Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 17:06   #61
tikkirimali
Raczkowanie

Dot.: Uchodźcy z Syrii - przyjmować czy nie?

To strasznie egoistyczne podejscie. Nie powinno sie oceniac wybiorczo komu pomoc a komu nie. To, ze oni sa z Syrii i czy wyznaja islam nie czyni ich gorszymi. Pomoc nalezy sie kazdemu.
tikkirimali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 17:43   #62
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tikkirimali Pokaż wiadomość
To strasznie egoistyczne podejscie. Nie powinno sie oceniac wybiorczo komu pomoc a komu nie. To, ze oni sa z Syrii i czy wyznaja islam nie czyni ich gorszymi. Pomoc nalezy sie kazdemu.
Tylko jak pomóc takim ludziom jak oni nawet w normalnych warunkach nie potrafią się asymilować.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:23   #63
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę to powiedzieć senatorowi Janowi Filipowi Libickiemu. On twierdził w zeszłym roku, że nie dopuścił do tego, żeby osoby po 75 roku życia miały dostęp do niezbędnych leków za darmo, ponieważ to może otworzyć worek nie kończących się roszczeń. Roszczeń ludzi, którzy czegoś się domagają nie wiedząc jaki jest tak naprawdę stan finansów państwa.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-15, 18:40   #64
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
A gdyby np. wybuchła wojna w Australii czy no nie wiem z jakiegoś cywilizowanego miejsca świata to też byś była na nie?
Owszem. Ściągnijmy Polaków z Rosji, Białorusi, reszty krajów wschodnich, którzy tęsknią za Polską, czują się Polakami i są represjonowani. Czemu nikt o nich nie mówi? Czemu ich cierpienie nie jest rozgłaszane na forum? Bo Unia nie każe?

Cytat:
Napisane przez Puolatar Pokaż wiadomość
Nie, nie i jeszcze raz nie. Polska powinna zająć się swoimi obywatelami, powinna zająć się repatriantami, a nie Muzułmanami, którzy każde miejsce, w którym się znajdują, rozpieprzają i sprowadzają do slumsów.
klask i:

Cytat:
Napisane przez vilandre Pokaż wiadomość
Kilka miesięcy temu byłam na szkoleniu za granicą, na które wysłała mnie moja firma. Zajęcia w mojej grupie prowadził m.in. Syryjczyk pracujący na co dzień w Damaszku. Wszyscy uczestnicy mojego szkolenia byli w szoku i dopytywali go, jak to możliwe, że normalnie chodzi do pracy, pracuje w biurze jak gdyby nigdy nic, czemu nie ucieka - przecież w jego kraju jest wojna. Stwierdził, że on u siebie w stolicy kompletnie nie odczuwa wojny, życie toczy się jak dawniej i że walki dotykają głównie wsie i małe miasteczka.
Pojawiło się, więc kolejne pytanie - czemu więc ludzie z tych małych wsi i miasteczek nie uciekną właśnie do Damaszku, gdzie rzekomo jest tak spokojnie, tylko ryzykując życie próbują dostać się do Europy. No i tu padła odpowiedź, przez którą jestem przeciwna przyjmowaniu uchodźców - bo w Damaszku nikt im nie zapewni dachu nad głową, pracy, jedzenia, zasiłków, a na Europę większość Syryjczyków patrzy jak na wyśniony raj, gdzie nie trzeba robić nic, a ma się zapewnioną darmową opiekę medyczną, edukację, zasiłki, bardzo często darmowe mieszkania.

Gdyby tym ludziom chodziło tylko i wyłącznie o ucieczkę przed wojną mogliby uciekać przecież do innych krajów arabskich np. Jordanii, Kataru, Emiratów itp., ale to właśnie Europa jest dla nich rajem, gdzie dostaje się za darmo wszystko co do życia potrzebne. Lata takiej, a nie innej polityki socjalnej krajów Europy Zachodniej doprowadziły do powyższej sytuacji, więc czemu teraz Polska miałaby "cierpieć" za błędy zachodu i przyjmować tych ludzi.

Polski nie stać na rzeszę nierokujących lub wolno rokujących imigrantów (brutalne co mówię, ale ile osobom z krajów tak odległych kulturowo, językowo czasu zajmie- nauka języka, zwyczajów, prawodawstwa, biurokracji, pracy? Naszym repatriantom zajęłoby o wiele mniej czasu i nie byłoby gadania, że Polska ma w pupie własne dzieci).

Cytat:
Napisane przez CDN2015 Pokaż wiadomość
Mamy przyjąć chrześcijan. Asymilacja takich osób nie trwała by tak długo.Podobne wartości. Ludzie znani są z tego , że łatwo się przystosowują do warunków. Nie mówcie, że Polska jest taka biedna już dawno wyprzedziliśmy takie kraje jak Węgry czy Czechy .Mamy wyższą płacę minimalną http://biznes.onet.pl/praca/panstwa-...europie/wytenx lepszą infrastrukturę itd. Nie możemy się równać z Francją czy Anglią, ale mamy swój potencjał.Jest wielu Polaków, którzy zasiłek biorą i wydają go na alkohol. Nie chce im się pracować.Są pseudo-renciści.Wydajemy mnóstwo kasy na nie trafione projekty. Mamy przyjąć niewielki ich procent.60 rodzin na 38 mln mieszkańców. Co to jest? Ułamek procenta.
Przyjmijmy polski ułamek procenta z Syberii czy Białorusi. Czy może przyjęcie ich nie będzie zakończone oklaskami ze strony Unii? Przynajmniej nie będzie zagrożone zamieszkami, strachem przed wyjściem wieczorem w okolice zamieszkania takich ludzi.

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 09:54   #65
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
Im można pomóc odzyskać pokój w kraju, o to apelują przedstawiciele Syryjczyków. Pomóc militarnie, dyplomatycznie i w odbudowie tego, co zostało zniszczone, a nie w upychaniu ludzi po Europie i dawaniu zasiłków. Nie zapominajmy, że źle rozumiana pomoc może bardzo, bardzo zaszkodzić. Jeśli ludzie dostają wszystko za darmo i nie muszą pracować, to ta pomoc nikomu na dobre nie wychodzi. Przeciwnie - może to bardzo i nam, i im zaszkodzić.

Edytowane przez LuckyJane
Czas edycji: 2015-06-16 o 09:56
LuckyJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:31   #66
Imperialista
BAN stały

Chrześcijan z Bliskiego Wschodu bym przyjmował, bo jesteśmy krajem chrześcijańskim i "swoich" trzeba miłować. Trzeba tylko wymyśleć, jak przeprowadzić selekcję. Natomiast czytając relacje z Paryża czy Sztokholmu doszedłem do wniosku, że muzułmanów spoza byłego Związku Radzieckiego kategorycznie nie wolno przyjmować. Chociaż poczytajcie sobie lepiej o Czeczenach w Polsce. Na takie przypadki nie można składać skarg, tylko dzwonić do chłopaków z NOP:

http://pikio.pl/uchodzcy-o-polskim-o...two-islamskie/
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 11:52   #67
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
Im można pomóc odzyskać pokój w kraju, o to apelują przedstawiciele Syryjczyków. Pomóc militarnie, dyplomatycznie i w odbudowie tego, co zostało zniszczone, a nie w upychaniu ludzi po Europie i dawaniu zasiłków. Nie zapominajmy, że źle rozumiana pomoc może bardzo, bardzo zaszkodzić. Jeśli ludzie dostają wszystko za darmo i nie muszą pracować, to ta pomoc nikomu na dobre nie wychodzi. Przeciwnie - może to bardzo i nam, i im zaszkodzić.
To może najpierw pomyśl o tych, którzy mają ustawione renty. Bo to wiadomo już co za ludzie a jeśli chodzi o uchodźców to możemy tylko gdybać. Na pewno jednak nie przyjadą same nygusy i darmozjady. Niektórzy lubią tylko brać nie dając nic w zamian. Gdyby wszyscy tak postępowali nie dostałabyś krwi w szpitalu .Na ulicy pełno by było wałęsających się niepełnosprawnych, a wiele szpitali nie miałoby fachowego sprzętu.
CDN2015 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 13:02   #68
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
To może najpierw pomyśl o tych, którzy mają ustawione renty. Bo to wiadomo już co za ludzie a jeśli chodzi o uchodźców to możemy tylko gdybać. Na pewno jednak nie przyjadą same nygusy i darmozjady. Niektórzy lubią tylko brać nie dając nic w zamian. Gdyby wszyscy tak postępowali nie dostałabyś krwi w szpitalu .Na ulicy pełno by było wałęsających się niepełnosprawnych, a wiele szpitali nie miałoby fachowego sprzętu.
To chyba logiczne, że mówię o osobach, które są w stanie pracować. Nie myślałam, że trzeba tłumaczyć takie postawy. Sama oddałam dwukrotnie krew i pomogłam w pracy zorganizować warunki dla niepełnosprawnego programisty, żeby mógł bez problemu pracować. To jest właśnie dobrze rozumiana pomoc. Zobacz jak to wygląda w innych krajach i jacy ludzie korzystają z socjalu.

Edytowane przez LuckyJane
Czas edycji: 2015-06-16 o 13:03
Stary 2015-06-16, 13:12   #69
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LuckyJane Pokaż wiadomość
To chyba logiczne, że mówię o osobach, które są w stanie pracować. Nie myślałam, że trzeba tłumaczyć takie postawy. Sama oddałam dwukrotnie krew i pomogłam w pracy zorganizować warunki dla niepełnosprawnego programisty, żeby mógł bez problemu pracować. To jest właśnie dobrze rozumiana pomoc. Zobacz jak to wygląda w innych krajach i jacy ludzie korzystają z socjalu.
W Syrii teraz nie ma opieki medycznej więc każda pomoc im się przyda. To wspaniale, że oddałaś krew. Ja niestety nie mogę. Lecz przez jakiś czas pracowałem w Caritasie i Pah-u. Tam nauczyłem się ile człowiek może dać innym. Nic samemu nie tracąc.Trzeba tylko chcieć
Stary 2015-06-16, 13:58   #70
LuckyJane
Rozeznanie

Cytat:
W Syrii teraz nie ma opieki medycznej więc każda pomoc im się przyda. To wspaniale, że oddałaś krew. Ja niestety nie mogę. Lecz przez jakiś czas pracowałem w Caritasie i Pah-u. Tam nauczyłem się ile człowiek może dać innym. Nic samemu nie tracąc.Trzeba tylko chcieć
Przypominam, że jeszcze niedawno pisałeś, że możemy się spodziewać lekarzy i pielęgniarek od nich. Tam są zdecydowanie bardziej potrzebni i wielu lekarzy należących do Europejskich organizacji humanitarnych tam wyjeżdża. Tak samo jestem za organizowaniem i nagłaśnianiem zbiórek na środki medyczne itd.
Stary 2015-06-16, 18:40   #71
tikkirimali
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Chrześcijan z Bliskiego Wschodu bym przyjmował, bo jesteśmy krajem chrześcijańskim i "swoich" trzeba miłować. Trzeba tylko wymyśleć, jak przeprowadzić selekcję. Natomiast czytając relacje z Paryża czy Sztokholmu doszedłem do wniosku, że muzułmanów spoza byłego Związku Radzieckiego kategorycznie nie wolno przyjmować. Chociaż poczytajcie sobie lepiej o Czeczenach w Polsce. Na takie przypadki nie można składać skarg, tylko dzwonić do chłopaków z NOP:

http://pikio.pl/uchodzcy-o-polskim-o...two-islamskie/

Jasne.. Moze jeszcze zacznij prowadzic selekcje dot. koloru skory, oczu czy wzrostu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 18:43   #72
lomo
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne.. Moze jeszcze zacznij prowadzic selekcje dot. koloru skory, oczu czy wzrostu.

Ty też prowadzisz selekcje w tym wątku

Cytat:
Proponowalabym przyjechac do UK i zobaczyc jak zyja niektorzy Polacy. Slumsy to chyba lagodnie powiedziane. Na dodatek wielu Anglikow traktuje nas na rowni z Rumunami.
To źle?
lomo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-16, 18:47   #73
tikkirimali
Raczkowanie

Ja napisalam, ze pomoc nalezy sie kazdemu bez wzgledu na wyznanie.

Tak, zle. Bo nie kazdy Polak siedzi na benefitach, pije i sie awanturuje.
Stary 2015-06-16, 18:50   #74
lomo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja napisalam, ze pomoc nalezy sie kazdemu bez wzgledu na wyznanie.

Tak, zle. Bo nie kazdy Polak siedzi na benefitach, pije i sie awanturuje.
Buahahaaha
A każdy Rumun siedzi na benefitach,pije i się awanturuje
Stary 2015-06-16, 19:03   #75
tikkirimali
Raczkowanie

Nie napisalam, ze siedzi. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Chodzilo o to, ze Anglicy maja taka opinie o Polakach jaka my mamy w Polsce o Rumunach. :/
Stary 2015-06-16, 19:13   #76
lomo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie napisalam, ze siedzi. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Chodzilo o to, ze Anglicy maja taka opinie o Polakach jaka my mamy w Polsce o Rumunach. :/

Właśnie to napisałaś.Gubisz się.
Stary 2015-06-17, 01:32   #77
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
O Rumunach czy o Romach?
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 06:07   #78
CDN2015
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ,,prawdziwi'' Polacy mają taką opinię. Ja uważam, że w każdym narodzie są jednostki wybitne. Nigdzie nie ma tak, że wszyscy Francuzi czy Szwedzi są mili i dobrzy a wszyscy Niemcy i Rosjanie są źli. Wszyscy Japończycy lubią pracować , a każdy Arab nic nie potrafi
Stary 2015-06-18, 13:12   #79
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu robisz z igły widły tu pokazują ich ogromną ilosć. Do Polski ma ich przyjechać kilka rodzin. Tu pokazują tych, którzy koczują bo jest ich tak wielu.Ale ci którzy przyjechali wcześniej w większości pracują. Pamiętajmy, że uciekają głównie kreatywne osoby ,które mają coś do zaoferowania , nie ofermy . Zawsze musi upłynąć trochę czasu zanim człowiek przystosuje się do nowej rzeczywistości. Media zaś żyją z pokazywania skrajności
chyba kreatywność w przepływaniu ...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-16, 15:45   #80
Imperialista
BAN stały

Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy

Powinniśmy im umożliwić zamieszkanie w Europie czy wręcz zamknąć granicę? Co robić z nielegalną imigracją oraz uchodźcami? Jak powinna zachować się Polska?

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2015-07-16 o 16:39 Powód: Doprecyzowanie
Stary 2015-07-16, 16:12   #81
suszarka
Buc

Dot.: Co sądzicie o imigracji osób z Afryki i Bliskiego Wschodu do Europy

Napisze krótko - migracja to nie zbrodnia. I jestem za otwartymi granicami.
Stary 2015-07-16, 16:27   #82
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Nie jestem fanką - zbyt duże różnice kulturowe, a to bywa problematyczne.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:45   #83
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
Napisze krótko - migracja to nie zbrodnia. I jestem za otwartymi granicami.
Czyli Turcja mając pod nosem wojnę w Syrii i Iraku powinna otworzyć swoje granice? I jeszcze w ramach światowego pokoju wycofać siły zbrojne z obszaru nadgranicznego?
Stary 2015-07-16, 19:17   #84
Imperialista
BAN stały

I nie wiem dlaczego Polska ma pomagać krajom takim jak Syria czy Libia, skoro nigdy nie mieliśmy tam żadnych kolonii. Wystarczy zobaczyć co dzieje się w Szwecji, gdzie powstają "elitarne" dzielnice imigrantów.
Stary 2015-07-16, 19:36   #85
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Kurde jakbysmy nie dosc wlasnych problemow w Polsce mieli, jeszcze przyjmijmy azylantow,ktorzy sie nie garna do pracy. Niech uchodzcow przyjmuja kraje, ktore w ich nieszczesciu maczaly palce. Co innego emigracja zarobkowa, a co innego przyjecie ludzi, ktorzy ni huhu chca sie asymilowac, uczyc jezyka czy placic podatki.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 19:40   #86
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Czyli Turcja mając pod nosem wojnę w Syrii i Iraku powinna otworzyć swoje granice? I jeszcze w ramach światowego pokoju wycofać siły zbrojne z obszaru nadgranicznego?

Pozwolisz, ze nie bede odpowiadać na Twoje posty bo mi szkoda zdrowia psychicznego.
Stary 2015-07-16, 19:41   #87
_ema_
Zakorzenienie

Ludzie miotają się od jednej skrajności do drugiej - albo zasiłki, pomoc socjalna i budowanie meczetów, albo wypędzenie i szykany.
A ja jestem za tym, żeby po prostu pozwolić tym ludziom migrować, zapewnić szanse [nawoływać do tolerancji, do zatrudniania itd] ale żadnej taryfy ulgowej - zapraujesz to masz. Nie chcesz pracować to wracasz do domu. Nie podoba Ci się, to wracaj do domu. Nie życzysz sobie naszej religii to wracaj do domu. Ogólnie szanuję Cię jako człowieka, dam pracę i przygarnę do społeczeństwa, ale nie toleruję nierobów i cwaniaków więc miej się na baczności.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 19:53   #88
cud nie kobieta
Ante Pante

Sądzę tyle, że powinno byc utworzone na wizażu podforum polityczne, gdzie mógłbyś się spełniać duchowo.
Stary 2015-07-16, 19:55   #89
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Ludzie miotają się od jednej skrajności do drugiej - albo zasiłki, pomoc socjalna i budowanie meczetów, albo wypędzenie i szykany.
A ja jestem za tym, żeby po prostu pozwolić tym ludziom migrować, zapewnić szanse [nawoływać do tolerancji, do zatrudniania itd] ale żadnej taryfy ulgowej - zapraujesz to masz. Nie chcesz pracować to wracasz do domu. Nie podoba Ci się, to wracaj do domu. Nie życzysz sobie naszej religii to wracaj do domu. Ogólnie szanuję Cię jako człowieka, dam pracę i przygarnę do społeczeństwa, ale nie toleruję nierobów i cwaniaków więc miej się na baczności.
Myślę podobnie, przy czym zamieniłbym ''nie podoba Ci się nasza religia to do domu'' na ''nie narzucaj nam swojej religii''.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 20:30   #90
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Myślisz, że na Zachodzie tego nie było? Pierwsze pokolenia imigrantów przybywały w latach, kiedy jeszcze był rozsądek. Zamiast żądań dotyczących nowych meczetów, brania zasiłków i robienia zadym byli zajęci, bo po prostu pracowali. Zachód zaczął się bogacić i niestety bawić w socjal, to zaczęła się inwazja, liczba imigrantów skoczyła z 1-2% do 10% i zaczął się cyrk.

Moim zdaniem Polska widząc to co dzieje się na Zachodzie powinna bronić się przed islamizacją i ściągać co najwyżej Rosjan, Ukraińców i Białorusinów. Ewentualnie mieszkańców Bałkanów.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości