|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem złą mamą?
Cytat:
Śmieciowe - bo takie nazewnictwo funkcjonuje w przestrzeni publicznej. Może dlatego że pracownik czuje się śmieciem dostając kolejny raz umowę o dzieło/ zlecenie/ na czas określony zamiast etatu o którym marzy.... |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
nom, em, jednak tak półrocznego dziecka to nawet ja wojująca femina elo elo wolność matek i aborcja, to bym nie zostawiła pod cudzą opieką wyjeżdżając na kilka dni. em, jedna noc np bo wesele czy ważna okazja to co innego, ale bobasa zostawiać żeby jechać do koleżanki? no chyba nie uschniecie jak to troche poczeka albo jak ona wpadnie do ciebie :P to jest moje zdanie - dzieci nie mam. a czy jesteś złą matką - nie da się tego ocenić na podstawie twojego wyjazdu.
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- ale sie dalam wrobic lol ;c |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Z tego, co wiem, to pracownik.
Cytat:
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
dżizus jestem dziwna, bo ja dostawałam szajby jak małego kociaka miałam zostawić na kilka godzin w domu samego bo to by był ogromny stres, boże, ja nawet planuje wziąć wolne jeśli się przeprowadzę i wezmę od rodziców kota, żeby biedaczek nie zwariował bez bliskiej mu osoby i małego dziecka analogicznie do szczenięcia czy kocięcia
nie zostawiłabym na prawie tydzień samego. starsze, to co innego, ale takie świeże zwierzęta czy dziecięta ( ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- wychodzi na to że jestem nadopiekuńcza ![]() może tak jest, nie przeczę |
|
|
|
|
#68 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:wcale nie jesteś taka ostra jak udajesz, no wcale
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Konto usunięte
|
ale ja tego nigdy specjalnie nie ukrywałam
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale jak chwytliwie nazwać takiego pracodawcę - śmieciarz,? Śmieciownik? Śmieciożerca? ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- noooo jasneeeee, w szczególności świadczy podpis, biedne alpaki ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- no przecież Autorka pisze z konta siostry, ma ich kilka w tym jedną młodszą |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę że pan mąż już kupił kajdanki coby żonę znienacka przykuć do dziecięcego łóżeczka
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
, byłabym pewnie matką kwoką
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie chyba strasznie gloryfikujecie postać matki a ojciec wychodzi na to to tylko taki dodatek do inwentarza. Jakby pewnie sytuacja była odwrotna i facet by wyjeżdżał na np delegację, do rodzinnego domu itp to ogólnie no może i niefajnie że Cię zostawia samą z dzieckiem ale przecież wielka krzywda się nie dzieje. Ale jak matka ma wyjechać na 4 dni to łojezusmaryja biedne dziecko zapadnie na chorobę sierocą bo się nim obcy ludzie bedą opiekować znaczy ojciec i babcia. Edytowane przez Niawka Czas edycji: 2014-12-04 o 20:30 |
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko polroczne nic nie wie, nic nie czuje, nawet nie ogarnia czy mama jest czy nie, nie daj sie ograniczyc, musisz zyc i korzystac z zycia... itd itp
A potem ludzie z takimi pogladami sami rodza dzieci i przysparzaja swiatu kolejnych psychicznych popaprancow. Sorry, delikatniej nie dalo sie tego ujac.
|
|
#76 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To wcale nie umniejsza jego ojcostwu. A nawet jeśli ojciec by się super zajął, to bym się czuła lekko nieodpowiedzialnie wyjeżdżając dla widzi-mi-się. Podobnie gdy ja i partner decydujemy się na przykład na psa. Psa trzeba tresować, uczyć, albo adoptujemy kota z problemem - świadomie - trzeba mu zapewnić komfort i minimalny stres. I nawet jeśli partner by chciał i oferował że "spoko wiem że ten pies/kot był maltretowany/jest chory/jest malutki, możesz jechać zajmę się nim a ty odpoczywaj" - to jakoś byłabym niespokojna za bardzo o osobę/zwierzę które zostawiam pod opieką jednej osoby a decydowaliśmy się oboje wziąć ten problem na siebie. Nie wiem czemu odzywa się we mnie taka odpowiedzialność. To po prostu dla mnie wcześnie. Po dłuższym czasie to co innego. Ale wcale nie twierdzę że jeśli ktoś robi inaczej, to, że jest zły. Tak mam. Nic ci z tym nie zrobię. |
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Ależ powód wcale nie jest nieznany. Dziecko 9 mcy spędza w brzuchu matki, jest od niej totalnie uzależnione od poczęcia, najlepiej ze wszystkich wokół zna jej głos, zapach, pije jej mleko - no nic dziwnego, że w pierwszych miesiącach jego życia mama = cały świat. Więź z tatą dopiero się buduje, z matką ma ją już na starcie mega silną.
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze wspomnienie mam z okresu 3-4 lat i nie mam bladego pojęcia co było wcześniej można mi wmówić że spałam w wannie albo że co noc mama mnie tuliła do piersi. Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia bo moje życie i wychowanie jako tako zaczęło się odkąd byłam w stanie kontaktować i ogarniać co moi rodzice mi przekazują. Moja siostra urodziła się kiedy rodzice studiowali każde w innym mieście, jako małe dziecko mnóstwo czasu spędzała u babci.. Ja się urodziłam jak już wszyscy mieszkali razem i było cacy. Obie mamy podobne relacje z rodzicami, i podobne spojrzenie na świat. Tak diametralne różnice w naszym życiu do 3 roku życia jakoś diametralnie nie wpłynęły na nas. Hm.. w ogóle nie wpłynęły. Ale późniejsze wychowanie i owszem dlatego jesteśmy do siebie podobne w wielu kwestiach w tym w relacjach z rodzicami.
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mojemu obecnemu facetowi powierzyłabym małe dziecko spokojnie i tęskniąc nie tęskniąc(mogę tylko gdybać) mogłabym spokojna wyjechać na ten weekend. Ba, on ma przynajmniej jakieś doświadczenie w ich pilnowaniu
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Konto usunięte
|
No ja tam wierzę że jeśli decydujemy się na dzieci czy zwierzęta to nie ma półśrodków. Decyduję się, to okres krytyczny spędzam z osobnikiem w pełni, najpełniej jak się tylko da.
Cytat:
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-12-04 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Ale jeśli to on się nim głównie zajmuje, kładzie spać, karmi to może nie będzie problemu.
|
|
|
#83 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dzieci dziękuję, już planuję trójkę ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak pisałam wcześniej - u mnie była taka sytuacja, że rodzice gdy miałam 3 miesiące musieli wrócić na studia i widywałam ich w weekendy i wakacje. Traumy nie mam, nic mi się nie stało, nie czuję się jak psychiczny popapraniec ani wykolejeniec A z rodzicami mam świetny i bardzo bliski kontakt, lepszy niż większość moich znajomych. A taka sytuacja trwała u nas przez 5 lat.Dajcie dziewczynie żyć, świat się nie zawali jak wyjedzie na 5 dni, zwłaszcza że dziecka nie zostawia u obcych tylko z ojcem, który budował więź z dzieckiem przez kilka ostatnich miesięcy. |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ten wątek pokazuje czarno na białym jakie mamy równouprawnienie. Oprócz typowo technicznej czynności jaką jest karmienie piersią (niezastąpiona matka) - rozumiem że owy tatuś tak mało zajmuje się dzieckiem że ono nie zna jego zapachu, traktuje go jak kogoś obcego i dostanie traumy gdy matka wyjedzie na raz na rok na kilka dni - bo w końcu zostanie z kimś obcym. Ojciec dla dziecka jest obcą osobą - wizaż uczy.
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Niawka Czas edycji: 2014-12-04 o 20:58 |
|
|
|
|
|
#88 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Niawka Czas edycji: 2014-12-04 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

One mają swoje zastosowanie 

nie zostawiłabym na prawie tydzień samego. starsze, to co innego, ale takie świeże zwierzęta czy dziecięta (

klask i: