Półfabrykaty do biżuterii - Wrocław - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-10, 14:18   #61
aisah
Zakorzenienie

GG do aisah
Dot.: Półfabrykaty do biżuterii - Wrocław

Cytat:
Napisane przez Atallayah Pokaż wiadomość
Ano właśnie, w empkiu doznałam rozczarowania - ceny horrendalne i na dodatek nie to o co mi chodziło:/
W obi juz lepiej było
jutro ide jeszcze raz, bo juz wiem, czego potrzebuje

Chciałam jeszcze zapytać Was, czy wiecie może gdzie można kupić taki czarny drut chociaż 0,6????
o czarnym na innym wątku Ci pisałam, a odnośnie drutu posrebrzanego, to w Empiku w takiej folii jest /sztuka rodzinna/. Żeby rozwiać wątpliwości, to jest 0,8 mm i jest go 6 m. Co przy 4,99 wychodzi duuużo taniej niż w internetowych tam ceny dochodzą do 2 zł za metr :/
aisah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 12:16   #62
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Well, u mnie w empiku nie ma nawet takiego działu ;p, sa druciki ale cieniutkie w róznych kolorach za kilkanaście złotych szpula a o to to mi raczej nie chodzi

Czarny zamówiony, zobaczymy co z tego będzie, teraz mam fazę na porządy posrebrzany drut, co to w rzeczywistości bedzie się ładnie błyszczał. Z tego co wiem drut i kikii jest absolutnie nie tym własnie (na jakies tandetne aluminium mi to wygląda - miałam w ręce) no i niw wiem co dalej.... może macie kogoś wypróbowanego w tym temacie??

Atallayah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 20:43   #63
ludlud
Przyczajenie

GG do ludlud

Witam,
jak do tej pory nie udzielałam się na forum, swoją aktywność ograniczyłam do przeglądania postów - swoją drogą całe mnóstwo przydatnych informacji. A więc moje drogie Wizażanki, poszukuję chętnych z Wrocławia na wspólne zakupy na qnszt.pl (na frogwill artykuły są w cenach hurtowych- 1/3 ceny detalicznej, ale minimalne zamówienie to 1000 zł).

Chętne proszę o kontakt na forum, na maila ludlud@o2.pl lub gg 3151681

Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kota.jpg (106,4 KB, 9 załadowań)
ludlud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-14, 13:32   #64
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah
Exclamation Dot.: Półfabrykaty do biżuterii - Wrocław

Dziewczyny, czy ma któraś z was doświadczenie ze szpilkami z magrafu?? Jakie sa miękkie, czy kolor nie schodzi itd....

Stary 2007-12-19, 12:31   #65
Wroclovianka
Zakorzenienie

Z tego co mi wiadomo sklep z elementami do wyrobu biżuteri jest przy ul. Hauke-Bosaka. Nie byłam, nie sprawdzałam- ale w gazecie był opisany więc napewno istniał,czy istnieje nadal nie wiem :/
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 08:53   #66
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Cytat:
Napisane przez Wroclovianka Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo sklep z elementami do wyrobu biżuteri jest przy ul. Hauke-Bosaka. Nie byłam, nie sprawdzałam- ale w gazecie był opisany więc napewno istniał,czy istnieje nadal nie wiem :/
Istnieje ten sklep

Cytat:
Napisane przez ludlud Pokaż wiadomość
Witam,
jak do tej pory nie udzielałam się na forum, swoją aktywność ograniczyłam do przeglądania postów - swoją drogą całe mnóstwo przydatnych informacji. A więc moje drogie Wizażanki, poszukuję chętnych z Wrocławia na wspólne zakupy na qnszt.pl (na frogwill artykuły są w cenach hurtowych- 1/3 ceny detalicznej, ale minimalne zamówienie to 1000 zł).

Chętne proszę o kontakt na forum, na maila ludlud@o2.pl lub gg 3151681

Pozdrawiam
A te zakupy to kiedy??

Stary 2008-05-22, 22:06   #67
Cięciweczka
Przyczajenie

sklep przy hauke bosaka jest genialny. znajdziecie tam wszystko. do tego niesamowita sprzedająca która podpowie wam jak co zrobić. dużo wystawionej pomysłowej biżuterii. naprawdę polecam wam ten sklep.
ja sama szukam teraz jakiegoś nowego... cos mi się obiło o uszy że otworzono nowy we Wrocławiu ale nie wiem. ;(
Cięciweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-22, 22:36   #68
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Dla początkujacyh moze i ten sklep jest fajny, ale na dluzsza mete asortyment nie jest taki rewelacyjny, a Pani ma swoje zle i gorsze dni. Albo zawsze ja tak tylko trafiam. W kazdym razie ceny sa zawyzone, wybor kiepski i obsluga niemila. Nie lepiej zaplaci mniej kupujac wygodnie we wlasnym fotelu przez internet a jakiegos wiekszeeego sklepu?

Stary 2008-05-23, 19:20   #69
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Dla początkujacyh moze i ten sklep jest fajny, ale na dluzsza mete asortyment nie jest taki rewelacyjny, a Pani ma swoje zle i gorsze dni. Albo zawsze ja tak tylko trafiam. W kazdym razie ceny sa zawyzone, wybor kiepski i obsluga niemila. Nie lepiej zaplaci mniej kupujac wygodnie we wlasnym fotelu przez internet a jakiegos wiekszeeego sklepu?
podzielam opinię Atallayah .Od siebie mogę jeszcze dodać,że nigdy nie zdarzyła mi się paczka, w której miałabym 100% dobrych koralików, np.2 na 4-6 koralików w paczce,to takie których albo się nie da użyć albo są uszczerbione lub krzywo przewiercone .Podobnie bigle-ostatnio jedna para poszła na złom,pomijam że mocno za nie przepłaciłam 5 par,właściwie 4 bo tyle się nadawało do użytku, to koszt 1,5.
Stary 2008-06-08, 17:53   #70
Cięciweczka
Przyczajenie

hmm... no wiem. dla mnie zawsze ta kobieta była ciepła i miła
a co do wadliwych koralików czy też półfabrykatów: dziewczyny, luksus polega a tym że u niej można wszystko wymienić. przecież zdarza się wadliwy towar...

ale szanuje wasze zdanie jeśli wolicie prze internet
Cięciweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-09, 08:17   #71
naila
Zakorzenienie

Cięciweczka dla mnie luksus polega na tym, że nic nie trzeba wymieniać

"ta kobieta była ciepła i miła" - ciocia??

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-24, 13:28   #72
Asik135
Przyczajenie

Witam, jestem nowa na forum. Przważnie czytałam tylko posty. Ostatnio zaglądałam dość często na aukcje Allegro i znalazłam kogoś z Wrocka. Na razie nie mają dużego asortymentu ale jak odbierałam zamówienie to babka mówiła, że będą mieli coraz więcej i właśnie czekają na dostawę. Kupiłam kilka rzeczy i były ok. Można było odebrać osobiście. Szykuję kolejne zamówienie ale dopiero po tej dostawie bo mają tam być przekładki i drucik a na tym mi zależy. Na razie spróbuję tutaj a jak coś to może też się podłączę pod jakieś większe zamówienie.
Asik135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 10:35   #73
ulalav
Raczkowanie

ja kupuję głównie na allegro ale jak np mi czegoś zabraknie to srebro kupuję na zachodniej w sklepie jubilerskim-ceny podobne do tych na alle, niektóre rzeczy nawet ciut taniej wychodzą, ostatnio pojawiły się u nich też kamienie na sznury-niewielki wybór ale to u nich nowość, może będzie więcej.....
ulalav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 11:21   #74
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Cytat:
Napisane przez Asik135 Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa na forum. Przważnie czytałam tylko posty. Ostatnio zaglądałam dość często na aukcje Allegro i znalazłam kogoś z Wrocka. Na razie nie mają dużego asortymentu ale jak odbierałam zamówienie to babka mówiła, że będą mieli coraz więcej i właśnie czekają na dostawę. Kupiłam kilka rzeczy i były ok. Można było odebrać osobiście. Szykuję kolejne zamówienie ale dopiero po tej dostawie bo mają tam być przekładki i drucik a na tym mi zależy. Na razie spróbuję tutaj a jak coś to może też się podłączę pod jakieś większe zamówienie.
a mozesz powiedziec KTO TO?

Stary 2008-11-11, 12:09   #75
ulalav
Raczkowanie

Cytat:
a mozesz powiedziec KTO TO?
myślę, że chodzi o koraliczki_pl faktycznie asortyment niewielki ale można czasem coś znaleźć no i odbiór osobisty-więc nie trzeba czekać kupowałam u nich już dobre kilka razy
ulalav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 05:47   #76
Biedronka1
Wtajemniczenie

Ponieważ ostatnio często bywam we Wrocławiu ( głównie niestety z dzieckiem w szpitalach na badaniach) to jak już tam jestem to w ramach oderwania się od przyziemnych spraw chciałabym odwiedzić jakiś sklep z półfabrykatami we Wrocławiu. Pamiętam, że któraś z Was pisała o sklepie przy Tesco ale nie umiem tego znaleźć. A może są jakieś inne fajne sklepiki ?
Biedronka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-18, 07:17   #77
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Ten sklep przy tesco to raczej hurtownia, maja kamienie i srebro. Mozna namówic pana, eby sprzedał pół sznura, ale do srebra doliczana jest jakas dziwna marza i bardzo drogo wychodzi.
Jest sklep z koralikami na hHauke Bosaka (dobrze pamietam?), zaraz koło liceum. Tam mozna sie zaopatrzyc całkiem, całkiem.
Znam tez sklepik na Krzykach (bardzo fajny), ale adresu zapomniałam.

Stary 2009-06-20, 17:38   #78
Calistosenta
Przyczajenie

a adres tego sklepu na krzykach lub jakąś przybliżoną lokalizacje można poznać???

bo często tu bywam a jeszcze nie trafiłam
Calistosenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-20, 21:39   #79
myrica
Przyczajenie

Trafiłam na to forum szukając informacji o sklepie z półfabrykatami we Wrocławiu, wiem tylko, że jest sklep Kuźnia koralików na Żeromskiego, nie byłam tam nigdy, widziałam go tylko z auta.
Chyba nie był wymieniony w tym poście.
myrica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 10:05   #80
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Calistosenta, nie wiem, czy o ten sklep chodzi, ale ostatnio, gdy byłam u przyjaciół we Wrocku widziałam koło Biedronki reklamę jakiejś pasmanterii z koralikami - chyba jest na piętrze nad Biedronką. Ale nie byłam tam i nie wiem, co tam jest.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 10:14   #81
franio
Zadomowienie

to ja się podpinam pod pytanie o sklepik na krzykach, nigdy na taki nie trafiłam..
Kulkam- ale pod KTÓRĄ Biedronką?
franio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 10:34   #82
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
to ja się podpinam pod pytanie o sklepik na krzykach, nigdy na taki nie trafiłam..
Kulkam- ale pod KTÓRĄ Biedronką?
A bo ja wiem? Jest takie mini centrum handlowe przy jakimś wiadukcie Po drugiej stronie wiaduktu jest chyba Lidl, jakaś stacja benzynowa i gigantyczny przystanek tramwajowy a za ulicą jest Park Południowy bodajże
Stary 2009-06-22, 10:43   #83
franio
Zadomowienie

Noo czyli wiesz a ja tamtędy chodze i żadnego bilbordu nie widziałam dzięki, teraz na pewno zwróce uwagę no i sprawdze te pasmanterie
franio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-22, 11:12   #84
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Cytat:
Napisane przez franio Pokaż wiadomość
Noo czyli wiesz a ja tamtędy chodze i żadnego bilbordu nie widziałam dzięki, teraz na pewno zwróce uwagę no i sprawdze te pasmanterie
Hmm, to raczej nie jest bilbord tylko tablica wisząca chyba na płocie Z tego, co pamiętam, chyba biała, z jakimiś pomarańczowymi literami albo coś w tym stylu Wisi od strony wejścia do cukierni chyba, a właściwie jak by się szło ulicą równoległą do torów.
Stary 2009-06-23, 09:45   #85
Calistosenta
Przyczajenie

ja mieszkam zaraz koło tej biedronki i mogę śmiało powiedzieć że nie ma w tej pasmanterii za wiele takie typowo pasmanteryjne koraliczki plastikowe w dodatku kiepsko wykonane bo raz kupiłam.

słyszałam o sklepie w okolicach orlej i jastrzębiej ale mimo częstego tam bywanie jeszcze nic nei trafiłam.
Calistosenta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 18:10   #86
Niesiula
Raczkowanie

Jeśli ktoś wie gdzie jest Astra to na samej górze mieści się pasmanteria. Mają tam sporo koralików ( plastikowych, szklanych) i inne akcesoria ( np. sznurek - nie wiem tylko czy woskowany- niestety dość drogo wychodzi). Koraliki są pakowane po kilka sztuk i posegregowane kolorami, łatwo coś wyszukać. Ceny różne, za około 4-6 sztuk 12-15 mm koralików trzeba zapłacić 4-6 zł.

Niesiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 00:32   #87
ikierzkowska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Calistosenta Pokaż wiadomość
a adres tego sklepu na krzykach lub jakąś przybliżoną lokalizacje można poznać???

bo często tu bywam a jeszcze nie trafiłam
Misch - Masch na Sokolej, nie mylić z Sokolniczą-na rogu, niemalże przy skrzyżowaniu z Powstańców Śląskich. Duży wybór koralików Nie wiem jak teraz ze srebrem, ale kiedyś nie było.
ikierzkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 13:29   #88
franio
Zadomowienie

Byłam i sprawdziłam
Pasmanteria nad biedroną - nic, zwykła pasmanteria jakieś tam plastikowe koraliki
Mish Mash- byłam dzisiaj babka była zajeta skladaniem bransoletki dla jakijs klientki więc za dużo nie wypytałam. Generalnie duży wybór szkalnych koralików, widziałam tez porcelanowe. Posrebrzane półfabrykaty tez chyba sporo. Pytalam o srebro- podobno czasami mają ale to jakieś bigle, sztyfty, np drutu nigdy nie ma. Spytałam o kamienie- teraz nie ma czasem są (więc pewnie nie ma wc zym wybierac). Za duzo nie pooglądałam, bo większość koralików umieszczona za ladą a ja lubie sobie pomacać pogrzebać dokładnie obejrzeć. Ale całkiem wybór duży w tych szkiełkach
Stary 2009-07-01, 17:44   #89
JagodaArt
Przyczajenie

Hej,
do franio- w mish-mashu możesz sobie buszować gdzie chcesz ta lada to tylko taka symboliczna jest i nikt nie zwraca mi uwagi jak wchodzę za nią. Co do srebra to raczej nic tam nie ma- zresztą firma nie jest płatnikiem Vatu [wystawia tylko rachunki], a bez tego nie może handlować srebrem. Kamieni nie widzialam wogole.

na hauke- bosaka sklep dobrze zaopatrzony, a Pani bardzo pomocna- i to czasami jest wadą, bo 2 niezdecydowane osoby [a Pani Basiu co pasuje do tego zielonego- a tak, ale żeby mniejsze może, a może coś w beżu bardziej, bo to ma byc do takiej garsonki- szkoda, że jej nie wzięłam....taka właśnie jakby zielona z beżem...to może w kontraście bo naszyjnik się zagubi....wrrrrrrrr!!!!] potrafi obsługiwać 2 godziny! a towar jest wystawiony w takich specjanych stojakach i można sobie oglądać i macać
JagodaArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 18:30   #90
franio
Zadomowienie

Wiem, byłam na Hauke- Bosaka i dłuugo czekałam a tylko jedna klienta była przede mną
A w mish mashu ta babeczka stała własnie za ladą więc musiałabym się przeciskać żeby coś z bliska pooglądać a że akurat nie potrzebuję teraz szkła to sobie odpuściłam

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości