Ciąża - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 13:15   #61
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Ciąża

boże, a ty jesteś adwokatem? strach się odezwać już na wątku i cytować posty
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:17   #62
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
widzisz, ja się dziwię czemu w każdym wątku o ciąży pojawia się nawracajaca matka która narzuca wszystkim swoją opinię i obserwację bo przecież wam się zmieeeni.
sporo kobiet o tym mówi że cudzych dzieci nie lubi a swoje kocha. Ja znam takie w realu. I zastanawiam się co by było gdyby swoich też nie lubiły. Jak by sobie z tym radziły.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:30   #63
201604190934
Konto usunięte

laski, znowu się spieracie a Rozmowy w toku mają kolejny scenariusz
201604190934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:32   #64
Barbarella05
Wtajemniczenie

takie są juz kobiety
zaczepne
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:36   #65
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
takie są juz kobiety
zaczepne
coś w tym jest, bo jak mam do wyboru przejść obok dwóch kobiet, a bandy facetów to często wolę to drugie
Stary 2014-11-04, 13:37   #66
Niawka
Raczkowanie

GG do Niawka

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Eee, może mu tak kubeł zimnej wody na ostudzenie głowy zafunduj?
Nie chodzi o to że mnie na ciążę namawia czy chce mnie złapać na dziecko. Wie że to za wcześnie i byłoby bardzo ciężko. Ale traktuje mnie bardzo poważnie i nie moze sie doczekac juz tego wszystkiego co dopiero czeka w przyszłości -zareczyn, slubu i dziecka przede wszystkim, więc wspomina o tym srednio raz na dwa dni jakby to było swietnie itp ale stosujemy antykoncepcje i nie planujemy ciąży to poukładany chłopak, przeprowadzil sie na stale ze swojego kraju do Polski i pracuje na swoje tutaj utrzymanie. To nie dzieciak na utrzymaniu rodziców więc myśli też już o doroslym życiu
Niawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:37   #67
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
sporo kobiet o tym mówi że cudzych dzieci nie lubi a swoje kocha. Ja znam takie w realu. I zastanawiam się co by było gdyby swoich też nie lubiły. Jak by sobie z tym radziły.
Trzeba założyć nowy wątek Pewnie dużo nowych nicków by nagle powstało, bo kobiety wstydziłyby się do tego przyznać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 13:39   #68
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie np. ciąża też by była powiedzmy widziana z oczami jak 5 zła, ale z mojej strony nie byłoby problemu.
Ze strony mojego faceta- masakra, płacz i zgrzytanie zębami plus test na ojcostwo, żeby był pewny ,że to jego- na obecną chwilę.
A do chwili zrobienia testu co? Nie zna Ciebie i "Twojej ciazy", nie zajmuje sie Toba, wyprowadzka?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:40   #69
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niawka Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to że mnie na ciążę namawia czy chce mnie złapać na dziecko. Wie że to za wcześnie i byłoby bardzo ciężko. Ale traktuje mnie bardzo poważnie i nie moze sie doczekac juz tego wszystkiego co dopiero czeka w przyszłości -zareczyn, slubu i dziecka przede wszystkim, więc wspomina o tym srednio raz na dwa dni jakby to było swietnie itp ale stosujemy antykoncepcje i nie planujemy ciąży to poukładany chłopak, przeprowadzil sie na stale ze swojego kraju do Polski i pracuje na swoje tutaj utrzymanie. To nie dzieciak na utrzymaniu rodziców więc myśli też już o doroslym życiu
To dobrze,że się zabezpieczacie i jesteście szczęśliwi.
Ja osobiście bym była trochę przestraszona jakby ktoś w tak dużej częstotliwośći nawijał mi o poczęciu sobie dziecka..
Stary 2014-11-04, 13:40   #70
201604190934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Trzeba założyć nowy wątek Pewnie dużo nowych nicków by nagle powstało, bo kobiety wstydziłyby się do tego przyznać...
hahha, mam konto na wizażu, ale zakładam nowe specjalnie żeby was zapytać

jakie ty masz kocurkowo
Stary 2014-11-04, 13:42   #71
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
A do chwili zrobienia testu co? Nie zna Ciebie i "Twojej ciazy", nie zajmuje sie Toba, wyprowadzka?
Hmmmm, nie zastanawiałam się nad tym..także nie moge odpowiedzieć, bo nie wiem
Chyba że chcesz,żebym się w tym momencie zastanowiła, trochę pomyślała, to może bym odpowiedziała, ale nie wiem na dana chwile.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 13:43   #72
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie np. ciąża też by była powiedzmy widziana z oczami jak 5 zła, ale z mojej strony nie byłoby problemu.
Ze strony mojego faceta- masakra, płacz i zgrzytanie zębami plus test na ojcostwo, żeby był pewny ,że to jego- na obecną chwilę.
Aha, jasne.
Czyli mówisz misiowi :"jestem w ciąży" a ten WTF chcę testu, spadaj na 9 miesięcy i cie nie chce widzieć bo pewnie dziecko nie moje , bo moja BYŁA mnie zdradzała ty pokornie spadasz z jego życia na 9 miesięcy i??? co dalej???
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:44   #73
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Aha, jasne.
Czyli mówisz misiowi :"jestem w ciąży" a ten WTF chcę testu, spadaj na 9 miesięcy i cie nie chce widzieć bo pewnie dziecko nie moje , bo moja BYŁA mnie zdradzała ty pokornie spadasz z jego życia na 9 miesięcy i??? co dalej???
Masakra.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:46   #74
Barbarella05
Wtajemniczenie

Ja nie jestem ĄZ TAKA POKORNA

tak będąc, dokładną odpowiem na Twoje pytanie- jakby do mnie tak powiedział, móglby mnie w d**** pocałować. Mam swój rozum i swój szacunek do siebie i na takie cyrki bym nie pozwoliła.

Edytowane przez Barbarella05
Czas edycji: 2014-11-04 o 13:49
Stary 2014-11-04, 13:50   #75
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Niawka Pokaż wiadomość
mój tż spotykał się z taką kiedyś, jak na początku związku zaczęła mówić o zaręczynach, ślubie i dzieciach, to ją pogonił
a mnie by szlag jasny trafił jakbym co drugi dzień miała wysłuchiwać o ślubie i dzieciach
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 13:50   #76
Villga
Zadomowienie

Napiszę to tutaj bo widzę, że i na innych wątkach mój post się odbił echem.
Proszę mi pokazać, w którym miejscu napisałam, żeby robić dzieci nawet jeśli się ich nie chce?
Wątek jest o tym jak byśmy zareagowały my i nasi Tz na ciążę.
Jedne piszą, że by się ucieszyly. Inne, że by usunęły.
Ja gdy się dowiedzialam, że jestem w ciąży to się ucieszylam i o tym Wam napisałam. Ucieszyłam się, choć wcześniej za dziećmi nie przepadalam.
Gdzie tu jest namawianie innych do rodzenia?! Nie chcesz dzieci to nie. Twoja sprawa.
Aa i jeszcze jedno. Ucieszyłam się w momencie zrobienia testu a nie po urodzeniu.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:50   #77
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie jestem ĄZ TAKA POKORNA
Czyli?
Na wiadomość że bez testu się nie obejdzie i on cieszyć się nie będzie robisz to co powinnaś czyli dajesz mu kopa w d....?
Stary 2014-11-04, 13:54   #78
Barbarella05
Wtajemniczenie

Sprecyzuj bo nie rozumiem ?
Jakby mi z takim tekstem wyskoczył w TRAKCIE gdy wiem, ze jestem w ciąży (a nie gdybania, co by było bo to dwie rózne sytacje ) to bym mu kazała zrobić to co napisałam. Spadac na drzewo z tym testem i niech sie popuka po głowie.
A że sie zabezpieczam, to szansa na taka sytacje jest 1-19899382302 (6).
Ale jakby była- tfu tfu tfu- to tak własnie bym zareagowała.
Stary 2014-11-04, 13:56   #79
Malla
Nie depcze krokusów

Villga - ja Cię dokładnie tak zrozumiałam. Ciekawe, jak to by wyglądało u mnie, brr...
Cytat:
Napisane przez mjos Pokaż wiadomość
hahha, mam konto na wizażu, ale zakładam nowe specjalnie żeby was zapytać
Standardzik
Cytat:
jakie ty masz kocurkowo
Dziękujemy Zaniedbałam bloga mocno, częściej wklejam coś na fejsa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 13:57   #80
201604190934
Konto usunięte

jakby mnie taka sytuacja spotkała to by miałą taki przebieg:

-zapłonęłabym jak dragonball bom honorowy choleryk

-pewnie bym przemyślała i chciała przegadać dlaczego on test potrzebuje

-końca historii nie znam, bo nie zależałby tylko ode mnie
Stary 2014-11-04, 13:57   #81
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
mój tż spotykał się z taką kiedyś, jak na początku związku zaczęła mówić o zaręczynach, ślubie i dzieciach, to ją pogonił
a mnie by szlag jasny trafił jakbym co drugi dzień miała wysłuchiwać o ślubie i dzieciach
My po jakiś 2 miesiącach już o dzieciach mówiliśmy. Mówić nie znaczy od razu zabierać się do roboty
Stary 2014-11-04, 13:58   #82
Niawka
Raczkowanie

GG do Niawka

Cytat:
To dobrze,że się zabezpieczacie i jesteście szczęśliwi.
Ja osobiście bym była trochę przestraszona jakby ktoś w tak dużej częstotliwośći nawijał mi o poczęciu sobie dziecka..
Mnie to bawi. On tez to mowi pół żartem pół serio. Kiedy mówi mi, że
moglabym juz miec duży brzuch ja mu mówię, że przynajmniej raz w życiu jakiś facet daje mi zgode na obzeranie się do woli^^

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
Najwyraźniej on z nią tego samego nie chciał planować nie jest to tak, że on robi jakieś wielkie plany i mowi mi o nich godzinami. To raczej takie drobne wstawki jak np leży i mnie gładzi po brzuchu i za chwile mowi ze nie może sie doczekać kiedy będę już miała duży brzuch.Albo po seksie kiedy ide do łazienki zartuje ze zabijam jego wojownikow a powinnam im pozwolić robić swoje. Nie gada mi godzinami o tym jak nazwiemy nasze dzieci itp o ślubie w ogole nie gadamy chociaż czasem mi dotyka palca serdecznego i mowi ze sie nie może doczekać. To dla mnie słodkie. Lepsze niż gdyby facet nawet nie myslal o ewentualnym stworzeniu rodziny ze mną
Niawka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 13:58   #83
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
jakby mnie taka sytuacja spotkała to by miałą taki przebieg:

-zapłonęłabym jak dragonball bom honorowy choleryk

-pewnie bym przemyślała i chciała przegadać dlaczego on test potrzebuje

-końca historii nie znam, bo nie zależałby tylko ode mnie
Twoje posty dzisiaj sprawiają, mój permamenty śmiech (ten pozytywny oczywiście)
Stary 2014-11-04, 14:00   #84
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Sprecyzuj bo nie rozumiem ?
Jakby mi z takim tekstem wyskoczył w TRAKCIE gdy wiem, ze jestem w ciąży (a nie gdybania, co by było bo to dwie rózne sytacje ) to bym mu kazała zrobić to co napisałam. Spadac na drzewo z tym testem i niech sie popuka po głowie.
A że sie zabezpieczam, to szansa na taka sytacje jest 1-19899382302 (6).
Ale jakby była- tfu tfu tfu- to tak własnie bym zareagowała.
Najpierw piszesz że byłby płacz i żądanie testu na ojcostwo, a później że nie dasz się źle traktować. No ok, tyle że się to ze sobą kłóci. Ciąża to 9 miesięcy, co wtedy twój TŻ by robił- akceptował dziecko czy olał ciebie? I co do waszego związku ma zdrada innej kobiety?
Stary 2014-11-04, 14:13   #85
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Najpierw piszesz że byłby płacz i żądanie testu na ojcostwo, a później że nie dasz się źle traktować.(W trakcie , gdy jest to takie gdybanie- mogę to przełknąc, ale gdyby kazał zrobic test na ojcostwo to bym była mega wściekła i zraniona i ziałabym ogniem piekielnym gdzie popadnie ) No ok, tyle że się to ze sobą kłóci. Ciąża to 9 miesięcy, co wtedy twój TŻ by robił- akceptował dziecko czy olał ciebie? I co do waszego związku ma zdrada innej kobiety?
W czasie ewentualnej ciąży co by było ? Nie zostawiłby mnie samej, tego myślę ,że mogę być pewna.
Kobieta- jego ex-Do naszego związku ma to,że on się boi że ja mogę go zdradzić zwyczajnie - to jego obawy, z mojej strony niesłuszne i dla mnie krzywdzące, no ale ma nic nie zrobię z tym , prób udowadniania mu,że zaufanie którym mnie darzy jest własciwe i może mi ufać do końca.
Ma jakieś tam swoje obawy, no nie winie go za to.
Wiem,że zachowałby się w takiej sytuacji w porządku- byłby przy mnie nie aż do porodu i póżniej też.
Tak myślę, po głebszym zastanowieniu, znam go na tyle i mu ufam,że właśnie tak by postąpił.Sam test na ojcostwow trakcie mojej ciązy wkurzył by mnie okropnie i cóż, co by było dalej nie mogę zakładać bo to nie będzie zależało tak do końca ode mnie, róznie życie się toczy, rózne sytacje się zdarzają.

Mój Tż nie zostawiłby mnie w trakcie ciąży ani po- bo to jego by było dziecko
Tak zwyczajnie ,po prostu.

Edytowane przez Barbarella05
Czas edycji: 2014-11-04 o 14:21 Powód: :)
Stary 2014-11-04, 14:23   #86
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
My mieliśmy taką sytuację z drugim dzieckiem-kompletnie się nie spodziewaliśmy i nie planowaliśmy, no może za kilka lat. Ja się strasznie zestresowałam, przeżywałam chyba przez tydzień. Mąż nie dał po sobie poznać, że się też tym stresuje, przytulił mnie i powiedział, że będzie dobrze i że tak miało byćKiedyś, jeszcze za czasów studenckich też myśleliśmy, że wpadliśmy i wiedziałam, że w razie czego damy radę, że mnie nie zostawi
Ogólnie to oboje mamy podejście zadaniowe, jeśli pojawia się wyzwanie, to trzeba mu stawić czoła i tyle
Podoba mi się ten post ,gratuluje męża i podejścia do życia .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 14:32   #87
tyene
Zakorzenienie

Skuteczność antykoncepcji ocenia się w w dużej grupie kobiet w skali roku. Czyli jeżeli jakaś metoda ma 99% skuteczności, to oznacza, że JEDNA NA STO KOBIET w ciągu ROKU stosowania tej metody zajdzie w ciążę. To jest małe ryzyko, ale nie ukrywajmy, że ludzie zachodzą w ciążę stosując antykoncepcję również i zdarza się to częściej niż raz na milion.
Stary 2014-11-04, 14:36   #88
Barbarella05
Wtajemniczenie

No niestety,zdarza się.
Słyszałam kilka historii i w tym mojej bliskiej przyjaciółki, że stosując tabletki zaszła w ciąże.
No cóż, widocznie tak ma być i tyle.
Stary 2014-11-04, 14:40   #89
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

W tym momencie absolutnie nie mamy warunków na dziecko (i przez kilka następnych lat również)i jakby się okazało, że jestem w ciąży, to byśmy rozważali usunięcie.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-04, 14:40   #90
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
mamy bić brawo? czy nie wiem, podziwiać?
nie rozumiem po co w każdym wątku przychodzą matki i piszą "ja też kiedyś nie lubiłam dzieci ale teraz lubię" "ja też kiedyś nie chcialam karmic piersia ale karmie" a ja kiedyś nie chciałam uprawiać seksu analnego i do dzisiaj tego nie robię. dżizus. po co?

odpuść laska napisała normalny post a nie przyszła prawić morały - rozmnażajcie się bo to jedyne słuszne.

[
Cytat:
Napisane przez KolorBzu Pokaż wiadomość
My po jakiś 2 miesiącach już o dzieciach mówiliśmy. Mówić nie znaczy od razu zabierać się do roboty
dokładnie. u nas też bardzo szybko pojawił się ten temat.

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Skuteczność antykoncepcji ocenia się w w dużej grupie kobiet w skali roku. Czyli jeżeli jakaś metoda ma 99% skuteczności, to oznacza, że JEDNA NA STO KOBIET w ciągu ROKU stosowania tej metody zajdzie w ciążę. To jest małe ryzyko, ale nie ukrywajmy, że ludzie zachodzą w ciążę stosując antykoncepcję również i zdarza się to częściej niż raz na milion.
true.
dlatego fajnie jak się nie chce mieć alternatywny plan co dalej.
choć mimo wszystko mi ciężko jest sobie wyobrazić wpadkę przy zestawie - tabletki anty i gumka.

co do tematu to chwilowo kompletnie mnie on nie dotyczy.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-11-04 o 14:44
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości