![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy powiedzieć rodzicom o niestudiowaniu?
Prawdopodobnie dlatego, że dotychczas miała "same 5" i to tylko dlatego, że na studiach 6 nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
A nie możesz powiedzieć rodzicom prawdy i dodać, że chciałabyś zostać w mieście studenckim i poszukać pracy? Ewentualnie poprosić żeby dosłali Ci jeszcze pieniądze póki nie znajdziesz pracy?
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Myśle ze powinnas to powiedziec rodzicom i nawet sie nie zastanawiac ... zobaczysz jaką ulge potem poczujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Zmieniłam w trakcie drugiego semestru. Mama w sumie spokojnie, spytała tylko, czy mam pomysł, co dalej. Bałam się reakcji taty, i ponoć na początku się zdenerwował, ale kiedy go spotkałam - studiuję w swoim mieście, ale nie mieszkam z rodzicami - stwierdził tylko, że chyba jednak mnie to przerosło, a mój kierunek też nie był wcale lekki. Spokojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Nie dostrzegacie, że ten darmozjad robi wszystko żeby do pracy nie pójść? teraz nagle wraca do rodziców, bo co? bo musiałaby iść do pracy. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Ja sie balam, ze wylece po pierwszym magistra, wiec siadlam i przegadalam to z rodzicami, ze wroce na kierunek w nastepnym roku, a poki co skupie sie na drugiej uczelni. Przyjeli to zupelnie normalnie, stwierdzajac, ze to moj wybor. I mysle, ze wiekszosc ludzi prezentuje takie podejscie, gdy dziecka juz studiuje. No chyba, ze nie beda chcieli utrzymywac ci mieszkania na nic. Ale to juz wypadaloby zrozumiec. ECTS sa jawne i znane, w regulaminie masz od ilu wylotka, pierwsze co robisz jak cos oblewasz to siadasz na tylku i liczysz, wiec nie wiem, czemu nie zrobilas wszystkiego, aby wyjsc nad prog.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Serio? Byłam juz na paru rozmowach, szukalam pracy a teraz będę jej szukać u siebie w mieście i zaczne sie porządnie uczyć matematyki na moje kolejne studia, nie znasz mnie a oceniasz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
Okej. To na jakie Ty chcesz iść studia w takim razie? Skoro było Ci tak ciężko na takich pierdołach to nie wyobrażam sobie Ciebie na żadnych, na których pojawia się matematyka bo właśnie te przedmioty i ten materiał się pojawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja radzę powiedzieć rodzicom własnie ze względu na ubezpieczenie i urząd skarbowy. Poszukać pracy w mieście gdzie studiowałaś (jeśli rodzice się zgodzą żeby Ci troszkę dopłacać, bo trudno pewnie będzie opłacać pokój, jedzenie itd - chociaż pewnie do zrobienia). A jak będziesz musiała wrócić to wróć. To tylko pół roku, lol. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Dokładnie . A w tym czasie zastanowisz sie co bedziesz robic dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- W tym czasie to rodzice powinni jej kazać isć do roboty a nie na nią łożyć. Jest dorosła to powinna albo się uczyć albo pracować na własne utrzymanie. Jezu, jak ja nie lubię takich darmozjadów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Yy... to mówię że będę szukać pracy. Mam dopiero 19 lat, niektórzy w moim wieku nic nie robią, a ja mam zamiar i zaczynam studia od października także skoncz na mnie najeżdżać z łaski swojej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Racja,wiec nie czepiaj sie juz pffe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
Kolejne, z których wylecisz po semestrze ale co tam. W końcu są darmowe, pomijając kasę, którą łożą rodzice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Rozeznanie
|
Przestałabyś może juz hejtowac autorke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, że komuś podwinęła się noga nie znaczy, że sobie już nigdy z tym nie poradzi. Każdemu (oprócz Ciebie ofc) zdarzają się wpadki. I każdy (oprócz Ciebie - bo ty nie masz takich problemów) się podnosi i walczy ze zdwojoną siłą. Nie widzę żadnego powiązania z tym, że teraz nie dała rady, że za rok nie będzie sobie świetnie radzić. Jeśli tak myślisz, to troszkę ograniczona jesteś i szkoda, że mierzysz wszystkich swoją miarą. A jeśli Tobie nigdy się coś nie udało to Ci współczuję, że pewnie sobie wmawiasz, że jestes idealna i polepszasz sobie samopoczucie stale wywyższając się (chociaż w wielu przypadkach nie masz podstaw do tego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Oby pffe zrozumiała te słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | ||
BAN stały
|
Cytat:
A problemy to się rozwiązuje normalnie a nie przez forum internetowe. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
To nie medycyna, że jak nie zaliczysz jednego przedmiotu to wylatujesz. Są terminy egzaminów, są poprawki, są komisy. Żeby wylecieć na tak banalnych rzeczach to trzeba się postarać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Banalnych rzeczach? To w takim razie co Ty studiujesz ze taka mądra jesteś? Nie ns kazdej uczelni są takie możliwości wiec nie uogólniaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Ash nazg durbatulûk
|
Dziewczyny, skończcie już tą jałową dyskusję. Pffe ma swoje zdanie, Wy swoje i żadna drugiej nie przekona.
![]() jestemkasia94, fajnie, że podjęlaś tę decyzję. Teraz tylko nie zwlekaj i powiedz jak najszybciej o tym rodzicom. Zachwyceni nie będą, ale Ty będziesz miala czyste sumienie, co jest o wiele ważniejsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Już powiedzialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
I trzeba było tyle panikować?
![]() Zanim zaczniesz następne studia przestań być taka dziecinna. (a i tak na Twojej uczelni miałaś za dobrze, na niektórych w ogóle nie ma czegoś takiego jak pula ECTS na warunki, i jakoś sobie studenci radzą :P )
Edytowane przez micraneska Czas edycji: 2015-02-27 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Widzisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Musisz wracać do swojego rodzinnego miasta czy będziesz szukać czegoś tam gdzie jesteś? (sory za ciekawość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Musze wracac niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
BAN stały
|
Cytat:
To raz. A dwa, uzbierać punkty na warunek to sorry, ale jak byś nie zaliczyła jednego przedmiotu, byś nie wyleciała. I tak, to jest moje zdanie. Podkreślam to, bo widzę, że niektórzy to myślą, że za wszystkich mówię, co jest śmieszne ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Jak byś się wzięła do kupy jak już wiedziałaś, że sesji nie zdasz, a na pewno wiedziałaś już wcześniej) to byś zachowała się jak dorosła osoba, która chce zostać w mieście studenckim czyli byś znalazła robotę i teraz byś rodzicom powiedziała, że już znalazłaś pracę i chcesz zostać. Proste. A i tak średnio chce mi się wierzyć, że powiedziałaś im, że Cię wylali. Prędzej, że zrezygnowałaś bo to nie "to" albo takie cuda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście jest to pewien "przywilej wieku" że tak powiem, brak odpowiedzialności za podejmowane decyzje i wygodnictwo, chociaż z drugiej strony też ręce opadają, że niektórzy spinają pośladki i walczą o swoje, o studia, o prace, o pieniądze, a inni szloch i do mamusi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.