|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak sobie poradzić?
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
Tak z ciekawości - w tej altanie wybudowanej na kredyt na dzialce planujecie sobie strzelić dzidzie?
|
|
|
|
#64 |
|
BAN stały
|
No widzisz ja takich ludzi nie znam,tym bardziej nie widziałam nigdy nikogo kto śpi w kartonach,w ogóle nie widziałam bezdomnych za granicą a zwiedziłam cały kraj tam gdzie byłam.Kiedyś słyszałam w mediach,ze takie rzeczy się zdarzają,że polacy są bezdomni ale nie chce mi się w to wierzyć.Ode mnie ze znajomych nie wrócił nikt no chyba,że po resztę swoich rzeczy
![]() Lepszej pracy? A myślisz,że nie szukałam ? Każdy proponuje najniższą krajową pracuje na 3/4 etatu i zarabiam 100-200 zł więcej niż najniższa krajowa.Gdy pytałam jakiś czas temu o cały etat to niestety ale nie ma narazie szans bo mamy za dużo ludzi na sklepie.Wtedy miałabym szanse zarabiać o te 500 zł więcej.Nie leczę się bo mam inne problemy z zatokami,wydaję na leczenie obecnie 100 zł miesięcznie ( leczenie sterydami i antybiotykami ) do tego leczenie paradontozy,kolejny ząb do kanalowego leczenia,i jeszcze ból brzucha z lewej strony ? Wszystko kosztuje a psycholog to kolejny koszt no chyba,że czekać pół roku na wizytę |
|
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widocznie masz za słabe kwalifikacje, żeby zarabiać więcej. Jeśli ich nie podniesiesz, to zawsze będziesz zarabiać marnie. Czekasz już parę lat, więc nie wiem w czym problem? |
||
|
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
A gdzie napisałam że kosztują tylko 300 tys.?
---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Bo tacy ludzie są dla Ciebie pewnie gorsi niż tacy co mieszkają w mieszkaniu i nie mają co jeść ? Nie stać mnie na dzieci wystaczy przeczytać,wcześniejsze posty gdzie pisze wyraznie że nie stać mnie na mieszkanie razem z kredytem tys.złotych a gdzie tu mowa o dzieciach? ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- A co w tym dziwnego że ich nie widziałam bezdomnych? Co w Polsce na każdym kroku się zdarza? |
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co to za chory wątek,co to za brednie wypisywane przez autorkę. To z takim podejściem wez ten ślub z kolesiem,którego ledwo co znasz.Który ma w nosie to co masz do powiedzenia.Nie wspominając o tym,że cały czas się kłócicie.Love story |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Erudycja
|
Strasznie schorowana jesteś jak na 30latke. Z tego co się orientuje to dentysta jest na nfz z wizytą raz w miesiącu.
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy gdzie.W mniejszych miastach raczej 300 tysiecy powinno starczyc
|
|
#70 |
|
Erudycja
|
Mieszkasz u rodziców i nie masz żadnych oszczędności?
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie wiecie co..
po co dyskutowac z kimkolwiek, chciala porady dostala, mysle ze dyskusje nie maja sensu.. Chce brac slub- proszę bardzo i po klopocie.Niech zamieszka w domkach dzialkowych.Moze jej sie uda. Po co komus tlumaczyc. Jak ktos nie rozumie to ,bez urazy ale dzisiaj w naszym swiecie kazdy wie najlepiej, wiec uwazam,ze lepiej jakl ktos chce niech sie sam uczy na sobie i tyle
|
|
#72 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I żyli dlugo i szczęśliwie mieszkając na kredyt na ogródkach dzialkowych Przepraszam, nadal jestem w szoku, ze ludzie z takim podejściem istnieją ;-; |
|
|
|
|
#73 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Psycholog, psychiatra i psychoterapeuta są na NFZ także ten tego...
A co do mieszkania na ROD, to ja nie wiem jakim trzeba być idiotą żeby stawiać na NIE SWOJEJ ZIEMI, za kredyt coś, co jest nielegalne. Przecież niedawno była afera, że rząd chciał przepchać ustawę o tym, że domki działkowe mają być rozbierane. To jest normalnie proszenie się o nieszczęście. Ja w ogóle nie rozumiem, jak ludzie mieszkają na stałe skoro tam jest ograniczony metraż budynku jaki możesz na działce postawić.
|
#74 |
|
BAN stały
|
Mam tectechnik usług kosmetycznych we wrześniu chciałam iść na rachunkowość,no wiesz wiekszość ludzi po studiach ze świetnymi kfalifikacjami siedzi w domu bo do fizycznej pracy nie pójdą.Jedną koleżankę z pracy po mgr.zwolnili pracowała na kasie bo takiego głąba jak to powiedziała kierowniczka po średnim jeszcze nigdy nie widziała,a takie świetne mają kursy studia i co nic im to nie gwarantuje.Dlatego zastanawiam się po co mi dalsza nauka.
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiesz na pytanie o kwalifikacje?
|
|
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
Daję rodzicą 600 zł i 89 na bilet miesięczny który sama opłacam,w tym sama kosmetyki,ciuchy,i lekarzy zazwyczaj prywatnie więc skąd te oszczędności mam mieć???Ta jakieś 500 zł na koncie jest ale to chyba nie wiele i się nie liczy to jakiś marnych oszczędności?
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Napisałam wyżej,pracowałam jako widykator na stażu kilka lat temu,a tak produkcje,sklep,promotor w Link 4 oraz Plus ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Wiesz nie każdy mieszkając u rodziców nie musi dawać kasy na utrzymanie to chyba normalne |
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli w sumie misz masz i nic konkretnego. No to wybacz, ale ciężko oczekiwać, że nagle będziesz zarabiać 5000zł.
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
Nawet tyle nie oczekuje a według Ciebie co jest konkretne na wszystko potrzebna jest kasa na rozwijanie zainteresowań na kursy itd. Niestety
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Zawsze interesowała mnie medycyna ale zaoczne studia kosztują sporo kasy więc tak to wygłąda a nikt mi nie pomoże bo nie dostaję wzparcia od rodziców,na wszystko zarobić muszę sama. |
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro masz technika kosmetologii, czemu nie pociągniesz tego? Bydgoszcz to duże miasto, rynek na takie usługi jest. |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
No wybacz, na medycynę to lekko za późno.
Poza tym nie wiem co znaczy 'interesuje mnie medycyna'. Tzn. co, do lekarza lubisz chodzić? Czy pasjonuje Cię biologia, chemia, fizyka? Wiesz ile jest nauki na medycynie? Ile kasy na to potrzeba? Nie nie na wszystkie kursy trzeba pieniędzy, wystarczy dobrze poszukać, zwłaszcze że pracujesz tylko na 3/4 etatu. |
|
|
|
#81 |
|
Erudycja
|
Jak mieszkałam z mama i zarabialam mniej od Ciebie też miałam oszczędności. Z każdym miesiącem coraz większe. Do tego stopnia ze gdy straciłam prace byłam w stanie kilka miesięcy za nie przeżyć. I żeby nie było, dokładalam się do rachunków. W tamtym czasie umiałam bardzo ładnie kontrolować wydatki i Ty powinnaś mieć to nieźle opanowane.
|
#82 |
|
Kawaii strona mocy
|
Mam nadzieję, że nie pomyliłam Autorki z nikim innym, ale co jakiś czas czytam jej wątki (przyciągają usta z avka ;-)) i proszę, Autorko, zastanów się dlaczego wybierasz na partnerów takich dziwnych facetów, żeby nie nazwać ich mocniej. Nie jesteś starą kobietą, żeby być w desperacji i łapać co popadnie, a tak czasem odbieram Twoje podejście.
Teksty o ślubie nie muszą oznaczać niczego poważnego, podobnie jak mówienie kocham na pierwszej randce, spójrz na pewne rzeczy z dystansem ;-) Pomysłu mieszkania i budowania domu na działce do tego nieprzeznaczonej nawet nie skomentuję, widać ludzie kupujący działki budowlane to naiwniacy...nigdy nie wiadomo kiedy jakiś uczynny człowiek doniesie gdzie trzeba i pojawią się problemy ;-) |
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
Owszem próbowałam w zawodzie szukać pracy ale nikt się nie odezwał,wiem że potrzebuje lekarza ale ciężko się za to zabrać
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- To te kursy do czego mi potrzebne jak liczy się bardziej praktyka niż beznadziejna wiedza do niczego nie przydatna.Wiem ile to kosztuje wolałam pięlegniarstwo ale wiem że to już za pózno |
|
|
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#85 |
|
BAN stały
|
A ile dawałaś rodzicą na rachunki?
|
|
|
|
#86 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Rodzicom, błagam, ile dawałaś RODZICOM.
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
Hehe, nie mz to jak pogarda wizazanek...zyjacych w innych relaiach. Bo kazdy kto zarabia te 1500 jest ciamajda i nieogarniety zyciowo...i godny byt mu sie nie nalezy.
|
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To powinno być na ten moment Twoim priorytetem.
|
|
|
#89 |
|
BAN stały
|
Ja chciałam jak już domek kupić nic już tam nie budować.Jestem blisko 30 więc na dzieci to już tak pewnie szans nie będę miała ze względu na nie regularne okresy i dwóch lekarzy 5 lat temu stwierdziło policystyczne jajniki i że z dzieckiem nie mam długo czekać więc już pewnie nawet jestem bezpłodna.Nie leczyłam się badania hormonów wyszły ok,tylko na USG coś tam było widać no i nawracające torbiele to u mnie norma.Zapomniałam wspomnieć o tym jeszcze,że na ginekologa prywatnego też wydałam sporo pięniedzy ale chodziłam też na NFZ gdy zwijałam się z bólu a czekać na wizytę trzeba było miesiąc to ostatecznie wizyta prywatna i tak w kółko.
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Cytat skoro już coś takiego wymyslasz. Wizażanki radzą, żeby nie wtopila się w kredyty na altanki, po to żeby nie było gorzej, a ty twierdzisz, że uważają, że nie zasługuje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

).