwile znowu - dwie kreseczki.. i wieczorem znowu Nie mogłam uwierzyć... starałam się z mężem i w tym cyklu lekarz kazał mi zrobić poziom progesteronu w 23dc..... W piątek poszłam z wynikami - stwierdził, że poziom jest tragicznie niski i ze mój cykl był bez wątpienia bezowulacyjny!! ale zrobił mi też usg i stwierdził, że moje endometrium jest bardzo grube. A że był to 36 dc cyklu już (mam nieregularne, wiec to nie było dla mnie nic dziwnego, że @ nie ma) kazał zrobić jutro kolejny test (bo robiłam też 32, 33 dc - ale popołudniami i nie było kresek). A tu takie coś!!!
Wczoraj poleciałam zrobic bete i wyszło mi - 221 jednostek.. niewiele.. ale w normach 4-5 tygodnia i to by się zgadzało.. Tylko ten progesteron mnie martwi, ale mysle ze po prostu zmierzyłam go podczas fazy owulacji a nie lutelanej (dla owulacji wynik był ok)... W tym cyklu nie mierzyłam tempki, nie robiłam testów owu...
Czekam teraz na wyniki progesteronu i idę do lekarza. Mam nadzieje ze poziom bedzie dobry.. No a jutro chce betę powtórzyć....
Proszę 3majcie kciuki bo jak na razie nie mogę w to uwierzyć!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Dziewczyny progesteron wyszedł mi w normie dla I trymestru. Byłam wczoraj u lekarza i powiedział, że on nie widzi podstaw żebym zaczęła brać duphaston. Tak wiec nie biorę Lecę zaraz na drugą Betę... i znowu będzie oczekiwanie na wyniki Musi się podwoić.. ostatnio było 221 jednostek!!!
No i generalnie ten lekarz co u neigo byłam stweirdził, że skoro mam nieregularne cykle to niewiadomo który to mój tydzien ciąży.. Ja myślę, że 4-5ty, dlatego on zaleca bym sie wstrzymała z usg. No to postaram sie poczekać te 3 tygodnie Dał mi tez skierowanie zebym raz jeszcze sobie zmierzyla ten progesteron - ale to dlatego, ze cytuję "uśmiecham się ładnie, nie krzyczę na niego" i jeszce jedną betę... To w przeciągu tych 3 tygodni i oczekiwania na usg zrobie sobie jeszcze te dwa badanka Tylko weź tu teraz czekaj na ten ostatni tydzien listopada......
Aha - witamin zadnych nie kazał brać, tylko kwas foliowy. No i kurcze z tych całych emocji zapomnialam sie zapytać o jedno.. Otoż w sobote wyszedł mi test pozytywny a w czwartek tj. 3 dni wczesniej bylam u dentyski i rozpoczelam leczenie kanałowe tzn nie miałam robionego rtg, ale zatruła mi zęba.. i teraz mam przyjsc 13 listopada i zaczac dzialac.. wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciązy i dostalam znieczulenie miejscowe.... no ale nic - czytam ze w ciazy leczenie kanalowe jak najbardziej, oby nie bylo rtg. No i mam nadzieje ze jak poinformuje dentystke o tym ze jestem w ciazy to mną odpowiednio pokieruje...
Cześć
Trzymam kciuki za kolejną betę i progesteron (ile Ci wyszło)

Mi progesteron wyszedł 32 w 28 dc (13 dpo) i gin zlecił 2x0.5 tabl dupka

No i witamin też żadnych nie biorę, tylko kwas foliowy
Z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży brałam od II trymestru albo od połowy ciąży, bo tak to wyniki miałam bardzo dobre.
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:31   #72
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

Witaj!
Pięknie beta przyrasta

Na kiedy wypada Ci tp ??[COLOR="Silver"]

zgodnie z kalkulatorami internetowymi na 14 lipca
Stary 2014-11-04, 12:33   #73
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:

zgodnie z kalkulatorami internetowymi na 14 lipca
To idenrycznie jak ja

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 12:36   #74
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
To idenrycznie jak ja
a jak Twoja beta? Robiłaś w efekcie?
Stary 2014-11-04, 12:36   #75
Sarrai
Wtajemniczenie

No to nieźle, bo mi progesteron wyszedł tylko na poziomie 19,12 ......
I stwierdził, że skoro jest w normie (norma 11,22 - 90) to on nie widzi podstaw do brania dodatkowych leków. Tak więc nie wiem sama co mam myśleć. Zobaczę dzisiaj po pierwsze czy był przyrost bety i zmierzę znowu ten progesteron ale to za tydz. Plamień żadnych nie mam. Podejrzewam, że gdyby mi tamten lekarz poprzedni nie zlecił badania tego progesteronu bez stwierdzonej owulki to bym nawet nie wpadła na to, by badać ten progesteron.... a tak, to tylko dodatkowe zmartwienie Na razie sie skupiam na wynikach Bety.
I zastanawiam sie kiedy na pierwsze usg sie wybrac ale chyba dopiero w ostatni tydzień listopada.
Stary 2014-11-04, 12:37   #76
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
a jak Twoja beta? Robiłaś w efekcie?
Bete robilam w niedziele byla 143 a w piatek 46
Progresteron mialam 41 w piatek

25.03.14
Stary 2014-11-04, 12:38   #77
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

To teraz trzymamy kciuki za serduszko

Kiedy dokładnie wizyta ? Jakie badania masz do zrobienia ??
- odczyn Coombsa
- vdrl
- HBs antygen +p/ciała
- mocz
- morfologia
- glukoza
- cytomeglia IgG IgM
- toxoplazmoza IgG IgM
- TSH, a-TPO fT4
- anty-HCV
- anty-HIV
- różyczka IgG, ospa wietrzna IgG
Stary 2014-11-04, 12:49   #78
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Bete robilam w niedziele byla 143 a w piatek 46
Progresteron mialam 41 w piatek
no to bardzo ładny przyrost
Stary 2014-11-04, 12:54   #79
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
no to bardzo ładny przyrost
Oby tak dalej

25.03.14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 13:33   #80
sabincia
Raczkowanie

Cytat:
- odczyn Coombsa
- vdrl
- HBs antygen +p/ciała
- mocz
- morfologia
- glukoza
- cytomeglia IgG IgM
- toxoplazmoza IgG IgM
- TSH, a-TPO fT4
- anty-HCV
- anty-HIV
Wow, ale Ty już po pierwszej wizycie, tak?

kurczę, nie wiem czy zadzwonić do gina i zapytać jakie badania zrobić przed wizytą czy zaczekać.
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:35   #81
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:
Dzień przed spodziewaną @ miałam bladziuteńką kreseczkę, natomiast wczoraj (4 dni po) krecha była gruba. Ale osobiście uważam, że to zależy od jakości testu ... .

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci
- odczyn Coombsa
- vdrl
- HBs antygen +p/ciała
- mocz
- morfologia
- glukoza
- cytomeglia IgG IgM
- toxoplazmoza IgG IgM
- TSH, a-TPO fT4
- anty-HCV
- anty-HIV
Ile badań do zrobienia!! A chodzisz prywatnie czy na NFZ? Ja dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa i z badań mam zlecone: mocz, krew, cukier. Resztę badań wypisze na kolejnej wizycie za 2 tygodnie tj. 18-11.

Cytat:
Napisane przez fuertka88
Mi progesteron wyszedł 32 w 28 dc (13 dpo) i gin zlecił 2x0.5 tabl dupka
Wiecie co - Ja nie miałam badanego progesteronu, a usłyszałam od Ginekologa dzisiaj, że mam brać dawkę prewencyjnie 1 tabl/dziennie dupka. Mówiłam mu o moich bólach podbrzusza, więc może to tego efekt. Jeśli będzie mnie w trakcie dnia boleć, mogę wziąć jeszcze jedną tabletkę. Ginekolog naprawdę już doświadczony i posiadający mnóstwo pacjentek, więc nie jakiś konował ... . Zaproponował zakup jeszcze kompletu witamin dla ciężarnych - także kupiłam sobie tabletki z kwasami i mikroelementami.

Co ciekawe zapytał się mnie czy będę zainteresowana badaniami prenatalnymi i mam sobie o nich poczytać. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 15:44   #82
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Wow, ale Ty już po pierwszej wizycie, tak?

kurczę, nie wiem czy zadzwonić do gina i zapytać jakie badania zrobić przed wizytą czy zaczekać.
Tak, to badania zlecone po wizycie. Nie wszystkie sa obowiązkowe, niektóre wskazane ale wiadomo, że lepiej się przebadać.

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Ile badań do zrobienia!! A chodzisz prywatnie czy na NFZ? Ja dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa i z badań mam zlecone: mocz, krew, cukier. Resztę badań wypisze na kolejnej wizycie za 2 tygodnie tj. 18-11.
Wczoraj byłam dwa razy badana najpierw poszłam na nfz bo chciałam dostać skierowanie na badania a pozniej wieczorem poszłam prywatnie. I to było niebo a ziemia będę chodzić prywatnie. I ja również idę 18 na badania.
Stary 2014-11-04, 16:07   #83
malwiska
Zakorzenienie

Serdecznie Wam gratuluje, życzę spokojnych 9 miesięcy bez komplikacji i szybkim porodów - cieszcie się każdą chwilą w ciąży bo czas leci jak oszalały
Pozdrawiam mamusia lipcowa 2014
Stary 2014-11-04, 16:50   #84
Tea80
Raczkowanie

Madzia ja na pewno bede miala badania prenatalne i wszystkie inne możliwe,modle się tylko żeby wyszły ok.i omineła mnie amniopunkcja.badania prenatalne zaleca sie kobietom po 35r.ż.
Stary 2014-11-04, 17:07   #85
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:
Madzia ja na pewno bede miala badania prenatalne i wszystkie inne możliwe,modle się tylko żeby wyszły ok.i omineła mnie amniopunkcja.badania prenatalne zaleca sie kobietom po 35r.ż.
Tea, Ja mam 27 lat... . Więc teoretycznie nie należę do grupy ryzyka. Zastanawiam się czy po prostu mojemu ginekologowi nie chodziło o USG 3D bardziej (bo jak sobie czytałam, to również należy do badan prenatalnych)... Muszę się go dopytać następnym razem, bo mnie zaskoczył zupełnie i zdębiałam siadając na łóżko., nie wiedząc co powiedzieć...
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 17:13   #86
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty jesteś powyżej 35 roku życia?

Ja w pierwszej ciąży nie zrobiłam usg 3d, teraz będę chciała
Stary 2014-11-04, 17:31   #87
Tea80
Raczkowanie

Mam 34lata,z racji ostatniej ciąży utraconej w 16 tyg.(lekarze obstawiali wade genetyczną,ale na usg nie był jej widać.mała miała uogólniony obrzęk płodu)w pierwszej ciąży nawet nic nie wiedziałam o jakichkolwieek badaniach,przeszłam ją błogo nieświadoma.pierwsza ciąża była w 28 roku życia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 22:44   #88
tarasia
Wtajemniczenie

[QUOTE=MistrzyniSprzecznos ci;48792950]

Cytat:
- odczyn Coombsa
- vdrl
- HBs antygen +p/ciała
- mocz
- morfologia
- glukoza
- cytomeglia IgG IgM
- toxoplazmoza IgG IgM
- TSH, a-TPO fT4
- anty-HCV
- anty-HIV
wow - ile badań, ja nawet prywatnie nie miałam tylu skierowań
Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa i z badań mam zlecone: mocz, krew, cukier. Resztę badań wypisze na kolejnej wizycie za 2 tygodnie tj. 18-11.

Co ciekawe zapytał się mnie czy będę zainteresowana badaniami prenatalnymi i mam sobie o nich poczytać. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Zazdroszczę - też już bym chciała być na wizycie.
hmm to ciekawe z tymi badaniami. Wydawało mi się że pierwsze genetyczne ok 12 tyg jest obowiązkowe.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:53   #89
201608010929
Konto usunięte

Z tego co wiem to nie wszystkie z tych badań są konieczne. Na wizycie u lekarza z nfz dostałam tylko skierowanie na morfologie, mocz i glukoze. Ale zrobię komplet.
Stary 2014-11-05, 09:50   #90
fuertka88
Rozeznanie

Cześć
Byłam wczoraj popołudniu na becie, dziś rano dostałam wyniki - przyrost prawie 120% !! Wynosi już ponad 1200

Jak się czujecie ??
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości