![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ciąża
Witam Panie (i Panów),
Od razu napiszę, żeby nie było - nie , nie jestem w ciąży ![]() Ostatnio po pewnej sytuacji z moją bliską przyjaciółką- myślała, ze jest w ciąży i bała się powiadomić o tym chłopaka, bojąc się jego reakcji (póżniej sie okazało, że jej obawy co do ciązy były niesłuszne)- zaczęłam się zastanawiać jak(głównie) meżczyżni i kobiety reagują na to,że kobieta jest(może być )w ciąży ? Zapytałam się mojego Tż-a, co by było gdyby..i jego odpowiedż już znam..... Ciekawa jestem , jak Wasi meżczyżni zareagowali na to ,że jesteście w ciąży (nie mówię o tej , na którą czekaliście, tylko o takie nieplanowanej) ? Wiadomo są w życiu rózne sytacje, i czasem dziecko to problem dla niektórych . A niektórzy , są zadowoleni nawet jeśli to dziecko jest nieplanowane . A niektórzy chcą testu na ojcowstwo na przykład.. Czy ktoś rozumie o co mi chodzi ? ![]() PS: Chodzi mi o wasze OBECNE sytacje. Jakbyście w tym momencie dowiedziały sie ,że jest prawdopodobieństwo badż pewność ,że macie w brzuszku dzidziusia , jaka byłaby reakcja waszych Tż-ów? Edytowane przez Barbarella05 Czas edycji: 2014-11-04 o 11:20 Powód: uściślenie tematu wątku :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-11-04 o 10:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kobieta z klasą
|
Nie, ja nie rozumiem po co Ci te info?
Rozumiem, że Twój Tż ucieszyłby się ( przynajmniej tak pewnie mówi), mój też się cieszył, ale co z tego?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mój też by się cieszył, w sumie chce tego chyba bardziej niż ja, ale co z tego.. każdy facet inaczej podejdzie do sprawy, ile ludzi tyle reakcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A odpowiadając na pytanie Autorki: mój TŻ by się ucieszył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A dla mojego bylby do dramat(ale wina wspolna) i by sie pewnie do mnie nie odzywal chwile zeby wszystko poukladac.
No ale on nie chce miec dzieci i ja wiem to od zawsze, takze chyba reakcja calkiem naturalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Mężczyźni bardzo garną się do seksu, ale spora część widzi kwestię ciąży jak przez mgłę, jakby to ich nie dotyczyło. Tak samo jak poprzedniczka nigdy w życiu nie związałabym się z facetem, który na słowo ,,ciąża" miałby stan przedzawałowy. To świadczy o nieodpowiedzialności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Po co mi to info ? Szczerze Ci powiem,że nie mam pojęcia. Wątek założyłam spontanicznie, w celu dowiedzenia się trochę na interesujący mnie temat.
A co do Twojej wypowiedzi z moim Tz- jego odpowiedz wcale super nie była, stąd tez i mój wątek, bo to kolejny facet (dorosły, zarabiający na siebie, dojrzały) który na słowo "ciąża" "dziecko" dostaje wysypki. A mam dużo kolegów i przyjaciół, płci męskiej i tylko jeden odpowiedział "Łatwo to by nie było, ale zobaczyć takie małe cudo , które razem stworzyliśmy było by super ". JEDEN...faceci w wieku 23-29 i 30 lat.(ale to sa moi znajomi nie wasi, także nie twierdze ze mają tak wszysycy faceci, bo tak nie jest - żeby było jasne, nie uogólniam ) Wiadomo,że to jest mój przykład i nie każdy tak ma, temu się pytam jak to jest u Was. Jakie są wasze opinie, doświadczenia itd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mój by się ucieszył. Jak jakiś czas temu fatalnie się czułam to TŻ mnie pocieszał, że może wcale nie jestem chora tylko będziemy mieć dzidziusia i generalnie dość dużo mówi o naszych dzieciach i jak to będziemy je wychowywać itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ani ja ani on byśmy się nie ucieszyli.
dbamy o antykoncepcję i nie planowana ciąża byłaby dla nas poważnym problemem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że może być trudno przewidzieć czyjąś reakcję w takiej sytuacji, jeśli wystąpiła niespodziewanie. Znam wiele par, które były podekscytowane wizją przyszłego potomstwa, a jak ich zaskoczyło, to nie było wcale tak kolorowo ![]() Należę do osób, które nie chcą mieć dzieci i mnie by wieść o ciąży załamała, ale nie dopuszczam innej myśli jak ta, że wychowałabym i kochałabym to dziecko.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
No u mnie np. ciąża też by była powiedzmy widziana z oczami jak 5 zła, ale z mojej strony nie byłoby problemu.
Ze strony mojego faceta- masakra, płacz i zgrzytanie zębami plus test na ojcostwo, żeby był pewny ,że to jego- na obecną chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;48794209]Ani ja ani on byśmy się nie ucieszyli.
dbamy o antykoncepcję i nie planowana ciąża byłaby dla nas poważnym problemem.[/QUOTE] Ja również bym się nie ucieszyła i zapewne zakończyła ciążę. Ale nie cieszyć się, a bać reakcji partnera to dwie różne sprawy. Mogę się nie cieszyć, ale wiem, że jestem z facetem, który z tego powodu (ciąży) nie zszedłby na zawał i nie rzucił mnie w pośpiechu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
to znaczy ze masz chlopaka do wymiany.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
zuy mod
|
Cytat:
Moj facet by oczekiwal usuniecia ciazy, zreszta taka jest umowa miedzy nami, mamy to przegqdane.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sama stronię od dzieci. Boję się,że zrobię im krzywdę bo są takie malutkie... Jak już są wieksze typu -5-6 a nawet 7 lat to się nie boję ale nie biorę na ręce . Raz miałam taka sytacje, ze dziewczynka bardzo prosiła wiec ją wzięłam i chciała się pokrecic. To się pokręciłam , uważajac zeby nie za mocno a ona zaczęła się wiercić z radości, straciłam równowagę( bo była u mnie na plecach na tzw. "barana")i upadłyśmy na ziemię. Miała lekko zdarty policzek, ja ogromne zwroty głowy ale ile płaczu było...OD tamtj pory , dziecka na ręce nie wezmę, boję się ze zrobię krzywde. Ale swoje własne, to moje by było, i pewnie 100 razy bardziej bałabym się wziąć na rece...aż mnie dreszcze przeszły. Ja sama chce bardzo mieć dziecko- tyko nie w tym momencie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja bym w chwili obecnej (świeżo po kuracji izotekiem) nie mogła być w ciąży. Za 3-4 lata nie wykluczam, że nam odwali i sobie zrobimy dziecko. Chociaż na razie to dla mnie abstrakcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
- - o ile mogę zrozumieć, że dla kogoś to może być trudna chwila , to wpisanie w to testu dla ukochanej, aby "był pewny" - jest baaaardzo dużą wadą, bo widać chłopiec wlicza, ze na bokach możesz go zdradzić, okropne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
jestę wieszczę
|
zanim rozpoczęłam współżycie, zapytałam mojego faceta, jaką ma wizję tego, co byśmy zrobili, jakby na teście się pokazały dwie kreski. Wizje mamy podobne, bo oboje dzieci nie chcemy mieć, aczkolwiek nie byłoby obwiniania i darcia kudłów z głowy. Ot mówię jaka jest sprawa i razem szukamy za granicą miejsca, w którym nam pomogą. Chyba bym się załamała, jakbyśmy mieli inne postrzeganie problemu ciąży, albo jakbym się miała bać mu powiedzieć, skoro robimy to razem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Naczelna Nastolatka
|
Mój by się nie cieszył. Ja tez nie. ALE nie byłoby mowy o teście na ojcostwo. Naprawdę. Jak możesz spokojnie przyjąć takie hasło? ??
![]() |
#22 |
zuy mod
|
Tez mnie przeraza test na ojcostwo.... Chociaz z drugiej strony jesli sie zabezpieczaja, to mógłby mieć wątpliwości. L
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja to rozumiem z tego względu że w poprzednim związku kobieta go zdradziła- z tego względu ma jakieś tam obawy, nic na to nie poradzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
krótko jesteście razem że to mogłoby być dziecko Twojego poprzedniego partnera? Jakby mi facet tak powiedział - to nie chciałabym go już. Faceta oczywiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A ja nie rozumiem. TY GO NIE ZDRADZILAS. takie slowa to brak szacunku. tego sie tlumaczy tylko zwalcza.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
- ale Ty nie jesteś jego "poprzednią dziewczyną", jesteś sobą, więc nie rozumiem, dlaczego taki argument można zaakceptować; bo jak podkreślam, przy "wpadce" rzadko raczej kojarzę to z zachwytem, radością itp.- a z zamieszkaniem , często niechęcią, ale wpisanie w to jeszcze testu na sprawdzanie ojcostwa- jest niefajne.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-11-04 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
rozmawialiśmy o tym jakiś czas temu, co by było gdyby...
powiedział, że decyzje pozostawiłby mi i byłby ze mną bez względu na to jaką bym podjęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jakby mi facet wyskoczył, ze stwierdzeniem, że on chce testu na ojcostwo to bym mu kazała spadać na bambus.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że mam takie rzeczy przedyskutowane (chociaż nie współżyjemy), mam przedyskutowane też o wiele trudniejsze rzeczy. Według mnie to podstawa związku. I wiem, że mój TŻ przyjmie każde dziecko.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.