|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. I
Moja też je max 15min.
Ale doszła do wniosku, że już wstajemy, więc ja na nogach, a ją wrzuciłam do łóżeczka, żeby posłuchała i pooglądała karuzelę ![]() Póki co zajęła się na jakieś może 7 min i jest OK. Boże oby może nawet tam zasnęła;P U Was już też pewnie jest ten czas, że dzieci mniej płaczą, więcej gaworzą. Jakie to jest piękne
|
|
#62 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u nas znów był oczywiście wieczorny szał, ale w miarę łagodny. Zasnąć co prawda nie mogła, ale przynajmniej nie krzyczała co chwile Happy 0, a babydream 1. Spróbuję jeszcze ich jak mi się Pampersy skończą (mam jeszcze dwa opakowania). Może skóra jej trochę dojrzała.... |
|||
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie już pobudka równo o 7,pierdki idą ze hej i kupa z 3 razy już poszła heh
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez juz zaczęła dzień
noc była taka sobie, budziła się często i słabo zasypiala, no ale tragedii nie było. Nie narzekam
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
a moja wykarmiona przewinięta i...... chętna do zabawy! , więc oddałam córeczke dla tatusia i z głowy, idę się myć malować i szykować, bo później czasu na to nie będzie
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Za nami piękna noc
karmienie o 23 i 3, a teraz kolejne. Chociaż mnie dopadł kryzys laktacyjny i mam tyle mleka co kot naplakal ale małemu to wystarcza bo na razie nie dokarmialam..
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie tym rrazem bez wieczornego szału spala nieźle więc nie narzekam mąż ma dzisiaj i jutro wolne więc może w dzień się zdrzemnę ![]() Nie odslonilam jeszcze rolet ale słyszę jakiś okropny wiatr na zewnątrz mam nadzieję, że chociaż na krótki spacer damy radę pójść...
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie,
My dzis mialysmy ciut lepsza noc od pozostalych i troche sie wyspalam. Wreszcie pogoda dopisuje i inqczej sie zyje. Wczoraj bylismy z mala na baedzo dlugom spacerku, czytalsm ze wiekszosc z Was wykorzystala ladna pogode. Dziewczyny ja sie troche boje kp na zewnatrz ale chce sie przelamac. A Wy co o tym sadzicie? Wstydzicie sie tego czy kp z luzem np na lawce w parku? Nouvelle2 przyszyly juz Melisski? Polecasz? Bo nie wiem jak z rozmiarowka. Podobno moze sie roznic od rozmiarowki innych producentow
|
#69 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja wczoraj pierwszy raz "gadała" do zabawek w leżaczku a jak złapała przez przypadek rączką kółeczko od zabawki to była bardzo zdziwiona i nie umiała puścić :PMuszę poszukać karuzeli na olx...polecacie jakieś?
|
|
|
#70 |
|
Zadomowienie
|
Tout-petit-fille u nas tez juz Mala delikatnie gluzy, jestem za kazdym razem wzruszona... plakaf tez potrafi i to tsk glosno ze jestem w szoku...
|
#71 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj wwiedząc, że wychodzę na dłużej wzięłam ściągnięte mleko w butelce. Tak sie lepiej czułam, ale jakby trzeba było to pewnie cycka też bym dała. Na pewno poszukałabym ustronnego miejsca i w miarę możliwości bym się osłoniła
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj zamówiłam drugie, bo są naprawdę wygodne zamówiłam 37, czyli mój rozmiar i są idealne
|
|
|
|
|
#73 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem zadowolona, małej chyba też zaczyna się podobać, chociaż dla naszych dzieci chyba wszystko jedno Ale muzykę ma ładną, bardzo fajna jakość. Cytat:
A wydrzeć się też potrafi, najlepiej w nocy, jak jest cicho, to tak prostu do ucha (śpi z nami)
|
|
|
#74 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
karmienie na podwóreczku ? ja narazie jeszcze nie czuje się na to gotowa, chociaż gdyby zaczęła Olga płakać to pewnie bez chwili zastanowiena bym cycke wywaliła
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ediths ja jeszcze na dworze nie karmiłam, na takie długie wyjścia odciagam mleko, a na spacerach mała śpi
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na ławce w parku stresujący byłby tylko moment uwalniania cyca, bo gimnastykowałabym się, żeby nikt nie widział. A samo już karmienie to dla mnie wręcz powód do dumy
Edytowane przez tout-petit-fille Czas edycji: 2015-04-12 o 08:47 |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Hej.u nas też nocka fajna
jak zasnęła przed 20 to obudzila się przed 1,zjadła, szybko zasnela i później pobudka o 4 i 7 dzisiaj mogłabym wedlug niej ustawiac zegarek, bo budzila sie rowniutko co 3godz i teraz też już śpi Oliwia też już sobie gaworzy a jak slodko się śmieje tata jest w niej zakochany i swiata poza nia nie widzi dzisiejszej nocy z godz siedzial przy łóżeczku bo malutka złapała go za palec i nie miał sumienia jej go zabrać ![]() moge na nim polegac we wszystkim
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze na początku ciąży nie wyobrażałam sobie, że z nami ktoś jeszcze ma być i jakim cudem ta osoba ma mi zabrać tż i te wszystkie wspólne wieczory. A teraz oddałabym wszystko dla Niki, nawet oddałam jej swoją część szafy, bo komoda to było za mało Może teraz tż bardziej się zepnie na dokończeniu mojej garderoby
|
|
|
#79 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nawet o tym nie wiedzą
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Twój też na pewno przyspieszy, tylko niech trochę doświadczenia nabierze ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
W ogóle myślałam, że łatwiej przeżyję szczepienia mojego dziecka, jako goràca ich zwolenniczka. Ale mały tak strasznie płakał... A ja razem z nim. W ogóle nie umiałam go uspokoić i zdałam sobie sprawę, że to dlatego, że on prawie nie płacze w domu i nie mam doświadczenia. No a teraz mu co rusz mierzę temperaturę i przyglàdam się kupom (miał 6w1 i rota). Cytat:
|
|
|
#82 |
|
Basia_KasiaWiki
|
cześć,
jakie mleko polecacie do dokarmiania? mam pokarm ale zastanawiam się nad mm by dokarmiać. Sądzę że moge mieć mało energetyczny własny pokarm i chce dokładać porcję mm
|
|
#83 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dzisiaj wstawaliśmy na jedzonko o 24, przd 3, 4, 5, 6, 7, 8 i o 10 wstaliśmy na dobre takze mamcia dzisiaj jest jak zombieCytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Kazde dziecko inaczej reaguje na mleko, wiec musisz sama sprawdzic ktore podpasuje.ja na początku dawalam bebiko comfort, ale malej nie pasowalo i teraz ma babydream.
|
|
|
|
#85 | |
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- dzisiaj awansowaliśmy na pieluszki 2
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj mleka ha, np Babilon ha, one są dla dzieci ze zwiększonym ryzykiem alergii, choć gdyby naprawdę wystąpiła alergia to potrzebne jest mleko na recepte
|
#87 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się i ja na odchowalni
Wczoraj byliśmy na Chrzcinach i mały był bardzo grzeczny, ale za to w nocy dość często sie budził ale własnie zaczynamy przechodzić skok rozwojowy więc podejrzewam że parę dni tak będzie EdithS- co do karmienia na dworze jeszcze nie praktykowałam bo Kuba jak się go położy do wózka to od razu zasypia, ogólnie to nie wiem jak to będzie bo mam bardzo duże piersi i na razie nabieram wprawy z zakrywaniem się pieluszką ale jak synek będzie bardzo głodny to nie zawaham się ani na chwilę tylko go nakarmię a inni niech patrzą olewam to A co do szczepień to pamiętam jak córka była pierwszy az zaszczepiona to płakałam razem z nią bo wtedy pierwszy raz tak na prawdę usłyszałam taki żałosny płach małej, teraz na pewno też tak będzie, Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2015-04-12 o 12:48 |
|
|
|
#88 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy mleku modyfikowanym jedyna alergia jaka moze sie ujawnic jest alergia na mleko krowie lub nietolerancja laktozy. Przy tym pierwszym trzeba przejsc na mleko na recepte, przy tym drugim można stosować jeszcze laktaze (enzym, ktory rozklada laktoze). Inne alergie się nie ujawnią przy mm, bo ono jest na bazie mleka krowiego i raczej trudno znalezc krowę, zywiaca sie np. cytrusami, orzechami albo owocami morza. Choc moze sie myle, bo ja mieszczuch jestem i dlugo nie wiedzialam z czego robi sie maslo ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-P7320 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#89 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Kordelka czemu laktator?
Mam nadzieje ze mojemu się przestawi to dluuuugie jedzenie w nocy i dzień.. Mama moja mówi żeby karmić 20min max i koniec no ale jak tak..
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

). Wszelkie pozytywki, kołysanki itp. wkurzają go jeszcze bardziej. A ciasne owijanie kończy się spazmami... Jeszcze niedawno lubił spacery a od dwóch dni coś mu odwala i spacerów też nie lubi, bo wcześniej trzeba się ubrać...niech już będzie lato, to nie trzeba będzie dzieciaka ubierać..
Szymuś- mój skarbek <3

karmienie na podwóreczku ? ja narazie jeszcze nie czuje się na to gotowa, chociaż gdyby zaczęła Olga płakać to pewnie bez chwili zastanowiena bym cycke wywaliła