![]() |
#61 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
![]() ![]() Zwłaszcza, że jest coś takiego, jak pamięć komórek, że lubią 'wracać do poprzedniego stanu', przez co tyjemy. Wiadomo, że raz na jakiś czas to i carbonarę można zjeść, tylko ja mam to do siebie, że jak zjem np. w piątek carbonarę, czy nie wiem, pizzę, to potem już 'płynę' cały weekend, a potem i w tygodniu jest problem. Myślę, że mnie będzie ciężko znaleźć tę równowagę już 'po diecie', między - zjem raz na jakiś czas, a zjem co drugi dzień. Cytat:
![]() Ale nic się przecież nie dzieje, będziesz wstawiać tabelkę w poście, a Unex sobie zacytuje w pierwszym i gotowe. Nie widzę problemu. Cytat:
Chcesz mnie dobić?! Ja ją jadłam mega często! Wprawdzie nie całą, bo bym nie dała rady, ale na pół z TŻtem ![]() A potem 'no ja nie wiem od czego tyję'! Tia.. Co do żołądka, to ja tak czasem mam, że boli mnie tak tragicznie, że chodzę zgięta w pół i boli mnie ewidentnie skurczowo. Pomaga tylko no-spa, albo zjedzenie czegoś. Nie wiem czemu, bo np. wczoraj tak miałam, mimo że specjalnie głodna nie byłam, więc niby to nie tu problem. Unex, zrób sobie ciepłą kąpiel i wkrusz do wanny świeże drożdże - tak ze dwie paczki po 100g co najmniej. Ja robiłam TŻtowi takie kąpiele, jak miał problem z korzonkami i to takie, że brał zastrzyki i nie był w stanie normalnie chodzić. My dzisiaj po pracy jedziemy obczaić pralkę. Ciągle się wahamy między dwiema i nie wiem już co wybrać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
A mi jest ciężko :-( ostatnio przytyłam i czuję się bardzo źle... Ociężała, opuchnięta, ledwo się ruszam. I ćwiczyć ciężko i dieta wydaje się bezsensowna... Chciałoby się szybkich efektów. Z drugiej strony są pokusy żeby zacząć "od jutra", że to i tak nie ma znaczenia.
Staram się zacisnąć zęby i wytrzymać jeden dzień. Potem drugi. Może jakoś pójdzie
#63 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam co naskrobałyście,ale coś wczoraj się rozszalałyście z ilością postów.
![]() Zazdroszczę wszystkim tym,które zabierają swój tyłek na siłownię i coś robią. Szczytem moich ćwiczeń jest pobieganie za psem na trawniku przed blokiem. Jedyne co potrafię idealnie to położyć się w łóżku i narzekać mężowi,że jestem smutna a to pozwala mi wziąć sobie coś z szuflady pod łóżkiem (słodyczowej szuflady). Byłam na zakupach- oczywiście banany, oczywiście chlebek pełnoziarnisty i oczywiście podwójne opakowanie 200kcal jogurciku w łatki i czterech sztuk kawowego panna cotta. Można? można ![]() Dziś wskoczyłam na wagę, jest 66,9kg i mnie to przeraża. Po drodze do ślubupozeczkowa mam jeszcze wesele siostry mojego męża. Cała rodzina się zjedzie, cała rodzina będzie chciała mnie poznać (bo nasz ślub był cichutki w gronie najbliższej rodziny). A tu wyskoczę ja, z odstającym bębnem. Boję się tego,że ktoś mnie spyta,który to miesiąc ciąży a ja z uśmiechem odpowiem,że to tylko sadło ![]() Nakrzyczcie na mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
dieta ma sens i wszystkie to wiemy. Te pierwsze dni powrotu na dobre tory są zawsze trudne xxxx i najważniejsze to zacząć od dziś, nie żadne jutro. Jestem z Tobą na tym samym etapie powrotu na dobre tory. Damy rade. ... Apropo diety cud. Koleżanka wczoraj mi zachwalała tabletki adipex. Poczytałam i za głowę się złapałam jak można tak ryzykować własnym życiem. Cytat:
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby mnie ktoś zapytał w którym miesiącu ciąży jestem to bym odpowiedziała "w piętnastym". ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Jakiś czas temu dostałam sms od nie wiem kogo z ofertą sprzedaży adipexu. Zgłosiłam na policję, że ktoś sprzedaje nielegalne w Polsce środki ale... mało sie tym przejeli... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Korzunka, oproznij te szuflade. Wyrzuc wszystko. To nie jest droga - poskarze sie jak mi zle, a potem zrobie dokladnie to samo. Nie ma co oczekiwac, ze bedziemy robic to samo, ale rezultaty beda inne. gdyby tak bylo, kazda z nas mialaby juz swoja wymarzona figure
![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ciao_ewa - te naleśniki to przed treningiem się powinno jeść, tak?
Smakowicie to "brzmi" wszystko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Korzunka, poszlaś głodna na zakupy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Już miałam 1kg mniej a dzisiaj weszłam na wagę i cały kilogram poszedł w górę ;/ Ćwiczę regularnie, trzymam się diety (oczywiście nie wariuje ale staram się - bez większych odchyleń), tłumaczę sobie, że albo przez jakiś posiłek zatrzymała mi się woda (wczoraj sporo jej w siebie wlałam a wcale nie latałam często do wc) albo może mięśnie się ruszyły (a ponoć są cięższe niż tłuszcz... sama nie wiem ![]() ![]() ![]()
#70 |
Przyczajenie
|
Miss Saeki podsunęłaś mi fajną ripostę!
![]() Callitus podobno to pierwszy krok w diecie- aby pozbyć sie wszystkiego złego z domu. A mnie uspokaja świadomość,że w każdy mwypadku tam sięgnę i się poratuję ![]() Dotka90 o ironio,chyba byłam najedzona. Prosto po pracy, prosto po dużym kubku miksu melona,otrębów i kiwi :< Jeszcze- są niektóre diety, które zakładają,że jeden dzień w tygodniu można sobie odpuścić zdrowe jedzenie i zjeść wszystko na co ma sie ochotę(bo zazwyczaj jak chodzi nam po głowie batonik i sobie pomyślimy,że nasz odpust jest w piątek, to prawie pewne,że w piątek już się nam tego batonika nie będzie chciało). Stosujecie takie odpusty dla poprawy swojej psychicznej kondycji? Czy jest tak jak w moim |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zadomowienie
|
nie no, wiadomo, że można wypracować pewne rzeczy - ale nikt mi nie powie, że geny/budowa nie ma trochę do gadania
![]() ![]() ja się sobie podobam przy 70-75kg i taką wagę bym chciała utrzymać na stałe, jak już do niej dotrę. więcej mi nie trzeba do szczęścia. ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
(tak czy inaczej 13 na minusie, więc tak do końca źle to nie wyszło ![]() Korzunka, ty dupo wołowa, krzyczę na ciebie już na fejsbuku, ale i tu krzyknę: weź się w garść! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Dzis kapke lepiej, umialam sama zejsc po schodach. Ale nadal boli. dziewczyny nie rozumiem problemu z tym watkiem, wszystko bedzie ok, bede wstawiala tabelki regularni od Mel. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Kasiunia, a codziennie się ważysz? Największy błąd, tak można w paranoję popaść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Nie przejmuj sie, powinno zleciec jak dalej bedziesz robila wszystko ok ![]() Wiadomo ciezko jest, jak sie widzi znow +1 kg na wadze, ale jak trzymalas diete na 100 % i cwiczylas, to nie mozliwe, ze nagle od tak przybylo Ci kg tluszczu. A co do miesni, to z nimi tez tak latwo nie jest u kobiet. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Ewa, widzialam ten przepis i tez mam ochote zrobic sobie ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
no właśnie codziennie i to może być błąd ale już się uzależniłam od ważenia, codziennie rano wstaję z myślą, że muszę lecieć się zważyć ;/ głupie wiem;/
#76 |
Zadomowienie
|
ja się ważę codziennie ale się nie przejmuję, wczoraj 82,9 a dzisiaj 83,1, ale wiem, że nie przytyłam przecież, byłam grzeczna i pięknie jadłam, jutro będzie na pewno do tabelki 82,x
![]()
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- no to ja również czekam na jutrzejszy mój efekt :P dla mnie piątki na tym forum to jak święto narodowe ![]()
![]() |
#78 | |
bez kija nie podchodz
|
wiecie wazenie sie codziennie to tam nic, mozna jak ktos chce byle wlasnie nie popadac w taka paranoje, bo czasami wiecej wody w organizmie i waga wyzsza.
![]() ja tez jestem ciekawa piatku, ale chyba fajnie nam poszlo w tym tygodniu kobitki. Jestem zla, na moje plecy, no ale trudno... co zrobic. masakrycznie sie nudze w domu bez TZ a tak to sobie chociaz pocwiczylam albo w ogrodzie cos porobilam, a tak to dupa. Chielismy na rowery jeschac w weekend, wiec tez opada ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a tak bardziej optymistycznie:
My nie jesteśmy grube, tylko nasza BOGATA OSOBOWOŚĆ nie mieści się w wątłym ciałku ![]()
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Po zeszłym miesiącu widzę, że cm trochę spadło, ale waga mi ciągle stoi, nic a nic.
Wczoraj postanowiłam, że ograniczam węgle do minimum. Kiedyś moje obiady wyglądały tak: mięso+warzywa, kolacje to jakieś serki wiejskie, twarożki i ładnie waga leciała. Węgle jadłam tylko do południa (owsianka, chleb, owoce, nawet ówczesne lu go wtedy jadłam). I chyba powrócę do takiego podejścia, może jedynie węgle do obiadu pozwolę sobie w dni treningowe. Edytowane przez Miss Saeki Czas edycji: 2015-04-04 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
u mnie dziś:
1. owsianka, banan, rodzynki 2. serek wiejski lekki, 8 pomidorków koktajlowych, cebulka szalotka, dwie kromki chleba słonecznikowego 3. penne pełnoziarniste z sosem pieczarkowo-pomidorowym (narobiłyście mi smaka ![]() 4. jogurt naturalny, 5 suszonych śliwek
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
dotka a carbonarę można akurat zrobić dietetycznie i też mi bardzo smakuje - zamiast mascarpone jogurt bałkański i mozzarella light do zagęszczenia, zamiast boczku - chuda szynka. I gotowe
![]() Lazania z lidla ![]() bella no ale co, wciąż nie zaczęłaś diety ? Pisz co jesz ! korzunka Postanów sobie, że wytrzymasz 3 dni bez takich grzechów. Jestem pewna i wierzę w Ciebie, że po tych trzech dniach już się wkręcisz. No i posłuchaj siebie: mówisz, że chcesz się odchudzać, a masz wciąż taką szufladę w domu ? No to przeczysz sama sobie. Bo to nie "nagły atak", nie chwilowa utrata kontroli nad sobą. Świadomie sabotujesz własne postanowienia. ulcia kup dziś banana i strzel sobie jutro na śniadanie ![]() hje ja dziś nie idę na trening, bo mam straszne zakwasy. Niekoniecznie przed treningiem, przecież nie są bardzo kaloryczne. Ale przed treningiem walnąć sobie taką pełną porcję - tyyyle energii ![]() kasiunia ja też miewam tak duże wahania wagi tygodniu, dużo tu już o tym rozmawiałyśmy. Zdarza się z miliona powodów. Dopóki trzymasz dietę nie masz się o co martwić. A nie odchudzasz się znowu aż tak długo, ani zastój nie jest długotrwały ( np. 2tygodniowy) żeby zastanawiać się nad zmianą diety. Daj sobie 3 dni, zobaczysz że wszystko się unormuje ![]() unex zrób koniecznie, chociażby żeby mi powiedzieć czy też jesteś taka zachwycona. Jutro też je sobie zrobię na śniadanie i wrzucę Wam zdjęcie jak mnie wychodzą ![]() miss saeki ja też staram się węgle ograniczać jak najbardziej. Jadam głównie na śniadanie, do obiadu walnę sobie jakiegoś ziemniaczka, kaszę albo ryż, ale staram się żeby kaloryczność węglowodanów w moim obiedzie nie przekroczyła 150-200 kcal. Noo, piątkowe ważenia na forum są dla mnie MEGA ważne ![]() ![]() Dzisiejszy jadłospis: 1. placuszki bananowo-owsiankowe ![]() 2. 2 wasa z pastą z makreli, pomidorem, cebulką, sałatą 3. zupa meksykańska dietetyczna ( domowy rosołek, mielone z indyka, pomidory, cebula, papryka, fasola, kukurydza, cukinia) 4. mniejsza porcja zupy 5. jajecznica 1 jajka + 2 białka na szynce + pomidor z mozzarellą light i cebulką okraszone oliwą z oliwek
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
ja jutro też planuję te placuszki, już obiecałam Narzeczonemu
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
pozeczkowa cyknij też fotkę ;D
Nareszcie znalazłam sposób na mój problem z przejadaniem się daniami jednogarowymi typu zupa meksykańska. Bo ja uwielbiam takie posiłki, przypomina mi to dawne czasy wpierniczania na potęgę i nigdy się nie potrafię powstrzymać i zjadam zamiast jednej miseczki - trzy. Zauważyłam ostatnio, że uczucie najedzenia odczuwam dopiero jakieś 15 minut po posiłku - w trakcie jedzenia mogę jeść i jeść i nie czuję, że już mi styknie. No więc zjadłam jedną miskę, odczekałam 15 minut, w tym czasie zakryłam ściereczką garnek (bo mam przeźroczyste pokrywki) tak żeby mnie nie kusiło "wzrokowo". Tuż po skończeniu jedzenia mogłabym zjeść jeszcze ze 2 miseczki spokojnie. A teraz po 15 minutach ? Nie nałożę już sobie więcej, bo zaraz pęknę. Pierwszy raz udało mi się przy takim daniu zjeść tyle ile sobie założyłam !
![]() |
#85 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() no i jak cm leca to chyba spoko, ja tam bym sie cieszyla bo to wg mnie to cm sa wazniejze niz cyferki an wadze ![]() Ja czekam na TZ ma dzis wczesniej z pracy wrocic, bo dzwonilam, ze ja nie dam rady funkcjonowac. wylam dzis z bolu, doslownie. schodzilam 20 min po schodach ( co normalnie ile sie schodzi, mniej niz 10 sec ? a mamy ubikacje na pietrze, niestety..) Leze teraz i probuje nie umrzec. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
unex dlaczego nie wezwiesz pogotowia ? to nie jest normalny ból, który można zignorować...
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ewa, to normalne, bo sygnał o najedzeniu, do mózgu dociera po ok. 20 minutach od rozpoczęcia jedzenia
![]() Unex, bidoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
dzwonilam do przychodni i kazali mi przyjsc... albo przyjechac, wiec musze czekac na TZ. ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Unex mi też się wydaje, że powinnaś pójść przynajmniej do jakiegoś lekarza z tymi plecami...biedulko
![]() Ewa kiedyś coś czytałam na ten temat, że do ośrodka sytości sygnał dociera co najmniej po 15 minutach, ale jakoś nigdy tego nie próbowałam. Czyli faktycznie działa? Super ![]() Wy czekacie na jutrzejsze ważenie, a mi się jakoś wcale nie spieszy...pewnie będzie jeszcze wyżej niż 85kg ![]() Ja dzisiaj miałam dzień poświęcony domu, wysprzątałam każde pomieszczenie i jeszcze wyprasowałam (czego nie cierpie robic) górę prania.. ![]() ![]()
#90 |
Zadomowienie
|
Hej produkcja postów jest ogromna. Dopiero zdążyłam Was przeczytać.
Życzę wszystkim dziewczynką spokojnego popołudnia i dużo zdrówka. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Zgadzam się w 100% dopiero po jakiś 15 minutach sygnał idzie że jest się już najedzonym. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ?Wczoraj nie byłam głodna ale stres mnie zżerał i objawiło się to w podjadaniu o 22:00 szynki z ogromną ilością musztardy. Nie dlatego, że byłam głodna i nie wiem dlaczego sposób na zabicie zdenerwowania (powrót do złych nawyków). Zapłaciłam za to ogromną zgagą.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.