![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Wczoraj wypadal mi pierwszy dzien @.
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() No i generalnie ten lekarz co u neigo byłam stweirdził, że skoro mam nieregularne cykle to niewiadomo który to mój tydzien ciąży.. Ja myślę, że 4-5ty, dlatego on zaleca bym sie wstrzymała z usg. No to postaram sie poczekać te 3 tygodnie ![]() ![]() ![]() Aha - witamin zadnych nie kazał brać, tylko kwas foliowy. No i kurcze z tych całych emocji zapomnialam sie zapytać o jedno.. Otoż w sobote wyszedł mi test pozytywny a w czwartek tj. 3 dni wczesniej bylam u dentyski i rozpoczelam leczenie kanałowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ja w pierwszej ciazy robilam zeby ze znieczuleniem miejscowym
![]()
#64 |
Raczkowanie
|
Widzę że się trochę ruszyło tu na forum.dziewczyny jak robiłyście testy to miałyście grubą kreske?ja robiłam dzień po dniu z różnych testów i ciągle wychodzi mi druga bladziutka ledwo widoczna kreska a jestem juz 4dni po spodziewanej@.zrobię jeszcze raz jutro i w czwartek.na bete nie lecę bo narazie kuruje się mlekiem i czosnkiem w domu w łóżku.jest odrobinę lepieej ale nadal mega katar i kichanie.w przyszłym tyg.umawiam się do gina bo nie wytrzymam dłużej.niech chociaż potwierdzi ciążę,pewnie serduszka jeszcze nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem znieczulenie nie jest zalecane w I trymestrze, ale podpytaj lekarza
![]() Przeswietlenie moze chciec zrobic zeby sprawdzic czy dobrze wypelnil kanal, ale w ciazy nie mozna, wiec bedzie musial sie bez tego obejsc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy test zrobilam we czwartek wieczorem,kreska sie pojawila,ale bardzo bladziutka,w piatek rano zrobilam drugi test,kreska byla troche mocniejsza,ale dalej jasna,wiec poszlam zrobic bete i wiecej testow takich juz tez nie robilam
![]()
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bylam na becie (drugiej juz...) ciekawe jaki przyrost będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Ja byłam wczoraj na 1 wizycie i miałam robione usg. Widziałam już Bąbelka, coś tam się w nim zaczyna dziać. Termin porodu pani doktor okresliła w okolicy 1 lipca, z tym że prawdopodobnie będę miała CC bo kilka lat temu miałam operowane oczy.
Za dwa tyg mam następną wizytę i do tego czasu muszę zrobic kilka badań bo przyznam szczerze, że nie badałam krwi jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja pierwszy test sikany robiłam 24 października,
Kreska wyszła blada ale widoczna. W poniedziałek 27 poszłam na betę i wyszła ponad 670 , w środę 29 powtarzałam i wyszła ponad 1700. Na wizytę idę dopiero 19 listopada i myślałam zrobić jeszcze w przyszłym tyg jedną betę dla świętego spokoju ale zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |||||||
Rozeznanie
|
Witam wtorkowo
![]() Fajnie, że na wątku coś się ruszyło ![]() U mnie wizyta teraz w piątek i liczę na kropka ![]() ![]() ![]() A z testami wyglądało tak: Pierwszy test robiłam 28.10 (26 dc, 11 dpo) i wyszła blada ale wyraźna kreska, więc poleciałam popołudniu na betę i pokazało ok 80. Za 2 dni przyrost bety 100% ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() To teraz trzymamy kciuki za serduszko ![]() Kiedy dokładnie wizyta ? Jakie badania masz do zrobienia ?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Pięknie beta przyrasta ![]() Na kiedy wypada Ci tp ?? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kolejną betę i progesteron (ile Ci wyszło) ![]() ![]() Mi progesteron wyszedł 32 w 28 dc (13 dpo) i gin zlecił 2x0.5 tabl dupka ![]() No i witamin też żadnych nie biorę, tylko kwas foliowy ![]() Z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży brałam od II trymestru albo od połowy ciąży, bo tak to wyniki miałam bardzo dobre. |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgodnie z kalkulatorami internetowymi na 14 lipca ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
To idenrycznie jak ja
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
#75 |
Wtajemniczenie
|
No to nieźle, bo mi progesteron wyszedł tylko na poziomie 19,12 ......
![]() I stwierdził, że skoro jest w normie (norma 11,22 - 90) to on nie widzi podstaw do brania dodatkowych leków. Tak więc nie wiem sama co mam myśleć. Zobaczę dzisiaj po pierwsze czy był przyrost bety i zmierzę znowu ten progesteron ale to za tydz. Plamień żadnych nie mam. Podejrzewam, że gdyby mi tamten lekarz poprzedni nie zlecił badania tego progesteronu bez stwierdzonej owulki to bym nawet nie wpadła na to, by badać ten progesteron.... a tak, to tylko dodatkowe zmartwienie ![]() I zastanawiam sie kiedy na pierwsze usg sie wybrac ale chyba dopiero w ostatni tydzień listopada. |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Bete robilam w niedziele byla 143 a w piatek 46
Progresteron mialam 41 w piatek
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- vdrl - HBs antygen +p/ciała - mocz - morfologia - glukoza - cytomeglia IgG IgM - toxoplazmoza IgG IgM - TSH, a-TPO fT4 - anty-HCV - anty-HIV - różyczka IgG, ospa wietrzna IgG |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurczę, nie wiem czy zadzwonić do gina i zapytać jakie badania zrobić przed wizytą czy zaczekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co ciekawe zapytał się mnie czy będę zainteresowana badaniami prenatalnymi i mam sobie o nich poczytać. Czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie Wam gratuluje, życzę spokojnych 9 miesięcy bez komplikacji i szybkim porodów - cieszcie się każdą chwilą w ciąży bo czas leci jak oszalały
Pozdrawiam mamusia lipcowa 2014 |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Madzia ja na pewno bede miala badania prenatalne i wszystkie inne możliwe,modle się tylko żeby wyszły ok.i omineła mnie amniopunkcja.badania prenatalne zaleca sie kobietom po 35r.ż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Tea, Ja mam 27 lat... . Więc teoretycznie nie należę do grupy ryzyka. Zastanawiam się czy po prostu mojemu ginekologowi nie chodziło o USG 3D bardziej (bo jak sobie czytałam, to również należy do badan prenatalnych)... Muszę się go dopytać następnym razem, bo mnie zaskoczył zupełnie i zdębiałam siadając na łóżko., nie wiedząc co powiedzieć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży nie zrobiłam usg 3d, teraz będę chciała ![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Mam 34lata,z racji ostatniej ciąży utraconej w 16 tyg.(lekarze obstawiali wade genetyczną,ale na usg nie był jej widać.mała miała uogólniony obrzęk płodu)w pierwszej ciąży nawet nic nie wiedziałam o jakichkolwieek badaniach,przeszłam ją błogo nieświadoma.pierwsza ciąża była w 28 roku życia.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=MistrzyniSprzecznos ci;48792950]
Cytat:
![]() Cytat:
hmm to ciekawe z tymi badaniami. Wydawało mi się że pierwsze genetyczne ok 12 tyg jest obowiązkowe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Z tego co wiem to nie wszystkie z tych badań są konieczne. Na wizycie u lekarza z nfz dostałam tylko skierowanie na morfologie, mocz i glukoze. Ale zrobię komplet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Byłam wczoraj popołudniu na becie, dziś rano dostałam wyniki - przyrost prawie 120% !! ![]() ![]() ![]() Jak się czujecie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.